• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

günaydın hanımlar :)
sandığımdan iyi durumdaymışız. elimizde 500 kaldı demiştim, bir 500 daha varmış. onunla aidat ve bakıcının bir kısmı ödenecek.
kredi kartı borcu da 4500 değil 3500'müş.

bez, ekmek, süt, yumurta dışında alışveriş yapmayacağız yine. zaten memleketten dolu dolu geldik. pek ihtiyaç duymayız.

bu arada iş yerinde küçük bir kumbaram var. içinde ne kadar var bilmiyorum ama birikiyor bir şeyler :)

memlekette 3 çeyrek 1 gram hediye ettik. 3 çeyrek eşimin yeni evlenen 2 arkadaşına. gram da yeni gelinimize. kızıma 1 takım kıyafet 3 mont 1 ayakkabı hediye geldi. 125 lira da bayram harçlığı topladı. kayınbabam pazarımızı yapıp gönderdi. ayrıca bahçeden biber ve kızılcık topladık. kışlık olacaklar. babam 2 paket kırmızı mercimek, 3 paket böreklik peynir, fındık gönderdi. etlerimizi de getirdik. Allah razı olsun onlardan :)

dün 5 demet maydanozu yıkayıp doğrayıp 3 poşet halinde buzluğa attım.
eşimde buzluktaki kemikli etleri kaynatıp 1.5 sürahi et suyu yaptı. o kemiklerle akşam kuru fasülye yapacak.
yine buzluktan tarhana çıkardım. çorba yapacağım akşama. yanına da salata ve pilav.
et suyunu da buzluğa koymadık yer yok diye. bu hafta yaptığımız yemeklerde kullanır bitiririz dedik.
akşamda eşimle 6-7 kilo biber doğrayıp buzluğa atmayı planlıyoruz. bir de buzluktaki sigara böreğini çıkarıp yarın kahvaltıda yeriz dedik.

sarıpisi'nin buzluk maceraları :):):)

dün 5 demet maydanozu yıkayıp doğrayıp 3 poşet halinde buzluğa attım.
eşimde buzluktaki kemikli etleri kaynatıp 1.5 sürahi et suyu yaptı. o kemiklerle akşam kuru fasülye yapacak.
yine buzluktan tarhana çıkardım. çorba yapacağım akşama. yanına da salata ve pilav.
et suyunu da buzluğa koymadık yer yok diye. bu hafta yaptığımız yemeklerde kullanır bitiririz dedik.
akşamda eşimle 6-7 kilo biber doğrayıp buzluğa atmayı planlıyoruz. bir de buzluktaki sigara böreğini çıkarıp yarın kahvaltıda yeriz dedik.

sarıpisi'nin buzluk maceraları :):):)
Maşşallah eşinde pek maharetliymiş.. :) valla takdir ediyorum böyle erkekleri..benimki hiç yapmaz :KK43: :KK43:

yazık bize :KK61::KK61: ben mesela kırk yılda bir iş veririm eline.. 10 kere soru sorar o işle ilgili..en sonunda bırak ben yaparım diyorum artık bunalıyorum..içinden gelecek gelmezse hiçbişey yaptıramıyosun maaleef :KK43:

Şanssızız desene. Benimkinin geçenlerde ocağın düğmelerini karıştırdığını farkettim bir kez daha yıkıldım :KK48::KK48::KK48:

selam bayadır uğramadım , bayramda memlekete gittik , yol parası kurban bayram harçlıkları ev görme hediyesi derken açıldık ama şükür , zaten yaptığımız hesabaın dışına çok çıkmadık yaniii. oğlumun bayram harclığı 740 tl oldu , 4 çeyrek 2 gramı oldu , en azından iyi bir bayram geçirdik , temiz hava herşey doğal ...

aynen canım çok şükür sağlığımız yerinde bir işimiz ve gelirimiz var.. Rabbim olmayanada kapılar açsın inşallah... Bizim okul açıldığı için kız harçlık alıyor hergün eskisi kadar kumbaraya atamıcam sanırım :)
Ona da şükür canım :)

yazık bize :KK61::KK61: ben mesela kırk yılda bir iş veririm eline.. 10 kere soru sorar o işle ilgili..en sonunda bırak ben yaparım diyorum artık bunalıyorum..içinden gelecek gelmezse hiçbişey yaptıramıyosun maaleef :(

Şanssızız desene. Benimkinin geçenlerde ocağın düğmelerini karıştırdığını farkettim bir kez daha yıkıldım :KK48::KK48::KK48:

Aslında bu konuda bize buyuk iş düşüyor... Anneler olarak erkek çocuklarımızın her isteğini yapmazsak az çok kendilerini idame ettirebilirlerdi.... Malesef bu konuda bize buyuk iş düşüyor :( :(

günaydın hanımlar :)
sandığımdan iyi durumdaymışız. elimizde 500 kaldı demiştim, bir 500 daha varmış. onunla aidat ve bakıcının bir kısmı ödenecek.
kredi kartı borcu da 4500 değil 3500'müş.

bez, ekmek, süt, yumurta dışında alışveriş yapmayacağız yine. zaten memleketten dolu dolu geldik. pek ihtiyaç duymayız.

bu arada iş yerinde küçük bir kumbaram var. içinde ne kadar var bilmiyorum ama birikiyor bir şeyler :)

memlekette 3 çeyrek 1 gram hediye ettik. 3 çeyrek eşimin yeni evlenen 2 arkadaşına. gram da yeni gelinimize. kızıma 1 takım kıyafet 3 mont 1 ayakkabı hediye geldi. 125 lira da bayram harçlığı topladı. kayınbabam pazarımızı yapıp gönderdi. ayrıca bahçeden biber ve kızılcık topladık. kışlık olacaklar. babam 2 paket kırmızı mercimek, 3 paket böreklik peynir, fındık gönderdi. etlerimizi de getirdik. Allah razı olsun onlardan :)
Başımızda büyüklerimiz olmasa ne olacaktı kim bilir :) ama arada bazıları çıkıyor çocuğunu oturttuğu evinden kira alıyor... İşte oylelerini görünce de boğasım geliyo :D

selam hanımlar. :KK68:iki kuzenimle ortak, kira getirisi oldukça iyi bir dairemiz var. kuzenler hisselerini bana devretmeyi düşünmüşler. biraz araştırdım o semtteki daireler 250-300 bin civarında gidiyormuş. 1/3 ü bana ait zaten kalanını vereceğim. 2017 sonunda veya 2018 başında düşünüyorlarmış. biraz birikimim var, o zamana kadar da biriktiririz diye düşünüyorum. kalan kısmı kredi çekmek veya dolar, altın üzerinden borç alma konusunda kararsız kaldım. o_Odede yadigarı başkasına da gitsin istemiyorum. siz olsanız nasıl bir borçlanmayla alırsınız?

Maşşallah eşinde pek maharetliymiş.. :) valla takdir ediyorum böyle erkekleri..benimki hiç yapmaz :KK43: :KK43:
evet yemek yapmayı da yemeyi de iyi bilir :):):)

bir de evli değilken ve eşimi tanımıyorken de hep mutfağa giren erkekler bana sevimli gelmiştir, çok şükür eşim de sever mutfağı :):):)

:KK61:Ah benimki de yumurta kırma seviyesinde hala.

yazık bize :KK61::KK61: ben mesela kırk yılda bir iş veririm eline.. 10 kere soru sorar o işle ilgili..en sonunda bırak ben yaparım diyorum artık bunalıyorum..içinden gelecek gelmezse hiçbişey yaptıramıyosun maaleef :KK43:

:KK70::KK70::KK70::KK70:güldürdünüz beni, Allah da sizi güldürsün :)

selam hanımlar. :KK68:iki kuzenimle ortak, kira getirisi oldukça iyi bir dairemiz var. kuzenler hisselerini bana devretmeyi düşünmüşler. biraz araştırdım o semtteki daireler 250-300 bin civarında gidiyormuş. 1/3 ü bana ait zaten kalanını vereceğim. 2017 sonunda veya 2018 başında düşünüyorlarmış. biraz birikimim var, o zamana kadar da biriktiririz diye düşünüyorum. kalan kısmı kredi çekmek veya dolar, altın üzerinden borç alma konusunda kararsız kaldım. o_Odede yadigarı başkasına da gitsin istemiyorum. siz olsanız nasıl bir borçlanmayla alırsınız?
Ben altın alarak borçlananlardanım :( altın feci artınca zararım cok büyük oldu..ben altını tavsiye etmem canım..birde önünde zaman var..o zamanın piyasa koşullarına göre bunun kararını vermen daha uygun olur diyorum

Aslında bu konuda bize buyuk iş düşüyor... Anneler olarak erkek çocuklarımızın her isteğini yapmazsak az çok kendilerini idame ettirebilirlerdi.... Malesef bu konuda bize buyuk iş düşüyor :KK43: :KK43:
kesinlikle katılıyorum pınarcım. eşimin annesi sağolsun, onun yetiştirmesiyle böyle eşim. benim de oğlum olursa ben de mutfak işlerini öğretmeyi düşünüyorum :)

evet yemek yapmayı da yemeyi de iyi bilir :):):)

bir de evli değilken ve eşimi tanımıyorken de hep mutfağa giren erkekler bana sevimli gelmiştir, çok şükür eşim de sever mutfağı :):):)
ne güzel senin adına sevindim..şans meselesi bu sanırım :) Allah gönlüne göre vermiş :)

Aslında bu konuda bize buyuk iş düşüyor... Anneler olarak erkek çocuklarımızın her isteğini yapmazsak az çok kendilerini idame ettirebilirlerdi.... Malesef bu konuda bize buyuk iş düşüyor :KK43: :KK43:
kesinlikle sonsuz haklsın..Benim eşimde 4 kızdan sonra bulunmuş bir erkek çocuğu hep anne ve ablalar etrafında dönmüş... olan bana oldu :) Hala sevgili kayınvalidem kendi oğlundan bişey istemez benden ister yapmamı.. Banada bu tuhaf geliyor..bnm ailemde kız erkek ayrımı yoktur..hatta tek kızım braz daha ön plandayım.. Ama yapcak bişi yok kimseyi değiştiremiosun

kesinlikle katılıyorum pınarcım. eşimin annesi sağolsun, onun yetiştirmesiyle böyle eşim. benim de oğlum olursa ben de mutfak işlerini öğretmeyi düşünüyorum :)
Örf derler adet derler erkekler kadınların işine karışmaz derler. :) ama erkeklerin kendi işlerini görmedi sünnet. Bayanların bu işleri yapması da nafile ibadet.... Şimdi gel de bunu bizim toplumda tartış :D anneme diyorum sen kızsın yapıcaksın tabi. Hiç de yapmak zorunda değilim. Ben Müslümanım peygamber efendimizi mi örnek almalıyım yoksa örf adet mi dinlemeliyim dedim bir daha bana sen kızsın yapmak zorundasın demedi :D

kesinlikle sonsuz haklsın..Benim eşimde 4 kızdan sonra bulunmuş bir erkek çocuğu hep anne ve ablalar etrafında dönmüş... olan bana oldu :) Hala sevgili kayınvalidem kendi oğlundan bişey istemez benden ister yapmamı.. Banada bu tuhaf geliyor..bnm ailemde kız erkek ayrımı yoktur..hatta tek kızım braz daha ön plandayım.. Ama yapcak bişi yok kimseyi değiştiremiosun
Hala erkek evlat sorunu var toplumumuzda.. O kadar kız arasından da bu sorunlar çıkıyo :D sağlıklı olduktan sonra kızmış erkekmiş hiç farketmiyo bence..

Ben altın alarak borçlananlardanım :KK43: altın feci artınca zararım cok büyük oldu..ben altını tavsiye etmem canım..birde önünde zaman var..o zamanın piyasa koşullarına göre bunun kararını vermen daha uygun olur diyorum
evet zaman var. o halde birikim yapabildiğimiz kadar yapalım bakalım allah ne gesterecek.

Back