birikim yapabilmenin yolları

Hepinize merhaba kızlar, bugün birikimden 580 TL çektim. 578 TL harç parası ödedim kalan 2 TLyide kumbaraya attım.
Beliki birikimden harcıyorum ama insan böyle zamanlarda iyiki kenarda param var diyor.
aynen canım ya insanın kenarda kıyıda az yada çok parası olması inanılmaz güven veriyor..Mesela bugün bir akrabam paraya çok sıkışmış..500 Tl vericem ona.. olmasa veremezdim.. En azından birinin bi yarasına az da olsa merhem olmakda lazım..Hayat bu yarınlar için kendimizi emniyete almamız lazım..

bugun sadece ekmek aldım 1lıra onun dısında harcamam olmadı bu gun kış hazırlıklarıma başlıcam ama gözüm yemıyo pek
yesin yesin kalk bence başla hemen :) ben çalışıorum evde olmayı o kadar istiyroumki daha çok şey yapabimek için :) çalıştığım halde akşam eve gelip gecelere kadar yaptım :) bu da sana motive olsun..kışın o soğuklarda canın hiçbişey yapmak istemiyorken eline hazır geliverecek bunları düşün :)

Son 2 gündür 0 harcama yaptım.
Kredi kartımı bir daha kullanmayı düşünmüyorum, onun 150 TL'lik borcunun 20 TL'si kaldı yalnızca.
150 TL de birikim hesabıma gidiyor olacak bu hafta içinde :)
ne güzel bencede kullanma asla..Bende ocakta bıraktım kartları..1-2 ay zorlandım ama sonra baktımki para biriktirmeye başladım.. evime bereket geldi sanki..çok şükür

ay dogru canım kışın okuldan gec gelıyorum hemen akşam oluyoverıyo hazır konservelerımı kulanıırım guzel guzel kalkıyorum şimdi

Ben henüz çalışmıyorum ailem para veriyor haliyle bütün gün evde durduğum için. Bayramdan sonra işe başlıyorum. Şöyle bir yöntem buldum, onların bana bıraktığı paranın artan kısmını kumbara gibi bir ahşap kutuya koydum. Zaten çoğu zaman günde bir paket sigara masrafım var 8 tl. O gün elimde 10 tl varsa 2 tlsi kutuya gidiyordu. Veya market alışverişi bendeyse ve 50 tl bırakıldıysa bana gidip en hesaplılarını bulup 25 tlyi kutuya geri bırakıyordum. Çok dışarıya çıkıp gezmediğim için kutuda bir hafta içinde 50 tl birikti :) Bu para ile evin elektrik faturasını ödeyeceğim sürpriz olsun en azından evdekilere.

Çalışmaya başlayınca da yine günlük çekeceğim bankadan paramı, artan yine kutuya. Bir çeyrek edecek boyuta ulaştığında da hemen gidip altına çevireceğim. Küçük Brenda'nın küçük birikimi

Pazarda 25 tl harcadım. Domates , bamya , börülce , yeşillik , marul , mısır , üzüm ve kavun aldım. Pazar çok kalabalıktı. Gerçi her yer çok kalabalık ve insanlar bütçelerine göre birseyler almaya çalışıyorlar. Allah herkesin yardımcısı olsun.
Kac haftadır eve domates, biber, tursu malzemesi taşımaktan bikmisim bu gün yüzlerine bile bakmadım ne güzel bir duyguymuş oh be...

Evde çocuk olunca sıfır harcama imkansız. Gerçi çocuk olmasa da insanın canı dondurma , çerez , tatlı vb illa birseyler çekiyor. Dışarıda iseniz illaki bir yere oturuyorsunuz çay kahve birseyler içiliyor. Her hafta pazara mutlaka gidiliyor. Ne bileyim açıkçası bana mucize gibi geliyor bir hafta 0 harcama. Tebrik etmek lazım. Ben kendimi sıksam birkac gün belki basarabilirim sonra daha fazlası çıkar benden...

kimse yok bu aralar sayfada napıyosunuz kızlar..paraları yemekten sayfaya giremiyosunuz sanırm :)) bak sonra kafanızı vurursunuz bitince paralar demedi demeyin :))))
aynen öyle canım
gitti paracıklar ya
bugün 250 tl bana kıyafet,110 eşime,100 markete gitti toplamda 460 tl
oğluşuma da alıcam daha
cuma maaşlar yatıyor elimizdeki parayla ayın 15 ine kadar idare etmemiz gerekiyordu ama evdeki hesap çarşıya uymadı yine
işe başladığımdan beri cüzdanda 50 tl vardı kıyıp su bile almamıştım gizlice dün kumbaraya attım
bugün paralar gidince eşim sende para yok mu dedi bende saklayamadım. nasıl kıydın diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…