- 27 Nisan 2015
- 4.227
- 7.321
- 158
- Konu Sahibi sempatik_kiz
-
- #9.721
Evet Can'ım israf etmemek lazım dolapta baktın fazla gelecek bir şeyler varsa meyve bile olsa hemen doğra buzluğa at ilerde pasta falan yaparken kullanırsın.geçenlerde kara lahana almıştım iki bağ fazla geleceğini anlayınca bir bağını haşlayıp buzluğa attım ilerde sarmasını yaparım diye.annem fazla olan yemeğini bile buzluğa atar dökülmesin diye.böyle böyle evin bereketide kaçmazBu topicten okadar çok şey öğrendim öğrenmeye devam ediyorum ki. Birçok alışkanlığım değişti . Mesela önceden olsa hep paketli yiyecekler tüketiyorduk. İşten gelince pratiklik açısından . Hem sağlığa zararlı hem pahalı hiçde bereketli değil. Dolabın dolduğu ile boşaldıgı bir oluyordu. Hep derdim biz alışveriş yapmayı bilmiyoruz diye. Aslında öle değilmiş . Bu topicten okuduğum öğrendiğim kadarıyla mutfağım daha farklı artık . Buzluğumda tencereye konacak okadar çok farklı şey varki. Can'ımız hangisini isterse. Önceden buzluğa bişeyler atma alışkanlığım yoktu benim. Şimdi herşey daha pratik ve programlı
Çeyrekte bozdururken fark olur gramda onun kadar cok olmaz farkKuyumcudan gram altin yerine çeyrek almak daha mantkılı sanki hanımlar. Bu konuda fikri olan var mı?
Bankadan alsanız daha güzel olmaz mıBen şu an görev nedeniyle Akdeniz bölgesinde bir ildeyim.istanbul kapalıçarşıda gram altını 126 ya alıp 1 tl farkla bozduruyormuş arkadaşlar.ama kuyumcu bana 130 alış dedi.bozdururken de 4-5tl fark var dedi.tabelada gr.126 görünüyordu. Neden 130 a satıyorsunuz dediğimde cüzi kar koymak zorunda olduklarını söyledi.ama çeyrek altında tabela fiyatı geçerliydi.bunar bozarken de büyük ihtimal 126 dan 4 tl aşağıya bozacaktir.o zaman 4 alıştı 4 satışta 1 gr.da 8 tl fark olur.bana çok geldi.yanlış mi düşünüyorum. Sizin bulunduğunuz illerde gr.ne kadar
Ya tabiki fiziki altın daha Mutlu ediyo dokunmak gözle görmek farklı oluyo ama banka daha güvenli.. Makas farkından çok çalınmayacak olması cezbediyo beniBankada da gr.hesabım var.ilk önce oradan almaya başlamıştım.nedense bana fiziki sinin verdiği güveni vermiyor.ama böyle de zarar çok. Mantikli olan yeniden bankaya dönmek
Neden zorunda kaldın canm? Güle güle giyersin inşallah :)Bugun 190 TLye bir hırka bir etek almak zorunda kaldım. 35 TL de yemeğe verdim.
Saol cnm... Arkadasimla bir ilceye gitmistik düğün icin. Çocuğu yolda abur cuburu fazla kaçırınca midesi kötü oldu ve üstüm başım hep battı. Yedek kıyafette almamıştım. Bulundugumuz yerdede tek tesettür mağazası varmış. Akşam pazarı baktılar mecburen alcaz, hiç fiyatda kırdıramadık.Neden zorunda kaldın canm? Güle güle giyersin inşallah :)
Günaydın. Vardır bunda da bir hayır dersin canım. Bazen böyle hesapsız para çıkışlarında ben kendimi hep "demek ki çıkacağı varmış. Allahtan güzellikle cikti" diye avuturum:)Saol cnm... Arkadasimla bir ilceye gitmistik düğün icin. Çocuğu yolda abur cuburu fazla kaçırınca midesi kötü oldu ve üstüm başım hep battı. Yedek kıyafette almamıştım. Bulundugumuz yerdede tek tesettür mağazası varmış. Akşam pazarı baktılar mecburen alcaz, hiç fiyatda kırdıramadık.
Haklısın canım, bende öyle dedim kendime zatenGünaydın. Vardır bunda da bir hayır dersin canım. Bazen böyle hesapsız para çıkışlarında ben kendimi hep "demek ki çıkacağı varmış. Allahtan güzellikle cikti" diye avuturum:)
Can'ım ben dolapta muhafaza ediyorum bozulmaya çok yatkın ama diğer turşularım dışarda dururMor lahana turşusu da diğer turşular gibi açılmadığı taktirde dışarıda uzun süre dayanır mı bilgisi olan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?