birikim yapabilmenin yolları

Herkesin bereketli haftasonu olsun insallah :)

Kislik hazirlik yapanlara cok imrendim. Gecen gun esime dedim ki kislik hazirlik yapsak mi? Hemen annesini aradi kendilerine de yapar zaten bize gore de yapiverir ayni anda diye. Sagolsun kayinvalidem de ben zaten yapacaktim size de demis. Bakalim neler gelecek

Biz dun borc kapatma kredisi cektik. Ayri ayri her yerde olacagina bir gerde dursun dedik. Eski Maas hesabindaki eksi bakiye temizlendi her ay faiz isliyordu ondan kurtulduk. Kalan 19bin küsürlük kredimiz kapandi her ay 1200 odeniyordu. 250 bi arkadasa borc vardi o odendi. Babama 600 kadar borcumuz var o odenecek. Yeni cektigimiz krediden geriye 3küsür bin kaldi. Onu da maas yatinca ustune biraz ekleyip kredi kartina yatiracagiz. Sonrasinda da karta cok yuklenmeden kart borcunu minimuma indirecegiz insallah. Krediye de aylik 1066 tl odenecek.

Bizim dunku harcama epey oldu yani

Bu ay benim dogumgunum ve evlilik yildonumumuz var. Bi yandan bir sey yapmasak mi diyorum diger yandan ilk yilimiz yapalim diyorum. Karar veremedim

Bu topicten okadar çok şey öğrendim öğrenmeye devam ediyorum ki. Birçok alışkanlığım değişti . Mesela önceden olsa hep paketli yiyecekler tüketiyorduk. İşten gelince pratiklik açısından . Hem sağlığa zararlı hem pahalı hiçde bereketli değil. Dolabın dolduğu ile boşaldıgı bir oluyordu. Hep derdim biz alışveriş yapmayı bilmiyoruz diye. Aslında öle değilmiş . Bu topicten okuduğum öğrendiğim kadarıyla mutfağım daha farklı artık . Buzluğumda tencereye konacak okadar çok farklı şey varki. Can'ımız hangisini isterse. Önceden buzluğa bişeyler atma alışkanlığım yoktu benim. Şimdi herşey daha pratik ve programlı

Evet Can'ım israf etmemek lazım dolapta baktın fazla gelecek bir şeyler varsa meyve bile olsa hemen doğra buzluğa at ilerde pasta falan yaparken kullanırsın.geçenlerde kara lahana almıştım iki bağ fazla geleceğini anlayınca bir bağını haşlayıp buzluğa attım ilerde sarmasını yaparım diye.annem fazla olan yemeğini bile buzluğa atar dökülmesin diye.böyle böyle evin bereketide kaçmaz

Kizlar bende evliligimin ilk zamanlari kuru bakliyatlarim hep boceklendi kac paket oyle cope gitti sonradan ogrendim bulundugum yer sicak oldugundan artik hep buzdolabinda muhafaza ediyorum.
Buzluga ne atilir bilmezdim simdi herseyi atiyorum.
Bozuk para ceplerde, kanepe altlarinda gezerdi simdi hepsi kumbarada
Evime bereket geldiii

Ben şu an görev nedeniyle Akdeniz bölgesinde bir ildeyim.istanbul kapalıçarşıda gram altını 126 ya alıp 1 tl farkla bozduruyormuş arkadaşlar.ama kuyumcu bana 130 alış dedi.bozdururken de 4-5tl fark var dedi.tabelada gr.126 görünüyordu. Neden 130 a satıyorsunuz dediğimde cüzi kar koymak zorunda olduklarını söyledi.ama çeyrek altında tabela fiyatı geçerliydi.bunar bozarken de büyük ihtimal 126 dan 4 tl aşağıya bozacaktir.o zaman 4 alıştı 4 satışta 1 gr.da 8 tl fark olur.bana çok geldi.yanlış mi düşünüyorum. Sizin bulunduğunuz illerde gr.ne kadar

Bankadan alsanız daha güzel olmaz mı
60 yada 80 kuruş fark oluyo

Bankada da gr.hesabım var.ilk önce oradan almaya başlamıştım.nedense bana fiziki sinin verdiği güveni vermiyor.ama böyle de zarar çok. Mantikli olan yeniden bankaya dönmek
Ya tabiki fiziki altın daha Mutlu ediyo dokunmak gözle görmek farklı oluyo ama banka daha güvenli.. Makas farkından çok çalınmayacak olması cezbediyo beni

Neden zorunda kaldın canm? Güle güle giyersin inşallah :)
Saol cnm... Arkadasimla bir ilceye gitmistik düğün icin. Çocuğu yolda abur cuburu fazla kaçırınca midesi kötü oldu ve üstüm başım hep battı. Yedek kıyafette almamıştım. Bulundugumuz yerdede tek tesettür mağazası varmış. Akşam pazarı baktılar mecburen alcaz, hiç fiyatda kırdıramadık.

Günaydın. Vardır bunda da bir hayır dersin canım. Bazen böyle hesapsız para çıkışlarında ben kendimi hep "demek ki çıkacağı varmış. Allahtan güzellikle cikti" diye avuturum:)

Günaydın. Vardır bunda da bir hayır dersin canım. Bazen böyle hesapsız para çıkışlarında ben kendimi hep "demek ki çıkacağı varmış. Allahtan güzellikle cikti" diye avuturum:)
Haklısın canım, bende öyle dedim kendime zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…