• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Merhaba kızlar. İki gündür nasıl yoğunum anlatamam. Malum soruşturmalar devam ediyor ve ifade alıyoruz geç saatlare kadar adliyedeyiz. İki gündür sabah öğle akşam hep dışarda yiyoruz. Dün alel acele pazar alışverişi yaptım ve akşam da turşularımı kurdum. Daha kaynatılacak domateslerim var. Biraz dinlenip bu gece de onları yapmak istiyorum. Önümüzdeki hafta devletten alacaklarımız için fatura kesip bir ay sonra da ücretlerimizi alacağız. Direkt birikime gidecek tabi. Bu ara altın düşmeye başladı fırsatım olursa alıp kenara atmayı düşünüyorum.

Merhaba kızlar. İki gündür nasıl yoğunum anlatamam. Malum soruşturmalar devam ediyor ve ifade alıyoruz geç saatlare kadar adliyedeyiz. İki gündür sabah öğle akşam hep dışarda yiyoruz. Dün alel acele pazar alışverişi yaptım ve akşam da turşularımı kurdum. Daha kaynatılacak domateslerim var. Biraz dinlenip bu gece de onları yapmak istiyorum. Önümüzdeki hafta devletten alacaklarımız için fatura kesip bir ay sonra da ücretlerimizi alacağız. Direkt birikime gidecek tabi. Bu ara altın düşmeye başladı fırsatım olursa alıp kenara atmayı düşünüyorum.
Ablacım sen yaptığın iş başına mı para alıyorsun yoksa aylık sabit Bi gelir mi var.. Yiğenim avukat olmak istiyo daha küçük gerçi ama hiç tanıdığım yok.. Biraz anlatır mısın

Ablacım sen yaptığın iş başına mı para alıyorsun yoksa aylık sabit Bi gelir mi var.. Yiğenim avukat olmak istiyo daha küçük gerçi ama hiç tanıdığım yok.. Biraz anlatır mısın
Canım ben serbest çalışıyorum. Haliyle sabit bir gelirimiz yok. Aldığımız davalardan para kazanıyoruz. Ama artık çok avukat var ister istemez para kazanmak da kolay değil. Bununla beraber avukatlık deneyim , çevre ve sermaye de gerektiriyor. Çoğu avukat arkadaşım kirasını zor çıkartıyor. Hukuk mezunu olup da memur olmak için can atan da çok. İyi düşünsün. Ben kendi çocuklarımı ve yeğenlerimi farklı alanlara yonlendiriyorum. Ama hakim ve savcı olabilirse durumu daha farklı olabilir. Avukat olacaksa kendini her türlü zorluğa hazırlasın. Kesinlikle dışardan görüldüğü gibi değil. Yeni başlayan çoğu avukat çok cuzi paralarla başka avukatlar yanında çalışıyor. Bir ofis tutup kirası , vergisi , sigortası , çalışanı , giderleri derken maliyetler artıyor. Ben 15 yıllık avukatim. Haliyle çevrem ve tecrübem var. Ama bazı aylar hiç is gelmediği olur bir bakarsın bir günde beş altı aylık para da kazanırsın. Kazancın belli olmaz yani. Ama buna rağmen memnun muyum? Evet çünkü idealimdeki meslekti severek yapıyorum. Ama o kadar zor kazanılıp zor bitirilen bir okul ki insan maddi anlamda karşılığını fazlasıyla hak ediyor. Ben ayrıca nöbetçi avukatlik da yapıyorum. Üç ayda bir devlet bunun karşılığında ödeme yapıyor. Tüm bu dediklerim benim normal büyüklükte bir Anadolu kenti için geçerli. Büyük şehirlerde durum farklı olabilir canım.

Canım ben serbest çalışıyorum. Haliyle sabit bir gelirimiz yok. Aldığımız davalardan para kazanıyoruz. Ama artık çok avukat var ister istemez para kazanmak da kolay değil. Bununla beraber avukatlık deneyim , çevre ve sermaye de gerektiriyor. Çoğu avukat arkadaşım kirasını zor çıkartıyor. Hukuk mezunu olup da memur olmak için can atan da çok. İyi düşünsün. Ben kendi çocuklarımı ve yeğenlerimi farklı alanlara yonlendiriyorum. Ama hakim ve savcı olabilirse durumu daha farklı olabilir. Avukat olacaksa kendini her türlü zorluğa hazırlasın. Kesinlikle dışardan görüldüğü gibi değil. Yeni başlayan çoğu avukat çok cuzi paralarla başka avukatlar yanında çalışıyor. Bir ofis tutup kirası , vergisi , sigortası , çalışanı , giderleri derken maliyetler artıyor. Ben 15 yıllık avukatim. Haliyle çevrem ve tecrübem var. Ama bazı aylar hiç is gelmediği olur bir bakarsın bir günde beş altı aylık para da kazanırsın. Kazancın belli olmaz yani. Ama buna rağmen memnun muyum? Evet çünkü idealimdeki meslekti severek yapıyorum. Ama o kadar zor kazanılıp zor bitirilen bir okul ki insan maddi anlamda karşılığını fazlasıyla hak ediyor. Ben ayrıca nöbetçi avukatlik da yapıyorum. Üç ayda bir devlet bunun karşılığında ödeme yapıyor. Tüm bu dediklerim benim normal büyüklükte bir Anadolu kenti için geçerli. Büyük şehirlerde durum farklı olabilir canım.
Ah ah idolümsün diye boşuna demiyorum :KK36:

Hemen not ettim defterime :) Bi yere gitmeden önce detaylı bir araştırma yapıp deftere yazıyorum. Benim için çok iyi oluyor. Tecrübelerden faydalanmayı seviyorum.

Henüz 25 yaşındayım ama 19umdan beri cafelere gitmem bende. Gideceğim yerler sessiz sakin olup huzur vermeli. Birde artık bir çok cafe self servis onada ayrı sinir oluyorum. Kalkıp kendi kahvemi kendim alacaksam o kadar para vermemin ne anlamı var. Evimde içerim daha iyi

Not ettiğin tecrübeleri paylaşır mısın

Canım kızarak veya o ses tonunda söyleme... İşte kumbaradan konu açıldığında vieley olursa kenarda köşede bir kötü gün parası diye anlat da anlat... Yavaş yavaş bilinç altına sok. Birden olmaz ama yavaş yavaş.

Kötü gün kelimesini kullanmayın bence
Neye niyet ederseniz o olur çünkü
Hedefinizde hayalinizde ne varsa ona niyet ederek biriktirin

Parada mı kalsın diyosunuz herkes altın falan alıyor ya da dolara falan çeviriyor ya ondan bende o yönde düşünmüştüm

Bence doldukça açın
Ne çıkıyorsa çeyrek alın
Ya da külçe altın alın ( kaç tl lik istenirse kesip veriyor kuyumcu )
Koyun kenara , unutun gitsin
Yıllar sonra bakmışsınız damlaya damlaya göl olmuş

Günaydın kızlar.
Erkenden kalktım evde işleri düzene koydum.
Akşamdan biber doğrayıp kurusun diye masanın üstüne sermistim. Onlarla kavanoza Cokelekli Lorlu biber kurdum. Domateslerimi yıkayıp dolaba koydum. Akşam yorgunluktan yapamadım. Bugün işten dönünce kaynatırım artık.
Kırmızı biberlerim vardı. Onları da doğrayıp kuruması için balkona koydum. Pul biber yapacağım.
Çok seviyorum bu işlerle uğraşmayı...Bana terapi gibi geliyor. Hem de kendim yaptığım için içim rahat oluyor ve ekonomik oluyor.
Bugün Bim'e kırtasiye malzemeleri gelecekmis. Defterlerimizi gidip oradan alacagiz.
Hayırlı cumalar...

Günaydın kızlarcım.
Kışlık hazırlık yapanlara nasıl özeniyorum anlatamam ben bulantılı geçen hamilelik sürecimden ötürü pek hazırlık yapamadım. Annecim bir şeyler yapmış sağ olsun. Kayınvalidem dönünce onunla da domates yapacağız İnşallah.

Maaşlar dün yattı. Bugün alışveriş yapacağız. Evde epey eksik var. Bayramda misafirlerimizde olacak. Misafir ağırlamayı seviyorum ama ben. Benim evime kendini evinde hisseden insanlar gelir ben de yanlarında ok rahat olduğum insanları ağırlamayı severim.

Bu ay sonu işten ayrılacağım el sanatlarıyla ilgili bir kursa mı yazılsam diye düşünüyorum ama kararsızım. Evde sıkılabileceğimi düşünüyorum hem bana meşgale olur hem bir şeyler üretmiş olurum. Bugünlerdeki gündemim bu.

Elektrik faturası 125 tl geldi. Klimadan dolayı. Ekimle birlikte 50 tlye kadar düşer.

Kumbaraya 13 tl attım. Bugünde alışverişten kalan bozukları atarım.

Hayırlı cumalar. Güzel günlerde güzel birikimler yapmak ve harcamak nasip olsun herkese.

Kötü gün kelimesini kullanmayın bence
Neye niyet ederseniz o olur çünkü
Hedefinizde hayalinizde ne varsa ona niyet ederek biriktirin
Hiç olmazsa olaki böyle şeyler için kullanılabilir için diye anlatabilir. İlla kötü gün demesine gerek yok. :)

Günaydın kızlar.
Erkenden kalktım evde işleri düzene koydum.
Akşamdan biber doğrayıp kurusun diye masanın üstüne sermistim. Onlarla kavanoza Cokelekli Lorlu biber kurdum. Domateslerimi yıkayıp dolaba koydum. Akşam yorgunluktan yapamadım. Bugün işten dönünce kaynatırım artık.
Kırmızı biberlerim vardı. Onları da doğrayıp kuruması için balkona koydum. Pul biber yapacağım.
Çok seviyorum bu işlerle uğraşmayı...Bana terapi gibi geliyor. Hem de kendim yaptığım için içim rahat oluyor ve ekonomik oluyor.
Bugün Bim'e kırtasiye malzemeleri gelecekmis. Defterlerimizi gidip oradan alacagiz.
Hayırlı cumalar...
Geldi bile... Bizim burada bim a101 ve hakmarda bulunmakta. Şokları görmedim dshs

çoook teşekkür ederim... ne kadar güzel açıklayacı yazmışsın. halk arasında tıp ve hukuk bölümlerinin çok kazandığı öngörülür ya o yüzden sormak istedim. benim de bi işim olsa bende deneyimli avukat isterdim tabii demekki tecrübe kazanana kadar geliri de az oluyor.. devlette olanlar çok uç rakamlar almıyordur zaten.. herneyse bakalım büyüyünce de aynı olacak mı hedefleri :) beni hiç yönlendiren olmadı o yüzden yiğenimin daha mantıklı kararlar vermesini istiyorum. Rabbim hepimizin kazancına bereket versin inşallah

herkese merhaba
hastalık, tatıl ve arkasına misafır agırladıgım ıcın yorucu gunler gecırdım okuldan geldıgımde de hıc canım yemek hazırlamak ıstememıstı eşimde sagolsun kahvaltı yapalım dıyınce market alışverısımde olmadı gunu 0 harcamayla kapattım dün.
bugunde okuldakılerle simit,peynır cay üçlemesı yaptık 3tl oraya gıttı

50 tlmı dusurdum gecen hafta ona canım sıkıldı :KK43:

onun dısında ekımde annemden aldıgımız borcu
yıl sonunda da kredı kartları borclarını kapatırsak hiç borcumuz kalmayacak inşallah
dünde ev kredımız cekılmıs eşimin kartından elimizdekı paralarla da bır kredı kartını tamamen odedık dıgerınınde sadece asgarısını odeyebıldık öbur ay ınsallah cogu borcumuzu odeyecegız. tüm paralar gıdınce bırden bı hafıfleme hıssettık :)

bekledıgımız bır terfı olayı var inşallah o gerceklesırse elımız baya bollasacak sıkıntılı gunlerımız atlatacagız
bu gunlerımızde bıle 50 dolar bırıktırebıldım bankadakı hesabımda buna da şükür...

memurların aylık odemesı bayramdan önce yapılacak dıye bır haber okudum dogru mu bılen var mı? öyle olursa daha rahat oluruz

Back