• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Hayır kız valla billa,
Bugün hiç nakitim yoktu acil gerekti.
Girdim bir kuyumcuya.
Kredi kartımla 126 liradan 2 tane 22' lik gram altın aldım. Kartla ödediğim için de 6 lira komisyon koydu
Sonra da diğer caddedeki kuyumcuya geçtim bozdurayım diye.
110 dedi tanesi için..

Ben şok, ben iptal..
Öyle sıkışmıştım ki bozdurmak zorunda kaldım.
Ama niye böyle anlamıyorum
Aldığın yere bir sorsana yarın. Yani ben öyle yapardım. Alış satış arasında 40 tl oynamaz. Mümkün değil.

Hayır kız valla billa,
Bugün hiç nakitim yoktu acil gerekti.
Girdim bir kuyumcuya.
Kredi kartımla 126 liradan 2 tane 22' lik gram altın aldım. Kartla ödediğim için de 6 lira komisyon koydu
Sonra da diğer caddedeki kuyumcuya geçtim bozdurayım diye.
110 dedi tanesi için..

Ben şok, ben iptal..
Öyle sıkışmıştım ki bozdurmak zorunda kaldım.
Ama niye böyle anlamıyorum
Karttan nakit çekseniz daha az faiz olurdu heralde
Karttan çekilen 6 liralık fark düşer ona zaten bişey diyemeyiz de çeyrek satarken bile 13 lira oynamıyo o ne biçim iş :110:
Bi ara gidip sorun bence de

Grip oldum
Bu havada Nasıl grip olunur bilmiyorum
Bide ilaçlara para verdim
Kendim için aldığım ilaçlara içim acıyo
Bi iki seferden sonra yutmuyorum
Koca karı ilaçlarını seviyorum
Bunların bana iyi geleceğine inanmıyorum

günaydın kızlar :KK200:
@mandaliina sanada geçmiş olsun canım inşallah çabucak atlatırsın :hasta:

dün kumbaraya birşey atılmadı bugünde eşim sabah arkadaşlarıyla çıktı çorba içmişler 50tl eşimden kesilmiş fatura
bu arkadaşların yemekleri hiç bitmiyor ben masraf olmasın diye dışarı yemeğe çıkmıyorum bu arkadaşlar ha bire tıkınıp duruyorlar:KK12: yani sadece çay içip muhabbet etseler olmaz mı:63:
bu 50 tl yine iyi genelde 200 tl falan gidiyor bir öğünlerine
artık ciddi ciddi eşimle konuşmanın zamanı geldi

Suveybe13 Suveybe13 arada oluyosa dert değil ama sürekli eşinize kalıyosa ihale sıkıntı büyük. Mesela bende arkadaşlarla çıktığımızda hemen atlıyorum ödüyorum her seferinde. Artık arkadaşlarımda bende öyle alışmışızki kimse davranmıyo kasaya gştmeye,bende kuzu kuzu kasaya doğru yol alıyorum
Hatta bazen az param var diye bahane bulup gidemiyorum bile. Eşinizde ben gibiyse vahki ne vah..

Evet kızlar tüm gün temizlikti yemekti derken evden çıkmadım :temizlik: Günüde sıfır harcamayla kapadım. Kumbarama bir sey girmedi ama olsun. En azından masraf da yapmadım.
Birazdan arkadaşlarla akşam pikniğine gideceğiz. Denize falan gireceğiz. Onun için hazırlığıda sabahtan halletmiştim. Buzluğa su ve ayran atıp dondurdum. Soğuk soğuk iyi gider. Birazda meyve, börek ve biber dolması aldım. Benden para çıkmaz artık. Gerisini onlar halletsin.:KK6:

Günaydın kızlar.
Bir ay sonra işten ayrılıyorum. Nasıl geçineceğimize dair hiçbir fikrim yok ama içimde garip bir rahatlık var.
İnancımdan ötürüdür belki, hiç zorda koymadı bizi Rabbim. Hep bir kapı açtı.

Bebeğimiz de gelecek İnşallah :anneadayı: onun kendi rızkı ile geleceğine inancım tam zaten.

Annem memleketten ev yapımı tarhana, reçeller ve turşu hazırlayıp yollamış sağ olsun. Ayın son 10 günü benim için buzluk ve stok erime zamanıdır.
Yeni ayla birlikte yeni alışveriş yapılır mutfağa.
Az çok demeden biriktirmeye devam tabi.
Her zaman paranın yönettiği değil parayı yöneten insanlar olabildiğimiz için hep şükrediyorum.
Önümüzde sıkıntılı gibi duran bir süreç başlıyor buralarda daha çok zaman geçireceğim artık.:KK51:

Altın hesabı nasıl oluyor?Nasıl avantajları var?
bir çok bankanın, hemen her bankanın bünyesinde bulundurduğu yatırım hesaplarından biridir. bankada hesabınız varsa, internet bankacılığı şifreniz de varsa, internet üzerinden bile hesabı açabilirsiniz. alım satımları da yine internet bankacılığı üzerinden yapabilirsiniz. ister 22 ayar, ster 24 ayar külçe altın biriktirebilirsiniz. altınlar fiziki olarak elinize geçmez. alırsınız altın hesabınızda biriktirirsiniz, satarsınız vadesiz hesabınıza aktarırsınız. fiziki altını bozdururken çeyrekte 5-6 TL zarar ederken, altın hesabında sadece kuruşlar oynar. elinizde bulunan, saklamakta zorlandığınız altınları, altın hesabınızın olduğu bankanın altın gününde götürürsünüz. experler tarafından değerlendirilir ve zararsız bir şekilde kaç gram altınınız varsa, hesabınıza geçirirsiniz. ziynetler 22 ayardır, bankada 24 ayar külçe biriktiriyorsanız, elinizdeki altınlarda 24 ayar altın miktarı experlerce hesaplanır, bu şekilde hesabınıza geçer. ben yıllardır kullanıyorum ve çok memnunum.

Günaydın kızlar, hepinize bol birikimli günler diliyorum. Sabah sabah kumbarama 20 euro attım :confused: Günü çok masrafa girmeden kapamam gerek. Ama bugün çok da gezmek istiyorum ne yapsam bilemedim :KK64:
Zaten bir kaç gün sonra 2 ayrı şehre tatile gidicem ve inanılmaz yol masrafım olacak :KK17:

Günaydın kızlar.
Bir ay sonra işten ayrılıyorum. Nasıl geçineceğimize dair hiçbir fikrim yok ama içimde garip bir rahatlık var.
İnancımdan ötürüdür belki, hiç zorda koymadı bizi Rabbim. Hep bir kapı açtı.

Bebeğimiz de gelecek İnşallah :anneadayı: onun kendi rızkı ile geleceğine inancım tam zaten.

Annem memleketten ev yapımı tarhana, reçeller ve turşu hazırlayıp yollamış sağ olsun. Ayın son 10 günü benim için buzluk ve stok erime zamanıdır.
Yeni ayla birlikte yeni alışveriş yapılır mutfağa.
Az çok demeden biriktirmeye devam tabi.
Her zaman paranın yönettiği değil parayı yöneten insanlar olabildiğimiz için hep şükrediyorum.
Önümüzde sıkıntılı gibi duran bir süreç başlıyor buralarda daha çok zaman geçireceğim artık.:KK51:
hakkınızda hayırlısı canım, doğuma epey var işten neden ayrılıyorsun?

Back