birikim yapabilmenin yolları

Dövizi banka yerine, bende elden alıp biriktirmek istiyorum. Benimkilerde çok küçük miktarlar olucak. Ama dediğin gibi zamala birikirse bende kar ederim belki. Dolarıda uzun vade düşünüyorum.Açıkçası umre için bir döviz kumbarası yapmayı düşünüyorum

Bir başlayınca gerçekten zevkli oluyor, insan bırakmak istemiyor ve dahada hevesleniyor

Haklısın insan planlı ve bi amaç içn yaşayınca herşey daha anlamlı oluyo :)

kemerleri iyice sıkmıştım..bu haftasonu patladım resmen iki günde 450 tl harcadım.. gezme yakıt yemek.. nası gitti anlamadım eniyisi evden çıkmamak..çıktığın anda gidiyo..bu havalarda da çıkmamak mümkün olmuyo..bi de tatile karta taksit yaptırdım bu ekstreye gircek o da..20 ağustos ta tatile çıkcam ..bu ay battım :) ağustosta para atmak zaten zor da eksiye düşmesem bari :)

Canım ben hep 100 dolar olarak alıp koymuştum. Bir ay içinde 2 - 3 kez aldım böyle. Ben tek döviz biriktirmiyorum. Ben altin da almaya devam ediyorum. Ama çoğu param birikim hesabımda. Allaha Şükür şimdiye dek zarar etmedim çünkü dolar da altin da hep yükseldi.

canım senin tatilin nasıl geçti iyimisn

valla canım bravo.eşim yeni atanıp geldiğinde bursaya aklı olan bursadan evlenir kızları hamarat olur demişler :)) aklıma onu getirdin valla. daha yeni evlenip bu kadar evcimen olman taktir edilecek bi durum
yok canım ya ilk denemelerim bunlar. baba evindeki hatunlar yaptın mı, ettin mi diye sorunca veya onlar imece usulü bana da kışlık hazırladıkları için ayıp olmasın diye

yüklü miktarda bir alım yapacaksan biraz bekle. ekonomistlerin öngörülerini ara sıra okuyorum, dediklerine göre altın ocak ayına kadar genel olarak bu seyirde gidecek diyorlar. ara ara düşmeler olsa da, genel olarak böyle söylüyorlar. bu ay yüksek olsa da 2 grm aldım ben. çok alacak olsam en az 120 leri beklerdim. uzun vadeli birikim düşünüyorsam 5 grma kadar al, yok belli olmaz ihtiyaç duyar bozdururum dersen bankada nakitte tut. bu biraz da kısmet işi.

canım senin tatilin nasıl geçti iyimisn
Nasıl geçti anlamadım canım.
Hiç dinlenmiş hissetmiyorum.
Tam oradayken bu darbe girişimi oldu. Çocuklar falan korktu. Tadımız tuzumuz kaçtı. Pek bir şey anlamadik yani. Belki bir yerlere günü birlik kaçariz yine. Onun haricinde iyiyim. Sen neler yapıyorsun Ne zaman gidiyorsun tatile?

kurutma makinesi kullanıyorum o yüzden hiç gerek kalmıyor. sıvı deterjanla yıkayınca kurutma makinesi kullanılmasa bile gerek yok. aynen dediğin gibi yumuşatıcı kokusu parfüm kokusunu bastırabiliyor. hem de çamaşır üzerinde kimyasal bir kalıntı kalıyor. kullanmamak daha sağlıklı olur.

Aynen benim bile çocukluğuma indiğim kadarıyla hep para biriktirirdim hedefim bile yoktu biriktirirken ya da hedefim durmaksızın para biriktirmekti
ay aynen ben de illa kenarımda param olsun isterdim. param olmazsa kendimi mutsuz hissederdim. ki ailem şükürler olsun ilgili, eli bol insanlardı. biriktirirdim biriktirirdim sonra ailece bir tatile gidecek olsak, annemi babamı hesap yaparken görsem kumbaramı hemen önlerine döker üzülmeyin ben de veririm size derdim. sonra sonra anladım ki bu annemin ve babamın kazandırdığı bir alışkanlık.

bu gezme mutlu ettiyse bence hiç pişman olma. gereksiz gördüğün varsa, daha sonra telafi edersin. sefan olsun

ayy ayy ihtiyaçlar hiç bitmiyor ki. önümüz kurban .derken yakıt kesintisi de kesilmeye başlar .kira yakıt faturalar zaten hep var. eee paranında değeri yok ki .bi var bi bakmışsın hepsi harcanmış

Ben gün sonunda ne kadar parayı neye harcamışım diye ya yazıyorum ya da düşünüyorum, böylelikle nereye ne kadar gereksize gittiği ortaya çıkıyor

Benimde bir birikim hesabım var orda TL biriktiriyorum. Birde fiziki altın alıyorum. Gerçi birikim hesabım dediğim normal vadesiz hesap, bir özelliği yok yani. Birde dolar biriktirmek istiyorum artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…