• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

selam hanımlar. bugün babaanneme uğrayıp kasada tuttuğum çeyreklerden almam lazım. arkadaşımın bebeği için. zaten onları doğum ve düğün-dernek için yapmıştım. iyi ki yapmışım, elime hazır geliyor. 5 tane falan harcadığımda hemen yerine koymaya başlarım. :KK66: yani nasipse, yani inşallah:KK48:

İnşallah ikimizede nasip olur o zaman cnm. Bankadan olursa biriktiremem diye düşünüyorum. Altın hesabı açtırayım dedim aha önce . Ama elimde gözle görülür bir şey olmadığından biriktiremedim belkide. Azıcık elden idare edeyimde, kredi kartına çok yüklendim bu ay. Eylülün ortalarına doğru altın hesabıda açtırmak istiyorum. altın hesabını kredi kartıma otomatik talimat verip her ay borç ödermiş gibi almak istiyorum. Tabi bunun için bir işede girmem gerekiyor. deli gibi iş arıyorum şuan. Okulla yürütebileceğim bir iş bulmam lazım
allah gönlüne göre bir iş versin canım, amin

bende dün 110 tl kantin borcu ödedim+ 250 tl evdeki kullandığım parayı geri yerine koydum şuan herşey planladığım gibi çok şükür
planlar tutunca insan kendini ne kadar iyi hissediyor, değil mi? ama plan şaşma ihtimaline karşı da, cüzdanın bir köşesinde mutlaka para bulundurulmalı ve eksilir eksilmez yerine konmalı:KK66: evdeki hesap bazen çarşıya uymayabiliyor, ani bir ihtiyaç çıkabiliyor, ani bir misafir gelebiliyor, yardıma ihtiyacı olan birini allah karşımıza çıkarabiliyor. saymakla bitmez:KK66:

planlar tutunca insan kendini ne kadar iyi hissediyor, değil mi? ama plan şaşma ihtimaline karşı da, cüzdanın bir köşesinde mutlaka para bulundurulmalı ve eksilir eksilmez yerine konmalı:KK66: evdeki hesap bazen çarşıya uymayabiliyor, ani bir ihtiyaç çıkabiliyor, ani bir misafir gelebiliyor, yardıma ihtiyacı olan birini allah karşımıza çıkarabiliyor. saymakla bitmez:KK66:
evet o yüzden evden kullandığım parayı hemen yerine koydum çok şükür ite bu ayı bi bitirebilirsem daha sırtım yere gelmez inşallah. 1 gram alacağım bu ay birde diğer konuda fena bozuldum zaten 2 çeyrek almıştım önceden onlar yok gibiler hiç aklımıza bile gelmiyor. bakalım bu ay çeyrek alırsam diğer konuda halay çekeceğim :D

Bu konuda mümkünse hiç kimseye birşey soylememek... Eğer ihtimal varsa bana bile olursa parandan alıp kullansın diyrbileceğin tek kişi olmalı. Fazlası zarar

hesap kitap, kenardaki birikim işi kişisel olmalı ve dillendirilmemeli. verirken iyi oluyorsun, ihtiyacın olup kendi paranı yüzün kızararak istediğinde kötü. çok yaşadım böyle durumu, artık akıllandım:KK47: bu şekilde 3000 kadar batak verdim. insanlar malesef dürüst değiller, sözlerini tutmuyorlar. sonra da ne çiğ yemiş ne karnı ağrımış halleri yok mu, insanı sinirlendiriyor. bana olan borcunu ödemeyip, en pahalı telefonu alıp gururla yine bana göstereni bile oldu. en iyisi baştan tavır koyup, para işine hiç girmemek.

hesap kitap, kenardaki birikim işi kişisel olmalı ve dillendirilmemeli. verirken iyi oluyorsun, ihtiyacın olup kendi paranı yüzün kızararak istediğinde kötü. çok yaşadım böyle durumu, artık akıllandım:KK47: bu şekilde 3000 kadar batak verdim. insanlar malesef dürüst değiller, sözlerini tutmuyorlar. sonra da ne çiğ yemiş ne karnı ağrımış halleri yok mu, insanı sinirlendiriyor. bana olan borcunu ödemeyip, en pahalı telefonu alıp gururla yine bana göstereni bile oldu. en iyisi baştan tavır koyup, para işine hiç girmemek.
banada 1000 tl taktılar o şekilde sonra birine 3000 tl vermek zorunda kaldım o parayıda alana kardar ne adiliğim kaldı ne düşüncesizliğim ne namertliğim kendi paramı 2 sene alamadım adamdan 1000 1000 500 500 yolladı ziyan oldu gitti öyle ayyy çok sinirlendim bak yine

Bence de canım. Ben tek kişiye söyledim. O da annem yani... Gerçi annemde de kenarda köşede var ama. Diyorum anne ne olur ne olmaz ola ki hani bişey oldu sendeki para yetişmezse al diyorum. Oldu ki bi hastalık anne yine kullan... Hedefim bu ama acil bile olursa çekinme diyorum. :)

banada 1000 tl taktılar o şekilde sonra birine 3000 tl vermek zorunda kaldım o parayıda alana kardar ne adiliğim kaldı ne düşüncesizliğim ne namertliğim kendi paramı 2 sene alamadım adamdan 1000 1000 500 500 yolladı ziyan oldu gitti öyle ayyy çok sinirlendim bak yine
ama bazı kişiler var ki, ihtiyacı olanı veriyorsun, ödemeyi bir gün geçirecek olsa arayıp söylüyor. onlarla her zaman para alış verişi yaparım. çok nadir de olsa, varlar yani. para yığmak için değil ki, piyasada dolaşsın, ihtiyaç görsün. malesef art niyetliler, istismar edenler yüzünden insan şüpheci oluyor. zamanla da tecrübe kazanıp, vereceği insanı seçmeye başlayabiliyor.

Bence de canım. Ben tek kişiye söyledim. O da annem yani... Gerçi annemde de kenarda köşede var ama. Diyorum anne ne olur ne olmaz ola ki hani bişey oldu sendeki para yetişmezse al diyorum. Oldu ki bi hastalık anne yine kullan... Hedefim bu ama acil bile olursa çekinme diyorum. :)
aynen canım. BDV konularında evlatlarını sömüren aileleri bile okudum ya. insan annesine babasına, eşine güvenemeyecekse kime güvenecek? ne mutlu ki güvenebildiğimiz ailelerimiz var. şu en para için senden fikir aldığım arkadaşım var ya, eşi evdeki birikimini ve ortak hesaptaki birikimi harcamış. ne kadar kötü bir durum. kız şimdi onun bilmediği bir hesapta birikimi gizli yapmaya karar verdi. güven olmayınca, evlilik nasıl olur, nasıl devam eder, hiç bir fikrim yok. :skandal:

aynen canım. BDV konularında evlatlarını sömüren aileleri bile okudum ya. insan annesine babasına, eşine güvenemeyecekse kime güvenecek? ne mutlu ki güvenebildiğimiz ailelerimiz var. şu en para için senden fikir aldığım arkadaşım var ya, eşi evdeki birikimini ve ortak hesaptaki birikimi harcamış. ne kadar kötü bir durum. kız şimdi onun bilmediği bir hesapta birikimi gizli yapmaya karar verdi. güven olmayınca, evlilik nasıl olur, nasıl devam eder, hiç bir fikrim yok. :skandal:
bende aileme güvenmiyorum babam bana kaç defa borç taktı o yüzden kocamla bile kötü oluyordum o yüzden artık o sularda yüzmüyorum para isteyene aaa bizdede yokki zor geçiniyoruz bir ton borç var diyoruz ve çıkıyoruz.

olabili
bende aileme güvenmiyorum babam bana kaç defa borç taktı o yüzden kocamla bile kötü oluyordum o yüzden artık o sularda yüzmüyorum para isteyene aaa bizdede yokki zor geçiniyoruz bir ton borç var diyoruz ve çıkıyoruz.
olabiliyor işte:KK43: yağız at kendi yemini kendi arttırır diye bir ata sözümüz var. kim olursa olsun, böyle yaptığında güven duygusu bitiyor. bitmese de zedeleniyor. bu sefer varken yok diyor insan veya kusura bakma kendime göre planım var diyorsun. sonradan küsmeler olacağına en başta kırılsın yani

En basit örneği... :)

Biriktirdikçe de fazla beklemesin. Hemen yaptığını atsın enparada hesap açıp

Bu konuda mümkünse hiç kimseye birşey soylememek... Eğer ihtimal varsa bana bile olursa parandan alıp kullansın diyrbileceğin tek kişi olmalı. Fazlası zarar
para konusunda annem ve babamdan ötesini tanımam
tanımamam gerektiğini en zor günlerimde farkettim
kimseden bana fayda yok öyleyse benden de kimseye fayda yok...

kesinlikle çok haklısın
ben bi heves kardeşlerime söylemiştim
yeni atandım ya bak ben neler başarabiliyorum gibisinden sandım ki benim adıma mutlu olurlar
sonra bi baktım bankada parası varken benden istediler
verdim tabi
bana güvenerek iş açmaya kalktılar babam engel olmasaydı yine verecektim Allahtan babam kurtarmış
sonra bi gün bişey almaya kalktım param yetmedi çok küçük bi takviye istedim
kapı duvar buldum
o zaman çok çaresiz kalmıştım
ailemle yaşıyorum anneme babama söylerim sonuna kadar da veririm canları sağolsun onların
çünkü zor günümde ikisinin de nasıl dişinden tırnağından arttırıp verdiğini gördüm
ama kardeş bile tanımam artık

Nasıl geçti anlamadım canım.
Hiç dinlenmiş hissetmiyorum.
Tam oradayken bu darbe girişimi oldu. Çocuklar falan korktu. Tadımız tuzumuz kaçtı. Pek bir şey anlamadik yani. Belki bir yerlere günü birlik kaçariz yine. Onun haricinde iyiyim. Sen neler yapıyorsun Ne zaman gidiyorsun tatile?[/Qhmm anladım canım..sıkıntılı bi döneme denk geldi dedğin gibi olmuştur.hayırlısı olsun.. bende 20 sinde çıkcam canım inşallah..işlerde yoğun çok bunladım gün sayıyorum artık :)

kesinlikle çok haklısın
ben bi heves kardeşlerime söylemiştim
yeni atandım ya bak ben neler başarabiliyorum gibisinden sandım ki benim adıma mutlu olurlar
sonra bi baktım bankada parası varken benden istediler
verdim tabi
bana güvenerek iş açmaya kalktılar babam engel olmasaydı yine verecektim Allahtan babam kurtarmış
sonra bi gün bişey almaya kalktım param yetmedi çok küçük bi takviye istedim
kapı duvar buldum
o zaman çok çaresiz kalmıştım
ailemle yaşıyorum anneme babama söylerim sonuna kadar da veririm canları sağolsun onların
çünkü zor günümde ikisinin de nasıl dişinden tırnağından arttırıp verdiğini gördüm
ama kardeş bile tanımam artık
O ayıp olmuş biraz...iyi niyeti suistimal etmekten başka bişey değil...

Back