• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Bugün 5 liraya kendime kumbara aldım ve tek harcamam bu oldu. İçinede 15 TL attım

Ben de almak istiyorum ama kumbaraya para vermek istemiyorum :D Şu an bir kavanoza koyuyorum ama kendime de güvenemiyorum bir an acaba içinden alır mıyım diye :D

Benimde bir birikim hesabım var orda TL biriktiriyorum. Birde fiziki altın alıyorum. Gerçi birikim hesabım dediğim normal vadesiz hesap, bir özelliği yok yani. Birde dolar biriktirmek istiyorum artık.

Ben de öyle yapacağım, haftaya ikinci hesabımı açıyor olacağım. Birini zaten cüzdan gibi kullanıyorum, param oraya yatıyor. Diğerine de birikimimi koyarım diye düşünüyorum. Dolara başlamıştım ama bir gün yükselip diğer gün düştüğünden zarara mı girerim diye bıraktım.

Ben de almak istiyorum ama kumbaraya para vermek istemiyorum :KK70: Şu an bir kavanoza koyuyorum ama kendime de güvenemiyorum bir an acaba içinden alır mıyım diye :KK70:

Ben de öyle yapacağım, haftaya ikinci hesabımı açıyor olacağım. Birini zaten cüzdan gibi kullanıyorum, param oraya yatıyor. Diğerine de birikimimi koyarım diye düşünüyorum. Dolara başlamıştım ama bir gün yükselip diğer gün düştüğünden zarara mı girerim diye bıraktım.

Başta bende senin gibi düşündüm para biriktirmek için bile para harcayamam dedim ve kumbara almadım. ama baktımki kavanozda olmuyor.10 gün sonra açılmayan teneke kumbaralardan aldım ve 3 ayda 1500 birikti. O yüzden mutlaka teneke kumbara şart bana. bugün üstümde sadece 5 TL vardı o yüzden bir tane kumbara alabildim yarın bi tane daha alıcam. KAğıt ve bozuk para kumbarasını ayrı yapıcam

Başta bende senin gibi düşündüm para biriktirmek için bile para harcayamam dedim ve kumbara almadım. ama baktımki kavanozda olmuyor.10 gün sonra açılmayan teneke kumbaralardan aldım ve 3 ayda 1500 birikti. O yüzden mutlaka teneke kumbara şart bana. bugün üstümde sadece 5 TL vardı o yüzden bir tane kumbara alabildim yarın bi tane daha alıcam. KAğıt ve bozuk para kumbarasını ayrı yapıcam

Yarın gidip alayım o zaman :-) teşekkürler

Benimde bir birikim hesabım var orda TL biriktiriyorum. Birde fiziki altın alıyorum. Gerçi birikim hesabım dediğim normal vadesiz hesap, bir özelliği yok yani. Birde dolar biriktirmek istiyorum artık.
Can'ım bende dolar biriktiriyorum Hemde seninle hedefimiz aynı :)
Başta kuyumculardan yada döviz bürolarından alıyordum
Sonra babam döviz bürolarının daha karşı olduğunu söyledi ordan alıyordum..
Ben 20 dolar alıp az az koyuyordum kenara.. Eeee param var onu almaya çıkmak için yol parası veriyorum
Bide Bi ara alacaktım yorgun oldum bişiler oldu Bi kaç gün geciktim daha fazlaya aldım sinir oldum
Gittim bankaya sordum elden döviz yatırabilir miyim? Evet dediler. Peki çekerken döviz olarak alabilir miyim? Yine evet.. Şimdi internet bankacılığından alıyorum. En az 5 dolar alabiliyorsun. 15 liraya kuyumcuya fln gidip dolar almaya utanırım ben banka iyi oldu tavsiye ederim

Can'ım bende dolar biriktiriyorum Hemde seninle hedefimiz aynı :)
Başta kuyumculardan yada döviz bürolarından alıyordum
Sonra babam döviz bürolarının daha karşı olduğunu söyledi ordan alıyordum..
Ben 20 dolar alıp az az koyuyordum kenara.. Eeee param var onu almaya çıkmak için yol parası veriyorum
Bide Bi ara alacaktım yorgun oldum bişiler oldu Bi kaç gün geciktim daha fazlaya aldım sinir oldum
Gittim bankaya sordum elden döviz yatırabilir miyim? Evet dediler. Peki çekerken döviz olarak alabilir miyim? Yine evet.. Şimdi internet bankacılığından alıyorum. En az 5 dolar alabiliyorsun. 15 liraya kuyumcuya fln gidip dolar almaya utanırım ben banka iyi oldu tavsiye ederim
İnşallah ikimizede nasip olur o zaman cnm. Bankadan olursa biriktiremem diye düşünüyorum. Altın hesabı açtırayım dedim aha önce . Ama elimde gözle görülür bir şey olmadığından biriktiremedim belkide. Azıcık elden idare edeyimde, kredi kartına çok yüklendim bu ay. Eylülün ortalarına doğru altın hesabıda açtırmak istiyorum. altın hesabını kredi kartıma otomatik talimat verip her ay borç ödermiş gibi almak istiyorum. Tabi bunun için bir işede girmem gerekiyor. deli gibi iş arıyorum şuan. Okulla yürütebileceğim bir iş bulmam lazım

İnşallah ikimizede nasip olur o zaman cnm. Bankadan olursa biriktiremem diye düşünüyorum. Altın hesabı açtırayım dedim aha önce . Ama elimde gözle görülür bir şey olmadığından biriktiremedim belkide. Azıcık elden idare edeyimde, kredi kartına çok yüklendim bu ay. Eylülün ortalarına doğru altın hesabıda açtırmak istiyorum. altın hesabını kredi kartıma otomatik talimat verip her ay borç ödermiş gibi almak istiyorum. Tabi bunun için bir işede girmem gerekiyor. deli gibi iş arıyorum şuan. Okulla yürütebileceğim bir iş bulmam lazım

Ben de okulla yürütebileceğim bir iş istiyorum ama hem korkuyorum ya ikisini yürütemezsem diye, hem de iyi bir şey bulamam diye.

Bugünün ilk harcamasını yaptım. English home'da indirim varken değerlendireyim dedim ve salona 12.45 TL'ye vazo aldım.
M025092_large.jpg

bende önce elden biriktirdim ama sonra hırsızlıktan vs korktum
çıkarıp sevmesi sayması çok güzel oluyo ama yakın çevrem biliyordu borç isteme çoğaldı, her konuda senin paran varya denildi...
zaten satmam gerekiyordu herşeyi sattım geçtim evde bi çeyreğim var şuan :) biraz da dolar var en kısa zamanda getirip bankaya atıcam
sana en uygun nasılsa öyle yap :) bol birikimler
bu arada temmuzda zam almıştım ekstra ücret de yatmıştı 2 gram altın aldım onları yok saydım
bu ay da zammı yok sayıp 1 gram alıcam inşallah

çıkarıp sevmesi sayması çok güzel oluyo ama yakın çevrem biliyordu borç isteme çoğaldı, her konuda senin paran varya denildi...
zaten satmam gerekiyordu herşeyi sattım geçtim evde bi çeyreğim var şuan :) biraz da dolar var en kısa zamanda getirip bankaya atıcam
bu arada temmuzda zam almıştım ekstra ücret de yatmıştı 2 gram altın aldım onları yok saydım
Hadi bakalım, Allah bereket versin diyelim o zaman :))

Akşam ben de büyük oğlumun doğum gününü yaptım. Artık fazla harcamam olmaz inşallah. Doğum günü paralarını da kenara koydum. Altın düşerse çeyrek yaparım çocuklara diye.
Bugün büroya geldik çocuklarla. 8 tl lik bir börek, simit alışverişimiz oldu şimdilik.
Yarın da pazara çıkarım.
Artık para harcamak istemiyorum.

Para harcamamanın yolu sanıyorum alışveriş sitelerine falan bakmamak. İllaki öyle böyle bir şey çıkıp alıyoruz. Ben eğer bir ihtiyacım yoksa vitrinlere bile bakmıyorum. Yine eskiden ben, ne çok fincan, tabak çanak alırdım. Artık almıyorum. Her gittiğim yerden değişik süs eşyaları örtüler alırdım. Gereksiz kalabalık gibi geliyor şu an hepsi gözüme. Çoğunu çevreme dağıttım. Artık böyle tuzaklara kanmıyorum. Onlara vereceğim parayı kenara atıyorum. Çok da güzel birikiyor...

50 tl attım kullanmadığım cüzdana, kalsın bi köşede, unutuyor insan 2 gün sonra nasılsa :)
Eşim akşam pazara uğramış, biraz meyve almış, komşum yine köy dönüşü bana bahçesinden yeşillik, sebze getirmiş :)
Markete gidip bir iki eksiğimi almaya karar verdim onun dışında bu ara fazla harcama yapmak istemiyorum.
Doktor kontrolü haricinde, ayrıntılı ultrasona giricem 200 tl tutuyor, onun parasını da ayırdım harcamadan.
bir yudum mutluluk bir yudum mutluluk sana katılıyorum, alışveriş sitelerinde gezmemek en iyisi, yoksa ıvır zıvır ne bulursam alıyorum bende :duduk:

50 tl attım kullanmadığım cüzdana, kalsın bi köşede, unutuyor insan 2 gün sonra nasılsa :)
Eşim akşam pazara uğramış, biraz meyve almış, komşum yine köy dönüşü bana bahçesinden yeşillik, sebze getirmiş :)
Markete gidip bir iki eksiğimi almaya karar verdim onun dışında bu ara fazla harcama yapmak istemiyorum.
Doktor kontrolü haricinde, ayrıntılı ultrasona giricem 200 tl tutuyor, onun parasını da ayırdım harcamadan.
bir yudum mutluluk bir yudum mutluluk sana katılıyorum, alışveriş sitelerinde gezmemek en iyisi, yoksa ıvır zıvır ne bulursam alıyorum bende :duduk:

bende6 7aydır almıyorum ara ara aldm artk dhada kısmaya karar verdım. bazen evdekı market alısverısı bıle cok kacıyor. atılıyor cope dıkkat etmek lazm

Sempatik kız sana artık bir dur deme vakti geldi.
Ablan olarak artık sana alışverişi yasaklıyorum :)
Sen böyle söyleyince utandım şimdi o_O3 ayda biriktirdiğimi 10 günde yedim resmen. Ama aldığım şeylerin hepsi ertelenmiş ihtiyaçlardı. Bu yüzden bu kadar harcadım belkide. Sil baştan tekrar başlamam gerekecek. Ama olsun daha önce yaptıysam tekrar yapabilirim

Bu konuda mümkünse hiç kimseye birşey soylememek... Eğer ihtimal varsa bana bile olursa parandan alıp kullansın diyrbileceğin tek kişi olmalı. Fazlası zarar

Bizimde gelenimiz gidenimiz çok oluyor..malum buyuksehirdeyiz..hastane işi ,eğitim işi olan yada ucak işi olanlar gelir yatılı misafir çok oluyor..ondan ben bankadan almayı tercih ediyorum..bende önceden neler neler alirdim..yapmıyorum pek..ama bu aralar açıldık yine..kendimi oyalamam lazım..

Back