birikim yapabilmenin yolları

Büyük aile her zaman çok güzeldir, benim ailemi anlattınız sanki, adetlerimiz vs çok benziyor anladığım kadarıyla.
Eşimin ailesinin de öyle olmasını çok isterdim, eşimin ailesi çekirdek aile :)
Size şimdiden iyi gezmeler, teyzemlerin bana ördüğü patiklerden hediyelikler dışında kendime de ayırdım giyiyorum :)
Sıcacık oluyor ayaklar, Ankara soğuğunda

eşimin ailesi de birbirine sargın gibi görünüyor. en azından k.validem ve k.pederim evlatlarına çok düşkünler. bizimkiler aynı apartmanda yaşadıkları için belki biraz farklılık olabilir. sadece özel hayata saygılarını bizimkilerle çok benzettim. 13 gün oldu evleneli, biz aramadan ne onlardan ne bizden bizi kimse aramadı. ama aradığımızda da çok mutlu oldular, seslerinden hemen anlaşıldı. yarın akşam inşallah annemlerde hep birlikte görüşeceğiz. bugüne kadar kendilerinden en ufak bir rahatsızlığım olmadı, onlar da benden rahatsız olmamıştır inşallah. böyle geçinir gideriz

hanımlar dün akşam markette 95 TL harcadım. ton balığı, müsli, yumurta, süt, yoğurt, kahvaltılık ve tereyağı aldım.bugün de anne ve babalara bluz, gömlek, belki babalara birer pantolon alırız. kiğılı ve karacada güzel indirim vardı. babalara ordan bakmayı düşünüyorum. annelere bluzları da evimin hemen yakınında güzel bir butik var, tunik şeklinde şık bluzlar vardı. 70-90 arası. onlardan alırım. iki de kız var bizde. görümcem ve kardeşim. onlara da hotiç'ten yaya ayakkabı bakarım. 600-700 TL ayırdık. helal hoş olsun, allah başımızdan eksik etmesin.

Günaydın kızlarcım.
Bu ay hiç kredi kartına bulaşmadık. Çok mutluyum.
Ama önümüzdeki ay şehir dışında eşimin katılacağı bir nikah var eylül ayında da kuzenimizin nikahı ki bilezik takacağız bizi biraz sarsacak ve kredi kartına bulaştıracak.
Hayırlı bakalım.
Evimize giren para bereketli olsun dilerim.

Günaydın kızlar.
Dün hayrımız da oldu. Allah kabul etsin inşallah.
Yarın oğlumun doğum gününü de yapar ondan sonra sıkı bir tasarrufa ve birikime başlarım. Bu ara hediyeler ki cep telefonu , bilgisayar , tatil ve diger harcamalar ardından hayır falan derken 10 bin TL harcandi bir ay içinde. Ama neyse ki hepsi bitti bundan sonra büyük bir harcama olmaz.
Kışlık hazırlamaya devam ediyorum bu arada. Devam edeceğim.
Dolar tahmin ettiğim gibi düşüş trendine girdi. İyi ki yüksekken bozdurmusum. 2.90 nin altına düştüğü an yine almayi planlıyorum.
Herkese hayırlı birikimler, mutlu pazarlar...

Allah kabul etsin
Kışlık olarak neler yaptınız acaba? Ben bezelye ve vişne koydum. Benim dışımda evde bezelye yiyen yok ama yatılı misafir oluyor diye koydum
Kışlık hazırlık yaptıkça yazar MIsınız ? Bunu tüm arkadaşlar için yazıyorum
Ben ilk defa dolmalık patlıcan kurutmak istiyorum. Başarılı olur muyum bilmiyorum. Acaba patlıcan ne kadar? Kaç kilo almak gerekir

Çok teşekkür ederim.
Biz bezelyeyi çok seviyoruz. O yüzden 9 poşet bezelye koydum. Diğerlerine yeni yeni başladım. Şu an için 2 poşet börülce , 2 poşet taze fasulye , 1 poşet bamya ve 2 poşet de musakkalik kızarmış patlıcan koydum. Ama bunlar yetmez daha yapacağım. Geçen senelere bakarak en çok neleri severek tuketmissek onları fazla yapıyorum. Ha bir de 4 poşet barbunya koydum. Daha 2 - 3 tane koyarım. 20 yemekliği geçtim şu an. Aşağı yukarı 40 yemekligim olsun ki rahat edeyim kışın. Dolmalık biber koyacağım bir de. Az bir şey de kozlenmis biber patlıcan.
Geçen yıl tarhana çok yapmıştım bu yıl da yeter.
Biber , dolmalık biber ve patlıcan kuruturum. Ama ben patlican cok degil az birsey kurutuyorum. Cocuklar pek sevmiyor. Siz de bu yil biraz kurutup deneyin seneye guzel olursa severseniz daha cok yaparsiniz. Bu sene baska ; Biberli Çökelek yaparım. Turşu yaparım. Bu sene bir de makarna keselim diyorum ablama. Bu hazirliklar çok hoşuma gidiyor. Zevkle yapıyorum ve bütün kış her bakımdan faydasını görüyorum. Annem de salcamizi yapıyor. Ağustos ayı içinde kavanozlara domates yapıp hazırlıkları tamamlariz inşallah. Yaparken bence de buraya yazalım. Hem herkesin aklına gelir yapmaya çalışır hem de zamanını bilmeyenler falan olabilir onlar da zamanında yapabilsinler. Ben birazdan karniyariklik patlıcan kızartip buzluga koyucam mesela. Yanına biberi , domatesi ve maydanozu ile beraber koyup posetliyorum. Bugün pazar hadi siz de musaitseniz yavaş yavaş başlayın hanımlar. E kolay gelsin o zaman...

Janımlar ben bu geçen bir yıl içinde yapabildiğim birikimi yazayım... Ağustos ayında elime hiç para geçmez bunu da belirteyim o yüzden ağustosta birikim uapamam. Memlekete gitme öncesi birde. O yüzden her sene temmuz ayında biriktiğim veya elimde olan parayı harcarım... Benim bu yılki toplam birikimin 4 tane çeyreğim. Kumbaramı saymıyorum ona yeni başladım.

Selam kızlar
Bu ara yalnız kaldım oyalanacak bişeyler bulamadım alışverişe sardım
sempatik_kiz a dedim çok kıyafet alıyorsun diye ben gittim hiç aklımda yokken 1 elbise 1 pantolon 1 gömlek 2 tshirt aldım geldim
Hemde normalde almayacağım fiyatlara aldım
Üstelik yeniden kredi kartına dadandım
Ah Ramazan ne güzeldi kartın varlığını unutmuştum resmen
Kenarda param olmasa asgarisini dahi ödeyemeyecek kadar abarttım bu ay
Acilen silkelenmem lazım
Yiğenim oldu ona bişeyler almam lazım
Bu ara yediğim hurmalar uzun süre beni tırmalayacak sanırım

selam ben topiği sessiz takip ediyorum da bebeğe hediye diyince ebebekte indirim var uygun fiyatlar yeğeninize ordan kıyafet alabilirsiniz diye öneride bulunayım dedim :) belki tasarrufunuza bi katkım olur :)

selam ben topiği sessiz takip ediyorum da bebeğe hediye diyince ebebekte indirim var uygun fiyatlar yeğeninize ordan kıyafet alabilirsiniz diye öneride bulunayım dedim :) belki tasarrufunuza bi katkım olur :)
Hiç bakmamıştım o siteye:) teşekkür ederım sabah ilk işim incelemek olacak

Bu sıralar bir şeyler oldu canm bize. Bütün birikimi yedik resmen alışverişte. Neyse tez vakitte toparlanırız inşallah. Yoksa halimiz harap
Öyle sessiz sessiz olmaz, biz kolundan tutup çekmeden sen kendi isteginle katıl aramıza

Kışlık hazırlıklarına bende başladım kızlar. Ama stok yaparak başladım. Toplamda 200 TL harcadım bugün.

4 tane 4 litrelik perwoll ( 2beyazlar, 2 renkliler icin)
4 tanede 1 litrelik perwoll (beyazlar, siyahlar, renkliler, ipekler icin)
3 kasa kızılay soda (72 adet)
4 paket ped
5 lt sıvı yağ (Indirim zamanı 4 tane dah alip kenara koymayi dusunuyorum)
32 parça saklama kabı aldım. (10 TL)
Bu arada buzdolabı boşaldı. Yarında onun için alisverise cikarim. Bu ayı full stok yapark gecirecegim için harcamalarım biraz yüksek olacak. Ama kışa rahat ederim. Buzluk için henüz hiç hazırlık yapmadım. Çünkü annem ağustos sonu gibi başlayalım dedi.

@mandaliina rica ederim ne demek :)
sempatik_kiz :) yıllarca paranın varlığının kendisine güven verdiğini düşünen birini sizin kolundan tutup çekmenize gerek mi var efendim ben hep buralardayım ama durumumuz çok ucu ucuna hesaplar her ay aynı ne uzuyoruz ne kısalıyoruz ben buraları bdvye çevirmiyim sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…