• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

günaydın hanımlar. dün ilk defa eşimle pazara çıktık. yeşillikler, meyve-sebze toplamda 70 TL tuttu. tek tek fiyatları hatırlamıyorum. :oops: haftalık yiyeceklere ilave kış için 2 kg kadar bamya, 4 kg vişne, 4 kg şeftali aldık aldık. bunları hatırlıyorum ama:KK48:bamya 12 TL, vişne 4.5 TL, şeftali 2.5 TL. vişneleri hemen ayıkladık, yıkadık ve poşetlere koyup dondurucuya attık. şeftalileri de soyduk, dilimledik ve üzerine çok az şeker serpip onları da dondurucuya attık. bamyaları da babanneme götürdük, o ayıklayacak annem de şoklar sonra alır eve getiririm. herkese bol birikimli günler dilerim.:KK36:

ben de dün patlıcan bamba kabak dolmalık biber kayısı aldım kış için , hepsini dondurucu için hazırladım , daha da alınacak kışın kurtarıcı oluyor :) size de afiyet şeker olsun

kayısı yı nasıl yapıyorsunuz kış için acaba

konserve de oluyor , ama bu kez poşetleyip buzluğa attım , çıkarıp az şeker belki hiç koymam malatya kayısı çok tatlı zaten su koyup haşlıyorum , eziyorum bardak ile içiyoruz , taneli bırakıp kaşıklada içilir keyfe kalmış

kayısı yı nasıl yapıyorsunuz kış için acaba
karışık meyve poşetide yapıyorum evde ne varsa elma armut kayısı erik şeftali , hepsini aynı şekilde yapıyorum . oğlum için vişne erik şeftali üzüm konserve yaptım , konserve daha lezzetli özellik vişne

bende bırıkım yapmak ısteyenlerdenım calısıyorum esımle kredı taksıtlerımı ve kart vs odeyınce elımızde kalan parayı altın hesabımızdan altın alarak saklamaya calısıyoruz aslında yenı basladık oyle aman aman bı bırıkımımız yok ama ben yakın zamanda ısten ayrılmayı planlıyorum ekonomık duzenımız etkılenmesın dıye her ay 100tl esımden alıp ayrıca bırıktırme yapıcam zor zamanlar ıcın agostos gıbı baslıcam durumdan haberdar ederım sızı
Hoşgeldin canım... Seni artık her gün burada görmek isteriz :)

günaydınnnn
nasılsınız kızlar?
ramazanla birlikte benim sıfır harcamalı günlerim gitti, elinden bi bardak su versene içeyim :KK43:
Ah kuzum ya kıyamam. Benimde haftada 1 anca oluyor böyle sıfır harcamalı günler. Dünün acısıda bugün çıkacak. Kendim icin yazlık kıyafet alışverişi ve haşema alıcam. A101 de perwoll sıvı deterjanın 2.si %50 indirimli. Kışlık deterjan stoğu yapıcam. Elektrik Faturası ev eksiği derken dünyaları harciycam bu birkaç gün içinde :mad:

Hoşgeldin canım... Seni artık her gün burada görmek isteriz :)
tabıkı hatta ılk ıcrahatımı yazıyım ayakkabı aldım bugun netten 65tl ama ayakkabı gereklıydı onun harıcınde kendıme cok para harcayan bırı degılım kalan paramı atıcam kenara inş.:21::21:

Yol kahvaltı ve öğle yemeği için 5.25 harcamışım . Valla kendime şaşırdım . Ay bu topic beni iyice cimrimi yaptı ne . İşyerinde de cumadan kalma ekmeğim vardı . Küflenmemiş sadece Kırıklanıyor aldım eve getirdim çöpe gitmesine gönlüm razı olmadı . Kış olsa sokak hayvanlarına veriyorduk yaz olunca ortalıkta kimse kalmadı :))

Sabah uyuya kalınca kahvaltıyı okulda yapmak zorunda kaldım. 5.75 TL kahvaltı.
3 etek, 2 tanede buluz aldım. 525 TL'de o tuttu.
Tüm gün dışardaydık. 4TL su parası
Otobüs 2 TL
Az önce eve lahmacun söyledim 15 TLde ona vercem
TOPLAM: 551.75 TL
Bir bu kadarda yarın harcıycam :KK17::KK17::KK17:

Otobüs 2 TL

Suyu neden evden götürmüyorsun? Yanına bir ya da iki şişe alsan ortalama 1.5 TL'den kurtarıyor insanı.
Etek ve bluzları da merak ettim doğrusu :-)

Kızlar günaydın.
Ben en çok hesapsız harcamalardan hoşlanmıyorum. Ağustos ayına dair güzel planlarım vardı. Ama şehir dışında çıkan bir nikah haberi tüm planı suya düşürdü.
Çeyrek almış başını gidiyor zaten. Yaptığım 2 gramı birleştirip çeyrek alayım nakit akışım etkilenmesin bari diyorum. Yol masrafı da cabası.
Zaten 2 ay sonra işten ayrılınca yaptığım birikim iyice azalacak.
Hayırlısı bakalım.

Suyu neden evden götürmüyorsun? Yanına bir ya da iki şişe alsan ortalama 1.5 TL'den kurtarıyor insanı.
Etek ve bluzları da merak ettim doğrusu :-)
Evden Çıkarken 1 şişe alıyorum. Ama yetmiyor. 2 şişeyi kendimle tasiyamam. Çünkü dün sabah 8 bucukta evden çıkıp akşam 7de girdim. O saate su mu kalır, çorba gibi olur :KK48:
Etek ve bluzlerde çok beğendiğim bir markanın sezon sonu %50 indirimiyle aldiklarim. Genelde az öz parçalar alıyorum.:KK52:

Kızlar günaydın.
Ben en çok hesapsız harcamalardan hoşlanmıyorum. Ağustos ayına dair güzel planlarım vardı. Ama şehir dışında çıkan bir nikah haberi tüm planı suya düşürdü.
Çeyrek almış başını gidiyor zaten. Yaptığım 2 gramı birleştirip çeyrek alayım nakit akışım etkilenmesin bari diyorum. Yol masrafı da cabası.
Zaten 2 ay sonra işten ayrılınca yaptığım birikim iyice azalacak.
Hayırlısı bakalım.
Sıkma canını bir kolaylık elbet bulunur cnm. Rabbim başka dert vermesin.

Bereketli olsun. Şeftalileri ne yapacaksınız merak ettim? :)
canım annem çözdürüp ya dilim dilim ya da rondodan geçirip püre halinde soğuk tatlıların üzerine ve kurabiye içi olarak kullanıyor. ben daha çok kaynatır içeriz diye düşünüyorum. kısmet artık:21:

Otobüs 2 TL
Güle güle giy. Sağlam şeyler almışa benziyorsun..bende az ama öz alırım bayagi giyerim..bıkana kadar..bildiğim markaların indirimlerine bakarım ..onlar yıkamada bozulmuyor..

Back