- 27 Nisan 2015
- 4.227
- 7.321
- 158
- Konu Sahibi sempatik_kiz
- #8.421
Birbirimizi görüyoruz çunku. :)
İnsanı ateşliyor burası.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Birbirimizi görüyoruz çunku. :)
İnsanı ateşliyor burası.
Hoşgeldin bu arada :)Merhaba arkadaşlar uzun zamandır birikim topiklerini takip edemiyorum. Artık ben de birikime başlamak istiyorum çünkü Allah nasip ederse evlilik hazırlığı içine giricem. Aileme çok yük olmak istemiyorum çünkü onların istediğinden erken giriştim bu işlere çok laf duymamak için olabildiğince kendim halletmeye çalışcam yettiği kadar Allah izin verirse. Ama şöyle bi soru var kafamda: Benim hiç çeyizim eşyam yok( el işi örtü oya filan değil tencere tava bardak cart curt yani). Tenceredir yemek takımıdır filan bi çeyizciden hepsini bir taksitle alıp her ay ödemeyi düşünüyorum aynı şekilde küçük mutfak aletlerini de. Tabi bunların taksidinden geriye çok bişey kalmıcak ama kalanı da nakit olarak mı altın olarak mı tutsam bilemedim. Önce isteme ardından evde nişan gibi yüzük takma düşünüyoruz parayı nakit mi tutsam altın mı alsam bilemiyorum ne dersiniz ?
Hoşgeldin bu arada :)
Nakitte kaplanı tavsiye ederim canım altin bi süre daha düşmeyecek gibi.. üstelik düğün arefesi nakite ihtiyacın olabilir ama harcarim diyosan altin alabilirsinMerhaba arkadaşlar uzun zamandır birikim topiklerini takip edemiyorum. Artık ben de birikime başlamak istiyorum çünkü Allah nasip ederse evlilik hazırlığı içine giricem. Aileme çok yük olmak istemiyorum çünkü onların istediğinden erken giriştim bu işlere çok laf duymamak için olabildiğince kendim halletmeye çalışcam yettiği kadar Allah izin verirse. Ama şöyle bi soru var kafamda: Benim hiç çeyizim eşyam yok( el işi örtü oya filan değil tencere tava bardak cart curt yani). Tenceredir yemek takımıdır filan bi çeyizciden hepsini bir taksitle alıp her ay ödemeyi düşünüyorum aynı şekilde küçük mutfak aletlerini de. Tabi bunların taksidinden geriye çok bişey kalmıcak ama kalanı da nakit olarak mı altın olarak mı tutsam bilemedim. Önce isteme ardından evde nişan gibi yüzük takma düşünüyoruz parayı nakit mi tutsam altın mı alsam bilemiyorum ne dersiniz ?
Kumbarayı hiç bir şekilde para biriktiremeyenlere öneriyoruz. Benim bir arkadaşıma sizin yaptığınız yöntemi kaç defadememe rağmen kenara para koymadı medelaYa ben kumbara filan yapamıyorum . Biz eşimle birikim için ayırıyoruz ay başında geri kalanı istediğimiz gibi harcıyoruz . Buda bizim birikim anlayışımız :))
günaydın hanımlar. dün ilk defa eşimle pazara çıktık. yeşillikler, meyve-sebze toplamda 70 TL tuttu. tek tek fiyatları hatırlamıyorum. haftalık yiyeceklere ilave kış için 2 kg kadar bamya, 4 kg vişne, 4 kg şeftali aldık aldık. bunları hatırlıyorum amabamya 12 TL, vişne 4.5 TL, şeftali 2.5 TL. vişneleri hemen ayıkladık, yıkadık ve poşetlere koyup dondurucuya attık. şeftalileri de soyduk, dilimledik ve üzerine çok az şeker serpip onları da dondurucuya attık. bamyaları da babanneme götürdük, o ayıklayacak annem de şoklar sonra alır eve getiririm. herkese bol birikimli günler dilerim.
günaydınnnnTüm gün evdeydim. Günü 0 harcamayla kapadım. Ama birazdan dışarı çıkacağım.