• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Merhaba arkadaşlar uzun zamandır birikim topiklerini takip edemiyorum. Artık ben de birikime başlamak istiyorum çünkü Allah nasip ederse evlilik hazırlığı içine giricem. Aileme çok yük olmak istemiyorum çünkü onların istediğinden erken giriştim bu işlere çok laf duymamak için olabildiğince kendim halletmeye çalışcam yettiği kadar Allah izin verirse. Ama şöyle bi soru var kafamda: Benim hiç çeyizim eşyam yok( el işi örtü oya filan değil tencere tava bardak cart curt yani). Tenceredir yemek takımıdır filan bi çeyizciden hepsini bir taksitle alıp her ay ödemeyi düşünüyorum aynı şekilde küçük mutfak aletlerini de. Tabi bunların taksidinden geriye çok bişey kalmıcak ama kalanı da nakit olarak mı altın olarak mı tutsam bilemedim. Önce isteme ardından evde nişan gibi yüzük takma düşünüyoruz parayı nakit mi tutsam altın mı alsam bilemiyorum ne dersiniz ?
Hoşgeldin bu arada :)

Merhaba arkadaşlar uzun zamandır birikim topiklerini takip edemiyorum. Artık ben de birikime başlamak istiyorum çünkü Allah nasip ederse evlilik hazırlığı içine giricem. Aileme çok yük olmak istemiyorum çünkü onların istediğinden erken giriştim bu işlere çok laf duymamak için olabildiğince kendim halletmeye çalışcam yettiği kadar Allah izin verirse. Ama şöyle bi soru var kafamda: Benim hiç çeyizim eşyam yok( el işi örtü oya filan değil tencere tava bardak cart curt yani). Tenceredir yemek takımıdır filan bi çeyizciden hepsini bir taksitle alıp her ay ödemeyi düşünüyorum aynı şekilde küçük mutfak aletlerini de. Tabi bunların taksidinden geriye çok bişey kalmıcak ama kalanı da nakit olarak mı altın olarak mı tutsam bilemedim. Önce isteme ardından evde nişan gibi yüzük takma düşünüyoruz parayı nakit mi tutsam altın mı alsam bilemiyorum ne dersiniz ?
Nakitte kaplanı tavsiye ederim canım altin bi süre daha düşmeyecek gibi.. üstelik düğün arefesi nakite ihtiyacın olabilir ama harcarim diyosan altin alabilirsin

Ya ben kumbara filan yapamıyorum . Biz eşimle birikim için ayırıyoruz ay başında geri kalanı istediğimiz gibi harcıyoruz . Buda bizim birikim anlayışımız :))
Kumbarayı hiç bir şekilde para biriktiremeyenlere öneriyoruz. Benim bir arkadaşıma sizin yaptığınız yöntemi kaç defadememe rağmen kenara para koymadı medela

günaydın hanımlar. dün ilk defa eşimle pazara çıktık. yeşillikler, meyve-sebze toplamda 70 TL tuttu. tek tek fiyatları hatırlamıyorum. :oops: haftalık yiyeceklere ilave kış için 2 kg kadar bamya, 4 kg vişne, 4 kg şeftali aldık aldık. bunları hatırlıyorum ama:KK48:bamya 12 TL, vişne 4.5 TL, şeftali 2.5 TL. vişneleri hemen ayıkladık, yıkadık ve poşetlere koyup dondurucuya attık. şeftalileri de soyduk, dilimledik ve üzerine çok az şeker serpip onları da dondurucuya attık. bamyaları da babanneme götürdük, o ayıklayacak annem de şoklar sonra alır eve getiririm. herkese bol birikimli günler dilerim.:KK36:

günaydın hanımlar. dün ilk defa eşimle pazara çıktık. yeşillikler, meyve-sebze toplamda 70 TL tuttu. tek tek fiyatları hatırlamıyorum. :oops: haftalık yiyeceklere ilave kış için 2 kg kadar bamya, 4 kg vişne, 4 kg şeftali aldık aldık. bunları hatırlıyorum ama:KK48:bamya 12 TL, vişne 4.5 TL, şeftali 2.5 TL. vişneleri hemen ayıkladık, yıkadık ve poşetlere koyup dondurucuya attık. şeftalileri de soyduk, dilimledik ve üzerine çok az şeker serpip onları da dondurucuya attık. bamyaları da babanneme götürdük, o ayıklayacak annem de şoklar sonra alır eve getiririm. herkese bol birikimli günler dilerim.:KK36:

Bereketli olsun. Şeftalileri ne yapacaksınız merak ettim? :)

Tüm gün evdeydim. Günü 0 harcamayla kapadım. :KK76: Ama birazdan dışarı çıkacağım.o_O
günaydınnnn
nasılsınız kızlar?
ramazanla birlikte benim sıfır harcamalı günlerim gitti, elinden bi bardak su versene içeyim :(

günaydın hanımlar

yeni arkadaşlar gelmiş hoş gelmiş :) topik kalabalıklaşıyor ne güzel :)

hafta sonu şehir dışına çıktık düğün için. düğünü yaptık geldik, çok güzel oldu.
yol parası ve benim elbisem dışında masrafımız olmadı :)

buzluk ve bakliyattan beslenmeye devam ediyoruz. bugün pirinçli lahana yemeği yapacak bakıcım. lahana buzluktan :)

hafta sonu 2 poşet kemik, 8 kilo süt aldık. bugünde eve giderken 6-7 ekmek alacağım.

bu hafta misafir gelebilir.misafir dediysem halam. misafir menümde buzluktan. bir gün sarma çorba yanına birşeyler, diğer gün yoğurtlu mantı şalgam turşu yanına birşeyler, başka bir gün bostan otu böreği kahvaltılık, bir gün de piknik olabilir :)

hayırlı birikimler herkese :)

bende bırıkım yapmak ısteyenlerdenım calısıyorum esımle kredı taksıtlerımı ve kart vs odeyınce elımızde kalan parayı altın hesabımızdan altın alarak saklamaya calısıyoruz aslında yenı basladık oyle aman aman bı bırıkımımız yok ama ben yakın zamanda ısten ayrılmayı planlıyorum ekonomık duzenımız etkılenmesın dıye her ay 100tl esımden alıp ayrıca bırıktırme yapıcam zor zamanlar ıcın agostos gıbı baslıcam durumdan haberdar ederım sızı

bu buzluktan bişeyler çıkarıp yapmak gerçekten çok pratik oluyor. özellikle çalışan bayansan şart. dün evde olmama rağmen geçen gün nokul dan artan hamuru buzluga atmıştım çıkardım hemen şipsak pizza.ilk defa böle denedim ve çok güzeldi .kesinlikle devam.
bu topic den öğreneceğim kesinlikle çok şey var.

merhaba hanımlar,
yogunluktan bakamıyordum ne zamandır. Birikime devam etmeye çalışıyorum ama 1 haftadır kızım babaannesinde, biz de eşimle neredeyse her akşam dışardayız ipin ucu kaçtı.Dün bir de alışveriş yaptım kıyafet 260 da oraya verdim. Daha maaşa 10 gün var cebimde kalan para 500 tl. Umarım arttırabilirim.

Back