• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Bende onu anlatmaya çalışıyorum neymiş organikmiş tövbe yarabbim zaten bizde bahçe kiraladık sırf kendimiz tüketeceğiz toplamda 6 aile babam Sağolsun kiraladı ekti hepimize seneyede işlerim yolunda olursa sırf böyle kendimiz yemeklik için ekip dikmeklik arsa almayı planlıyorum
Ne güzel düşünmüş babanız. .insan ektiği şeyin olduğunu görünce çok mutlu olur..Toprak gibisi yok valla..kaynanam domates ekmisti miss gibi kokardi..

Kizlar ya sizinle biraz dertlesmek istedim suanda cevremde herkes kiyafet tatil para harcama tuketim pesinde bende su son gunlerde tam tersi benimde ara ara oyle oldugum zamanlar oldu ancak aldiktan sonra tamam diyorum ihtiyacim bu kadar cok fazla avm gwzeyim onuda alayim bunudaalayim yok bende kuafore onceden kas biyik icin cok giderdim aryik onuda kensim yapiyorum hatta manikur bile ogrendim netten zamanim oldukca yapiyorum ama ayda yilda bir kwndimi garip hissediyorum insanlar tukettikce mutlu oluyorlar bende birikmese bile para harcamadikca annem cok tasarrufludur hesabini kitabini bilir beni de oyle yetisyirdi evde hic yemegimiz cope gitmezdi genc kizken bende ondan ogrendigimkadarinca cope yemek atmamaya elimdekini birktirmeye calisiyorum sadece bir dezavantajim var gezmeyi cok seviyorum degisik yerler goreyim ufkum acilsin turkiye ve avrupada cok yer gordum cok sukur ama iste kendimi garip hissediyorum acaba cimrilik mi yapiyorum diye sevmedigim insana hayatta para harcamamayi ogrendim ama sevdiklerime hediyeler almayi harclik vermeyi kucuklere yani cok seviyorum Allah verene daha cok veriyor buna inaniyorum ama kuafore giysiye harcanan paraya cok ama cok aciyorum
Kendini bunaltmadikca tutumlu olmak iyidir tabi..birazda ortama göre değişiyor galiba..mesela iyi bir yerde çalışırsanız kıyafete kuaföre daha çok harcarsın. .Çünkü etrafindakilerde böyledir. .ama paranın kıymetini bilmek güzel. .

günaydın hanımlar. :KK24: dün işten eve döndüğümde, baktım terasta hummalı bir çalışma var. yengeler, halalar, annem ve k.validem.:KK57:
bizimkilerin bu çalışmalarına alışığım da, k.validemi de aynı ortamda görünce biraz şaşırdım. meğer bizim evimiz içinmiş. mantı açmışlar, bir kısmı fırınlı sobada fırınlanmış, bir kısmı normal. babaannem meşhur üzümlü kurabiyesinden yapmış, yengem hazır yufkadan avcı böreği sarmış. ayyy nasıl mutlu oldum:KK68::KK68:k.validemle annem sarmalar yapmışlar. babannem de başlarında direktif veriyor. bunlar yeter, bunlar yetmez diye:KK70:
bir kez daha anladım ki, arada sevgi-saygı olduğu sürece geniş aile olmak çok güzel bir şey. allah onlardan razı olsun, sağlıklı uzun ömürler versin. :dua:gece de götürüp hepsini dondurucuya yerleştirdik. allah bereket versin, dondurucum doldu bile:halay:acil gelen misafirlerimi düşünmeden, ağırlayabilirim. tembihler de geldi tabi ki, zamanın oldukça üşenme, böyle hazırlıklar yap, dolabını boş bırakma. hiç sıkılmadan, bunalmadan misafirlerini ağırlarsın diye.
eski hatunlar bir başka, maşallah onlara:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

aminnn. onları da görmek lazım kızlar. bunun için de göz gerek. dünyada en zor şey vermekmiş. bazen zor gelse de nefsimizi eze eze vermeye devam etmek gerek. bize az gelen, onların çoğudur. hele başarılı fakir öğrencileri hep görüp gözetmek gerek. bunu yaparken de iyi seçmek gerek. çünkü iyi duygular suistimal de edilebiliyor. ama biliyor musun sürekli yardımda bulunduğumuz eşi ölmüş yaşlıca bir hanım vardı. cami temizleyerek geçinirdi. en son yardım götürdüğümüzde bunu alayım ama babanın bilgisi olsun ben artık emekli oldum, cami temizlemeyi de bıraktım. şimdi çocuklu bir genç temizliyor, çok fakir. bu yardımı ona vericem ben babana söyle demişti. ne yüce bir ruh di mi?
keşke hepimiz böyle olabilsek :(

günaydın hanımlar. :KK24: dün işten eve döndüğümde, baktım terasta hummalı bir çalışma var. yengeler, halalar, annem ve k.validem.:KK57:
bizimkilerin bu çalışmalarına alışığım da, k.validemi de aynı ortamda görünce biraz şaşırdım. meğer bizim evimiz içinmiş. mantı açmışlar, bir kısmı fırınlı sobada fırınlanmış, bir kısmı normal. babaannem meşhur üzümlü kurabiyesinden yapmış, yengem hazır yufkadan avcı böreği sarmış. ayyy nasıl mutlu oldum:KK68::KK68:k.validemle annem sarmalar yapmışlar. babannem de başlarında direktif veriyor. bunlar yeter, bunlar yetmez diye:KK70:
bir kez daha anladım ki, arada sevgi-saygı olduğu sürece geniş aile olmak çok güzel bir şey. allah onlardan razı olsun, sağlıklı uzun ömürler versin. :dua:gece de götürüp hepsini dondurucuya yerleştirdik. allah bereket versin, dondurucum doldu bile:halay:acil gelen misafirlerimi düşünmeden, ağırlayabilirim. tembihler de geldi tabi ki, zamanın oldukça üşenme, böyle hazırlıklar yap, dolabını boş bırakma. hiç sıkılmadan, bunalmadan misafirlerini ağırlarsın diye.
ayy gözümün önüne geldi o çalışmalar. Allah büyüklerimizi başımızdan eksik etmesin

Ellerine sağlık aileniniz rabbim ağız tadı ile yedirsin bende eylül gibi başlarım kışlık hazırlığına

Günaydın hanımlar, işlerden bunalmış ben geldim. azıcık kafam dağılsın mutlu olayım diye.
Az önce maaş bankamdan altın hesabı açtım ve içine 1 gr altın koydum :halay::halay::halay:Allahım bereketli etsin.

Kızımın kumbarasını da hafta sonu açacağız ve onu da bankaya yatırıp altın alacağım :) sanırım şu an 800 tl civarı var içinde 300 lira daha ekleyeceğiz ve hepsi altın olacak :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Janita Janita karavan kiralama fikri süpermiş. bence muhteşem bir balayı olacak. ben de eşime söylüycem bakalım, belki kabul eder :):)

bu ay bir düğüne bir çeyrek, gelecek ay bir düğüne bir yarım, ekimde de bir düğüne 2 bilezik almamız lazım. galiba evdeki altınları kullanacağız bunun için.

gelecek ay tatile çıkmayı düşünüyoruz ama hiç para yok :KK57: kredi kartına yükleneceğiz galiba.

bugün benden böyle haberler :) burayı çok seviyorum gerçekten iyiki varsınız :KK200::KK200::KK200::KK200::KK200:

Günaydın hanımlar, işlerden bunalmış ben geldim. azıcık kafam dağılsın mutlu olayım diye.
Az önce maaş bankamdan altın hesabı açtım ve içine 1 gr altın koydum :halay::halay::halay:Allahım bereketli etsin.

Kızımın kumbarasını da hafta sonu açacağız ve onu da bankaya yatırıp altın alacağım :) sanırım şu an 800 tl civarı var içinde 300 lira daha ekleyeceğiz ve hepsi altın olacak :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Janita Janita karavan kiralama fikri süpermiş. bence muhteşem bir balayı olacak. ben de eşime söylüycem bakalım, belki kabul eder :):)

bu ay bir düğüne bir çeyrek, gelecek ay bir düğüne bir yarım, ekimde de bir düğüne 2 bilezik almamız lazım. galiba evdeki altınları kullanacağız bunun için.

gelecek ay tatile çıkmayı düşünüyoruz ama hiç para yok :KK57: kredi kartına yükleneceğiz galiba.

bugün benden böyle haberler :) burayı çok seviyorum gerçekten iyiki varsınız :KK200::KK200::KK200::KK200::KK200:

doğayla baş başa olmayı sevenler için kamplar çok güzel. karavanların da kendine göre konforu var. ben beş yıldız otel tatilini sevmiyorum, nişanlım da sevmiyor. biz dağ-tepe gezmeliyiz. bisiklet grubumuz var bizim, h. sonları her zaman olmasa da özellikle yazları uludağa çıkıyoruz, tek kişilik çadırlarımızda iki gün konaklıyoruz. çok eğlenceli geçiyor. valla niyeti bozduk biraz, karavan mı alsak demeye başladık:KK45::KK45:

altınların bereketli olsun bu arada

Kızlar Ekim ayında işten ayrılacağım. Hamile halimlede başka iş bulamayacağım. Eşimin maaşına umarım kayda değer bir zam yaparlar ve zorlanmayız.

Bebekte geliyor malum.

Doğum zamanı kredi çekeriz en olmadı zaten doğumdan bir süre sonra yine işe girerim ben. Allah yardımcımız olsun. Bazen tasarruflu ve parayı yönetmeyi bilen bir çift olduğumuz için kendimizi şanslı hissediyorum. Hiç zorda kalmadık şimdiye kadar hep bir kapı açıldı.
O kapı yine açılacak inanıyorum.

Kahvaltıya gelen misafirim yarım saat önce çıktı evden, yakın bir arkadaşım olduğu için o evdeyken akşam yemeği hazırlıklarına başlamıştım zaten. Tatlımı yaptım. Tavuğu marine edip dolaba attım. Salata için malzemem yok diye pazara gidecektim. Ama evde 3-4 yaprak marul, turp ve havuç varmış. Salatayı ondan yapıcam. Manavdan 2-3 salatalık alıp yanına birde cacık yaptım mı tamamdır. :KK76:Çünkü bugün ki pazar çok uzakta ve hava çok sıcak.
Şuan için sadece 10 TL su parası harcadım. Yarım saat dinlenip tekrar hazırlıklara devam etmem lazım:işsiz:

Mısır ucuz Can'ım gdolu hepsi burada hep öyle ekiyorlar devlet destekliyor biz tüketmiyoruz
tatları guzel degıldı zaten ısırdıgında ısıramıyorsun o derece yapıs yapıs bır tat.ben de nıye bu kadar ucuz dıye sordugumda kuzenımın esı satılmıyor galıba ondan dedı.
benım aldıklarım ıse adam bızzat ısyerıme yakın yan tarafımızdakı tarlasında toplayıp getırıyor fıyatı denızlıdekıne gore pahalı ama tadı cok guzel ıkı defa aldım bızımkıler begendı.

Bende onu anlatmaya çalışıyorum neymiş organikmiş tövbe yarabbim zaten bizde bahçe kiraladık sırf kendimiz tüketeceğiz toplamda 6 aile babam Sağolsun kiraladı ekti hepimize seneyede işlerim yolunda olursa sırf böyle kendimiz yemeklik için ekip dikmeklik arsa almayı planlıyorum
cok ıyı olur gercekten bız de evımızın onunde kucuk bır alana domates bıber vs ektık ınsallah yıyecegız bu sene organık sebzelerımızı:)

bu arada dun 80 tlık camasır mayo vs alısverısım olmustu sonra markete gıttım sut bıskuvı atıstırmalık aldım toplam fıyatına bakmamıstım uzerımde para var sanıyorum kasaya geldım 12.95 tl dedı cuzdanıma baktım sadece 13 tl m vardı:) tam yettı yanı o an sasırdım:D bugun ıse para harcamadım daha :D

tatları guzel degıldı zaten ısırdıgında ısıramıyorsun o derece yapıs yapıs bır tat.ben de nıye bu kadar ucuz dıye sordugumda kuzenımın esı satılmıyor galıba ondan dedı.
benım aldıklarım ıse adam bızzat ısyerıme yakın yan tarafımızdakı tarlasında toplayıp getırıyor fıyatı denızlıdekıne gore pahalı ama tadı cok guzel ıkı defa aldım bızımkıler begendı.

cok ıyı olur gercekten bız de evımızın onunde kucuk bır alana domates bıber vs ektık ınsallah yıyecegız bu sene organık sebzelerımızı:)
Oh ne güzel sağlıcakla yiyin organik sebzelerinizi

doğayla baş başa olmayı sevenler için kamplar çok güzel. karavanların da kendine göre konforu var. ben beş yıldız otel tatilini sevmiyorum, nişanlım da sevmiyor. biz dağ-tepe gezmeliyiz. bisiklet grubumuz var bizim, h. sonları her zaman olmasa da özellikle yazları uludağa çıkıyoruz, tek kişilik çadırlarımızda iki gün konaklıyoruz. çok eğlenceli geçiyor. valla niyeti bozduk biraz, karavan mı alsak demeye başladık:KK45::KK45:

altınların bereketli olsun bu arada
altınlar için teşekkürler. benim tatilden anladığım sakinlik ve huzur. bu yüzden mantıklı geldi karavan fikri. bakalım akşam fırsat olursa eşime söylüycem. hoşuna gideceğini biliyorum ama maddi durumlardan dolayı seneye yapalım diyebilir

altınlar için teşekkürler. benim tatilden anladığım sakinlik ve huzur. bu yüzden mantıklı geldi karavan fikri. bakalım akşam fırsat olursa eşime söylüycem. hoşuna gideceğini biliyorum ama maddi durumlardan dolayı seneye yapalım diyebilir
çocuk da var sanırım? çocuk varsa bence harika olur. doğa ve çocuk, muhteşem ikili! inşallah imkanınız olduğunda gönlünüze göre unutulmaz bir karavan tatili yaparsınız:KK200:

Kızlar Ekim ayında işten ayrılacağım. Hamile halimlede başka iş bulamayacağım. Eşimin maaşına umarım kayda değer bir zam yaparlar ve zorlanmayız.

Bebekte geliyor malum.

Doğum zamanı kredi çekeriz en olmadı zaten doğumdan bir süre sonra yine işe girerim ben. Allah yardımcımız olsun. Bazen tasarruflu ve parayı yönetmeyi bilen bir çift olduğumuz için kendimizi şanslı hissediyorum. Hiç zorda kalmadık şimdiye kadar hep bir kapı açıldı.
O kapı yine açılacak inanıyorum.
canım bebek kısmetiyle gelir derler. ben buna inandım gerçekten.

ben ücretsiz izne çıkarken 6 aylığına çıkarım diye düşünmüştüm.daha izne çıkmadan bebeğe bakacak kişinin bi engeli oldu ve gelemeyeceğini söyledi. ben de 1 yaşına kadar bakayım sonra en kötü ihtimalle kreşe veririz diye düşündüm ama elimizdeki para bi altı ayı daha çıkarmazdı.

daha ücretsiz izne çıkamadan evimizi sel bastı.
selden 2 ay sonra da sigorta bize 6 ay yetecek kadar ödeme yaptı.
üstüne 2500 lira şirketimizden afet yardımı aldık.
ve 7 aylık ücretsiz izinden sonra şimdiki bakıcımız biz zor durumda kalmayalım diye şartlarını zorlayarak gelmeye karar verdi. hiç bir sorunumuz kalmadı çok şükür.

sen şu an sadece bebeğini düşün :) Allahım sizi darda koymaz inşallah merak etme :)

Back