• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Allah olmayanlara yardim etsin yokluk zordur evine ekmek goturememek hediye goturemek yiyecek goturememek Allah yardim etsin
aminnn. onları da görmek lazım kızlar. bunun için de göz gerek. dünyada en zor şey vermekmiş. bazen zor gelse de nefsimizi eze eze vermeye devam etmek gerek. bize az gelen, onların çoğudur. hele başarılı fakir öğrencileri hep görüp gözetmek gerek. bunu yaparken de iyi seçmek gerek. çünkü iyi duygular suistimal de edilebiliyor. ama biliyor musun sürekli yardımda bulunduğumuz eşi ölmüş yaşlıca bir hanım vardı. cami temizleyerek geçinirdi. en son yardım götürdüğümüzde bunu alayım ama babanın bilgisi olsun ben artık emekli oldum, cami temizlemeyi de bıraktım. şimdi çocuklu bir genç temizliyor, çok fakir. bu yardımı ona vericem ben babana söyle demişti. ne yüce bir ruh di mi?

aminnn. onları da görmek lazım kızlar. bunun için de göz gerek. dünyada en zor şey vermekmiş. bazen zor gelse de nefsimizi eze eze vermeye devam etmek gerek. bize az gelen, onların çoğudur. hele başarılı fakir öğrencileri hep görüp gözetmek gerek. bunu yaparken de iyi seçmek gerek. çünkü iyi duygular suistimal de edilebiliyor. ama biliyor musun sürekli yardımda bulunduğumuz eşi ölmüş yaşlıca bir hanım vardı. cami temizleyerek geçinirdi. en son yardım götürdüğümüzde bunu alayım ama babanın bilgisi olsun ben artık emekli oldum, cami temizlemeyi de bıraktım. şimdi çocuklu bir genç temizliyor, çok fakir. bu yardımı ona vericem ben babana söyle demişti. ne yüce bir ruh di mi?
Artık böyle insanlar nadir Can'ım malesef artık insanların karnı tok gözü aç

Canım mide bulantından dolayı bir şey yiyemiyorsan eğer beyaz leblebi ve çubuk kraker öneririm. En azından az da olsa mideni bastırır. Bende işe yaramıştı.
Canım ben çubuk krakeri görmeye bile tahammül edemiyorum inan.

Ekşi yeşil elma , üzüm v.s bunlar iyi geliyor. Bir de tuzlu peynir yiyebildim, şükür. Geçicek inşallah.

20 tl aldım bu sabah eşimden bir şey yiyemediğim için muhtemelen harcamayacağım. Hafta sonu kendi haftalık harçlığımla birleştirip kenara atarım sanırım.

Bu ay 600 tl gelecek bir yerden onu da döviz ya da altın yapıp kenara atmak istiyorum. Doğum zamanı çok lazım olacak.

Evet Can'ım ya pazarda sebze zaten pek yoktu hep meyve vardı Allah sonumuzu hayır etsin
amin inşallah...
bazı ürünlerde gerçekten cok fazla emek var o yuzden bıkac kurus fazla ıstense helal olsun derım ama en fazla 10 tl olana da 20 tl fıyat verılmesını hoş bulmuyorum...

Ben Denizli Can'ım sizin satın aldığınız satıcı bak dı alan var hemen fiyat arttırmış pes doğrusu resmen fırsatçılık yaratmış
denizlide mısırlar bızım buraya gore cok ucuzmus mesela..kuzenım bayramda geldı 15 tanesını 5 tlye almıs.
ben yasadıgım ılde 6 tanesını 5 tlye aldım.

The Black The Black bebeisin hayirli olsun bende cok istiyorum insallah Allah baba da nasip eder ne isiyle ugrasiyosunuz merak ettim:KK48:

Canım finansla ilgili benim işim. Masa başı. Ama hamilelikte kafa patlatmak çok zor. Mide bulantılarım varken üstelik.
Konu dışına çok çıkmayayım ama mutfağımda birsürü malzeme varken yemek yapamıyorum ben eşim yardımcı oluyor sağ olsun.
Kendimi iyi hisseder hissetmez buzluğuma bir sürü şey hazırlayıp atacağım. Daha kışlık reçeller ve domates sos hazırlayacağım.

En doğru zamanda size de bir bebek nasip olur umarım. Klişedir ama biz akışına bıraktık. Olması gerektiği zamna oldu.

Ev için teşekkür ederim kızlar. Allah olmayana da nasip etsin. İlk defa kendi evimizde oturacağız bana kiraya çıkmışız, yine taşınacakmışız gibi geliyor.
Beth18 Beth18 ve Miyav_su Miyav_su ayrıntıyı özelden yazacağım. Şimdi ev yerleştirmeye devam.
İlk başlarda öyle oluyor Can'ım bende ilk ev aldığımda öyle hissetmiştim rabbim borcunu zorlamadan sıkmadan bitirmeye nasip etsin ağzınızın tadı bozulmasın

amin inşallah...
bazı ürünlerde gerçekten cok fazla emek var o yuzden bıkac kurus fazla ıstense helal olsun derım ama en fazla 10 tl olana da 20 tl fıyat verılmesını hoş bulmuyorum...
Bende onu anlatmaya çalışıyorum neymiş organikmiş tövbe yarabbim zaten bizde bahçe kiraladık sırf kendimiz tüketeceğiz toplamda 6 aile babam Sağolsun kiraladı ekti hepimize seneyede işlerim yolunda olursa sırf böyle kendimiz yemeklik için ekip dikmeklik arsa almayı planlıyorum

günaydın tutumlu hanımlar:KK54:evlilik için son düzlüğe geldik. heyecan son raddeye geldi. allah utandırmasın, yuva kuran herkese kolaylıklar versin, hanelerine huzur ve bereket.:KK200:
dün nişanlımla market alışverişimizi yaptık. erzak dolabımızı çok şükür doldurduk. bir evde ne lazımsa hepsini aldık, şükürler olsun. tavsiyeler üzerine 1000 TL ayırmıştık, 810 TL tuttu. kalanı da kumbarama attım. bir tek et düzenimiz kaldı. daha önce de dediğim gibi protein ağırlıklı besleniyoruz. kasaptan veya marketten almaktansa babam ve bir halamla beraber ortak büyük baş hayvan alıcaz. ona da 1000 TL ayırdım, hatta babama verdim bile. kesim masrafı, parçalanması vs dahil. biz tatildeyken babam bu işi halledecek, annem de küçük parçalar halinde dondurucumuza yerleştirecek. dün ayrıca annemle birlikte hazırladığımız reçellerimizi, şokladığımız bamya, taze fasulye vs gibi sebzelerimizi götürdük dondurucumuza yerleştirdik. 3 kg bamyamız, 4 kg taze fasulyemiz var. 2 kg da barbunya, 4 kg iç bezelyemiz. 6 kavanoz kadar da reçelimiz var. babam çalıştığı dairedeki arkadaşına kars'tan bal siparişi vermiş. daha sonra aile apartmanındaki imeceye ben de katılıp, domates soslarımızı, melemenlerimizi hazırlarız. k.validem de turşularınızı, közlenmiş yağ biberlerinizi, yağ biberi turşularınızı, kesme makarnanızı, yufkadan yaptığı kese şeklinde börekliklerimizi hazırlayacağını söyledi. allah büyüklerimizden binlerce kez razı olsun.
düğünün ertesi gün de kiraladığımız karvanımızla bir hafta doğayla baş başa olucaz. bizim balayımız da böyle olacak:KK48:

cuma gününe kadar çalışmaya devam. benden bu kadar hanımlar, kendinize iyi bakın:KK68::KK68:
Hayirli olsun :) hazirliklarinizi tamalamaniz iyi olmuss . Kafaniz rahat guzel bir balayi gecirirsiniz gezersiniz bol bol..

Kizlar ya sizinle biraz dertlesmek istedim suanda cevremde herkes kiyafet tatil para harcama tuketim pesinde bende su son gunlerde tam tersi benimde ara ara oyle oldugum zamanlar oldu ancak aldiktan sonra tamam diyorum ihtiyacim bu kadar cok fazla avm gwzeyim onuda alayim bunudaalayim yok bende kuafore onceden kas biyik icin cok giderdim aryik onuda kensim yapiyorum hatta manikur bile ogrendim netten zamanim oldukca yapiyorum ama ayda yilda bir kwndimi garip hissediyorum insanlar tukettikce mutlu oluyorlar bende birikmese bile para harcamadikca annem cok tasarrufludur hesabini kitabini bilir beni de oyle yetisyirdi evde hic yemegimiz cope gitmezdi genc kizken bende ondan ogrendigimkadarinca cope yemek atmamaya elimdekini birktirmeye calisiyorum sadece bir dezavantajim var gezmeyi cok seviyorum degisik yerler goreyim ufkum acilsin turkiye ve avrupada cok yer gordum cok sukur ama iste kendimi garip hissediyorum acaba cimrilik mi yapiyorum diye sevmedigim insana hayatta para harcamamayi ogrendim ama sevdiklerime hediyeler almayi harclik vermeyi kucuklere yani cok seviyorum Allah verene daha cok veriyor buna inaniyorum ama kuafore giysiye harcanan paraya cok ama cok aciyorum

Yarın sabah hem kahvaltıya hemde akşam yemeğine misafirim var. Yetiştirmekte azıcık zorlanıcam sanırım. Ama olsun misafir bereketi ile gelirmiş. Bu yüzden mutluyum. Kahvaltı için özellikle bir şey yapmayı düşünmüyorum. Allah ne verdiyse yeriz artık. Akşam içinde menüm; yüksük çorbası, fırında sebzeli tavuk, mercimekli bulgur pilavı, cacık, salata, turşu. Tatlı olarakta yalancı tavuk göğsü yapıcam. :kk77:
Bugün bime gidip 68TL harcadım.
1.5 kg tavuk baget
yogurt
süzme yoğurt
yumurta
beyaz peynır
labne peynır
pul bıber
1 kg sivri biber
kepek ekmeğı
tahın
bulgur
2 tane cıps "kuzenlerım bızdeydı onlar aldılar :) "
yağlı gevrek
6'lı soda
2 paket lavabo açıcı, aldım.
:skandal:Dolap bomboş yarın pazara gidip birde sebze, meyve eksiklerini halletmem lazım. Nasıl yetişicem bilmiyorum:KK17:

Back