günaydın tutumlu hanımlar
evlilik için son düzlüğe geldik. heyecan son raddeye geldi. allah utandırmasın, yuva kuran herkese kolaylıklar versin, hanelerine huzur ve bereket.
dün nişanlımla market alışverişimizi yaptık. erzak dolabımızı çok şükür doldurduk. bir evde ne lazımsa hepsini aldık, şükürler olsun. tavsiyeler üzerine 1000 TL ayırmıştık, 810 TL tuttu. kalanı da kumbarama attım. bir tek et düzenimiz kaldı. daha önce de dediğim gibi protein ağırlıklı besleniyoruz. kasaptan veya marketten almaktansa babam ve bir halamla beraber ortak büyük baş hayvan alıcaz. ona da 1000 TL ayırdım, hatta babama verdim bile. kesim masrafı, parçalanması vs dahil. biz tatildeyken babam bu işi halledecek, annem de küçük parçalar halinde dondurucumuza yerleştirecek. dün ayrıca annemle birlikte hazırladığımız reçellerimizi, şokladığımız bamya, taze fasulye vs gibi sebzelerimizi götürdük dondurucumuza yerleştirdik. 3 kg bamyamız, 4 kg taze fasulyemiz var. 2 kg da barbunya, 4 kg iç bezelyemiz. 6 kavanoz kadar da reçelimiz var. babam çalıştığı dairedeki arkadaşına kars'tan bal siparişi vermiş. daha sonra aile apartmanındaki imeceye ben de katılıp, domates soslarımızı, melemenlerimizi hazırlarız. k.validem de turşularınızı, közlenmiş yağ biberlerinizi, yağ biberi turşularınızı, kesme makarnanızı, yufkadan yaptığı kese şeklinde börekliklerimizi hazırlayacağını söyledi. allah büyüklerimizden binlerce kez razı olsun.
düğünün ertesi gün de kiraladığımız karvanımızla bir hafta doğayla baş başa olucaz. bizim balayımız da böyle olacak
cuma gününe kadar çalışmaya devam. benden bu kadar hanımlar, kendinize iyi bakın