• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

iyi akşamlar hanımlar:KK25: bugün ilk olarak kendi evim için kışlık hazırladım. pazardan 3 kg çilek aldım, anneme sora sora yaptım. kıvamı oldu gibi görünüyor. bir de 5 kg kadar iç bezelye aldım, babannemin önüne döktüm ayıklattım. yıkadım, kuruladım ve poşetleyip annemin dondurucusuna attım. üstüne de adımı yazdım karışmasın diye:KK70: bir de asma yapraklarını yine babnnemle oturduk güzelce sildik. 4-5 tanesini üst üste koyup sigara gibi sardık ve kavanozlara koyduk. kapaklarını da kaynatıp sıkıca kapadık. onların üzerine de adımı yazdım. :halay:onları da bodrumdaki annemin kilerine yerleştirdim. ayy evim için bir şeyler yapmış olmak çok gurur vericiymiş, ben bu işi sevdimmm:halay:

huzurla yemek nasip olsun. Bu tür hazırlıklar çok rahat ettırıyor ınsanı kış günü...

Günaydınlar... Hayırlı ramazanlar olsun inş.

Yarın kızımın doğum günü, kreşte yapılacak. Hazır şeker hamurlu pastalara baktım fiyatlar uçmuş gitmiş. 15 kişilker için 100 lira diyorlar:110:
Ben de instagramda gördüğüm bir pastayı(fotografını ekleyemedım), hazır pasta tabanı alarak(vakıtsızlıkten yapamadım kendım), aralarına pastacı kreması ve damla çikolatalar ile süsleyerek, üstüne de şeker hamuru yapıştırarak süsledim. Böylece 15 liraya filan maloldu bana. Bir limon-bir portakaldan da 5 lt limonata yaptım. Ohh miss, hazır meyve sularına hem param gıtmedı hem de cocuklar mıss gıbı lımonata ıcecek:)

Düşününce insanın aklına bir sürü şey geliyor. Yeter ki hayalımız ıcın uğraşalım

Hayırlı ramazanlar kızlar. Rabbim bu mübarek ayda evlerimizden huzuru ve bereketi eksik etmesin inşallah.
Bugün ki sinavlarim arasında 6 saat falan var. Bu yüzden okula 2 kere gel yapıcam. Bu yüzden 4 TL otobüse harcarım. Evde ütü yok demiştim malum. 100 lira ütü için vericem bugün. Su kalmamış evde hiç 10 lira da suya harcarım.
Bu arada kumbaramın sayısını ikiye çıkardım. Malum kumbarada biriktirdiğimle kurban almaya karar vermiştik annemle. Şimdi ikinci bir kumbaraya başladım. Onada sadece annemin bana harca diye verdiği harçlıklardan artırdıklarımı atmaya başladım. Şimdiden 15 lira falan oldu ondada.

Günaydınlar... Hayırlı ramazanlar olsun inş.

Yarın kızımın doğum günü, kreşte yapılacak. Hazır şeker hamurlu pastalara baktım fiyatlar uçmuş gitmiş. 15 kişilker için 100 lira diyorlar:110:
Ben de instagramda gördüğüm bir pastayı(fotografını ekleyemedım), hazır pasta tabanı alarak(vakıtsızlıkten yapamadım kendım), aralarına pastacı kreması ve damla çikolatalar ile süsleyerek, üstüne de şeker hamuru yapıştırarak süsledim. Böylece 15 liraya filan maloldu bana. Bir limon-bir portakaldan da 5 lt limonata yaptım. Ohh miss, hazır meyve sularına hem param gıtmedı hem de cocuklar mıss gıbı lımonata ıcecek:)

Düşününce insanın aklına bir sürü şey geliyor. Yeter ki hayalımız ıcın uğraşalım
Aslında şuanki dünyamızda kapitalizm öyle bir yerleşmiş ki... Sistemi öyle bir oturtturmuşlar. Millet "şimdi kim yapacak. Hazırları var ya. Hazır alırız" düşüncedeler artık. Herşey uretilip sayılıyor olması milletimizi üşengeçliğe sürükledi :) bu arada iyi yapmışsınız. Kızınızın doğum günü şimdiden kutlu olsun :)

Hayırlı ramazanlar kızlar. Rabbim bu mübarek ayda evlerimizden huzuru ve bereketi eksik etmesin inşallah.
Bugün ki sinavlarim arasında 6 saat falan var. Bu yüzden okula 2 kere gel yapıcam. Bu yüzden 4 TL otobüse harcarım. Evde ütü yok demiştim malum. 100 lira ütü için vericem bugün. Su kalmamış evde hiç 10 lira da suya harcarım.
Bu arada kumbaramın sayısını ikiye çıkardım. Malum kumbarada biriktirdiğimle kurban almaya karar vermiştik annemle. Şimdi ikinci bir kumbaraya başladım. Onada sadece annemin bana harca diye verdiği harçlıklardan artırdıklarımı atmaya başladım. Şimdiden 15 lira falan oldu ondada.
Allah bereket versin canım :)

RABBİM benim aç kalmama ihtiyacın yok bilirim..Ama benim susmaya,dilimi terbiye etmeye açın halini anlamaya,yardımlaşmaya,bedenimi iyileştirmeye ihtiyacım var.Ne güzel ibadet sunmuşsun bana..Ne istiyorsan herşey benim için..ELHAMDÜLİLLAH RABBİM... Hayırlı Ramazanlar...evlerimize bereket bedenlerimize sıhhat getirsin

Aslında şuanki dünyamızda kapitalizm öyle bir yerleşmiş ki... Sistemi öyle bir oturtturmuşlar. Millet "şimdi kim yapacak. Hazırları var ya. Hazır alırız" düşüncedeler artık. Herşey uretilip sayılıyor olması milletimizi üşengeçliğe sürükledi :) bu arada iyi yapmışsınız. Kızınızın doğum günü şimdiden kutlu olsun :)

Çok sağol canım.. Sağlıkla nice günlere ins...

Biz çok şükür ikinci evi aldık. Az borcu kaldı onu bitirip uzak doğu dünya turuna çıkmak istiyorum. 2 sene önce avrupa turunu bitirdik çok şükür... Ben dünyayı bacaklarım tutarken, gözlerim görürken, çocuklar da çok büyümeden (bizimle gezerken ) görmek istiyorum...

Ne kadar güzel
Turlara şirketle mi gidiyorsunuz yoksa kendiniz mi ayarlama yapıyorsunuz

Ne kadar güzel
Turlara şirketle mi gidiyorsunuz yoksa kendiniz mi ayarlama yapıyorsunuz

Biz de iki çocuk olunca turlara uyum sağlayamıyoruz. Önceden gideceğimiz yerler hakkında detaylı araştırma yapıyoruz. Çok bütçeli gezmediğimiz için bazı şeylere dikkat ediyoruz. Misal Endülüs gezimizde Cordobadaki Mezquite camisini/kilisesini dolaşmak için sabah saat 10;00 dan sonra 20 € (yanlış hatırmalıyorsam) alıyorlar. Biz sabah 8 de kapısından girdik ve ücret ödemedik. Bunu turistler bilmiyor, iyicene okuyup araştırman lazım. Bunun gibi kendimiz ayarlıyoruz, genelde indiğimizde araç kiralıyoruz ve geze geze dolaşıyoruz.

günaydın hanımlar
paylaşımlarınızı okuyorum her gün ve çok beğeniyorum, maşallah çok sıcak yazıyorsunuz ben de size katılmak isterim

Hoşgeldin canım. :) kendinden biraz bahseder misin? Evlimisin bekar mı, öğrenci misin çalışan mı, birikim hedeflerin neler? :)

Back