• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Yazim canım kg lar yazıyor da fiyatlarını yazmamışım.

3 kilo karpuz 2,97
3 kilo patates 2.97
2,5 kilo domates 3.48
1 adet kıvırcık 1,79
1 kilo kabak 1.99
1 kilo salatalık 2.19
Yarım kilo kırmızı biber 1,90
1 kilo taze fasulye 4,79
yarım kilo limon 2,60
1,5 litre gazoz 1,50
1 litre kola 1,95
1 litre meyve suyu 2,25
4 adet kinder süt dilimi 3,75
4 adet danotte puding 3,95
2250 gr yoğurt 6,95
30 lu yumurta 7,95
4 adet 1 litrelik süt 3.00 (bu kampanyadan dolayı, 60 lira üstü alışveriş yapana 3 tl ye geliyor)
700 gr taze kaşar 13,45
1000 gr beyaz peynir 16,00

Toplam 87 lira.

Sorma sebebim ben markete gidip alışveriş yapmayı pek sevmiyorum
Onun için Mig*** sanal market kullanıyorum.
Uygun olan ürünleri tercih ettim genelde.
Yinede diger marketlere göre çok mu fiyat farkediyor onu merak ediyorum o_O

Taze fasulye bana biraz pahalı geldi. Pazarda 2,5 lira. Bilemedin 3 lira. Diğerleri normal.. Hemen hemen aynı fiyatlar

bende dün pazardan aldığım fiyatları söyleyim sana
karpuz 1 tl
patates 1 tl
kabak 1,5
patlıcan 1,5
salatalık 1
domates 1
fasulye 2,5
diğer market ürünleri yakın zaten

Fasulye ve salatalıkta sıkıntı var sadece.
2,5 lira ya yakın daha fazla olmuş benim ki.

İlla pazara çıkaracaksınız beni anlaşıldı :D

Taze fasulye bana biraz pahalı geldi. Pazarda 2,5 lira. Bilemedin 3 lira. Diğerleri normal.. Hemen hemen aynı fiyatlar

Sebzede biraz farkediyor galiba sadece.
Çünkü diğer kahvaltılık gibi şeyler hemen hemen aynı ona da baktım şimdi.

Pazara da hangi ara gidebilirim hiç bilmiyorum
Hafta içi çalışıyorum zaten
haftasonu da genellikle yoğun oluyorum :KK51:
Bakıcaz artık :olamaz:

Sebzede biraz farkediyor galiba sadece.
Çünkü diğer kahvaltılık gibi şeyler hemen hemen aynı ona da baktım şimdi.

Pazara da hangi ara gidebilirim hiç bilmiyorum
Hafta içi çalışıyorum zaten
haftasonu da genellikle yoğun oluyorum :KK51:
Bakıcaz artık :olamaz:
Çevredeki marketlerde yakın bir yerde pazar kuruluyorsa marketler hslk günü yapabiliyor. Çağrı, arden, bazı yöresel diyeceğim adı fazla fuyulmamış çunku emin, bu market filan yapıyor. Oyle marketleri takip de edebilirsin.

Selam kızlar
Bugün maaş yatacakmış
Yatsın da borçlarımızı vereyim
Bu ay birikime ayırabileceğim miktar az olacak gibi gelir gider tablosu öyle diyor
Sağlık olsun
Iki ay sonra borçlar biraz daha azalacak
O zaman miktarı arttırmak istiyorum
Aslında hedefim benim maaşımı birikime ayırmak, sabırla bekliyorum

shapee shapee bence fiyatları normal bızım buradakı marketlere gore
benım oturdugum yer mı pahalı arkadaş 5-6-7-8-9 lıraya meyve mı olur ya :oha:

karamelli_turta karamelli_turta inşallah devamı gelır bırıkımlerının benımde yaz ayları gecsın ınsallah duzluge cıkacaz
ozellıkle temmuzun gelmesını 4 gozle beklıyorum borclarımızın bı kısmını odeyebılıcez ınsallah temmuzda

selam tutumlu hanımlar. sizi sessizce takip ettim ama pek yazmaya vakit bulamadım.:KK22:evlilik hazırlıkları tam gaz devam ediyor. çok şükür evin tadilatı bitti, temizliğini el birliğiyle yaptık.:temizlik: eşyalarımızın büyük bir kısmı geldi. ufak tefekler kaldı. büyük eşyaların tamamı gelince çeyizciklerim de gidecek. tekstiller yıkandı, ütülendi. diğerleri de gözden geçirildi, kolilendi. nikahı ramazan ayı içinde düşünürken çevrenin itirazlarıyla bayram sonrasına erteledik. nikah ve 1. derece yakınlar ve çok yakın arkadaşlardan oluşan 100 kişilik bir yemeğimiz olacak. balayımız ayarlandı.
bu arada birikimlerimin büyük bir kısmı harcandı, ailemin düğün için ayırdığı parayla da arabamı aldım çok şükür. bir yandan paraları saç saç yaparken rutin birikimlerimi de yapmaya devam ettim. hesabımızı iyice yaptık ve çok şükür aynen düşündüğümüz gibi borçsuz bir şekilde bu işi hallettik. :KK51:
darısı kavuşmayı bekleyen bütün sevgililerin, sözlülerin, nişanlıların başına:KK19:

Son düzenleme:
Merhaba kızlar.
Bu sabah dünden kalan bayat ekmekleri degerlendirdim yumurtalı ekmek yaptım kahvaltı için. Ayrica ekmek almadik. Patates kızarttim. Güzel bir kahvaltı oldu ve bu saate kadar daha hic para harcamadik.
Fazla bayat ekmekleri yine köfte için kullanmak üzere buzluga koydum.
Marul ve yeşillikleri yıkayıp kurutup kaldırdım.
Bugün yaprak sardım akşam için. Bir miktarda buzluga koydum. Ramazanda hazır olur.
Yarın mantı yapicam inşallah. Ve mayalı hamur yapıp buzluga koyucam. Sahurda pişi falan kızartırım.
Ayrıca yarın yoğurt da yapmam lazım. İftarda yoğurtsuz ayransiz sofra olmuyor.
Ramazan bereketi ile gelsin inşallah...
Sizler neler yapıyorsunuz Ramazan hazırlığı var mı evlerinizde?

Çevredeki marketlerde yakın bir yerde pazar kuruluyorsa marketler hslk günü yapabiliyor. Çağrı, arden, bazı yöresel diyeceğim adı fazla fuyulmamış çunku emin, bu market filan yapıyor. Oyle marketleri takip de edebilirsin.

Canim bugun anneme sordum pazar yerlerini once sasirdi :) bu kismi geciyorum :KK48:
Sonra tarif etti.
Cumartesi pazari var ama bana uzak
Zaten gidecek vaktim de yok yaniii
Cocuklu olunca isden kalan vaktim ipotek altinda anlayacaginiz :sus:

Ayakkabi aldim yine
Saclarim icin bir kac krem, niye boyle oluyor
gercekten anlamiyorum.
Kremde var ayakkabida
tutamiyorum yaa kendimii :KK43:
Bazen patlama yaşayabiliyor insan
Ödül taktiğini denesene :)
Bu ay şu kadar parayla geçinirsem bidahaki ay o ayakkabıyı alıcam gibi
Saç kremlerini de bitmeden almamaya çalış, ben alırken çok hevesleniyorum sonra bozuluyor atıyorum. Bitirmeden almıyorum artık

Merhaba hanımlar.. Ne zamandır giremiyorum. Malum sınav telaşesi. Sabah bir sınava girdim. Eve gitmeyi üşendim. Şimdi gitsem tekrar Üsküdara inmek işkence gibi geldi trafikten. Şimdi dolanıyorum daha her yer açılmadı. Her yer açılsın biyere oturup yemek yiyeceğim sonra tekrar sınava. Bugun fazla bişey harcamam umarım.

iyi akşamlar hanımlar:KK25: bugün ilk olarak kendi evim için kışlık hazırladım. pazardan 3 kg çilek aldım, anneme sora sora yaptım. kıvamı oldu gibi görünüyor. bir de 5 kg kadar iç bezelye aldım, babannemin önüne döktüm ayıklattım. yıkadım, kuruladım ve poşetleyip annemin dondurucusuna attım. üstüne de adımı yazdım karışmasın diye:KK70: bir de asma yapraklarını yine babnnemle oturduk güzelce sildik. 4-5 tanesini üst üste koyup sigara gibi sardık ve kavanozlara koyduk. kapaklarını da kaynatıp sıkıca kapadık. onların üzerine de adımı yazdım. :halay:onları da bodrumdaki annemin kilerine yerleştirdim. ayy evim için bir şeyler yapmış olmak çok gurur vericiymiş, ben bu işi sevdimmm:halay:

Back