• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

:oha: muhabbetin dibine vurmuşsunuz. Çok kıskandım :mad: biz yokken yapın zaten:63: Neyse kızlar bende bi bakıp çıkacaktım zaten, şimdi sınava gidiyorum. Topiğe giren benim için dua etsin lütfen şu sınavım iyi geçsin. Hocayı hiç sevmiyorum. Dersini versem de bir daha adamla yüz yüze gelmesem.
Seninle de yaparız canım muhabbeti. :) inşallah iyi geçer canım. Bazı kıl hocalar sırf kaldınlar benim dersimden siye not kırıyorlar ama. O hoca öyle değildir umarım.

:oha: muhabbetin dibine vurmuşsunuz. Çok kıskandım :mad: biz yokken yapın zaten:63: Neyse kızlar bende bi bakıp çıkacaktım zaten, şimdi sınava gidiyorum. Topiğe giren benim için dua etsin lütfen şu sınavım iyi geçsin. Hocayı hiç sevmiyorum. Dersini versem de bir daha adamla yüz yüze gelmesem.
Güzel haberlerini bekliyoruz Can'ım :) dualarım seninle

günaydın hanımlar :) uzun bir aradan sonra tekrar döndüm. geçmiş olsun dileklerini ileten herkese teşekkürler :)
1 gece dış gebelikten hastanede yattığımı söylemiştim. 25 mayısta da operasyon geçirdim bu yüzden. şu an iyiyim çok şükür. kızımı kucağıma alamıyorum ama :(:(:( bir de çok ayakta duramıyorum tansiyonum düşüyor hemen.

dün geceden beri geçmişi okuyordum. bugün bitirdim de yazayım artık dedim. özlemişim burayı.

Allah zihin açıklığı versin sempatik_kiz sempatik_kiz . kayınvalidem ben sınava girerken hep "Allah kalemini doğru getirsin" diye dua ederdi. Allah kalemini doğru getirsin canım.

Allah bildiğin şeyleri önüne çıkartsın attıklarını da tuttursun inşallah canım Aallah zıhın açıklığı versın:KK36:

Seninle de yaparız canım muhabbeti. :) inşallah iyi geçer canım. Bazı kıl hocalar sırf kaldınlar benim dersimden siye not kırıyorlar ama. O hoca öyle değildir umarım.

Güzel haberlerini bekliyoruz Can'ım :) dualarım seninle

günaydın hanımlar :) uzun bir aradan sonra tekrar döndüm. geçmiş olsun dileklerini ileten herkese teşekkürler :)
1 gece dış gebelikten hastanede yattığımı söylemiştim. 25 mayısta da operasyon geçirdim bu yüzden. şu an iyiyim çok şükür. kızımı kucağıma alamıyorum ama :KK43::KK43::KK43: bir de çok ayakta duramıyorum tansiyonum düşüyor hemen.

dün geceden beri geçmişi okuyordum. bugün bitirdim de yazayım artık dedim. özlemişim burayı.

Allah zihin açıklığı versin sempatik_kiz sempatik_kiz . kayınvalidem ben sınava girerken hep "Allah kalemini doğru getirsin" diye dua ederdi. Allah kalemini doğru getirsin canım.

Allah razı olsun kızlar. Şimdi sınavdan çıktım. Hatta otobüsteyim hala. Ama ne yalan söyleyeyim hiç iyi geçmedi. :KK43: Neyse vardır bundada bi hayır.
Bugün biraz harcamalarım da vardı.
200 TL bi yere verdim.
A101 den buzluk için olan saklama kaplarindan aldım 24 tane 48 lira oraya verdim.
2 lira otobüse
Evde su kalmamış okuldan küçük su aldım 0.75 kuruş
Eve geçince bi damacana su alıcam 10 lirada oraya

Beth18 Beth18 canım ben Aralık ta gelir gider tablosu yapmaya başladım
Böylelikle ortalama aylık neler oldugunu gördüm
Martta aylık birikim için bir miktar para ayırmaya basladım.
Başlangıç 200dü nisan 550 ve buay da 450
Ama her ay bir çeyrek alıyorum düğün ve Doğumlara.
Tatil için her ay az biraz ayırıyorum ve bozuk tl Kumbaram var
Gidişat fena değil bazen tam hedefi tuttururum ama aylık masraflar çok bizim.
Kredi ve kredi kart borcumuzu azaltmaya çalışıyorum.

Işte böyle ama para biriktikçe mutlu oluyorum, harcayınca rahatsız.

Bende oturma odama perde istiyorum
Hem uygun hem şık hiç bilmiyorum nasıl birsey yaptırsam?

Beth18 Beth18 canım ben Aralık ta gelir gider tablosu yapmaya başladım
Böylelikle ortalama aylık neler oldugunu gördüm
Martta aylık birikim için bir miktar para ayırmaya basladım.
Başlangıç 200dü nisan 550 ve buay da 450
Ama her ay bir çeyrek alıyorum düğün ve Doğumlara.
Tatil için her ay az biraz ayırıyorum ve bozuk tl Kumbaram var
Gidişat fena değil bazen tam hedefi tuttururum ama aylık masraflar çok bizim.
Kredi ve kredi kart borcumuzu azaltmaya çalışıyorum.

Işte böyle ama para biriktikçe mutlu oluyorum, harcayınca rahatsız.

Bende oturma odama perde istiyorum
Hem uygun hem şık hiç bilmiyorum nasıl birsey yaptırsam?
anladım canım bende senın gıbı bı tablo yapayım
gercı eşimle yaptık ama pcde oldugu için hem guncelleyemıyorum hemde her ıstedıgımde goremıyorum
yazayımda goreyım bakalım
kk.nı kullanmak ıstemıyorum ama eşimde hep onunla döndürüyo herseyı
şuanda limitlerımız dolu ıstesekte haracayamayız ama işte bundan sonra nakıt bulunduralım yanımızda dicem nakıt cıkışmadıgında kk.nı kullanalım dicem

Günaydın kızlar bugün 3 tane sınavım var tüm gün okulda olucam her sınavın arasında 3 saat var :mad:

Evde yanıma alabileceğim yiyecek içecek vs. Birsey kalmamış. Bugün mecbur dışarda yiyeceğim.
Canım sınavlarında başarılar diliyorum. İnşallah iyi geçer.
Bugün evdeyim. Oğlumun mezuniyet töreni ve akşam da Balosu var. Şimdi fotoğraf cektirmeye gitti. Ben de evdeyken evi toplayim çamaşır atayım bulasik makinesini falan çalıştırayim dedim. Bir taraftan da yemek yapıyorum. Bugün menüde taze fasulye , bulgur pilavı , cacık , salata ve karpuz var. Burası bu aralar acayip sicak kızlar Ramazan nasıl geçecek bakalım pişiyoruz. İçme suyu yetişmiyor. Arada marketten alıyoruz arada da oglum bidonlari doldurup geliyor.
Oğluma balo için pantolon ve gömlek almıştık. Arkadaşları ceket de alınca bizimki de istedi. Gittik ona spor şık bir ceket aldık 130 tl ye ama çok hoş. Bir kez oluyor içinde kalmasın dedim.
Bu aralar birikim falan yok. İşler durgun. Sıcaktan da içimden birsey yapmak gelmiyor. Gelecek paralar var onları bekliyorum.
Akşam annemler geldi. Taze yaprak getirmiş. Yarın onları saracagim. Biraz da buzluga atayım diyorum. Şimdiye kadar hiç yapmadım ama mantı yapıp buzluga atmak gibi bir düşüncem de var. Bakalım yapabilirsem yani...
Bazı dönemler insan biraz tasarruf ve birikim konusunda gevseyebiliyor. Ama yine de ipin ucunu kaçırmamak niyetim.
Hayırlı cumalar cümleten...

günaydın hanımlar :)
biz bu ay son maddi anlamda bittik. benim hastanede yatışlarım ve üzerine 20 günlük rapor sebebiyle maaştan olacak kesinti yüzünden. üstelik bu ay kıdem alacaktım. 400 tl artacaktı maaşım. napalım bu duruma da şükür.

kızımın kumbarası 480 tl olmuş sadece 2 ayda :) işe dönünce bankadan gram altın almayı düşünüyorum bu parayla.

geçtiğimiz hafta sonu kayınvalidemler geldi yine. ve yine elleri kolları dolu dolu gelmişler. mantı, yufka ekmek,çeşit çeşit bakliyatlar, her çeşit meyve ve sebze getirmişler sağolsunlar. zaten sıkışığız bu ay, 15ine kadar bunlarla ve buzlukla idare ederim inşallah :)

- evde 4-5 kilo yer fıstığı vardı. fırınlayıp temizledik (2 gün sürdü bu işlem). gelecek misafirler için çerezimiz hazır.
- buzluğa böreklik ıspanak kavurup atmıştık. bakıcım gelen yufka ekmeklerle ıspanaklı börek yapacak bugün 2 tepsi. 1 tepsisi buzluk için. ramazanda sahur yaparız onunla da.
- yarın yine hem pikniğe hem de su doldurmaya gideceğiz. 1 poşet cevizimizi de götürüp orda temizleyeceğiz.
- eşimin gardrobunu temizledik. verilecekleri ayırdık. görümcem ve eşi eşimin kıyafetlerini evde giyiyorlar. giyilmeyecek durumda olanlar da köye götürülüp iş yaparken, kurban keserken vs. giyiliyor.
- kendi gardrobumun bir kısmını 2 hafta önce temizlemiştim. en fazla 1 kere giyilmiş kıyafetlerim, elbiselerim vs. vardı. kuzenime verdim. bu hafta da artık giymediklerimi ayırdım. bakıcım, annem ve yengem aralarında paylaşacaklar.
- kiler karmakarışık. bu ayki para durumları yüzünden 15inde kiler dolabı alacağız. alıp da toparlamak istiyorum artık kileri.
- bu hastalık yüzünden çok zayıfladım. iş kıyafetlerim filan çok bol duruyor artık üstümde. yeni bir şey de almak istemiyorum. bir an önce normal kiloma dönmek istiyorum :(

benden haberler bu kadar. daha aklıma gelirse yazarım

3 kilo karpuz
3 kilo patates
2,5 kilo domates
1 adet kıvırcık
1 kilo kabak
1 kilo salatalık
Yarım kilo kırmızı biber
1 kilo taze fasulye
yarım kilo limon
1,5 litre gazoz
1 litre kola
1 litre meyve suyu
4 adet kinder süt dilimi
4 adet danotte puding
2250 gr yoğurt
30 lu yumurta
4 adet 1 litrelik süt
700 gr taze kaşar
1000 gr beyaz peynir

Hepsi toplam : 87 lira.

3 kilo karpuz
3 kilo patates
2,5 kilo domates
1 adet kıvırcık
1 kilo kabak
1 kilo salatalık
Yarım kilo kırmızı biber
1 kilo taze fasulye
yarım kilo limon
1,5 litre gazoz
1 litre kola
1 litre meyve suyu
4 adet kinder süt dilimi
4 adet danotte puding
2250 gr yoğurt
30 lu yumurta
4 adet 1 litrelik süt
700 gr taze kaşar
1000 gr beyaz peynir

Hepsi toplam : 87 lira.
adet ve kg fiatlarını yazsan karşılaştırabilirdik

günaydın hanımlar :)
biz bu ay son maddi anlamda bittik. benim hastanede yatışlarım ve üzerine 20 günlük rapor sebebiyle maaştan olacak kesinti yüzünden. üstelik bu ay kıdem alacaktım. 400 tl artacaktı maaşım. napalım bu duruma da şükür.

kızımın kumbarası 480 tl olmuş sadece 2 ayda :) işe dönünce bankadan gram altın almayı düşünüyorum bu parayla.

geçtiğimiz hafta sonu kayınvalidemler geldi yine. ve yine elleri kolları dolu dolu gelmişler. mantı, yufka ekmek,çeşit çeşit bakliyatlar, her çeşit meyve ve sebze getirmişler sağolsunlar. zaten sıkışığız bu ay, 15ine kadar bunlarla ve buzlukla idare ederim inşallah :)

- evde 4-5 kilo yer fıstığı vardı. fırınlayıp temizledik (2 gün sürdü bu işlem). gelecek misafirler için çerezimiz hazır.
- buzluğa böreklik ıspanak kavurup atmıştık. bakıcım gelen yufka ekmeklerle ıspanaklı börek yapacak bugün 2 tepsi. 1 tepsisi buzluk için. ramazanda sahur yaparız onunla da.
- yarın yine hem pikniğe hem de su doldurmaya gideceğiz. 1 poşet cevizimizi de götürüp orda temizleyeceğiz.
- eşimin gardrobunu temizledik. verilecekleri ayırdık. görümcem ve eşi eşimin kıyafetlerini evde giyiyorlar. giyilmeyecek durumda olanlar da köye götürülüp iş yaparken, kurban keserken vs. giyiliyor.
- kendi gardrobumun bir kısmını 2 hafta önce temizlemiştim. en fazla 1 kere giyilmiş kıyafetlerim, elbiselerim vs. vardı. kuzenime verdim. bu hafta da artık giymediklerimi ayırdım. bakıcım, annem ve yengem aralarında paylaşacaklar.
- kiler karmakarışık. bu ayki para durumları yüzünden 15inde kiler dolabı alacağız. alıp da toparlamak istiyorum artık kileri.
- bu hastalık yüzünden çok zayıfladım. iş kıyafetlerim filan çok bol duruyor artık üstümde. yeni bir şey de almak istemiyorum. bir an önce normal kiloma dönmek istiyorum :KK43:

benden haberler bu kadar. daha aklıma gelirse yazarım
çok geçmiş olsun canım :(

bende 4 kg bezelye almıştım önceden dünde 3 kg daha aldım..kg.ı 2 tlden..hemde beyzelyeler kocaman kocamandı..10 gün yetecek sebze ihtiyacını pazardan karşıladım oruçken zor olur diye.. Bugünde sabah işe gelmeden taze fasulye pişiridim..gidince yanına bişiler yaparım artık..Yarında kızımla sınıf pikniğine katılacağız..akşamda kek ve börek yapacağım..Dönüştede artık ramazan için kahvaltılık alışveriş yaparım..Ramazan hepimizin evlerine bereketler yağdırsın inşallah..

adet ve kg fiatlarını yazsan karşılaştırabilirdik

Yazim canım kg lar yazıyor da fiyatlarını yazmamışım.

3 kilo karpuz 2,97
3 kilo patates 2.97
2,5 kilo domates 3.48
1 adet kıvırcık 1,79
1 kilo kabak 1.99
1 kilo salatalık 2.19
Yarım kilo kırmızı biber 1,90
1 kilo taze fasulye 4,79
yarım kilo limon 2,60
1,5 litre gazoz 1,50
1 litre kola 1,95
1 litre meyve suyu 2,25
4 adet kinder süt dilimi 3,75
4 adet danotte puding 3,95
2250 gr yoğurt 6,95
30 lu yumurta 7,95
4 adet 1 litrelik süt 3.00 (bu kampanyadan dolayı, 60 lira üstü alışveriş yapana 3 tl ye geliyor)
700 gr taze kaşar 13,45
1000 gr beyaz peynir 16,00

Toplam 87 lira.

Sorma sebebim ben markete gidip alışveriş yapmayı pek sevmiyorum
Onun için Mig*** sanal market kullanıyorum.
Uygun olan ürünleri tercih ettim genelde.
Yinede diger marketlere göre çok mu fiyat farkediyor onu merak ediyorum o_O

Back