birikim yapabilmenin yolları

Bende bi ara taki tasliyodum(yuzuk ,kolye,bileklik tas yapistiriyodum)
Misal 30yuzuge 50tl aliyodum 1gunde bitiyodu.
Sonra isler durgun dediler
Aslinda cok guzel bisi etrafa bakmak lazım

İyidir kuzu ev oglusun okulu kostur babam kostur bir hayat.
Sende nasil durumlar nasil gidiyo
Paranin gözüne vuruyoz burda biz sende gel.
koşturmak iyidir ya :)
ben çok gezdiğimden sıkıntıdayım bu ara.. banada taktik verinn.. bi de telefonumu değiştirmek istiyorum ama aklım ve kalbim farklı şeyler söylüyor bakalım napıcam :)

Sabun işi yapıyorlar ya o benim favorimm bende çok istiyorum o işi yapmayı hem hobi olarak hemde para kazanmak amaçlı ama baya yapan var o işide sosyal medyada geniş kitleli bir sayfan olması gerek ya

huhuu nabaysınızz))
Ödev kontrol
Canta kontrol
Nevresim degistirme
Bulasik mak doldurma
Ev supurme ne ararsan var bende canım hangisini istersin? :)))

Kızlar bi arkadasim evlerinin altindaki dukkani bebek sekerleri,susleri,pasta malz. Satan bi dukkan olarak acti(kendi binalari)
İg den de olabilir aslinda
Suan acayip ragbet var
Eminönunden cok ucuza alinip hersey yapilabilir
Dogumgunu konsept falan
Ben buna bulassam alacak arkadaslarim var ama ben incik cincik sevmiyorum cabuk sıkılıyorum
O taki isinde cok stres yapiyodum
Cabuk sıkılan bisiyim bi dusunun derim.
Millet ne paralar kazaniyo ig de
Evlere pasta,yemek siparisi falan.
Kisiye özel mutfak önlugu var mesela
Susle pusle paket.

Üşenmeyeceksin aslında biraz hırslı olursan her işin üstesinden gelirsin ve her türlü güzel para kazanırsın yaa

merhaba hanımlar yazılarınızın tamamını okuyamadım ama genelini okudum çok güzel paylaşımlarınız var. bende sizlerle birlikte daha birikimli olmak istiyorum. 1 yıllık evliyiz ilk aylar pek bi acemi geldk, ikimizde memuruz ama birikim yapamdık, aksine ayı zor kapattık. malum düğün masrafları çift maaşı idare edebilme acemiliği filan...
hala borçlarımız var düğün borçları hemen hemen bitti sayılır 4000 tl gibi ama ikimizin de öğrenim kredisi borcu var, bnm kredi kartım bitti eşimin az biraz daha var, her ay kira ödememiz var.
son 5-6 aydır ekononmimizi şöyle ayarladık.
*ikimizinde bireysel emekliliği
*kredi kartı(max 500 gelir eşimin bireysel emekliliği de oaray bağlı)
*faturalar(telefon,internet,elektrk,su,aidat,yakıt,hastane masrafları)
*mutfak masrafı(500 tl)
*öğrenim kredileri
*ev kirası
*düğün borcu (max 500 tl)

gibi boçlarımızı yazıyoruz aylık gelirimiz 5 000 civarı oluyor kendimize aylık 200-250 kadar harçlık yazıyoruz geriye o ayki giderlere göre 1000 yada 1500 gibi para kalıyor onuda bankada ki kasamıza koyuyoruz.

haliyle 5-6 ayda biriktirdiğimiz 7-8 bin gibi bir mebla, ama bu birikimle ev alınmaz, çok üzülüyorum, nasıl ev sahibi olucaz. bir ev 250000 lira bizim elimizde altınlarla beraber en fazla 40 bin vardır. bebeğimizde gelecek masraflar artacak, ben izne ayrılıcam, bazen çok mu düşünüyorum diye kendime kızıyorum ama bir evimiz olmasını çok istiyorum. allah evi olmayan herkese ev almayı nasip etsin tabi bizlerede...

Merhaba
Bebesiniz saglikla bereketle gelsin insallah.
Toki,eminevim gibi bisi arastirsanız
Kirada hic oturmadim ama zor oldugunu goruyorum
Kiradaki herkes ev sahibi olur umarım
Buyuk bi borca girmeden olmaz tabiki ama suan faizler cok yuksek
Kira öder gibi ev sahibi olmak hakkında bi cok seyler reklamlar donuyo arastirmak lazım.

onlara da cesaret edemedik çevremizde eminevime giren hiç yok burada var mı acaba eminevimle evsahibi olanlar. yazarlarsa çok sevinirim

Bugün gene masraflı oldu gider bu kadar fazla iken nasıl para biriktircem ki

20 tl otobüs kartıma yüklettim
135 tl ye lohusa pijama takımı aldım
62 tl ye lcwdan bişiler aldım
Sonuç gene battım

onlara da cesaret edemedik çevremizde eminevime giren hiç yok burada var mı acaba eminevimle evsahibi olanlar. yazarlarsa çok sevinirim
Biz eminevim e girmeyi düşünüyoruz arkadaşlarımdan ev sahibi olanlar oldu,peşinatsız da girilebiliyor sanırım ki siz 40 milyar diyorsunuz onla çok rahat girilir ki

Biz eminevim e girmeyi düşünüyoruz arkadaşlarımdan ev sahibi olanlar oldu,peşinatsız da girilebiliyor sanırım ki siz 40 milyar diyorsunuz onla çok rahat girilir ki
Başvuru yaptıginizda buradan bizlerlede Paylaşır mısınız şartları. Inşallah tez zamanda ev sahibi olursunuz, allah gönlünüzce versin

Bu ve benzeri topikler gerçekten çok motive edici.

Ev almak gibi hayalimiz hiç olmadı 2 yıl sadece düğün kredimiz var ödememiz gereken. Ama yine de ufak tefek birikim yapabiliyoruz. Bu ayın ilk 3 günü şehir dışından gelen misafirlerimiz dolayısıyla hesapsız masraflarımız çok oldu. Altın almayı düşünüyorduk ama önümüzdeki aya kaldı.

Onun dışında bozuk ve kağıt para kumbaralarımız var, onlara ufakta olsa para atmayı hiç ihmal etmiyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…