• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Günaydın hanımlar. En son çarşamba yazmışım. Yazdıktan 1-2 saat sonra kasıklarıma çok şiddetli sancı girdi. Aynı zamanda gözlerim karardı. Eşimi aradım geldi hastaneye acile götürdü. Bu arada 25 gündür adettim. Bunu söyleyince acildeki doktor bakmadı bile. Direk kadın doğuma yönlendirdi.

Aradaki basamakları atlıyorum, sonuç olarak hamileymişim ama dış gebelikmiş. 1 gece hastanede kaldım. Hcg değerlerim düştüğü icin ve ben ameliyat olmayı istemediğim için çıkardılar. Ama 3-4 günde bir kan verecegim ve değerlerime göre ya tekrar hastaneye yatacağım ya da kendi halime birakacaklar.

Beni en çok üzen hayatımda ilk defa kızımdan ayrı bir gece geçirdim. Gece uyanınca çok ağlamış kuzum. Bakıcıya tshirtumü yanina koy demiştim. Onu yüzüne bastırıp bastırıp ağlamış. Sabah eve geldiğimizde de sıkı sıkı sarıldı bana. Hala da benden başkasına gitmiyor.

Her şeyin başı sağlıkmış gerçekten. Çok korktuk ameliyat olacağım diye. Bin şükür kurtuldum.

Allah herkese sağlık sıhhat versin, gerisi bir şekilde olur.

Karışık yazmış olabilirim hem telefondan yazıyorum hem de aklım karışık gerçekten.

25 gün boyunca süren kanaman dan dolayı
doktora görünseydin keşke daha önce.
Çok uzun bir süre çünkü.
Çok çok geçmiş olsun.

Günaydın kızlar.
Çarşamba günü kumbarayı açtım 13 günde 90 tl birikmiş.
Üzerine 60 tl ekleyip 50 dolar aldım..
Dünde 19 mayıs ev deydim.
Markete gittim 32 lira harcadım domates, biber falan..

1 aylık hasılatım
3 gr altın + 50 dolar..
Ay sonuna 11 gün var.
11 gün boyunca da en fazla 50 lira falan birikir kumbarada :)

İyi gidiyorum sanki :süslü:

Günaydın hanımlar. En son çarşamba yazmışım. Yazdıktan 1-2 saat sonra kasıklarıma çok şiddetli sancı girdi. Aynı zamanda gözlerim karardı. Eşimi aradım geldi hastaneye acile götürdü. Bu arada 25 gündür adettim. Bunu söyleyince acildeki doktor bakmadı bile. Direk kadın doğuma yönlendirdi.

Aradaki basamakları atlıyorum, sonuç olarak hamileymişim ama dış gebelikmiş. 1 gece hastanede kaldım. Hcg değerlerim düştüğü icin ve ben ameliyat olmayı istemediğim için çıkardılar. Ama 3-4 günde bir kan verecegim ve değerlerime göre ya tekrar hastaneye yatacağım ya da kendi halime birakacaklar.

Beni en çok üzen hayatımda ilk defa kızımdan ayrı bir gece geçirdim. Gece uyanınca çok ağlamış kuzum. Bakıcıya tshirtumü yanina koy demiştim. Onu yüzüne bastırıp bastırıp ağlamış. Sabah eve geldiğimizde de sıkı sıkı sarıldı bana. Hala da benden başkasına gitmiyor.

Her şeyin başı sağlıkmış gerçekten. Çok korktuk ameliyat olacağım diye. Bin şükür kurtuldum.

Allah herkese sağlık sıhhat versin, gerisi bir şekilde olur.

Karışık yazmış olabilirim hem telefondan yazıyorum hem de aklım karışık gerçekten.

Canım çok geçmiş olsun. Sağlık en önemlisi gerçekten.

Günaydın kızlar.

1 aylık hasılatım
3 gr altın + 50 dolar..
Ay sonuna 11 gün var.

Harika gidiyorsun bence :)

Benimde 2 aylık bir kumbara var elime geçen bozukları atıyorum arada büyük paralar da atıyorum 400 tlye yakın olmuştur. Bir önceki kumbaram kilitliydi 3,5 ayda 1000 tl birikmişti.

Bu ay idare etmedim ben hiç.

Haziran ayında daha dikkatli harcamalar yapacağım. Maaşı alır almaz bir çeyrek alacağım.

Harika gidiyorsun bence :)

Benimde 2 aylık bir kumbara var elime geçen bozukları atıyorum arada büyük paralar da atıyorum 400 tlye yakın olmuştur. Bir önceki kumbaram kilitliydi 3,5 ayda 1000 tl birikmişti.

Bu ay idare etmedim ben hiç.

Haziran ayında daha dikkatli harcamalar yapacağım. Maaşı alır almaz bir çeyrek alacağım.

Evet ya bana da öyle geldi
isteyince birikiyormuş yani..
Geçen yıllarıma acıdım şimdi :bicak:

Kumbara olayını bende senin gibi yapıcam,
şöyle 3-4 ay açmadan biriksin
en azondan toplu alırım dolar yada altını..

Sahalara geri döndüm :) ne zamandır yazmıyordum. :) çarşamba gunu arkadaşlarla kahvaltıya gittik. Kahvaltıya 26 lira baydım. :/ ondan sonra Çamlıca'ya geçtik. 26 lira dışında yol parası verdim iki kez oda öğrenci kartımdan toplam 2.30 tl. Şu bikaç gündür kumbaraya bişey atamıyorum ama harcamada minimum düzeyde. Son 10 günümü sıfır harcamayla kapatıyorum. :) bu akşam annem borcunu vericek.benden şimdilik bu kadar

Pınar cım sen öğrencimisin.
Şaşırdım bu yaşlarda birikim yapmana :)

Günaydın kızlar.

1 aylık hasılatım
3 gr altın + 50 dolar..
Ay sonuna 11 gün var.

Maşallah canım 1 ayda 3 gram ve 50 dolar iyi bir birikim... Şimdi bu birikimi yapmasak kim bilir nereye gidecekti o paralar :)

Pınar cım sen öğrencimisin.
Şaşırdım bu yaşlarda birikim yapmana :)
Açık öğretim öğrencisi :D yaşım 24 :) ben ortaokuldan beri birikim yapardım hep alacağım şeyler için biriktirirdim. Lisede bu telefon diye devam etti. Yine arada ufak tefek birikimler yapıyordum ama hep harcıyordum. Devlet üniversitesinde okurken yine biriktirdiğim paraları hep kitaba yatırdım. :) Tam anlamıyla birikimim 8 ay oldu. Toplamda şuan 3 çeyrek 20 dolarım ve birde sayamadığım bir kumbaram var. Kırılan kumbara sağolsun :D

Maşallah canım 1 ayda 3 gram ve 50 dolar iyi bir birikim... Şimdi bu birikimi yapmasak kim bilir nereye gidecekti o paralar :)

Ben söylim hemen :)
İhtiyacım olmadığı halde ayakkabı, pantolon, tişört
Oğluma ay bu çok yakışır, şunu da alayım..
Bu da olsun.. :D böyle gidecekti..

Yoksa ben mutfak kısmında
hala cömertim.. Yediklerimiz den kısmıyorum
sadece 50 liraya dışardan yiyecegimiz kebap yerine kıyma aldım mesela
geçen gün köfte yapıp attım buzluğa yazmıştım buraya da.
Ayda 300 lira sırf haftasonu dışarıdan verdiğimiz siparişler miş
geçen ay ki ektreden hesapladım :)
Bu tarz gereksiz harcamalar yerine uzun süreli
idare edecek alternatifler belirliyorum artık.

Evet ya bana da öyle geldi
isteyince birikiyormuş yani..
Geçen yıllarıma acıdım şimdi :bicak:

Kumbara olayını bende senin gibi yapıcam,
şöyle 3-4 ay açmadan biriksin
en azondan toplu alırım dolar yada altını..
Bir ara kilitli kumbaralarda biriktirirdim dayanamaz açar sayardım. :D en son yine kilitli kumbaramı bantladım oyle kullandım dayanamadım bantları söktüm :D şimdi kırılan kumbaralardan aldım. Önceden kilitlilerde daha dirayetliydim ne oldu bana şimdi bilmiyorum :)

Açık öğretim öğrencisi :KK70: yaşım 24 :) ben ortaokuldan beri birikim yapardım hep alacağım şeyler için biriktirirdim. Lisede bu telefon diye devam etti. Yine arada ufak tefek birikimler yapıyordum ama hep harcıyordum. Devlet üniversitesinde okurken yine biriktirdiğim paraları hep kitaba yatırdım. :) Tam anlamıyla birikimim 8 ay oldu. Toplamda şuan 3 çeyrek 20 dolarım ve birde sayamadığım bir kumbaram var. Kırılan kumbara sağolsun :KK70:

Maşallah yine de 24 yaşındasın ve bilinçlisin :)
Kendimden daha çok utandım şimdi :D
30 yaşına geldim
harcadıklarımı, şaçtıklarımı biriktirseydim ooo...
Anca tak etti, neyse buna da şükür diyelim
ya hiç bu uyanış gerçekleşmeseydi :işsiz:

Ben söylim hemen :)
İhtiyacım olmadığı halde ayakkabı, pantolon, tişört
Oğluma ay bu çok yakışır, şunu da alayım..
Bu da olsun.. :D böyle gidecekti..

Yoksa ben mutfak kısmında
hala cömertim.. Yediklerimiz den kısmıyorum
sadece 50 liraya dışardan yiyecegimiz kebap yerine kıyma aldım mesela
geçen gün köfte yapıp attım buzluğa yazmıştım buraya da.
Ayda 300 lira sırf haftasonu dışarıdan verdiğimiz siparişler miş
geçen ay ki ektreden hesapladım :)
Bu tarz gereksiz harcamalar yerine uzun süreli
idare edecek alternatifler belirliyorum artık.
Ahh bu alışveriş çılgınlığımız yok mu... Ama Allahtan ben öyle alışverişkolik biri değilim. Dolabım öyle tıklım tıkış değildir hatta kimisine göre bomboş sayılabilrcek derecede. :D genelde sade şeyler yani aldığım şeyi birkaç sene giyebilecek şekilde almaya çalışıyorum. Pantolonum bile 5 tane :D aldığım üstlere hep kombinlidir yani :D

Maşallah yine de 24 yaşındasın ve bilinçlisin :)
Kendimden daha çok utandım şimdi :D
30 yaşına geldim
harcadıklarımı, şaçtıklarımı biriktirseydim ooo...
Anca tak etti, neyse buna da şükür diyelim
ya hiç bu uyanış gerçekleşmeseydi :işsiz:
Yani zararın neresinden dönülse kardır. :) dediğiniz gibi o uyanış ya hiç olmasaydı. Şuan bile ne olacağı belli olmayan bir gelecek için ufak çaplı hazırlık sadece bizimkisi. :)

@saripisisi çoookk geçmiş olsun

Kızlar benim bu ay param nereye gitti, ben ne yapıyorum, ne harcadım inanın bilmiyorum. O yüzden hiç yazamıyorum. Ama geçiş süreci diyorum kendi kendime :kızgın:

Bugün doktor kontrolüm var onun parasını ayırdım, anneme blender aldım hediye, cüzdanda son 220 tl kaldı.

Ahh bu alışveriş çılgınlığımız yok mu... Ama Allahtan ben öyle alışverişkolik biri değilim. Dolabım öyle tıklım tıkış değildir hatta kimisine göre bomboş sayılabilrcek derecede. :KK70: genelde sade şeyler yani aldığım şeyi birkaç sene giyebilecek şekilde almaya çalışıyorum. Pantolonum bile 5 tane :KK70: aldığım üstlere hep kombinlidir yani :KK70:

Bende sadeyim dir ama marka tutkusu vardı.
Şimdi almıyorum yani..
Zaten var,
Bu anlamda çok kötüydüm.
İhtiyacım olursa yine alırım ama
sırf beğendiğim için yapmam artık.
Begeninin sonu yok bunun farkındayım artık :)

Günaydın kızlar hayırlı kandiller...
saripisisi çok geçmiş olsun canım oncelikle...Allah şifa versin...
evdeki 10 gün süren büyük temizlik nihayet bitti. Çok şükür.
Bu ay bana nazar değdi. Birikim falan yapamadım. Bunda doların ve altının yükselişi etkili oldu sanırım. Çünkü almak cazip gelmedi. Ayrıca temizlik boya işlerine çok para gitti. Uzun zamandır evle ilgilenemedim bozulan atılan falan oldu. Bugün hepsini gözden geçirip kurtarmaya çalışacağım. Eksik listesi yapmam lazım. Her gün evde yemek pişirmem lazım. Böylelikle kısa zamanda toparlarim.
şimdi bir hesap yapıp ne var ne yok bakacağım. Daha çok harcamadan elimdeki ni bankaya yatırayim diye dusunuyorum. Hayırlısı.

image.jpg
Kızlar Çilek aldım 3kg
Reçel için hazırlık başladı

Birazdan bezelye alıp buzluğa attım bile

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    52,5 KB · Görüntüleme: 44
Back