• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Kizlar manti yaptim ama cidden bu meret
Cok kolay baslayip cok zor bitti yaw :confused:
Cok ince iscilik istiyormus.

Neyseki 2 ser kisilikten 3 adet mantim
Var artik.
3 poset 3 gun demek :halay:

2 saat ugrasmanin karsiligi
Hasilat temiz :cool:

Şu hayatta manti da yaptim demek varmis :D
Buda sanat eserim :)
Biraz buyuk oldular galiba
20160522_163359.png

Nasil yicem bu kadar emek verdigim seyi
Hic bilmiyorum icim sizlar kesin :-)

Hosbuldum canım burayı uzun zamandır takip ediyorum o kadar gereksiz harcamalar yapmışım ki şimdi anlıyorum dönem dönem birikime yöneldim tabi hep toplamaya çalıştım ama hep bi yerde koptum, oysa ikinci bir ev bile alabilirdim belki...şimdi akıllandim artık kızım ve kendi gelecegimi dusunecegim

Olsun canim bende oyleydim.
Daha 1 ay bile olmadi hatta
Birikime yoneleli ve tasarruf etmeye baslayali.
Ogrenmeye basladim gercekten.

Selam Kızlar
Uzun süredir takipteyim sizi, aranıza bende katılmak istiyorum...Yaklaşık 1.5 aydır birikime yöneldim sayenizde :dua: çok şükür
2 çeyrek yaptım(üstelik fiyati yuksekken) biraz da nakitim var vadeli de ama kredim de var maalesef.
Şimdi benim üç yılda ev pesinati biriktirme hedefim var inşallah onu gerceklestirebilirim, gelecegimi düşünmeliyim. ..
Tabi suan calismiyorum önce hatta biran önce is bulmaliyim kendime :KK51: ondan sonra tasarrufa devam
Hoşgeldin canım aramıza. :)

Hosbuldum canım burayı uzun zamandır takip ediyorum o kadar gereksiz harcamalar yapmışım ki şimdi anlıyorum dönem dönem birikime yöneldim tabi hep toplamaya çalıştım ama hep bi yerde koptum, oysa ikinci bir ev bile alabilirdim belki...şimdi akıllandim artık kızım ve kendi gelecegimi dusunecegim
Hep öyle olur canım. Hayatta hep tozuttuğumuz zamanlar olur. En azından birikim yapmak için bir amacın var öyle değil mi :)

Kendim ve kizimin ihtiyaçları için haftalik bir harçlık ayırıyorum zaten ailemle yaşıyoruz çok şükür mutfak ve diğer masraflari onlar karşılıyor (annemin ve babamın hakkını asla ödeyemem) onun haricinde kizimin ve benim kumbaram var ve ciddi birikim yapmam gerek
Canım bir iş bulana kadar evde birşeyler yapmayı düşünüyor musun hiç.

Kizlar manti yaptim ama cidden bu meret
Cok kolay baslayip cok zor bitti yaw :confused:
Cok ince iscilik istiyormus.

Neyseki 2 ser kisilikten 3 adet mantim
Var artik.
3 poset 3 gun demek :halay:

2 saat ugrasmanin karsiligi
Hasilat temiz :cool:

Şu hayatta manti da yaptim demek varmis :D
Buda sanat eserim :)
Biraz buyuk oldular galiba Eki Görüntüle 1836274
Nasil yicem bu kadar emek verdigim seyi
Hic bilmiyorum icim sizlar kesin :-)
Al sana ek iş... Bizim burada bazı cemaatler öğrenci bursu çkkarmak için yapıp satıyor da... Kilosunu da 25 den satıyor.

Ben okul günlerimde harçlıklarımı çok fazla harcamayıp kumbarama atıyordum böyle böyle baya para biriktirmiştim ara sıra annemler de atıyordu falan. Bunun dışında ben küçükken annem evde tişörtlerin ipliklerini falan kesiyordu. Sonracığıma bir komşum evde eldiven kesiyor kenarlarını, parmak boşluklarını açıyor bu işte de baya para var fakat evi çok kirletiyormuş tozlar kumaşlar falan her yerde.. Onun dışında bizim yazlıkta kadınlar toplanıp caddede pasta börek falan satıyordu bi masada buda baya para getiriyor hemde lezzetli oluyor heheh :KK39:

Merhaba, kk ne yeni uye olanlardanım. Ve sanırım tam bana göre konular bunlar. Tutumlu olduğumu düşünüyorum, ara ara buraya ve yeni açtığım bloguma yaptıklarımı filan yazacağım: )

Herkese kocaman bir merhaba...

Ve bence ilk iş ihtiyaç olmayan şeyleri alırken üç kere yutkunmak: ) Ve bir hedef ile bolca sabır...

Hosbuldum pinarzengin34 canım güzel paylaşımlar için Sağol ben iki senedir evdeyim ondan önce çalışıyordum zaten kizim okula gidene kadar yanında olmak istedim bu sene anaokulu na baslicak benim mesleğim muhasebe senelerdir hep bu işi yaptım okulunu okudum yine kendi işimi yapmayı dusunuyorum el becerimde yok anlayacağın :KK51:

Günaydın kızlar bende kıyafet konusunda hep para harcayanlardandim. Şimdi öyle değilim ihtiyaçlarımı gözden geçirip ona göre alışveriş yapıyorum mesela yaz mevsimine az kaldı açtım gardropta ne var ne yok...Pantolonlara uygun ikili bazen üçlü kombin yaptım mis gibi askida:KK9: ayakkabılar da kutuda azıcık düzen severim

Hosbuldum pinarzengin34 canım güzel paylaşımlar için Sağol ben iki senedir evdeyim ondan önce çalışıyordum zaten kizim okula gidene kadar yanında olmak istedim bu sene anaokulu na baslicak benim mesleğim muhasebe senelerdir hep bu işi yaptım okulunu okudum yine kendi işimi yapmayı dusunuyorum el becerimde yok anlayacağın :KK51:
Evde ütü işi yapabilirsin bir süre. En azından iş bulana kadar :)

Günaydın kızlar bende kıyafet konusunda hep para harcayanlardandim. Şimdi öyle değilim ihtiyaçlarımı gözden geçirip ona göre alışveriş yapıyorum mesela yaz mevsimine az kaldı açtım gardropta ne var ne yok...Pantolonlara uygun ikili bazen üçlü kombin yaptım mis gibi askida:KK9: ayakkabılar da kutuda azıcık düzen severim
Bende bir düzenlemem lazım dolabı. Hepsi katlı durur sma düzen karıştı. Açık öğretim Kitaplarımda dolabımda olunca

Merhaba, kk ne yeni uye olanlardanım. Ve sanırım tam bana göre konular bunlar. Tutumlu olduğumu düşünüyorum, ara ara buraya ve yeni açtığım bloguma yaptıklarımı filan yazacağım: )

Herkese kocaman bir merhaba...

Ve bence ilk iş ihtiyaç olmayan şeyleri alırken üç kere yutkunmak: ) Ve bir hedef ile bolca sabır...
Hoşgeldin canım aramıza :)

Kızlarr eşim param bitmiştir diye, çantama para koymuş, hemen onunla bir çeyreklik aldım. Ayy param kalmamıştı hiç iyi oldu dedim, cüzdanımda kalan 200 tl'yi harcamazsam hemen bir tane daha çeyrek alıcam ay sonunda:halay:

Bu ay işyerimizde patronlarımız kurban kesip dağıttılar. Eşimle çalıştığımız şirketler birbirine bağlı, 8 kg kadar kırmızı et düşmüş payımıza, bir kısmını kıyma çektirdim, bir kısmıyla köfte yapıp koymayı düşünüyorum buzluğa, birazda kuşbaşı doğrattım. Allah kabul etsin kurbanlarını, buzluğumu bu ay doldurdular.
Komşum köydeki bahçesinden bana yeşillik, meyve getirmiş bolca, akşam bana uğra bebişine organik yiyecekler getirdim diye telefon açtı bugün :)

Sahihuban Sahihuban reçelinden istedi canım :) Hiç yapmadım reçel ama bende yapmayı düşünüyorum bakalım başarabilecek miyim:)

Birde bu ay ramazan öncesi ikramiye dağıtalım çalışanlara diye bi konuşma geçti toplantıda,bakalım gerçekleşirse paraya hiç dokunmadan bankadaki paramın üzerine eklemeyi düşünüyorum.

Back