• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Ayy gerçekten mi? Evde dün akşam neler yaptım bi bilsen. Karabiber bal karıştır ye dediler yedim, limonlu sular, sıcak sütler, mentollü şekerler, boğaz gargarası :KK43: Ihlamur felan içsem mi? Bitki çayı içmeyin diyorlar gebelikte bilemedim.
yaptığın şeyler güzel ve doğru canım ama bitki çayı içme
ben gebeliğim boyunca bikaç kez parol içmek durumunda kaldım dr önerdi zaten
sıkıntı olmaz ağrını dindirir, işe yarar inş
bol sıvı tüket, dinlen, kendini sıcak tut
Allah şifa versin

çok güzel bi konu bende evde saçak işi yapıyorum :KK69:paramı harcamayıp birikim yapmak istiyorum ama başaramıyorum bende kumbara mı alsam ama para lazım olunca ben o kumbarayı bi şekilde açar o parayı gene alır harcarım :KK53: altın daha mantıklı gram altınla başlayabilirim :KK37:
evde sacak isi nedir biraz anlatirmisiniz

Merhaba kızlar.
Bugün yine günüm mutfakta geçti.
Köfte yapip buzluga attım.
Bayat ekmekleri çekip buzluga attım.
Yoğurt mayaladim.
Yeşillik ve marullarımı yıkayip kaldırdım.
3 poşet bezelyem kış için hazır. Kışlıklara yavaş yavaş başladım yani.
Yarın anneler günü için anneme gideceğim. Gelirken yaprak getirip biraz buzluga atacağım.
Akşam için yemeğimi de yaptım.
Tüm bunlardan sonra biraz hesap kitap yaptım. Yılbaşından bu yana birikim değerlendirmesi yaptım. Açıkçası bu beni hem mutlu etti hem daha da hirslandirdi. Birikiyor çok şükür. Böyle giderse yıl sonu hedefime ulaşacak gibiyim. Hayırlısı inşallah.
Mutlu bir hafta sonu diliyorum...

İyi akşamlar kızlarcım.
Malum son bir haftadır pek iyi değildim toparladım biraz kendimi.
1,5 aylık bir kumbaramız vardı bugün baktık 300 tl olmuş, bin şükür. Farkında bile değiliz, dokunmadık duruyor öyle.

Bozuk paranın bereketi ve maaş alınır alınmaz atılıp yok sayılan paranın bereketi yadsınamaz.
Hepinize yeni hafta bereket, huzur ve sağlık getirsin, en önemlisi sağlığımız. Sevgiler hepinize :)

Merhaba kızlar.
Bugün de boş durmadım.
Mercimek hasladim. Posetleyip buzluga attım.
Yaprak annemlerden getirdim buzluga attım.
Karışık bol Kızartma yaptım. Karniyarik hazırladım.
Oğlum bir haftalık suyumuzu doldurdu.
Bu haftayı kolay ve az masraflı gecirmek için uğraşıyorum.
Bu hafta inşallah eve boyacı girecek. Ramazan gelmeden temizliğim bitmiş olsun istiyorum.
Mutlu , huzurlu ve bereketli bir hafta dileğimle...

hayırlı sabahlar arkadaşlarım..

günümüz haftamız aydın ve bereketli olsun inşaallah..
dün kasaptan et kıyma felan aldık 100 tl ödedik..
anneme yeğenlere yengeeye alışveriş yaptık 300 tl ödedik..
önceki günde eşime bikaç alışveriş yaptık 250-300tl gitti..
markete 160 ödedik..
derken bu hafta sonu baya külfetli oldu..

dün akşam bugünün yemeğini yaptım kafam rahat..dışarda yemek yemek istemiyoruz..
sabah kahvaltımızı yaptık mis gibi ..

ölçüyorum biçiyorum hesaplıyorum bir türlü birikim yapamıyoruz..
üzülüyorum..
Evelallah ın izni ile yavrumuz yolda.. doğum masrafı bi kaç alınacak vs derken kenara para ayırmamız gerek..

eşim maddiyatı bol ben ise dar eçimli bi ailede yetiştim..

bribrimize söz geçirmeye çalşırken bi baktım o beni girdabına almış..

çok takıyorum diye bana kızıyor felan..

son bi yıldır uyarılarımı azalttım hatta bi çok şey de bıraktım..

ama dün akşam bi itiraf geldi eşimden ''benim yüzümden birikim yapamıyoruz, alışmışım elibolluğa '' dedi..
beni silkele vs..

bakalım bundan sonra dediği gibi bana uyacak mı_?

Evimi topladım.
Oğlanlara öğlen yemeği hazırladım.
Öğlen için kendi yanıma da birşeyler hazırladım ve işe geldim.
Kendimi sürekli istikrarlı bir şekilde birikime sevk ediyorum. Gayretimi sürekli canlı tutmaya çalışıyorum. İpin ucunu sıkıca tuttum bırakmak istemiyorum.
Bugün yarın gelecek paralarım var. Hemen kredi kartlarını ödeyeceğim. Badana boya için para ayıracağım ve gerisini hemen hesaba atacağım.
Başka türlü birikmiyor.

Back