• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

bir yudum mutluluk bir yudum mutluluk fiyatını da sormuşsun canım yeni farkettim. 1010 liraya aldık. uğur marka, kasa tipi, 50 litrelik olanı :)

iyi günlerde kullan canım ben de istiyorum ama şimdi mümkün değil almam annemin var ona koyuyorum dolabın buzlugu falan idare ediyorum aslında her eve şart ama bakalım

seni çok iyi anlıyorum sigara konusunda ama Allahtan eşim bir haftadır sigara içmiyor çok şükür benden mutlusu yok darısı başınıza inşallah:KK73::KK73::KK73::KK73::KK73::KK73::KK73:

inşallah canım inşallah o gün dünyanın en mutlu insanı olurum ben

Bereket versin :) Saymayayım diyordum aslında geçen saydım dayanamayıp 13 çeyrek 2 büyük altın yapmışım..Hoşuma gitti :KK28:

hey maşalalh çil çil altınlar Allah arttırsın canım darısı da benim basıma inşallah amin :D

hanımlar benim merak ettiğim bir soru var. hani hep diyoruz ya "altın uzun vadede en iyi yatırım" diye. işte bu uzun vade ne kadar bir süre?
bizim evin kredisinin bitmesine 2 yıl kaldı. ondan sonra evi satıp daha iyi bir ev almayı düşünüyorum. en erken 2 yıl sonra. 2 yıl altın için uzun vade sayılır mı? noolur beni aydınlatın :):):)

sayılır tabi kuzum 2 yıl önceki altın fiyatıyla şimdiki arasında ucurum var 1 yıldan fazla olanlar uzun vadeli yatırım sayılır bence birikim yapıyorsan altın olarak yapabilirsin ;)

hanımlar benim merak ettiğim bir soru var. hani hep diyoruz ya "altın uzun vadede en iyi yatırım" diye. işte bu uzun vade ne kadar bir süre?
bizim evin kredisinin bitmesine 2 yıl kaldı. ondan sonra evi satıp daha iyi bir ev almayı düşünüyorum. en erken 2 yıl sonra. 2 yıl altın için uzun vade sayılır mı? noolur beni aydınlatın :):):)
Canım, altının ne olacağı de belli olmuyor ama geçen iki yıla bakarsak bayağı bir artış sağladı. Ben iki üç yıl öncesinde küçük küçük biriktirmeye başlamıştım ki çeyreğin tanesini 135 ve 140 gibi rakamlardan aldığımı bilirim. Şu güne bakarsak ne kadar düşerse düşsün yine de 180 lerin altını görmüyor. Ben bir sene sonra gayrımenkul almaya niyetliyim ama istediğim gibi denk gelecek mi hemen bulabilecek miyim belli olmaz. O yüzden ben almaya devam ediyorum. Sonuçta kumbarada bile biriktirsen para değerlenmiş oluyor, harcanacak para altına dönüşüyor. Ama çok uzun yıllar beklersen de karın o kadar fazla olur. Ben bunun için bankada altın hesabı açtım. onu çocukların evliliği, askerliği gibi durumlarda kullanacağım yani en erken 10-15 sene sonra...

Aslında biriktirelim de ne olursa olsun mantığıyla bakıyorum ben olaya galiba :):):) Uzun dönem kısa dönem bakmıyorum bile. Altın yapıyorum, nakit koyuyorum bankaya vs. Piyasalar o kadar dengesiz ki herhalde zor geliyor bana uğraşmak, kolayını seçmişim ben :KK76:

Aslında biriktirelim de ne olursa olsun mantığıyla bakıyorum ben olaya galiba :):):) Uzun dönem kısa dönem bakmıyorum bile. Altın yapıyorum, nakit koyuyorum bankaya vs. Piyasalar o kadar dengesiz ki herhalde zor geliyor bana uğraşmak, kolayını seçmişim ben :KK76:

evet kafan rahat en azından:)
aynı da kalabilir ama azalmasın istiyorum ben. çok büyük emeklerle birikiyor sonuçta.

Ayrıca kızın için altın hesabı çok iyi olur
Nilartvin, ben de riski dağıtmak adına hepsinden alıyorum. Altın,döviz, banka hesabı... Akşam haberlerde izledim de tasarruf yapıp arttıran çok az insan varmış. Biz o azınlığa dahiliz çok mutlu oldum düşününce :)

Kızlar çok teşekkür ederim. Çok şükür bugün daha iyiyim de ofisimdeyim. Sizleri gördüm daha iyi oldum. Her zaman denk gelemiyoruz böyle...

geçmiş olsun canım dikkat et kendine havalar cok aldatıyor

Bende BES e girmiştim..Çok araştırdım.. Kesinlikle karlı bir yatırım değil..çıktım o yüzden..

benim de var bes ya acaba cıksam mı 4 yıl oldu şimdi baktım 7600 lira birikmiş devlet katkısı 1500 toplam 9000 görünüyor ama vermiyor bunu biliyorum hakedilen devlet katkısı sanırım %15 alabiliyorum o da 225 lira yapıyor :( bu parayı ben 4 yıldr altına yatırsam ooo nasıl kar ederdm eşim izin vermiyor cıkmamıza bir şekilde birikiyor diye ben iyisimi birikim hedefime ulaşınca eşime diyeyim besi de iptal edip bi tarla bahce bişey aldırayım ondan karlı iş mi var sonucta cocuklar için. Sizce de mantıklı değil mi?

Bende BES e girmiştim..Çok araştırdım.. Kesinlikle karlı bir yatırım değil..çıktım o yüzden..
Giren çok kişi var. Kimi memnun, kimi değil...Sağolsun dün arkadaşlar güzel bilgi verdiler ve kesin girmeme kararı aldım. İçine sinmeyen işe hiç girmeyeceksin bence.

Ayrıca kızın için altın hesabı çok iyi olur

Nilartvin, ben de riski dağıtmak adına hepsinden alıyorum. Altın,döviz, banka hesabı... Akşam haberlerde izledim de tasarruf yapıp arttıran çok az insan varmış. Biz o azınlığa dahiliz çok mutlu oldum düşününce :)

Evet o azınlık içinde olmak kesinlikle çok güzel... Dövizim çok yok diyebilirim ama altın ve nakit şu an için iyi gidiyorum ben. Nakit paramı bankada tutuyorum. Akraba günümüzden aldığımı, yılbaşı-bayram ikramiyemi, aldığım primlerimi direk koyuyorum hesaba mesala... Ama dolar şu oldu satayım euro bu oldu alayım o kadar uğraşamam ben galiba :):)

benim de var bes ya acaba cıksam mı 4 yıl oldu şimdi baktım 7600 lira birikmiş devlet katkısı 1500 toplam 9000 görünüyor ama vermiyor bunu biliyorum hakedilen devlet katkısı sanırım %15 alabiliyorum o da 225 lira yapıyor :KK43: bu parayı ben 4 yıldr altına yatırsam ooo nasıl kar ederdm eşim izin vermiyor cıkmamıza bir şekilde birikiyor diye ben iyisimi birikim hedefime ulaşınca eşime diyeyim besi de iptal edip bi tarla bahce bişey aldırayım ondan karlı iş mi var sonucta cocuklar için. Sizce de mantıklı değil mi?
Vallahi en iyisini yapmış olursun. Gayrımenkule yapılan yatırım her zaman kazandırır canım. Benim de oğlanlara dedesinden küçük bir zeytinlik kaldı. Yarı hakkı bizim diğer yarısı kuzenlerin. Hatta alabilirsem onların hakkını da satın almak istiyorum. Zeytinle falan uğraşamam ama getirisi güzel neticede. Birkaç adam bulur budama, sulama, toplama vs. yaptırırım diye düşünüyorum.

benim de var bes ya acaba cıksam mı 4 yıl oldu şimdi baktım 7600 lira birikmiş devlet katkısı 1500 toplam 9000 görünüyor ama vermiyor bunu biliyorum hakedilen devlet katkısı sanırım %15 alabiliyorum o da 225 lira yapıyor :KK43: bu parayı ben 4 yıldr altına yatırsam ooo nasıl kar ederdm eşim izin vermiyor cıkmamıza bir şekilde birikiyor diye ben iyisimi birikim hedefime ulaşınca eşime diyeyim besi de iptal edip bi tarla bahce bişey aldırayım ondan karlı iş mi var sonucta cocuklar için. Sizce de mantıklı değil mi?
arsa kesinlikle daha mantıklı..uzun vadede en mantıklı şey.. Bes de paran pul oluyor.. Uzun vadede o kadar parayı nereye yatırırsan bundan daha fazla kar edersin zaten..

Giren çok kişi var. Kimi memnun, kimi değil...Sağolsun dün arkadaşlar güzel bilgi verdiler ve kesin girmeme kararı aldım. İçine sinmeyen işe hiç girmeyeceksin bence.
aynen canım benim..benimde içime sinmedi..girdim pişman oldum çıktım

Evet o azınlık içinde olmak kesinlikle çok güzel... Dövizim çok yok diyebilirim ama altın ve nakit şu an için iyi gidiyorum ben. Nakit paramı bankada tutuyorum. Akraba günümüzden aldığımı, yılbaşı-bayram ikramiyemi, aldığım primlerimi direk koyuyorum hesaba mesala... Ama dolar şu oldu satayım euro bu oldu alayım o kadar uğraşamam ben galiba :):)
Toplu paraları direkt hesaba atarsak en güzelini yapmış oluruz zaten. Ben de ona gayret ediyorum. Benim biraz dövizim var ve her ay bir miktar alıyorum ama o da fiyatını takip ederek aldığım bir şey değil. Neticede bir gün düşüyor diğer gün artıyor. Ne onun takibini yapabilirim ne de onun için üzülmeye değer. Alırım ve unuturum ben :) zararımı karımı pek hesaplamam..sonuçta kenara koymuşsak zaten kardayız...

evet kafan rahat en azından:)
aynı da kalabilir ama azalmasın istiyorum ben. çok büyük emeklerle birikiyor sonuçta.

Bereketlensin inşallah birikimlerimiz :) Altın son bi kaç yıldır bence iyi gidiyor. Ben yaptığım altınlardan bazen kullanıyorum :KK66: geçen kuzenimin çocuğu oldu ona taktım.

Vallahi en iyisini yapmış olursun. Gayrımenkule yapılan yatırım her zaman kazandırır canım. Benim de oğlanlara dedesinden küçük bir zeytinlik kaldı. Yarı hakkı bizim diğer yarısı kuzenlerin. Hatta alabilirsem onların hakkını da satın almak istiyorum. Zeytinle falan uğraşamam ama getirisi güzel neticede. Birkaç adam bulur budama, sulama, toplama vs. yaptırırım diye düşünüyorum.

Ay ne güzel ben de cok istiyorum bir kg zeytinyagı olmuş 20 lira karlı olmaz mı canım yaa komşumuz aldı bizim 2 yılda kendi parasını cıkardı diyor hem de organik mis gibi yiyor içiyor baska şeyler de ekmiş sehre yakın ben de cok istiyorum inşallah alırım

arsa kesinlikle daha mantıklı..uzun vadede en mantıklı şey.. Bes de paran pul oluyor.. Uzun vadede o kadar parayı nereye yatırırsan bundan daha fazla kar edersin zaten..

evet ya ben su birikim işine hız verip sonrada besi iptal ettireyim az bi kredi ceker alırım valla süper olur
;)

merhaba hanımlar giremedm kaç gündür çok harcadık haftasonu sinemeya gittik 26 tl ( mısır kola vs aldırmadım o paraya yemek yeriz dedim) sonra bi de yemek yedik 45 tl kızım üzerini kirletti mecburen ona bi kıyafet almak zorunda kaldım 20 tl, doktora gittim kontrole +şeker yüklemesi vs yapıldı 100 tl, kasaba uğradık yarımsar kilo kıyma pirzola kuşbası aldık 100 tl gitti :( cok harcadık ama napim harcamdan da yaşanmıyor en iyisi yaptıgım tasarrufları yazayım 4 demeti 1 liradan yeşillk aldm hepsini doğrayıp buzluğa attım, kalan bayat ekmekleri de ufalayıp buzluğa attım, kıymayı 2/3 köfte yapıp buzluga attım kalanı ayırdım karnıyarık yapıcam. Kızıma abur cuburu kestim eve gidince birlikte kakaolu damla cikolatalı kek yaptık kocaman bir borcam dolusu kabardı cok da güzel oldu onu da koydum istedikçe veririm meyve ve kuruyemişle değişikli olarak. Cebimizdeki bozukları kızım alıştı alıp alıp atıyor kumbarası acılmıyor eşimden haftasonu para istedm üzerimde yok kumbaradan al dedi acılmayan kumbara o dedim ee tabi alışmış önceden almaya alamadık iyi oldu sonra cekmiş 50 lira verdi hiç harcamadm koydum kenara maaşa 3 gün var hayırlısı bakalım alır almaz yine bir ceyrek yapayım diyorum bu 7. çeyreğim olacak şşş aramızda kalsın :D :D :D
Maşallah canım. Birikim nasıl yapıcam diyordun. Bak baya birikmiş yine :)

Bereket versin :) Saymayayım diyordum aslında geçen saydım dayanamayıp 13 çeyrek 2 büyük altın yapmışım..Hoşuma gitti :KK28:
Saymasaydın aklın kalırdı orada. Yani en azından benim aklım kalırdı ne kadar olmuştur acaba diye. Bereket versin. :)

Back
X