• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

bir de hamile olanlara bebek odasıyla ilgili tavsiyelerim var.

kızımın bebek odası vardı tabi herşeyini özene bezene aylar öncesinden yaptık. ancak yatak büyüyen yatak.tahta tabiki uyanıp sağa sola dönerken kafasını takır takır vuruyordu her ne kadar kılıf olsa da ben üzülüyordum.(hoş yatak büyüyen ama büyütünce bişeye de benzemedi eskimişti zaten hiç kullanmadık)
sonra park yatak aldık alerjik astımı olduğu ve geceleri öksürüp kustuğu için odasında hiç yatamadı park yatağı da bizim odaya koyduk. Allahım ne büyük rahatlık kuş gibi hafif ,çocuk için kenarları yumuşak, tatile giderken katla koy götür vs..

oğluma ayrılmış hatta maviye boyatılmış bir odası olmasına rağmen ona oda yapmadık henüz. ablasının park yatağında yatıyor. küçük olduğu için ve emdiği için bizim odamızda uyuyor. kendi odasında sadece kanepe var oyun oynayacak büyük bir alanı var. o da 3-4 yaşına geldiğinde kendisiyle gidip seçeceğimiz (kızımıza öyle yaptık) çocuk odası almak istiyoruz. şu anda dolap olarak ablasının dolabının küçük bir kısmını kullanıyoruz o da fazlasıyla yetiyor.

ilk çocuk olunca insan hevesleniyor ama deneyince bebek odasının manasızlığını gördüm.
bu benim 2 çocuğumdaki tecrübelerim arkadaşlar

eilenn eilenn dokunma cıksın ben zengin olim :)

Cok pis moralim sinirlendi üsenmedim gittim adam tulumu dikmis getirmemis ben cuma demisim
Yahu sali dedim diyorum yok cuma dedin diyo
Beni neresinden dinlediyse artik.
Alamadan geldim.
Bosuna gittim tee oralara
Annemide surukledim yanimda
Baska bahara kaldi yani

tüh yazık olmuş ya
neyse başka bişey aldınmı bazardan :KK48:

Amin inşallah şu nişanı bi atlatsaydım ondan sonra düğüne kadar bişeyler yapmaya çalışcam ama zor işte çeyizlikti hediyelikti bohçaydı bitmiyor ihtiyaçlar

seni çok iyi anlıyorum 2 sene önce evlendim eldinden geldikçe zorunlu ihtiyaçlarını almaya çalış çok markaya takılma insan bir kere evleniyor ama evlendikten sonra borç ödemek inan daha zor çeyizlerini ihtiyaçlarını olabildiğince düğüne kadar bitirmeye çalış

allah evlenenle ev alana yardım eder

tüh yazık olmuş ya
neyse başka bişey aldınmı bazardan :KK48:
Yooo koltuga gunluk kullanmaya ortu aldim
Her annenin yaptigini yaptim
Ayila bayila koltugu alip uzerini ortcem :)
Lan bunlara koltuk mu dayanir mutfagi odaya tasiyolar resmen
Yanisi ben 1+1evde yasarim eminim

Dun aksam tv izlicem siz yatin dedim gidin
Esim yok bende izlicem dedi
Oglum ben tek oturmam bende burda durcam dedi(koltuklar artik yatak oluyo ya gundogdu bunlara)hepsi koltuguma cullandi
Taam lan taam durun acim bari koltugu dedim
Baktim bana yer kalmadi.
Aiyy yani biz bir odada yasayabiliyoruz dun aksam onu fark ettim
Yiyoz iciyoz yatiyoz falan

Esim aksam soylencek ama bende ozaman temizlige kadin alirim derim.
Kisasa kısas

bi arkadaş bebek masrafları 10000 tl tutuyor içinde bez doğum ihtiyaçlar diye bişey yazmıştı

ben acaba bez de mi toplu alınyor diye düşündüm

olurda ilerde bebe olursa aklımda olsun

sizde iyiki yazdınız valla çok cahilim :KK48:

canım bu bebek masrafının ucu açık her fiyata hersey var .
durumuna göre alırsın herseyi.
ama hastane ücretleri her yıl çok uçuk fiyatlara çıkıyor o yüzden hastane paranı biriktir :)

bir de hamile olanlara bebek odasıyla ilgili tavsiyelerim var.

kızımın bebek odası vardı tabi herşeyini özene bezene aylar öncesinden yaptık. ancak yatak büyüyen yatak.tahta tabiki uyanıp sağa sola dönerken kafasını takır takır vuruyordu her ne kadar kılıf olsa da ben üzülüyordum.(hoş yatak büyüyen ama büyütünce bişeye de benzemedi eskimişti zaten hiç kullanmadık)
sonra park yatak aldık alerjik astımı olduğu ve geceleri öksürüp kustuğu için odasında hiç yatamadı park yatağı da bizim odaya koyduk. Allahım ne büyük rahatlık kuş gibi hafif ,çocuk için kenarları yumuşak, tatile giderken katla koy götür vs..

oğluma ayrılmış hatta maviye boyatılmış bir odası olmasına rağmen ona oda yapmadık henüz. ablasının park yatağında yatıyor. küçük olduğu için ve emdiği için bizim odamızda uyuyor. kendi odasında sadece kanepe var oyun oynayacak büyük bir alanı var. o da 3-4 yaşına geldiğinde kendisiyle gidip seçeceğimiz (kızımıza öyle yaptık) çocuk odası almak istiyoruz. şu anda dolap olarak ablasının dolabının küçük bir kısmını kullanıyoruz o da fazlasıyla yetiyor.

ilk çocuk olunca insan hevesleniyor ama deneyince bebek odasının manasızlığını gördüm.
bu benim 2 çocuğumdaki tecrübelerim arkadaşlar

ben yok diye mi nedir olursa odasına şunu alırım bunu yaparım diye bi düşüncem yok
zaten küçücük sürekli yanımda olacak emzirme yatağı ile bir süre idare ederim diye düşünüyorum
başlangıçta hiçte kadar kendimi sıkıntıya sokmam yanii sizde yaşadıklarınızı anlatarak iyi bir ders verdiniz bana

seni çok iyi anlıyorum 2 sene önce evlendim eldinden geldikçe zorunlu ihtiyaçlarını almaya çalış çok markaya takılma insan bir kere evleniyor ama evlendikten sonra borç ödemek inan daha zor çeyizlerini ihtiyaçlarını olabildiğince düğüne kadar bitirmeye çalış

Ya inanırmısın sadece hafta sonu 500 lira harcadım eve gelecekler diye bardak çanak bilmem neler aldım elbise aldım daha kuaför var bilmem ne var ve bu sadece basit bi söz evde oda ha :D ya varya attığın adım para hayırlısı ya mutlu olalım da borçla morçla bişiler olcak inşallah rahatlıcağımız günler de olur

Amin inşallah şu nişanı bi atlatsaydım ondan sonra düğüne kadar bişeyler yapmaya çalışcam ama zor işte çeyizlikti hediyelikti bohçaydı bitmiyor ihtiyaçlar

en zoru bohça :)
elinden geliyosa nişanlınla git ya kv biraz zor oluyor
sonra çeyiz ve ev eşyaları
Allah kolaylık versin geçtik o yollardan acı acı :KK51:

Yooo koltuga gunluk kullanmaya ortu aldim
Her annenin yaptigini yaptim
Ayila bayila koltugu alip uzerini ortcem :)
Lan bunlara koltuk mu dayanir mutfagi odaya tasiyolar resmen
Yanisi ben 1+1evde yasarim eminim

Dun aksam tv izlicem siz yatin dedim gidin
Esim yok bende izlicem dedi
Oglum ben tek oturmam bende burda durcam dedi(koltuklar artik yatak oluyo ya gundogdu bunlara)hepsi koltuguma cullandi
Taam lan taam durun acim bari koltugu dedim
Baktim bana yer kalmadi.
Aiyy yani biz bir odada yasayabiliyoruz dun aksam onu fark ettim
Yiyoz iciyoz yatiyoz falan

Esim aksam soylencek ama bende ozaman temizlige kadin alirim derim.
Kisasa kısas

güle güle kullan canım

çok fenasın ama ya :KK48:

Nacizane beybisi olacaklara anlatim efenim
Zaten 1-1.5sene belki 2sene yaninizdaki besikde yatacaklar mecbur
Tullu mullu cibinlikli buyuyen yatakli besik dolap vs takim almistik ozaman 1.500tl (11sene önce)
Yattimi pek sayilmaz
Buyudu zaten besigini kullanamadan ve o buyuyen besik yataga donunce ben ona bide özel yatak yaptirdim(normaller olmuyo)
Sonra o kirildi baza almak zorunda kaldim ve oglum okula basladi
Odasi bebek odasi gibi kaldi
Ve genc odasina dondurdum
Yanisi 6sene sonra hepsi cöp.
Bu sebepden cok tüllü seylere bakmayin derim.

Ve buyuyen yataklari evinize sokmayin
Sacma sapan bisi cahilligime geldi
Akillandim

Ya inanırmısın sadece hafta sonu 500 lira harcadım eve gelecekler diye bardak çanak bilmem neler aldım elbise aldım daha kuaför var bilmem ne var ve bu sadece basit bi söz evde oda ha :KK70: ya varya attığın adım para hayırlısı ya mutlu olalım da borçla morçla bişiler olcak inşallah rahatlıcağımız günler de olur

allah sağlık versin herşey olur
bizde borç morç olsun kuralım yuvamızı dedik ama ilk yılımız zehir oldu
biçok şey üst üste geldi borca borç eklendi hala borç ödüyoruz anca seneye biter
geçen eşimle konuşuyoruz iyi hoş ta ne zaman bebek yapıcaz dedim
hoş bu kadar borçla şimdi dese bile yapmaya asla cesaret edemem ama adamda üzüldü

2 gün sonra dedi ki bir arkadaşım vardı kenarda birikimi yok diye evlenemiyodu çocuk
bizde ona olum nolcak kredi çek yap düğünü diyoduk
oda ben banka parasıyla karı koynuna girmem demiş

şimdi o arkadaşımı daha iyi anlıyorum dedi

Seni gelin evi programina yollicam adina basvuri yapimde suprayz olsun sana

en zoru bohça :)
elinden geliyosa nişanlınla git ya kv biraz zor oluyor
sonra çeyiz ve ev eşyaları
Allah kolaylık versin geçtik o yollardan acı acı :KK51:

ben abimle yengemden tecrübeli olduğum için kv mi arayıp kesinlikle bohça istemiyorum alışverişede gerek yok dediğimde kadın havalara uçtu hoş gidelim desemde yine masrafı bize kalıcaktı ya aman neyse iyi kötü bu günlere gldik çok şükür

Borcla evlenmek zordur ciddi ya
Biz sadece 1sene ev kredisi ödemistik okadar.

Borclanip bise almamistik
Paramiz neye yetiyosa okadar almistik.
En lux birsuru ise yaramaz seye,esyaya yapisip hevesle alip yillarca borc odemek bana gore degil
Ben tezcanliyim buhram falan geciririm sanirim

Evini gostercen kankisi ceyiz falan
Agirlican baska gelinleri
Sonra 1. Olcan altin takiyolla

ay istemem bu ara doğru düzgün temizlik yapamıyorum dersten işten vakit bulupta
benimki süpürüp siliyor sağolsun
altın takıcaklarına gelip evimi temizlesinler iki kap yemek yapsınlar en güzel hediye olur valla :KK70:

allah sağlık versin herşey olur
bizde borç morç olsun kuralım yuvamızı dedik ama ilk yılımız zehir oldu
biçok şey üst üste geldi borca borç eklendi hala borç ödüyoruz anca seneye biter
geçen eşimle konuşuyoruz iyi hoş ta ne zaman bebek yapıcaz dedim
hoş bu kadar borçla şimdi dese bile yapmaya asla cesaret edemem ama adamda üzüldü

2 gün sonra dedi ki bir arkadaşım vardı kenarda birikimi yok diye evlenemiyodu çocuk
bizde ona olum nolcak kredi çek yap düğünü diyoduk
oda ben banka parasıyla karı koynuna girmem demiş

şimdi o arkadaşımı daha iyi anlıyorum dedi

Borçlarınızı bitirin ve öyle çocuk yapın iyice kötü olur Rabbim sizede yardım etsin aileler pek yardım etmeyince böyle oluyor işte herşeyi insan kendi üstleniyor herşeyi kendi yapıyor aileler az yardım etse rahatlarız genede işte hayırlısı

Back
X