• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Biz ıhlamur sezonunu actık
Bu yaz bahceden topladim 2minik cuval tüm kısı cıkarıyorum
Kısın caydan cok ıhlamur icilir bizde aksam-sabah cayımda cabuk bitmiyo.
Bu ay mutfaga cok harcamamayı dusunuyorum
Seker,cay,pirinc,yag,makarna var
Buzlukdaki kiymam tavugumda yeter
Mutfakdan kıscam bu ay evdekileri bitircem.
Bir dahaki ay dogalgaz baslar zaten
300den assa gelmiyo.
Nerden kıscamı sasırdım.

Su grip asisi hakkinda hic bilgim yok
Her hastane isteyince yapiyomu?
Ya da saglik ocagi?
Biz eczaneden mi aliyoruz soyleyip yoksa dr receteliyormu?
Bilginiz varsa bu konuda yardim isterim.
Ben tum kısı gripli geciren,cok usuyen bi tipimm
Patates cuvali gibi kat kat geziyorum
Kan ,b12,ferittin hersyse normal.
Oglumda herseyden nem kapan bisi
Okul daha acilali ne oldu ki hemen bogazlari kizardi yutkunurken aciyo diyo
Okul donemi hep boyleyiz o tozlar mahfediyo

Oglumla beraber grip asisi olalim diye dusunuyorum fakat yan etkisi falan var mi arastirmam lazım

Bana annem her kış yaptır der. Kardeşimin kızına yaptırıyolar grip oluyo fakat ayakta geçiriyo. Bizde çok grip oluruz. Hele oğlumun gribi çok uzun sürüyo. Bende yan etkisi var diye,bide bazıları diyorya her yıl değişiyo mikrobu aşı fayda etmez diye,ondan heralde hiç oralı olmadım.
Ama geçen sabah bir dr dinledim tv de yaptırmaya karar verdim
Aşıyı kendin eczaneden alıyosun. Aralıklarla iki kerede vuruyolar diye biliyorum. Sağlık ocağında yaptırılıyo

Bana annem her kış yaptır der. Kardeşimin kızına yaptırıyolar grip oluyo fakat ayakta geçiriyo. Bizde çok grip oluruz. Hele oğlumun gribi çok uzun sürüyo. Bende yan etkisi var diye,bide bazıları diyorya her yıl değişiyo mikrobu aşı fayda etmez diye,ondan heralde hiç oralı olmadım.
Ama geçen sabah bir dr dinledim tv de yaptırmaya karar verdim
Aşıyı kendin eczaneden alıyosun. Aralıklarla iki kerede vuruyolar diye biliyorum. Sağlık ocağında yaptırılıyo
Teşekkürler bi aile hekimime sorim bakim o nedicek.

Günaydın.
Musmutlu sabahlar
Bugun yine eksik avına cıkıcam bi bitsin kendime kahve ısırmalıcam bi yerde kıycam paraya.

bende bugün hiç harcamıycam derken,daha sabahın bu saatinde 85 lira kuş oldu uçtu.komşum çocuğuna eşofman almış takım,büyük gelmiş alırmısın dedi,aldım.65 lira oraya 20 de merdivenciye...
trlelli bence o kahveyi unut sen canım:)eksik zor biter...

bende bugün hiç harcamıycam derken,daha sabahın bu saatinde 85 lira kuş oldu uçtu.komşum çocuğuna eşofman almış takım,büyük gelmiş alırmısın dedi,aldım.65 lira oraya 20 de merdivenciye...
trlelli bence o kahveyi unut sen canım:)eksik zor biter...
Sorma yahu yazın valla hic masraf yoktu bu ne ya.
Zaten alcaktın ama sen de esofman begendiysen sorun yok
Gule gule giysin.
Ben de bulsam da alsam keske ciksa aradan
Gezmekden biktim
Baska baska semtlere gittikcede daha cok para harcıyorum yakinimda bi yerde bulsaydım iyiydi.

bende daha makul fiyatlı alacaktım açıkcası.lisanslıymış o yüzden pahalı biraz düşündüğümden.ama oğlum çok beğendi.yakıştıda keretaya:) canı sağolsun
istanbuldaysan yakındada vardır mutlaka.dediğin doğru,az biraz dolaşayım desen,adım başı para...

bende daha makul fiyatlı alacaktım açıkcası.lisanslıymış o yüzden pahalı biraz düşündüğümden.ama oğlum çok beğendi.yakıştıda keretaya:) canı sağolsun
istanbuldaysan yakındada vardır mutlaka.dediğin doğru,az biraz dolaşayım desen,adım başı para...
İst and yakasindayim
Ama bulundugum semt kucuk
Pek dukkan/magza/marka yok.
Baska semtlere bakmam gerekcek sanırım
Yol parası,acıkıyosun yemek parası derken gidiyo.
Dün baya gezdim pazara falanda baktım yok
Ayakkabisini cirt cirtli istiyo (hala bagcık problemimiz var bizim ogrettim ama yinede korkuyo)
Esofmanlar ya cok ince ya cok kalın
Bi aradigimi bulamadim

Günaydın kızlar
tr_lelli tr_lelli bende daha önce grip aşısı vurdurdum eczaneden kendin alıyosun sağlık ocağı vuruyo bizim eczacı tanıdıktı kendisi vurdu
Benimde oğluma kışlık bişeyler almam lazım üstlerin kolları kısa altların paçaları geçen sene aldıklarım iyi gelmiyo
benim oğlum 3 yaşında ne çabuk büyüyorlar yahu
Tabi sizin okul masrafları kadar olmasada yine de alıncaklar baya tutacak

Günaydın kızlar
tr_lelli tr_lelli bende daha önce grip aşısı vurdurdum eczaneden kendin alıyosun sağlık ocağı vuruyo bizim eczacı tanıdıktı kendisi vurdu
Benimde oğluma kışlık bişeyler almam lazım üstlerin kolları kısa altların paçaları geçen sene aldıklarım iyi gelmiyo
benim oğlum 3 yaşında ne çabuk büyüyorlar yahu
Tabi sizin okul masrafları kadar olmasada yine de alıncaklar baya tutacak
Kan testi icin gidicem zaten sorim aile hekimime saolun aklımdaydı zten ama ögrenmis oldum.
Ayy keske kucuk olsa benim oglum 10yasinda
Oglum kucukken hemen buyuse ya derdim annem simdi iyi zamanin buyudukce dertleride buyur derdi inanmazdim.
Öyle oluyomuş
Yinede tabiki önce Allah saglık versin.

Biz gecen sene ve önceki senelerde resim dersini sadece kuru boyayla ve hic esofman goturmeden beden derslerini gecirmistik
İlkokul ögretmenimiz muzik,beden,resim bu derslerin uzerinde hic durmuyodu sevmiyodu bosa masraf evdeki defterleri boyalari evde ne varsa onu getirin diyodu
Ortaokul hic öyle olmuyomus.
Hep bisi istiyolar bi de onlaın istediklerinin dısındakini kabul etmiyolar.

Biri keceli kalem ister
Digeri renkli kalem istemez
Biri renkli kaplık istemez
Digeri hazır kaplık istemez
Her dersden sunum dosyasi istiyolar resimden bile ayrı ayrı
Dosya kagidina yapilan ödevleri suslu özenli istiyolar

Ben cok geriliyorum daha simdiden

Bu okullardanda bişey anladıysam yani..Sınıflara göre belli tarihlerde satış yaptılar okul kıyafetlerini. biz o tarihe yetişemedik,ertesi gün vermediler.okullar açılınca dediler. Gittik sadece tişörtünü alabildik. Pantolon ve eşofman için kalmamış 7 yaş. Bugün yine aradık. Tamam deyince gittik bu kezde afedersiniz yanlış bildirmişiz sadece etek geldi dediker
Yani tamamda taa anasının gözünden işimizi gücümüzü bırakıp gidiyoruz. Üstelikte istanbul trafiği. Birde sadece 16:45-17:00 arasıymış satış. Hayret bişey yaa. Yarın beden dersi var. Gri bi eşofman giysin dediler. Siyah,yeşil bide dün almıştım daha lacivert var. Bide gidip bir gün için grimi alıcam ben şimdi
Sırf bu yüzden okulamı gitmesin çocuk

Kan testi icin gidicem zaten sorim aile hekimime saolun aklımdaydı zten ama ögrenmis oldum.
Ayy keske kucuk olsa benim oglum 10yasinda
Oglum kucukken hemen buyuse ya derdim annem simdi iyi zamanin buyudukce dertleride buyur derdi inanmazdim.
Öyle oluyomuş
Yinede tabiki önce Allah saglık versin.

Biz gecen sene ve önceki senelerde resim dersini sadece kuru boyayla ve hic esofman goturmeden beden derslerini gecirmistik
İlkokul ögretmenimiz muzik,beden,resim bu derslerin uzerinde hic durmuyodu sevmiyodu bosa masraf evdeki defterleri boyalari evde ne varsa onu getirin diyodu
Ortaokul hic öyle olmuyomus.
Hep bisi istiyolar bi de onlaın istediklerinin dısındakini kabul etmiyolar.

Biri keceli kalem ister
Digeri renkli kalem istemez
Biri renkli kaplık istemez
Digeri hazır kaplık istemez
Her dersden sunum dosyasi istiyolar resimden bile ayrı ayrı
Dosya kagidina yapilan ödevleri suslu özenli istiyolar

Ben cok geriliyorum daha simdiden
Şimdi oğretmeler öyle... Değişik değişik şeyler çıkarıyorlar başımıza...

@ayamann herkes bi tuhaf olmus yahu
Bende tırım tırım esofman arıyodum bugun arkadas bosuna alma 1haftaya okul esofman yaptiriyo ondan alıcaz nasıl olsa dedi
Ben sok.
Bi o eksikti
Spor ayakkabi sordum bide kinetix 100tl dedi
Deri bot sordum yine kinetixde 190dedi
Oldu ozaman kolay gelsin iyi gunler iyi satislar ok kib by dedim
Giyecegi 1 sene dana kadar oluyo ayakları hemencik.

Bunalımlardayım.

hazır kaplık dedikleri hemen şu defterin kapağını geçiriyosun ya. onlar.
Merhaba,hazır Kaplık hiç duymamıştım ben de öğretmenim bu arada,ama şunu Söylemek istedim öğretmenler masraf olsun diye birşeyler aldırmayı kesinlikle düşünmezler bence,o dersi işlemek için muhakkak lazım olan bir gereçtir diye düşünüyorum :)

Merhaba,hazır Kaplık hiç duymamıştım ben de öğretmenim bu arada,ama şunu Söylemek istedim öğretmenler masraf olsun diye birşeyler aldırmayı kesinlikle düşünmezler bence,o dersi işlemek için muhakkak lazım olan bir gereçtir diye düşünüyorum :)
Ys şimdiki beden eğitimi ve resim oğretmenkeri herşeyi ister oldular. Bizim zamanımızda istrmezlerdi birşey. :)

Selamm

Hic bi eksigimi alamadim hala acikcası vakit bulamadim isimede geldi para cebimde kaldı.
Oturmalardayım bi oraya bi buraya okula yemek ev derken hobba hic oturamadan uyku vakti geliyo

Esim 250tl yapmıs kumbarasini
Bugun bi abla kocaeli tarfindan 120.000e ev almıs resimlerini falan gordum cok begendim sıfır
Aklım gitti ya 120m2
Hemen kiraya vermis
Yatirimlik gayet makul
50-60binim olsa 50de kredi ceker kirayi ona baglarim aslinda 4senede ev seninw
Ödesin kendi kendini.
Guzel yatirim.

Gönul neler istiyo
Ancak yemek hazırlarım simdi ben gider
Hayaller paris hayatlar yemek,temizlik,bulasık camasır.

Back