- 21 Mayıs 2013
- 6.798
- 8.408
- 198
- Konu Sahibi sempatik_kiz
-
- #3.001
Selam kızlar.
Çocuk konusunda ben mi cesaretsizim insanlar mı gamsız anlayamıyorum. 1,5 yıl oluyor evlendiğimiz hala kredi ödüyoruz. Rahat geçiniyoruz ama birikim çok az. Çocuk mevzuu aramızda ara sıra geçiyor ama o kadar çok düşünüyorum ki. Kendimizi biraz daha toparlamalıyız diyorum hep. Ne kendimi ne o bebeği mahrum bırakmak istemem hiçbir şeyden. Millet çatır çatır doğuruyor. Öylesine umarsız.
Sonra bir kerelik bir şey değil ki. Onun geleceği, okulu, masrafı hiç bitmeyecek. Kendi rızkı ile gelecek evet ama yine de temkinli hareket etmeye çalışıyoruz.
Ara sıra o kadar istiyorum ki. Annelik hormonlarım depreşti yine diyorum. Sonra geçiyor. Çünkü kendimi farkında olmadan ikna etmişim borçlar ya bitecek ya bitmeye yüz tutacak çocuk için.
Bazen oluyor işin içinden çıkamıyorum. Ona sığınıyorum. Sen bilirsin Rabbim diyorum en doğru zamanı, bize de bildir diyorum.
Bende sordum burdaki bikaç kuyumcuya..yok dediler,vermediler
Yok yok çok yormuyorum canım, iş yaptıkça açılıyorum, kendimi iyi hissediyorum, oturmak yatmak bana göre değil, sürekli bişeyler yapmalıyım yoksa hantallaşırım:)) amin ibş Allah razı olsun iyi dileklerin için çok teşekkür ederimallah razı olsun görümcenden ne güzel yardımcı oluyor sana aferin ona
sende çok yorma kendini banyo temizlemekte kolay iş değil yani
kardeşinide allah kavuştursun sizlere
allah kabul etsin canım bizler içinde dua et allahım doğru yolundan ayırmasın bizleri amin...
aynı fikirdeyim harfi harfine şimdi kendime yada evime çok zaruri olmayan birşey almaya kalsam hemen aklıma borçlar yüzünden ertelediğim çocuk fikri geliyor hemen hayır alma diyorum
bende çok istiyorum evlat sahibi olabilmeyi hatta geçen sene 8 haftalık bir gebelik yaşadım ama o da birtakım olumsuzluklar arka arkaya gelince üzüntüden kayıp gitti avucumdan herşeyin hayırlısı dedim o gün ağlamadımmı hemde hüngür hüngür ağladım ama verende rabbim alanda şimdi diyorum ki allahım sen bizleri daha kötü duruma düşürmekten kurtardın şükürler olsun çünkü ben hamileyken eşim patronundan babalık zammı için konuşmaya gitti ama işten çıkartıldı eşimin işsiz kalması bizi maddi olarak çok etkiledi borç üstüne borç bindi üstelik benim gebeliğim devam etseydi çalışamayacaktım hep yatmam gerekecekti o zaman duvarları yerdik artık neyse çok çenem düştü
Geçmiş olsun canım.
Bilinçli insanlarız en azından bu kesinlikle bir artı. En güzel zaman ne zaman ise o zaman olsun ve umarım çok güzel yetiştirebiliriz bu çok önemli benim için.
İlk cümlene katılıyorum. Ben de almamayı öğrendim yavaş yavaş. İsteklerimi hep makul seviyelerde tutuyorum.
aa ben bulduğum yeri söyliyim sana istanbul mecidiyeköyde
Süper..Eşim oralara pek bi gider.Ona söyleyim bi baksın.
Gerçi oda şevkimi kırar şimdi.Bi keresinde para biriktircem dedim de,birle ikiyle zenginmi olcan diye dalga geçtiydi hain:)
Bu arada çocuk için söylüyorum.Rabbim herşeyin zamanını kararlaştırıyo..Benim kardeşim işsizdi.Yanlışlıkla hamile kaldı eşi.Ne çok dert ettiler kendilerine,ne yapcaz biz diye..Doğuma 3 ay kala akıllarına gelmeyen güzellikte bir iş kendiliğinden oluverdi.Her şeyde bir hayır var.
Allah herşeyin hayırlısını,hayırlı vakitte versin
Teşekkür ederim canım rabbim kimseye yaşatmasın bunu (Amin)
Bilinçli olmak tabiki artı ama bazende diyorum ki hayatı çok mu kontrol altına almaya çalışıyorum
mesela bir buçuk ay sonra mali müşavirlik yeterlilik sınavına giricem diyorum ki kendime bu sene 7 dersi ver smmm ol hem bu arada birikimini yap ve bizi en çok sıkıntıya sokan borcu kapatmaya çalış
inanki dersten 10da çıkıyorum taksiye biniyodum 10 tl veriyodum şimdi onuda yapmıyorum 10 tl 10 tl dir diyip evimn yakınından geçen bi otobüse biniyorum
Ben hep şunu savunuyorum. Bir şey istiyorsan ama gerçekten istiyorsan çabala bunun için, ama olmuyorsa zorlama. Sana mutluluk getirecek bir şey değil demek ki.
Sen şu an çabalama kısmındasın. Bence doğru kararlar almışsın. Hayatlarımızın bazı dönemlerinde fedakarlık yapmamız şart.
10 tl hiç yabana atılmayacak bir miktar. :)
inşallah eşimde benimle aynı bilinçte olur ve oda çabalama kısmına en kısa sürede geçer yoksa ciddi tatsızlıklar çıkacak hissediyorum..
O önemli tabi, destek olmalı. Güzel bir anınızda konuş bence karşılıklı. Dokunmak çok önemli ve etkileyici bir davranış iletişimde. Eline, koluna, yüzüne,omzuna dokunarak konuş ve sana destek olmasını istediğini söyleyebilirsin.
Ben fizik olarak da kendimi bebek için hazırlamaya başladım. Sigarayı bırakmamla birlikte 56 kilo oldum idealim 50-52. hayatımda hiç olmayan minik bir göbeğim oldu.
Spora başladık. Tempolu yürüyüş, ip atlama, ve p90x diye yoğun bir program.
Tatlıya çok düşkünüm. Ona ara verdim. Ekmek olarak çavdar tüketiyorum ve yalnızca sabahları. Keşke tamamen çıkarabilsem ama kahvaltıda olmuyor.
Pilav ve börekler ayda bir veya iki kez yapıyorum. Geçtiğimiz ay hiç yapmadım.
Çorba ve sebze ağırlıklı besleniyoruz.
Eşim de alışıyor yavaş yavaş arasıra onun kaçamakları oluyor.
Böyle işte. Kış mevsimi bahara dönüyor ya yavaş yavaş resmen bana da kan can geliyor, enerjimi toplamaya başladım.
bende 2016 da şekeri ve nadirende olsa kahve yanında içtiğim sigarayı bıraktım ekmek zaten yemiyorum 50 kiloyum haftada en az bir kere balık yemeye dikkat ediyorum vitamin hap olarak değil yediklerimden almaya çalışıyorum aynı kafadayız nerdeyse :)
Selam kızlar.
Çocuk konusunda ben mi cesaretsizim insanlar mı gamsız anlayamıyorum. 1,5 yıl oluyor evlendiğimiz hala kredi ödüyoruz. Rahat geçiniyoruz ama birikim çok az. Çocuk mevzuu aramızda ara sıra geçiyor ama o kadar çok düşünüyorum ki. Kendimizi biraz daha toparlamalıyız diyorum hep. Ne kendimi ne o bebeği mahrum bırakmak istemem hiçbir şeyden. Millet çatır çatır doğuruyor. Öylesine umarsız.
Sonra bir kerelik bir şey değil ki. Onun geleceği, okulu, masrafı hiç bitmeyecek. Kendi rızkı ile gelecek evet ama yine de temkinli hareket etmeye çalışıyoruz.
Ara sıra o kadar istiyorum ki. Annelik hormonlarım depreşti yine diyorum. Sonra geçiyor. Çünkü kendimi farkında olmadan ikna etmişim borçlar ya bitecek ya bitmeye yüz tutacak çocuk için.
Bazen oluyor işin içinden çıkamıyorum. Ona sığınıyorum. Sen bilirsin Rabbim diyorum en doğru zamanı, bize de bildir diyorum.
bende 1,5 yıllık evliyim canım korkularının aynılarını yaşadım.
dügün kredimiz vardı ama 1 yılımız doldugunda bileziklerle kapattık ama araba aldık yine borca girdik inş yazın baya borç bitecek.
ev almadan çocuk yapmam diyordum ama en az 3 yıl ev alamayız yaşım 26 oldu. evliliğim çok şükür çok iyi çok mutluyum.
bende ilk başlarda bebeğim eksiksiz büyüsün ne görsem alayım fikri vardı sonra abartmak saçma geldi misal bebek odası almak mantıksız hevesim vardı ama şimdi almıcam 3-4 yaşında eğitici ve oyun oynayabileceği bir ortam yapıcam.
bebek hemen büyüdüğü için kıyafetleri az ama kaliteli alıcam.
benim emekli olma hakkıma 3 yıl var sonra yaşımı beklicem yani hakkım dolduğunda tazminatımın bir kısmını çocugumun gelecegi için kenarda tutucam gibi birçok şey düşünüyorum.
bende pek anlamıyorum. açıkcası bankalara güven olmuyor.. ama evde de saklamaya aklım kesmiyor.. oturduğum ev güvenilir gelmiyor.. gündüzleri biz işteyiz.. koluya komşuya da güvenemiyorum. geçen gün oturduğumuz sokakta 12 eve hırsız girmiş.. altınları da çabucak buluyorlarmış.. ellerinde altın bulan alet varmış.. altınları hırsızlara kaptıracağıma yerim daha iyi.
ayy canım Allah yardımcın olsun.benim güneşi görmem lazım valla hep.ama bu topicte benim güneşim oldu resmen.buraya yazdım sonra bi kendime geldim hoop basladım temizliğe süper oldu valla.tatilimi temizlikle gecirdim ama olsun degdi:)-2.katta çalışan gariban muhasebeci olarak bizim burada havalar hep kapalı canım
bizde 1,5 yıllık evliyiz.benim çikolata kistim var ilça kullandım tedavı için ve 50lerden 60a cıktım 2 yılda.şimdi 57-58 arasıyım ama zayıflaayarak kaybedecek zamanım yok.bebek için çalışmalara başlandı.yoksa kist bizden hızlı cıkar ve büyümeye baslar.Allahım nasip eder inşallah.ilk ay olmadı bu ikinci ay bakalım.hayırlısı olsun.
yani kızlar sizde zamana bırakın borcla bebegi sartlandırmayın.sağlığınız yerindeyse yaşta cok ilerlemeden kıymetını bilin boşa zaman gecirmeyin derim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?