• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

@eilenn
Mia- Mia- cok sagolun kizlar kirada aliyoruz ya eve giren 5000i geciyo zaman zaman daha oncede esnafti esim cok paraya alisinca zor geliyo galiba.
Bilmiyorum ya benim pek yuksekte gozum yok
Ayda 1500falan birikiyodu suan o dusecek tek sıkıntı o.

Alisverisi bugunden yaptim aksamda esimle disari cikicaz 5gibi alicak beni oglum annemde biz basbasa takilcaz.

A101 e gittim tost mak yok
Her magzaya gelmiyomus belli magzalarda oluyomus tuhaf. Bisi almadan ciktim

Kahvalticiyi gittim beyaz peynir ve eski kasar aldim 20tl.
Sok a girdim tavayi aldim bulasik detrj. Aldim 25tl
Cagriya gittim wc kagidi, mutfak icin pecete, armut, ayva, patates,elma, lahana, sosis, sut, yogurt, kabartmatozu,vanilya, pipet, yulaflı biskuvi aldim 40tl de oraya gitti.
Arkadasin kizi oldu ona orgu elbise, citcitli bady,tac,corap aldim(daha yelek de alicam)
22tl ona gitti
25tl ütü masamin borcunu ödedim kapattim borcu.

Bugunde boyle paralari sactım geldim
Yarin balik aliriz

Bu haftada bunlarla idare edicem.
Buzlukdan pisircem
Evdekilerle yetinmeye calisicam bakalım

Ne güzel birikim yapabiliyorsunuz benimde eşim genelde birikim sevmez yatırım yapmayı sever o yüzden hep sıkışıyoruz ucu ucuna geçiniyoruz bu yıl bakalım yaptığı yatırımlar ne kadar faydalı olucak görücez :KK51:ben genelde birikimi severim elimin altında mutlaka nakit para olmalı yada altın.

şubatta market alışverişi yapıcam mide bulantısından canım hiç birşey istemiyor dolapta baya boşaldı mecbur alıcaz bir şeyler.

arkadaşıma bebek görmeye gidicem de akşam 8 olunca uykum geliyor o yüzden pek çıkamıyorum dışarı pazar günü giderim artık onada tulum vs almak lazım.

Ne güzel birikim yapabiliyorsunuz benimde eşim genelde birikim sevmez yatırım yapmayı sever o yüzden hep sıkışıyoruz ucu ucuna geçiniyoruz bu yıl bakalım yaptığı yatırımlar ne kadar faydalı olucak görücez :KK51:ben genelde birikimi severim elimin altında mutlaka nakit para olmalı yada altın.

şubatta market alışverişi yapıcam mide bulantısından canım hiç birşey istemiyor dolapta baya boşaldı mecbur alıcaz bir şeyler.

arkadaşıma bebek görmeye gidicem de akşam 8 olunca uykum geliyor o yüzden pek çıkamıyorum dışarı pazar günü giderim artık onada tulum vs almak lazım.
Cnm ne gibi birikimler ?
Yani arsa falan gibimi
Biz denkleye bilseydk yeni baska bir ev icin borca girmeyi dusunuyoduk ama pesinat cok az suan elimizde

Cnm ne gibi birikimler ?
Yani arsa falan gibimi
Biz denkleye bilseydk yeni baska bir ev icin borca girmeyi dusunuyoduk ama pesinat cok az suan elimizde

Eşim tarla araba gibi yatırımlar yapıyor ordan kazandığı parayla arsa alıcak sonra ev yapıcaz. bazen dolar falan yapıyor sonra bozuyor karışık :)

Biz koltuk bakiyoduk epeydir
Surekli erteledim ben sonra sonra ama artiik almamiz gerekti
Aldik
topige cıss seyler oluyo bu aralar bizde.
Sonra yemek yedik 45tl tuttu (icecek su ictik tatlida yemedik)
Tül kaldi sadece
Yazinda banyo tadilat olcak
Esimin is olaylari malum beklemedeyiz.
Ömür bitiyo eksik bitmiyo.

Biz koltuk bakiyoduk epeydir
Surekli erteledim ben sonra sonra ama artiik almamiz gerekti
Aldik
topige cıss seyler oluyo bu aralar bizde.
Sonra yemek yedik 45tl tuttu (icecek su ictik tatlida yemedik)
Tül kaldi sadece
Yazinda banyo tadilat olcak
Esimin is olaylari malum beklemedeyiz.
Ömür bitiyo eksik bitmiyo.
ama senin eksiklerinin tamamlama disiplinin çok hoşuma gidiyor canım.yani sırayla hepsini yapıyorsun ve birikimde yapıyorsun bir taraftam cok guzel bişi bence bu.maşallah:nazar:

ama senin eksiklerinin tamamlama disiplinin çok hoşuma gidiyor canım.yani sırayla hepsini yapıyorsun ve birikimde yapıyorsun bir taraftam cok guzel bişi bence bu.maşallah:nazar:
Sagolasin cnm
3sene once oglumun odasini degistim halida dahil.
Simdide oturma odasi bi tülü kaldi eksik
Yazada banyoyu tadilat yaptircam Allah izin verirse
Plan yapip arastirma yaptim (en uygun olanini alicam suan bana lux lazim degil is gorsun yeter)
İstedigim kabin 280tl falan
Klozet 250tl
Batarya 100tl
Seramik 200tl(yerlere dosencek sadece)
İscilikde 500falan diye dusunuyorum(tanidik)
Boru ivir zivirida 100tl gider
Sirf malzemeyi 1000tl ile kapatmak istedigim

Esyayi oyle bi ayarladim ki banyo tadilatina taksit bitiyo o sekilde planladim.
Koltuguda zaten uygun bise aldik

Sagolasin cnm
3sene once oglumun odasini degistim halida dahil.
Simdide oturma odasi bi tülü kaldi eksik
Yazada banyoyu tadilat yaptircam Allah izin verirse
Plan yapip arastirma yaptim (en uygun olanini alicam suan bana lux lazim degil is gorsun yeter)
İstedigim kabin 280tl falan
Klozet 250tl
Batarya 100tl
Seramik 200tl(yerlere dosencek sadece)
İscilikde 500falan diye dusunuyorum(tanidik)
Boru ivir zivirida 100tl gider
Sirf malzemeyi 1000tl ile kapatmak istedigim

Esyayi oyle bi ayarladim ki banyo tadilatina taksit bitiyo o sekilde planladim.
Koltuguda zaten uygun bise aldik
:KK9:valla süper canım:KK9:

Merhaba hanımlar .. Uzun uğraşılardan sonra nihayet sistemin kabul ettiği bir isim bularak aranıza katılabildim. Uzun zamandır sizleri okuyordum kapı dinler gibi sonunda kapıyı açıp içeri girmeye karar verdim. Birikim yapmak isteyen ama bir türlü aksiliklerden dolayı beceremeyen biriyim. Zannedersem birikime kafayı çok taktığım için bununla sınanıyorum. ama sağlık olsun. Hepinizi burdan yakınen tanıyorum gibi. sanki alt üst komşum gibisiniz. hiç sohbete katılmadan bile çok keyif aldım. İnşallah bende burda içimden geldiği gibi sohbet edebilirim.

Merhaba hanımlar .. Uzun uğraşılardan sonra nihayet sistemin kabul ettiği bir isim bularak aranıza katılabildim. Uzun zamandır sizleri okuyordum kapı dinler gibi sonunda kapıyı açıp içeri girmeye karar verdim. Birikim yapmak isteyen ama bir türlü aksiliklerden dolayı beceremeyen biriyim. Zannedersem birikime kafayı çok taktığım için bununla sınanıyorum. ama sağlık olsun. Hepinizi burdan yakınen tanıyorum gibi. sanki alt üst komşum gibisiniz. hiç sohbete katılmadan bile çok keyif aldım. İnşallah bende burda içimden geldiği gibi sohbet edebilirim.
Cok sevindim ben sahsim adına ne iyi ettiniz geldiniz.
Bende bu topigi cok sevdim
Herkes ailemden gibi okadar ictenler
Bende cok samimiyetle yaziyorum
Yazrken biliyorum ki, diyorum ki kendi kendime kizlar beni anlar eminim.

Hosgeldiniz

Kizlar az masrafla bu yenileme/dekorasyon isine taktim :)

Cunku bisi almisken bari uyumlu olsun icime sinsin istiyorum
Ama bunuda en az maliyetle halletmeyi istiyorum.

Koctasa gidicez aksam 21tl duvatkagidi gordum 50cm-10mt
Yani 2rulo benim isimi goruyo.
Kendim yapicam(ilk defa) bisileri denemeli yapanlardan ne farkim var ki :KK66:
Boya falan yapabiliyorum onuda yaparim galiba
Youtubeden baya video izledim gaza geldim.
50tl 3.5metre duvari kagitlicam.

Tül icin tanidik yer ariyorum olmazsa sali pazarina bakicam

Zulam 600de duruyo hic ihtiyac kalmadi suanlik.
Birikimede dokunmadik aldiklarimizi kartla cekiyoruz.
Taksitlendiriyoruz, ödicez

Yani birikime dokuncak gibi sıkıstrmadan kendimizi yeniliyorum.
Surekli ucuz/indirim arastiriyorum.

Cok sevindim ben sahsim adına ne iyi ettiniz geldiniz.
Bende bu topigi cok sevdim
Herkes ailemden gibi okadar ictenler
Bende cok samimiyetle yaziyorum
Yazrken biliyorum ki, diyorum ki kendi kendime kizlar beni anlar eminim.

Hosgeldiniz
Hosbulduk canım. İnsanın kendi evi olunca yenileme hep bir fikir üretme çabası oluyor. Duvar kağıdını sen yapmayı planliyorsan kağıdın olası hataları kapatma özelliği olacak şekilde secmen iyi olur. Metresini de biraz fazla alırsanız iyi olur.hata yapma ihtimaline karşı.yeni tecrübe edeceğinden.gerçi sen dusunmussundur tüm bu detaylari. Söyleyim dedim

Kizlar az masrafla bu yenileme/dekorasyon isine taktim :)

Cunku bisi almisken bari uyumlu olsun icime sinsin istiyorum
Ama bunuda en az maliyetle halletmeyi istiyorum.

Koctasa gidicez aksam 21tl duvatkagidi gordum 50cm-10mt
Yani 2rulo benim isimi goruyo.
Kendim yapicam(ilk defa) bisileri denemeli yapanlardan ne farkim var ki :KK66:
Boya falan yapabiliyorum onuda yaparim galiba
Youtubeden baya video izledim gaza geldim.
50tl 3.5metre duvari kagitlicam.

Tül icin tanidik yer ariyorum olmazsa sali pazarina bakicam

Zulam 600de duruyo hic ihtiyac kalmadi suanlik.
Birikimede dokunmadik aldiklarimizi kartla cekiyoruz.
Taksitlendiriyoruz, ödicez

Yani birikime dokuncak gibi sıkıstrmadan kendimizi yeniliyorum.
Surekli ucuz/indirim arastiriyorum.
n11 de piyasa fiyatına göre çok uygun tüller var bi bakın isterseniz

ne dicem sana,

yazdan domates konservesi yapmıştım epey kullandım
ama kayınvalidemden istemememe rağmen bana biberli domates konservesi vermişti (eşim biberli sevmyor)
şimdiden kv başladı bunları tüket yeyin diye bende anne ben senden istemedim benim var dedim yinede verdin benim yemek yapmaya vaktim yok kullanabildiğim kadar dedim astı suratını

yemek haricinde sade domates konservesinden çorba yapıyorum ama biberlileri tüketebileceğim pratik tarifleri paylaşabilirmisin mesela sen nelerde kullanıyorsun?
menemende rahat oluyor biberli domates sosları.

Hos geldin cnm

hoşgeldiniz :)

Back