• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Kizlar az masrafla bu yenileme/dekorasyon isine taktim :)

Cunku bisi almisken bari uyumlu olsun icime sinsin istiyorum
Ama bunuda en az maliyetle halletmeyi istiyorum.

Koctasa gidicez aksam 21tl duvatkagidi gordum 50cm-10mt
Yani 2rulo benim isimi goruyo.
Kendim yapicam(ilk defa) bisileri denemeli yapanlardan ne farkim var ki :KK66:
Boya falan yapabiliyorum onuda yaparim galiba
Youtubeden baya video izledim gaza geldim.
50tl 3.5metre duvari kagitlicam.

Tül icin tanidik yer ariyorum olmazsa sali pazarina bakicam

Zulam 600de duruyo hic ihtiyac kalmadi suanlik.
Birikimede dokunmadik aldiklarimizi kartla cekiyoruz.
Taksitlendiriyoruz, ödicez

Yani birikime dokuncak gibi sıkıstrmadan kendimizi yeniliyorum.
Surekli ucuz/indirim arastiriyorum.
pazarda cok guzel olyyor.bende okuldaki odama aldım müdür almadı bana gıcıklık yaptı bende gtıım zebra aldım pazarrdan.sen bulursun canım hesaplı ve guzel seyler eminim:KK66:

ben biraz maddi geçmişimi kısaca paylaşmak ve birikim sebebi ile kendimce tam uygulayamadığım yöntemleri anlatmak istiyorum ki konunun içine direk girmiş olayım. 8 yıllık evliyim ilk 4 yıl evdeydim çalışmıyordum sonra memur oldum. 1 oğlum var bu sene 1. sınıfta. özel okula göndermek zorunda kaldık bakım yüzünden kiradayım. evlendiğimizden beri borç ödüyoruz ve bitmiyor. sanırım beylerin masraflarını pek kısmamalarından kaynaklanıyor. birde genelde türk erkekleri pek eşlerinin sözünü dinlemeyi gurur yapıyorlar. araba aldım 3 sene önce onun kredisi var. birde birikmiş borçlar var çığ gibi büyüyerek yaşamımızı takip eden. neyseki onada toplu kredi çekti eşim ödüyor 2 sene sonra o biticek.
Öncelikle araba kredisini eylüle kadar kapatmak istiyorum. çünkü bu sene okulun taksitlerini eşim ödüyor. Eşim '' sen bu sene arabanın kredisini kapat , ben ödeyim, seneye sen ödersin ben krediye fazla yatırırım'' dedi. sonrada nasipse ev almayı istiyoruz. bakalım hayırlısı. ama şu ana kadar hiç bir birikim yapamadım. her ay bişi çıkıyor. Ocak ve şubat ayı maaşları arabaya yedirdik. vizesi, tamiri, vergisi, sigortası 1200 tlyi buldu. yoksa ben o parayı birikime ayırmıştım. bu ayda annemler yanıma geldi. yeme içmede sınır tanımıyorum. İnşallah marttan itibaren ayda 1000 TL biriktirebilirim. Tabi hesapta olmayan şeyler çıkmazsa. sizleri okurken deneyim sahibi oluyorum yaşamadan. iyiki böyle teknolojik imkanlar var. iyiki sizlerde varsınız.

Son düzenleme:
Hosbulduk canım. İnsanın kendi evi olunca yenileme hep bir fikir üretme çabası oluyor. Duvar kağıdını sen yapmayı planliyorsan kağıdın olası hataları kapatma özelliği olacak şekilde secmen iyi olur. Metresini de biraz fazla alırsanız iyi olur.hata yapma ihtimaline karşı.yeni tecrübe edeceğinden.gerçi sen dusunmussundur tüm bu detaylari. Söyleyim dedim
Mutlaka devami olan bir urun alicam
Klasik olcak ama tas modeller (her yerde fazlaca olup baysada) aklimda olan
Tek duvarima yapicam zaten
Gorunce modelleri fikrim degisebilir tabiki
Cok iyi yaptin valla
Ben kararsizim surekli fikir sorup fikir almayi cok severim cok paslascaz bu konularda eminim ;)

n11 de piyasa fiyatına göre çok uygun tüller var bi bakın isterseniz
İnternetten hic bakmadim ama bakim modellere fikir olsun tesekkurler
pazarda cok guzel olyyor.bende okuldaki odama aldım müdür almadı bana gıcıklık yaptı bende gtıım zebra aldım pazarrdan.sen bulursun canım hesaplı ve guzel seyler eminim:KK66:
Pazarda var da dikilmisler uymaz galiba ya
Olcu verio dikiyolarmis ama bugun onu ogrendim hemde 15tl
Ama modelleri begenmedim.

tr_lelliduvar kağıdını oturma odasına mı yapacaksın ? odan genişmi darmı. uzunmu karemi bunlar önemli çünkü taş duvar modeller odayı biraz daraltma hissi verebilir. nacizane mimarı dersler almıştım vakti zamanında da ondan çok detaylı düşünüyorum.. ama tabi taş modeli öyle bir kullanırsın ki asla baymaz. sen becerirsin o enerjiyi hissediyorum ben sende.devamı olan model almanda çok mantıklı. gönlüne göre olur her şey.

Son düzenleme:
Bensendetutuklukaldim Bensendetutuklukaldim bildirimleri gorunce ahanda pinarzengin gelmis topige dedim bakmadan daha :)

3tulcu gezdim alti ustu 3mt tul 750diyen mi ararsin 650mi ararsin
Pazrda 150tl dikerim dedi model begenmedim cesit secenegim cok azdi
Salı pazarina bakicam bide sansimi orda denicem

Bana kalsa zebra/kruvaze tarzi istiyorum
Fakat tam oturma odamin kasisina tekabul eden binanin dairesindeki kadindan hoslanmiyorum
Surekli dikizliyo ve mahallenin dedikoducusu
Balkonda otruyolar tüm yaz dedikodu yapiyolar
Ben konusmuyorum onlarla bi kavgam hic bisim olmadi sirf hoslanmadigim icin mesafeliyim yani

Bu sebepden boyle tül cok istesemde alamiyorum yere kadar normal bisi alicam
Alsam icerisi cok gorunuyomu fransiz cam degil camim normal 2 kanat
Ama koltuklarim klasik degil hatta resmini atim siz bana ornek model gostrirseniz cok sevinirim
Cok kararsiz kaldim

Konunun cok disina ciktim ama kusura bakmayin

Puzzle_1454247564254.jpg

Yastiklar cicekli olmicak ama

tr_lelli tr_lelli . İnş bulursun canım gönlüne göre koltuklarını cok beğendim eger senin icin sakıncası yoksa odanın bitmiş halinide görmek isteriz :KK66:
Tabiki paylasirim koltuklar yapilcak ama haftaya teslim edecekler
Tul ve duvar kagidi falan bitince resimlerim cnm
Öncesi sonrası yapariz ;)
tr_lelliduvar kağıdını oturma odasına mı yapacaksın ? odan genişmi darmı. uzunmu karemi bunlar önemli çünkü taş duvar modeller odayı biraz daraltma hissi verebilir. nacizane mimarı dersler almıştım vakti zamanında da ondan çok detaylı düşünüyorum.. ama tabi taş modeli öyle bir kullanırsın ki asla baymaz. sen becerirsin o enerjiyi hissediyorum ben sende.devamı olan model almanda çok mantıklı. gönlüne göre olur her şey.
Odam kucuk normal oturma odasi gunluk
Yani 1 oturma grubu ve unite sigiyo
4m2hali ancak oluyo
Bi koltugun arkasinda kalan duvara yapistircam ben
Model onerin olursa sevinirim
Tulde ayni sekilde

Amacim cici bicir bicir bi oda ama ucuza maliyet bakalim altindan kalkabilcekmiyim.

ben biraz maddi geçmişimi kısaca paylaşmak ve birikim sebebi ile kendimce tam uygulayamadığım yöntemleri anlatmak istiyorum ki konunun içine direk girmiş olayım. 8 yıllık evliyim ilk 4 yıl evdeydim çalışmıyordum sonra memur oldum. 1 oğlum var bu sene 1. sınıfta. özel okula göndermek zorunda kaldık bakım yüzünden kiradayım. evlendiğimizden beri borç ödüyoruz ve bitmiyor. sanırım beylerin masraflarını pek kısmamalarından kaynaklanıyor. birde genelde türk erkekleri pek eşlerinin sözünü dinlemeyi gurur yapıyorlar. araba aldım 3 sene önce onun kredisi var. birde birikmiş borçlar var çığ gibi büyüyerek yaşamımızı takip eden. neyseki onada toplu kredi çekti eşim ödüyor 2 sene sonra o biticek.
Öncelikle araba kredisini eylüle kadar kapatmak istiyorum. çünkü bu sene okulun taksitlerini eşim ödüyor. Eşim '' sen bu sene arabanın kredisini kapat , ben ödeyim, seneye sen ödersin ben krediye fazla yatırırım'' dedi. sonrada nasipse ev almayı istiyoruz. bakalım hayırlısı. ama şu ana kadar hiç bir birikim yapamadım. her ay bişi çıkıyor. Ocak ve şubat ayı maaşları arabaya yedirdik. vizesi, tamiri, vergisi, sigortası 1200 tlyi buldu. yoksa ben o parayı birikime ayırmıştım. bu ayda annemler yanıma geldi. yeme içmede sınır tanımıyorum. İnşallah marttan itibaren ayda 1000 TL biriktirebilirim. Tabi hesapta olmayan şeyler çıkmazsa. sizleri okurken deneyim sahibi oluyorum yaşamadan. iyiki böyle teknolojik imkanlar var. iyiki sizlerde varsınız.
Umarın gönlünüze göre bir eviniz olur
Ve tez zamanda borclariniz biter
Hersey oluyo ama zamanla
Ömür bitiyo bir tarafdan da.

En son demlerimizde rahat yasamak icin en guzel caglarimiz heba mi oluyo ne.

Hep herseyi erteleyerek yasadim ben
Olmasa olur dedim
İs gorsun yeter dedim
Alinir dedim
Yapilir dedim
Baktim 30yasima gelmisim.

Tatilede gidiyoruz
İstediklerimizide aliyoruz
Ama kararinca abartmadan sirayla.
Boyle olunca hem insan sıkılmıyo hemde agza bir parmak bal calmak gibi oluyo.
Tadini aliyosun en azindan.

Tulcu gezerken pazara girdim(hic bisi almicaktim sozde)
Maydanoz 50kr
Brokoli 2tl'lik (kilosu 3.5tl)
Muz 3.5tl
Mandalina 2kilo 5tl
1bag kara lahana 2tl
Kucuk 1paket elma kurusu 3,5tl
10tl harcadim ben annemde bozuklar vardi gerisini o verdi bozuklar bitsin diye.

Dışarı çıktığında muhakkak para harcanıyor.
Tulcu gezerken pazara girdim(hic bisi almicaktim sozde)
Maydanoz 50kr
Brokoli 2tl'lik (kilosu 3.5tl)
Muz 3.5tl
Mandalina 2kilo 5tl
1bag kara lahana 2tl
Kucuk 1paket elma kurusu 3,5tl
10tl harcadim ben annemde bozuklar vardi gerisini o verdi bozuklar bitsin diye.
Dışari cıktıgın anda para harcanıyor. Ne kadar almicam desemde. Hatta oğlumun istedikleri oluyor annecim alamayiz diyorum.anne biz fakiriz dimi diyor:)

Umarın gönlünüze göre bir eviniz olur
Ve tez zamanda borclariniz biter
Hersey oluyo ama zamanla
Ömür bitiyo bir tarafdan da.

En son demlerimizde rahat yasamak icin en guzel caglarimiz heba mi oluyo ne.

Hep herseyi erteleyerek yasadim ben
Olmasa olur dedim
İs gorsun yeter dedim
Alinir dedim
Yapilir dedim
Baktim 30yasima gelmisim.

Tatilede gidiyoruz
İstediklerimizide aliyoruz
Ama kararinca abartmadan sirayla.
Boyle olunca hem insan sıkılmıyo hemde agza bir parmak bal calmak gibi oluyo.
Tadini aliyosun en azindan.
Benziyoruz biraz. aynı yaşam seklindeyiz ve düşünceler aynı.aslında cokda geleceği düşünmemek lazım su animizda geçmişimizin geleceği idi bir zamanlar .Anında tadını çıkarmak lazım.israf ve nefse zulmetmeme arasında ince bir çizgi var.

Bozuk para kumbaramız 100 tl olmuş, bu parayı tümletip kağıt para kumbarasına atıcam, bozukluklarla 100 tllere devam:)

Bugün gene epey harcadık
Bebe yağı ve gazete 15.5 tl
2 kg mandalina 6 tl
Muz 10 tl
Hamsi 6 tl
2 tane silikon yastık 20 tl
Görümcem bizde olduğu için kafeye gittik bişiler yedik içtik 40 tl
Kuaföre ağdaya gittim 60 tl

Toplam 157.5 tl harcadık

Tabiki paylasirim koltuklar yapilcak ama haftaya teslim edecekler
Tul ve duvar kagidi falan bitince resimlerim cnm
Öncesi sonrası yapariz :KK66:

Odam kucuk normal oturma odasi gunluk
Yani 1 oturma grubu ve unite sigiyo
4m2hali ancak oluyo
Bi koltugun arkasinda kalan duvara yapistircam ben
Model onerin olursa sevinirim
Tulde ayni sekilde

Amacim cici bicir bicir bi oda ama ucuza maliyet bakalim altindan kalkabilcekmiyim.
Koltukların resimdekiler değilim. ona gore bakıp öneririm.

Dışari cıktıgın anda para harcanıyor. Ne kadar almicam desemde. Hatta oğlumun istedikleri oluyor annecim alamayiz diyorum.anne biz fakiriz dimi diyor:)
Benim oglumda 2-3defa param yok olsa sunuda alirdim bunuda alirdim dedigimde anne sende calis diyo bana
:)

tr_lelli tr_lelli o kadar farkediliyor mu ya yokluğum :KK70: :KK70: girmediğim zamanlar aklım hep burada... Acaba ne yazıldı, ne konuşuldu diye :)
Fark edilmez mi yahusu
Sık gel burda party veriyoruz sen yoksun ev sahibi olarak
Koltukların resimdekiler değilim. ona gore bakıp öneririm.
Evet cnm model bu aynisi halida ayni tesekkur ederim

Back