• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Kocaman amin canım.
Saglıkdan ötesine care yok
Tabiki yasiyoruz parasiz olmuyo neticede
Ama ölümler cok soguk, cok acı, cok ani..
Bugun varız yarin yokuz.
Helede saglıgı hangi para geri verir ki
Hangi parayla geri alınabilir ki?
Benim esimde ciddi bir ameliyat gecirdi.
Felc kalma ihtimali vardi hatta ameliyata mecbur kaldik.
O an gozun hicbisi gormuyo sonra yine dunya telasesi kosturmaya devam.

Allah saglıkla sinamasin, en sevdiklerimizin ölümuyle sınamasın bizi.

Dünyada toz tanesi kadarız ama dünya kadar derdimiz var.
oyy valla cok güzel anlatmışsın canım. Allahım bir daha öyle kötü günler göstermesin gercekten cok zor o kaybetme duygusu, çaresizlik. Allah yardımcımız olsun umudumuzu ve sağlığımızı kaybetmeyelşm inşallah da dertlerle cebelleşme gücü ve sabrı versin inşallah

kızlar 100 tl kv me vermiştim saklasın diye
bide işyerinde kumbara yapmıştım onu açtm şimdi 100 tl olmuş oda

kısa sürede öyle yada böyle 200 kenara koymuş oldum üzerine biraz daha ekleyip hafta sonu altın alıcam inşallah :KK76:

İnş bereketli olur canım bir yerden başlamak iyi oluyor.

hem de nasıl sinir bozucu yaa.paramızın bereketinin olmadığını bi yerde yanlış yaptığımızı düşünmeye basladık artık. eşimin de benimde moralimiz bozuk

canım herkez dönem dönem sıkıntıya girebiliyor üzülme.
İşte bunlar hayatın sınavları yinede halimize sükredelim.

Rabbim herkesin yardımcısı olsun eyyay eyyay yaşadıklarınıza üzüldüm
aksilik geldimi üst üste gelir zaten
yinede çok şükür halimize

bizim eve 5000 para giriyo ama bizimde bereketi yok 2 yıldır evliyiz hala düğün boru ödüyoruz anca seneye biter
bu durumda ne çocuk nede başka bişeye sahip olamıyoruz geçen gün bunaldım bende biz ömür boyu borçmu ödicez böyle giderse hiçbişeye sahip olamıcaz ben boşuna akşamın 11 inde dersaneden gelip çabalıyorum herşey aynı
kim ne derse desin ben nazara çok inanıyorum aldığım parada bu yüzden bereketli olmuyo kv bile sen 3 alıyosun nasl yetmiyo ben olsam be paralar biriktiririm neler yaparım her ay böyle çan çan konuşuyo evinde d.gazı yakmaz donuyorz ona gidince o bize gelir ay eviniz soğuk biraz arttır şunun derecesini oğlum sanki kendi ödüyor te allahım ya gıcık oluyorum kadına

Günaydınnn

Yeni akımmm ya olmasa olmazdı

IMG_20160130_102443.jpg

IMG_20160130_102505.jpg

IMG_20160130_102522.jpg

IMG_20160130_102543.jpg

:D

bizim eve 5000 para giriyo ama bizimde bereketi yok 2 yıldır evliyiz hala düğün boru ödüyoruz anca seneye biter
bu durumda ne çocuk nede başka bişeye sahip olamıyoruz geçen gün bunaldım bende biz ömür boyu borçmu ödicez böyle giderse hiçbişeye sahip olamıcaz ben boşuna akşamın 11 inde dersaneden gelip çabalıyorum herşey aynı
kim ne derse desin ben nazara çok inanıyorum aldığım parada bu yüzden bereketli olmuyo kv bile sen 3 alıyosun nasl yetmiyo ben olsam be paralar biriktiririm neler yaparım her ay böyle çan çan konuşuyo evinde d.gazı yakmaz donuyorz ona gidince o bize gelir ay eviniz soğuk biraz arttır şunun derecesini oğlum sanki kendi ödüyor te allahım ya gıcık oluyorum kadına
Bende inaniyorum
Altin alirken bi arkadasim yarisa girdi resmen benle
Ben kimseye soylemiyodum halam bendeyken esim bana hediye almisti bilezik halamda bosbogazdir kiz bendeyken soyledi
Aa kac tane var falan bakim dedi
O en son kalin bi tane almisti sonra araba aldilar bozdurdu
Hala bana kac tane oldu bileziklerin diye soruyo
Göz kalıyo eminim buna
O gun bugun baska bilezik alamadim :KK43:

Bende inaniyorum
Ben kimseye soylemiyodum halam bendeyken esim bana hediye almisti bilezik halamda bosbogazdir kiz bendeyken soyledi
Göz kalıyo eminim buna

ne ayıp ya ben olsam sevinirim allah bereket versin arkadaşım derim konuyu kaparım ben en samimi arkadaşıma bile ne kadar kiraya oturuyorsun ne kadar maaş alıyorsun diye sormam bunlar herkesin özeli ya

ben burda sizden başka kimseyle birikimlerimi paylaşmıyorum
gerek yok çünkü
bu sayfayı takip edenlerde öyle yapsın gerçekten heveslenip paylaşıyoruz sonra olmadık şeyler çıkıyo

ne ayıp ya ben olsam sevinirim allah bereket versin arkadaşım derim konuyu kaparım ben en samimi arkadaşıma bile ne kadar kiraya oturuyorsun ne kadar maaş alıyorsun diye sormam bunlar herkesin özeli ya

ben burda sizden başka kimseyle birikimlerimi paylaşmıyorum
gerek yok çünkü
bu sayfayı takip edenlerde öyle yapsın gerçekten heveslenip paylaşıyoruz sonra olmadık şeyler çıkıyo
Benimde bilmez kimse ama boyle iste bi kac kisi duyunca boyle oluyo
Bende sevmem,konusmam,sormam
İnsanlar tuhaf bazen.

Benimde bilmez kimse ama boyle iste bi kac kisi duyunca boyle oluyo
Bende sevmem,konusmam,sormam
İnsanlar tuhaf bazen.

ne dicem sana,

yazdan domates konservesi yapmıştım epey kullandım
ama kayınvalidemden istemememe rağmen bana biberli domates konservesi vermişti (eşim biberli sevmyor)
şimdiden kv başladı bunları tüket yeyin diye bende anne ben senden istemedim benim var dedim yinede verdin benim yemek yapmaya vaktim yok kullanabildiğim kadar dedim astı suratını

yemek haricinde sade domates konservesinden çorba yapıyorum ama biberlileri tüketebileceğim pratik tarifleri paylaşabilirmisin mesela sen nelerde kullanıyorsun?

ne dicem sana,

yazdan domates konservesi yapmıştım epey kullandım
ama kayınvalidemden istemememe rağmen bana biberli domates konservesi vermişti (eşim biberli sevmyor)
şimdiden kv başladı bunları tüket yeyin diye bende anne ben senden istemedim benim var dedim yinede verdin benim yemek yapmaya vaktim yok kullanabildiğim kadar dedim astı suratını

yemek haricinde sade domates konservesinden çorba yapıyorum ama biberlileri tüketebileceğim pratik tarifleri paylaşabilirmisin mesela sen nelerde kullanıyorsun?
Canım ben sulu kofte yaparken salcave biber soteliyorum patatesi koymadan ona koyabilirsin
Kayniyariga/oturmaya sos seklinde koyabilirsin

Kiymali patates yemegi yapiyorum mesela ona koyabilirsin

Kurufasulyeye de 1sivri biber atiyorum lezzet veriyo ona katabilirsin.

Tavuklu mantar soteye katabilirsin.

Evde pizza/pide yapiyosan pizzaya salcali sos yerine bundan surersin

Et soteye yakisir bence az az 1er kasik seklinde yemeklerinde kullan derim lezzet verir dibinde biraz oldurunce cok belli olmuyo zaten.

Ben kuru dolma yada sardigim dolmalara bile ince ince yesilbiber dogruyum acayip guzel oluyo
Dene bak sever esinde.

Canım ben sulu kofte yaparken salcave biber soteliyorum patatesi koymadan ona koyabilirsin
Kayniyariga sos seklinde koyabilirsin
Kiymali patates yemegi yapiyorum mesela ona koyabilirsin
Kurufasulyeye de 1sivri biber atiyorum lezzet veriyo ona katabilirsin.
Tavuklu mantar soteye katabilirsin.
Et soteye yakisir bence az az 1er kasik seklinde yemeklerinde kullan derim lezzet verir dibinde biraz oldurunce cok belli olmuyo zaten.

Ben kuru dolma yada sardigim dolmalara bilr ince ince yesilbiber dogruyum acayip guzel oluyo
Dene bak sever esinde.

bende yemek yaparken çok küçük doğruyorum eşim farketmiyor ama kv maşallah biberi üçe bölüp atıyo ondan eşim yemiyor

eşim tavuk mantar yemez ve patates yemeğinde kıyma sevmyor karnıyarığıda öyle aman aman yemez et soteylede çok arası yok et türü bi köfte yer yani anlıcan benimkide seçici olunca zor oluyor böyle işte

h.sonları menemen yapıyım içine az sucuk ozaman biberlere pek takılmaz uyku sersemi :D
bide bayat ekmeklerin üzerine sosu gezdirip üzerine kaşar rendeliyim ozamanda görmez :D

Kizlar ya bir sıkıntimi paylasicam sizinle bi zamandir kafam orda.

Esimi motive etmeye calissamda kendim bile icten ice dusunuyorum

Esimin mudurlugunu yaptigi bi sirket var baya buyukce asil pirimi aldigi,para kazandigi sirket (esim turizm sirketinde calisiyo servislerinden sorumlu olduklari sirketler var en buyugu esimde)
Bu sirket sozlesmeyi surekli 1ay 1ay ileri atiyo
Baska firmalarla gorusuo fiyat aliyolar
Yani bu sirketi firma olarak kaybederlerse maddi olarak sarsilacagiz gerek biz gerek firma gerek calisanlar
Bir cok kisi isinden olacak
Esimde daha az bir maasla devam etmek zorunda kalicak yeni sirketler bulana kadar.

Esim baya durgun,icine kapandi,surekli almam lazim bu projeyi devam etmem lazim
Bizim olmali falan diye bi hirsta.

Ben daha az bir paraylada gecinebilirim
He cok bisi kenara atamayiz belki ev hayalimiz biaz daha ileriki tarihe kalir sıkma kasma falan diyorum
Subatda belli olucak sozde(yani 1ay daha atmazlarsa ileri 2aydir ileri atiyolar)

Kimse bilmiyo annem bile.
Yani esim suan 4000 belki daha fazla alirken bi anda 2000falan dusecek.
Kaybederlerse ihaleyi.
Bakalım nolcak
Nasibimizde varsa olur diyorum ama cok takinti yapti.

Esimi seviyo sirket yeni gelen firmaya dahi soktururlar yine mudur olarak ama esim ben firmami satmam diyo (cokda gururluyuz)

Hakkimizda hayirlisi bakalim.

Son düzenleme:

Esimin mudurlugunu yaptigi bi sirket var baya buyukce asil pirimi aldigi,para kazandigi sirket (esim turizm sirketinde calisiyo servislerinden sorumlu olduklari sirketler var en buyugu esimde)
Yani bu sirketi firma olarak kaybederlerse maddi olarak sarsilacagiz gerek biz gerek firma gerek calisanlar
Esimde daha az bir maasla devam etmek zorunda kalicak yeni sirketler bulana kadar.

He cok bisi kenara atamayiz belki ev hayalimiz biaz daha ileriki tarihe kalir sıkma kasma falan diyorum
Subatda belli olucak sozde(yani 1ay daha atmazlarsa ileri 2aydir ileri atiyolar)

Kaybederlerse ihaleyi.
Bakalım nolcak

Esimi seviyo sirket yeni gelen firmaya dahi soktururlar yine mudur olarak ama esim ben firmami satmam diyo (cokda gururluyuz)

hırs bir yere kadar iyi ama fazlası hem ruhen hem bedenen zarar hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Kaybederlerse ihaleyi.
Bakalım nolcak

hayırlısı olsun canım. Eşin geleceğinizi düşünüyor ama olmazsa da bu kadar yıpranmaya değmez.

eilenn eilenn
Mia- Mia- cok sagolun kizlar kirada aliyoruz ya eve giren 5000i geciyo zaman zaman daha oncede esnafti esim cok paraya alisinca zor geliyo galiba.
Bilmiyorum ya benim pek yuksekte gozum yok
Ayda 1500falan birikiyodu suan o dusecek tek sıkıntı o.

Alisverisi bugunden yaptim aksamda esimle disari cikicaz 5gibi alicak beni oglum annemde biz basbasa takilcaz.

A101 e gittim tost mak yok
Her magzaya gelmiyomus belli magzalarda oluyomus tuhaf. Bisi almadan ciktim

Kahvalticiyi gittim beyaz peynir ve eski kasar aldim 20tl.
Sok a girdim tavayi aldim bulasik detrj. Aldim 25tl
Cagriya gittim wc kagidi, mutfak icin pecete, armut, ayva, patates,elma, lahana, sosis, sut, yogurt, kabartmatozu,vanilya, pipet, yulaflı biskuvi aldim 40tl de oraya gitti.
Arkadasin kizi oldu ona orgu elbise, citcitli bady,tac,corap aldim(daha yelek de alicam)
22tl ona gitti
25tl ütü masamin borcunu ödedim kapattim borcu.

Bugunde boyle paralari sactım geldim
Yarin balik aliriz

Bu haftada bunlarla idare edicem.
Buzlukdan pisircem
Evdekilerle yetinmeye calisicam bakalım

sağol canım evet hep üst üste geldi.
bizede o kadar para geliyor ama kredi bataklığından cıkamadık bir türlü.
kv hep bi şekilde gıcıklık yapoyor yaa kimse sevmiyor nasıl bı durumsa bu gelin kv ilişkisi:KK11:

Bende inaniyorum
Göz kalıyo eminim buna
evet ya millet nazar edıyıor.ooo su kadar eve para gırıyo nasıl birikim yapamıyorsunuz diyo benşm de kb ve o emekli maasıyla bırıkım yapıyo bızde yok bişi.ee tabi oğlu yoğun bakımda yatarken bana git kredi çek amel.yat için benim de kendi hayatım var banane diyen bi insandan baska ne beklenir ki

Kaybederlerse ihaleyi.
Bakalım nolcak

canım hayırlısı olsun hakkınızda.eşine bol bol destek ol inşallah olur iş. zor bu bekleyişler süreçler.

Back