• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Bir haftaya dolmaz. Bu ay biraz daha temkinli davranacağım ay sonu eksiye düşmemek için. Mart gibi dolar diye tahmin ediyorum. Gerçekten merak ediyorum ben de ne kadar çıkacağını. Eylül ayında çok yakın bir arkadaşımın düğünü var, bu kumbarayı açtıktan sonra, daha büyük bir kavanoza biriktirmeye başlayacağım bilezik için. :)

sen daha iyi bilirsin canım :)
arkadaşına düğün hediyesi amaçlı yapacağın birikiminde şimdiden hayırlı ve bereketli olsun inşallah :)

benim şu gram çeyrek yarım altınları küçük kavanozda biriktimeme ne diyorsun evde çok korkuyorum ama yakında k.validem var ama oda bütün yaz memlekette hadi kışın ona veririm ama yazın napabilirm altın hesabım var şuan aktif değil ama orda mı takip etsem sence ?

sen daha iyi bilirsin canım :)
arkadaşına düğün hediyesi amaçlı yapacağın birikiminde şimdiden hayırlı ve bereketli olsun inşallah :)

benim şu gram çeyrek yarım altınları küçük kavanozda biriktimeme ne diyorsun evde çok korkuyorum ama yakında k.validem var ama oda bütün yaz memlekette hadi kışın ona veririm ama yazın napabilirm altın hesabım var şuan aktif değil ama orda mı takip etsem sence ?

Ben kağıt para kumbarasını salonda tutuyordum büyükçe bir şey. Daha sonra bazanın altına koydum en son iş yerindeki kasaya. Korkmaya başladım ben de. Bozuk kavanozum salonda duruyor yine. Altın biriktirmek mantıklı ama evde gerçekten zor. Yapanlar var ama. Nasıl bir bölgede yaşadığın da önemli. Bizim burada hırsızlık olayı hiç duymadım bin şükür yine de önlem almak istedim.
Yani bu karar biraz sana kalmış. Biriktirmek bana keyif veriyor. Görmek istiyorum onları. Ama altın hesabı açsan daha mantıklı elbette.

Ben kağıt para kumbarasını salonda tutuyordum büyükçe bir şey. Daha sonra bazanın altına koydum en son iş yerindeki kasaya. Korkmaya başladım ben de. Bozuk kavanozum salonda duruyor yine. Altın biriktirmek mantıklı ama evde gerçekten zor. Yapanlar var ama. Nasıl bir bölgede yaşadığın da önemli. Bizim burada hırsızlık olayı hiç duymadım bin şükür yine de önlem almak istedim.
Yani bu karar biraz sana kalmış. Biriktirmek bana keyif veriyor. Görmek istiyorum onları. Ama altın hesabı açsan daha mantıklı elbette.

benim düğün takılarım evin içinde bir bir yok olmaya başlayınca evde birşey tutmaya korkar oldum haliyle çok şükür bizim mahallede hiç hırsızlık olayı olmadı ama benim evden tek tek yok olmaları ilginçti neyse.. bekarken bi altın hesabı açmıştım orda brikim de yapmıştım bir süre düğün zamanı çok işimi gördü eksiklerimi tamamladım şimdide ben oradan devam edeyim o zaman kv.tmm altın alıp sana getiririm dedim ama onada böyle izah ederim yazın memlekette oldukları tamamen aklımdan çıkmıştı ona tmm derken :)

bizim burda dogum ücretleri 2500 :KK43: sizin orda iyimiş
bebek olunca masraflar artıyor olsun canım Allah eksikliğini aratmasın

amin canım Allah size de ödeme kolaylığı versin

maşallah daha da bereketli olsun inşallah bence en fazla bir haftaya dolar burada bizimle paylaşırsın
ben bu su şişelerini hiç denememiştim evde bişey tutmaya korkuyorum ama deneyeceğim sanırım bende evdeki küçük kavanozlardan birini ayarlayıp içine yarım çeyrek gram atıyım diyorum ilerisi için birikim inşallah yapabilirim..

canım ben de 1 ltlik plastik kefir şişesinin ambalajını söktüm bembeyaz güzel bi şişe oldu kapağına kağıt para geçecek kadar yer açtım ne bulduysam atıyorum
bozuk para kumbarası da bi bankanın kumbarası kilitliydi bankaya açtırmak gerekiyodu biz eşimle kilidi kırdık dayanamadık hihii...100 tl oldukça tümletiyoruz kağıt paraya ekliyoruz yani anlayacağın arada dayanamayıp sayıyoruz ne zaman 100 olcağını anlıyoruz :)

bende kumbaraya para atmayı bırakmıştım tekrar başlıyım. bebek için alacaklarım var.
bu kumar olayina bende başlayayım

bu aralar giderimiz giderek artıyor

eşim aylardır telefonundan memnun değildi yaklaşık 1500 tl tek çekim telefona gidecek
1125 tl doğum ücreti ödicez hastaneye
kredi kartında devam eden taksitler bir hayli fazla mecburiyetten

şehir dışı uzun süreli yatılı misafirler doğuma yakın gelicekler
herşeyin hayırlısı canımız sağolsun da tek
Merhabalar bende yeni yazmaya başladım bebek kismetiyle gelir inşallah
tabi canım olan olmuş artık bundan sonrasını toparlamak önemli.
sana tavsiyem aylık bir miktar para ayır bir aksilik çıktığında zorda kalma.
yapmaya çalışacağım inşallah iyi olur bakalım bundan sonra

devlette doğurucam canım 2500 nerden bulucam :KK43:
ancak bebeğin eşyalarını alabiliriz bütçe biraz dar

allah büyüktür canım önemli olan sağ salim kucağına alman nerede doğum yaptığının ne önemi var üzülme allah yardımcınız olsun inşallah

hayırlı bereketli az harcamalı bol biriktirmeli bir hafta diliyorum kızlar..

Cutemom007 Cutemom007 canım çok zor günler geçirmişsin bu sıkıntılar içinde birde evlat sahibi olmuşsun rabbim sizlere bağışlasın bizde eşimle düğünümüzü kendimiz yapmıştık ve sonrada neler çıktı neler neysee çok zor anlıyorum senii.. resmen eşine sahip çıkmışsın ayakta alkışlıyorum seni.. eşinle evladınla huzurlu bereketli bir yuvan olur inşallah en kısa sürede toparlarsınız umarım.
burayı takip etmeye başladığımdan beri kendime bir iğne almadım hoş bir haftadır takip ediyorum ama olsun :KK48:

sakın buralardan ayrılma ben inanıyorum birbirimizi dürte dürte bütün sıkıntılarımızdan kurtulup birikim yapacağız :KK36:
İnsanın anlaşıldigini hissetmesi çok güzel allah sağlık versin hallolmayacak bişi yok eşime olan sevgim olmasa kafayı yerdim ben bi de tek çocuğum hiç sıkıntı nedir bilmeden büyüdüm üniversiteyi de çok rahat okudum bi anda böyle bişi yın içine düşünce afalladim çok zor geçti o zamanlar ama çok şükür aile huzuru iyi yine olsa yine eşimle evlenirim asla pişman olmadım inşallah topqrlayacagiz cnm hep birlikte

İnsanın anlaşıldigini hissetmesi çok güzel allah sağlık versin hallolmayacak bişi yok eşime olan sevgim olmasa kafayı yerdim ben bi de tek çocuğum hiç sıkıntı nedir bilmeden büyüdüm üniversiteyi de çok rahat okudum bi anda böyle bişi yın içine düşünce afalladim çok zor geçti o zamanlar ama çok şükür aile huzuru iyi yine olsa yine eşimle evlenirim asla pişman olmadım inşallah topqrlayacagiz cnm hep birlikte

en önemlisi zaten sağlık huzur gerisi boş canım :)

Selammm

Dogum fiyatlari mi ucuk bana mi oyle geliyo
Ben 11sene once sezeyan 500tl dogum yapmistim özel hastanede tek kisilik oda da ssk da yoktu.

Biz yeni kumbaya basladık
Beretli olur umarım ilk parayıda kuzuma attirdik aksam :)
Okullar tatil oldu cok guzel oldu pek guzel oldu.
Evimde mis gibi oturuyorum

Bu da kaç ayda dolacağı meçhul devasa kumbaramız vol bilmem kaç :KK66:

IMG_20160118_161424.jpg

Selammm

Ben 11sene once sezeyan 500tl dogum yapmistim özel hastanede tek kisilik oda da ssk da yoktu.

Eki Görüntüle 1748354

artıyor maalesef :( hastaneler halkı sömürüyor

maşallah bereketli olsun

artıyor maalesef :KK43: hastaneler halkı sömürüyor

maşallah bereketli olsun
Cok ucukmus cnm ya
Ben ist anadolu yakasinin gayette bilinmis temiz, ilgili falan bir hastanesinde dogum yaptım
Hemde aylarca kontrol oldugum yer yada dr. Degildi.

Yani baska bir hastanede baska bir dr. kontrollerimi yaptirdim.
Son ayimda dogum yaptigim hastaneye gitmistim.
Cok ilgilennislerdi gayet temiz guleryuzlulerdi falan.
500tl ozaman cok cazip gelmisti bize
Bizim bide 5yildir sigortamiz var.
Saglikla ilgili hastane sigorta konusunda cok sıkıntilar cektik ama hep sansimiz yaver gitti.

Esim mesela ameliyat oldu ve yine ssk olmadigi zaman ozelde ozel oda da arastirdigimiz en iyi doktora 3000tl ameliyat oldu hepsi icinde yani.

Umarım senin dogumunda iyi gecer cnm sag salim kavusursun bebegine.

Cok tesekkur ederim canım hepimizin birikimleri bol olsun

Selammm

Eki Görüntüle 1748354

4 yıl önce Acı badem bile 1000 di diğerleri 500-800 dü ben doğurana kadar zam gelir 3000 olur :KK51:

Kumbaranızda çok büyükmüş hayırlı birikimler olur inş canım.
bende zam farklarını ayırıcam kumbaraya atıcam.

Cok ucukmus cnm ya
Ben ist anadolu yakasinin gayette bilinmis temiz, ilgili falan bir hastanesinde dogum yaptım
Hemde aylarca kontrol oldugum yer yada dr. Degildi.

Yani baska bir hastanede baska bir dr. kontrollerimi yaptirdim.
Son ayimda dogum yaptigim hastaneye gitmistim.
Cok ilgilennislerdi gayet temiz guleryuzlulerdi falan.
500tl ozaman cok cazip gelmisti bize
Bizim bide 5yildir sigortamiz var.
Saglikla ilgili hastane sigorta konusunda cok sıkıntilar cektik ama hep sansimiz yaver gitti.

Esim mesela ameliyat oldu ve yine ssk olmadigi zaman ozelde ozel oda da arastirdigimiz en iyi doktora 3000tl ameliyat oldu hepsi icinde yani.

Umarım senin dogumunda iyi gecer cnm sag salim kavusursun bebegine.

Cok tesekkur ederim canım hepimizin birikimleri bol olsun
Sanirim bu bulunulan ile göre de değişiyor ben urfada yim geçen yıl özel hastahaneye 300 tl verdik doğuma

Selammm

Eki Görüntüle 1748354

bereketli olsun inşallah hadi bakalım :)

Bugün yapılan harcamalar

Eşim faranjit olmuş hastahaneye gittik

25 lira hastahane

19 lira ilaç
26 liraya da bimden nohut peynir yoğurt ekmek aldım

Toplam 70 tl
Bende birikimleri saydım bu arada 540 tl olmuş bu eşim den gizli ☺☺☺

bereketli olur dahada artar inşallah

Back