• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

750 lira aylık bi kredi ödememiz var arabaya 39.500 de babama var düğünde ve sonrasında araba nakitinde almıştık bu ay bi karar aldık ve aldığımız cep telefonları vardı 350 lira fatura geliyordu onların tüm taksitlerini yansıttık 3500 lira fatura ödedik o yüzden bu ay sıkıştık elektirik faturası hala gelmedi onun dışındaki faturaları ödedik ve 650 lira kaldı maaşlarda ikimizde öğretmeniz bu arada ayın 7 sinde 1000 tl toplamda ek ders yatacak 850 lira kira ödüyoruz ayın 2 sinde o da şimdi tatil var 15 tatilde memlekete gidilecek amacımız eksiye düşmeden bu 650 lirayla tatil harcamalarını halletmek sonrasında 850 kira verince 150 kalcak elimeize e ay başına da 1 hafta kalmış olcak tatil dönüşü 1 hafta 150 ile idare edi ya da en fazla 200 lira eksiyle yeni aya girebilirsek ikinci hedef en az 1000 lira kenara koymak bizim ailede maaleef çok para harcayan benim geçen ay sırf kozmetiğe kıyafete nerdeyse bütün paramı harcadım bunlardan vazgeçmem lazım şimdilik tek yatırımımız 3 çeyek altın ve bireysel emeklilik hesabı ona da 120 tl yatırıyoruz aylık

tek çözüm almamak
siz çok dagılmışsınız biraz çevrenizdeki borçları bitirin

Cutemom007 Cutemom007 kredi kira faturalar ve 3500 ödeme yapıp elinize para kaldıysa aslında elinize iyi para geçiyor gibi. ( ek dersle toplam 6 binden fazla mı oluyor )
850 kira
750 kredi
Faturalar ve diğer masraflar da 2000 tutsa
En az 2500 kenara koymalısınız
Cutemom007 Cutemom007 kredi kira faturalar ve 3500 ödeme yapıp elinize para kaldıysa aslında elinize iyi para geçiyor gibi. ( ek dersle toplam 6 binden fazla mı oluyor )
850 kira
750 kredi
Faturalar ve diğer masraflar da 2000 tutsa
En az 2500 kenara koymalısınız
Evt cnm işte 6200 gibi bir gelir oluyor faturalar 80 elektirik 60 şu 70 telefon 60 internet 300 civarı doğalgaz gelse 750 kredi 850 kira bu aya kadar 2000 kredi oduyorduk araba için düğün borcu hiç odeyemedik zaten yani en az 2000 artırmak lazım işte bu ay 3500 telefonlar kapandı bu ayı eskiye düşmeden geçirirsem önümüzdeki ay inşallah babama olan borçlara başlamak istiyorum geçen aydan da 1000 lira bi artirimimiz olmuştu o yüzden elimizde kaldı cnm

tek çözüm almamak
siz çok dagılmışsınız biraz çevrenizdeki borçları bitirin
İnşallah benimde amacım o zaten bu borçlar boğazımi sıkıyor gibi dugunde hersey üstüme kaldı kızlar esimin ailesi çok İlgisiz o dönemde eşim atanamamisti evlendik ve tek maaşla onu dershaneye falan yolladım niye evlendin diyenler olabilir ailesi o kadar sorumsuz ki evlenip onu yanıma almasam ne 1 kurusu olurdu ne atanabilirdi dershaneye bile yollamazlardi düşünün ki dugunde takılacak altınları bile biz aldık e babama borçlandık dolayısıyla sonra esimin annesi aniden vefat etti abisi de işsizdi ve yığınla borcu vardı o zaman geçen sene oluyor ve abisi için kredi çektik çünkü ailesinin sorumsuzlugindan ve bütün herseyi üstüne yüklendiği için abisinin çok borcu vardı ve çıkılmaz bir hal almıştı neyseki polislik sınavını kazandı eğitimde olduğu dönemde de hep para yolladık ona çünkü o da eşim üniversitede okurken hep o okutmus kızlar size acayip gelebilir tüm bunlar neyse sonuç olarak hiç borç odeyemedigimiz gibi sürekli borçlandık abisi ise başladı ve bizde ancak kendi halimize kalabildik şimdi de ağustos da askere gidecek o zamana kadar ne kadar toplasak iyi telefonların faturalarini toplu ödeyerek başladık işte kendi kredi kartım vardı geçtiğimiz aylarda da onu komple kapatıp kapattordim yani işin anlayacaginiz daha yeni yeni elime birseyler geçiyor öncesinde anca esimin ailesine onların sorumsuzluklarinin faturasını gitti

İnşallah benimde amacım o zaten bu borçlar boğazımi sıkıyor gibi dugunde hersey üstüme kaldı kızlar esimin ailesi çok İlgisiz o dönemde eşim atanamamisti evlendik ve tek maaşla onu dershaneye falan yolladım niye evlendin diyenler olabilir ailesi o kadar sorumsuz ki evlenip onu yanıma almasam ne 1 kurusu olurdu ne atanabilirdi dershaneye bile yollamazlardi düşünün ki dugunde takılacak altınları bile biz aldık e babama borçlandık dolayısıyla sonra esimin annesi aniden vefat etti abisi de işsizdi ve yığınla borcu vardı o zaman geçen sene oluyor ve abisi için kredi çektik çünkü ailesinin sorumsuzlugindan ve bütün herseyi üstüne yüklendiği için abisinin çok borcu vardı ve çıkılmaz bir hal almıştı neyseki polislik sınavını kazandı eğitimde olduğu dönemde de hep para yolladık ona çünkü o da eşim üniversitede okurken hep o okutmus kızlar size acayip gelebilir tüm bunlar neyse sonuç olarak hiç borç odeyemedigimiz gibi sürekli borçlandık abisi ise başladı ve bizde ancak kendi halimize kalabildik şimdi de ağustos da askere gidecek o zamana kadar ne kadar toplasak iyi telefonların faturalarini toplu ödeyerek başladık işte kendi kredi kartım vardı geçtiğimiz aylarda da onu komple kapatıp kapattordim yani işin anlayacaginiz daha yeni yeni elime birseyler geçiyor öncesinde anca esimin ailesine onların sorumsuzluklarinin faturasını gitti

Çok fedakarlık yapmışsın. Bizde kendi düğünümüzü yaptık ailesinin çok az yardımı dokundu beyaz eşya ve düğün salonu tuttular sadece gelinliğinden eşyaya herşeyi biz eşimle yaptık.yani krediyi ben çekip ödedim bide birikmiş param vardı. en son bilezikleri satıp borcu kapattık sonra araba aldık. eşimin kyk borcu daha bu ay bitiyor.
tabikide aile içi borç almak yardım önemli ama herkez kendi sorumluluğunuda başkasına yükleyemez.
Artık çocugunun geleceğini düşünmen gerekli.
birde agustosa kadar durumunu düzeltmen gerekli.

Merhaba kızlar.

Hepinize güzel bir hafta diliyorum. Normalde ayın son 10 günü dondurucuyu boşaltmaya, bakliyatları eritmeye başlardım. Bu ay erken başladım bu işleme. Dün itibariyle.
Bu ay eksiye düşmemek için daha özenli harcama yapmalıyım. Günlük ihtiyaçlarım için kredi kartına bulaşmayı gerçekten istemiyorum. Hafta sonu il dışına çıkacağız. Cuma gününe kadar hiç masrafsız gitmeyi planlıyorum, bakalım.

Bozuk kumbaram dolmak bilmiyor ısrarla. Kağıt kumbarasına bu ay sadece 100 tl atabildim.

Merhaba kızlar.

Hepinize güzel bir hafta diliyorum. Normalde ayın son 10 günü dondurucuyu boşaltmaya, bakliyatları eritmeye başlardım. Bu ay erken başladım bu işleme. Dün itibariyle.
Bu ay eksiye düşmemek için daha özenli harcama yapmalıyım. Günlük ihtiyaçlarım için kredi kartına bulaşmayı gerçekten istemiyorum. Hafta sonu il dışına çıkacağız. Cuma gününe kadar hiç masrafsız gitmeyi planlıyorum, bakalım.

Bozuk kumbaram dolmak bilmiyor ısrarla. Kağıt kumbarasına bu ay sadece 100 tl atabildim.
Bereketli olsun inşallah :)

Çok fedakarlık yapmışsın. Bizde kendi düğünümüzü yaptık ailesinin çok az yardımı dokundu beyaz eşya ve düğün salonu tuttular sadece gelinliğinden eşyaya herşeyi biz eşimle yaptık.yani krediyi ben çekip ödedim bide birikmiş param vardı. en son bilezikleri satıp borcu kapattık sonra araba aldık. eşimin kyk borcu daha bu ay bitiyor.
tabikide aile içi borç almak yardım önemli ama herkez kendi sorumluluğunuda başkasına yükleyemez.
Artık çocugunun geleceğini düşünmen gerekli.
birde agustosa kadar durumunu düzeltmen gerekli.
doğru söylüyorsun cnm ama işte bu zamana kadar olan oldu önemli olan bundan sonrasını toparlamak bi yerden başlamak lazım hayoflanip durmanin faydasi yok inşallah toparlayacagiz çok şükür çalışıyoruz az da dikkatle inşallah sizin de desteğinizle halledecegiz

Merhaba kızlar.

bende kumbaraya para atmayı bırakmıştım tekrar başlıyım. bebek için alacaklarım var.

bu aralar giderimiz giderek artıyor

eşim aylardır telefonundan memnun değildi yaklaşık 1500 tl tek çekim telefona gidecek
1125 tl doğum ücreti ödicez hastaneye
kredi kartında devam eden taksitler bir hayli fazla mecburiyetten

şehir dışı uzun süreli yatılı misafirler doğuma yakın gelicekler
herşeyin hayırlısı canımız sağolsun da tek

doğru söylüyorsun cnm ama işte bu zamana kadar olan oldu önemli olan bundan sonrasını toparlamak bi yerden başlamak lazım hayoflanip durmanin faydasi yok inşallah toparlayacagiz çok şükür çalışıyoruz az da dikkatle inşallah sizin de desteğinizle halledecegiz

tabi canım olan olmuş artık bundan sonrasını toparlamak önemli.
sana tavsiyem aylık bir miktar para ayır bir aksilik çıktığında zorda kalma.

bu aralar giderimiz giderek artıyor

eşim aylardır telefonundan memnun değildi yaklaşık 1500 tl tek çekim telefona gidecek
1125 tl doğum ücreti ödicez hastaneye
kredi kartında devam eden taksitler bir hayli fazla mecburiyetten

şehir dışı uzun süreli yatılı misafirler doğuma yakın gelicekler
herşeyin hayırlısı canımız sağolsun da tek

bizim burda dogum ücretleri 2500 :( sizin orda iyimiş
bebek olunca masraflar artıyor olsun canım Allah eksikliğini aratmasın

hayırlı bereketli az harcamalı bol biriktirmeli bir hafta diliyorum kızlar..

Cutemom007 Cutemom007 canım çok zor günler geçirmişsin bu sıkıntılar içinde birde evlat sahibi olmuşsun rabbim sizlere bağışlasın bizde eşimle düğünümüzü kendimiz yapmıştık ve sonrada neler çıktı neler neysee çok zor anlıyorum senii.. resmen eşine sahip çıkmışsın ayakta alkışlıyorum seni.. eşinle evladınla huzurlu bereketli bir yuvan olur inşallah en kısa sürede toparlarsınız umarım.
burayı takip etmeye başladığımdan beri kendime bir iğne almadım hoş bir haftadır takip ediyorum ama olsun :KK48:

sakın buralardan ayrılma ben inanıyorum birbirimizi dürte dürte bütün sıkıntılarımızdan kurtulup birikim yapacağız :KK36:

Merhaba kızlar.

canım inşallah düşündüğün gibi olur..

bozuk para kumbaranı ne zamandır doldurmaya çalışıyorsun birde ne kdar büyük merak ettim müsait olduğunda bi fotosunu paylaşabilirmisin?

canım inşallah düşündüğün gibi olur..

bozuk para kumbaranı ne zamandır doldurmaya çalışıyorsun birde ne kdar büyük merak ettim müsait olduğunda bi fotosunu paylaşabilirmisin?

Fotoğraf paylaşmayı bilmiyorum aslında. Ekim'in 15 inde başladık. 1 tl ve 50 kuruş atıyorum yalnızca. Çoğunluk 1 tl. Şöyle ki bir adet cam kavanoz salça kavanozuydu sanırım. :) Kapağını 1 tl geçecek şekilde kestik. Etrafını tamamen kapladık. İçini göremiyoruz yani. Oldukça ağır. Küçük su şişeleri 330 tl alıyorsa en kötü ihtimal 600 tl alır gibi geliyor bana. Çok bereketli olduğu kesin, resmen havaya giden paralardı bunlar.

kızlar maaşımla ödediğim cep telefonu faturamı 170tl ve aylık akbil paramı 170tl eşime kitlemeyi düşünüyorum :KK48:
eşim parça parça maaş alıyor nereye gittiği belli değil yani uyuz oluyorum..

340 tl yani üstünede üç beş ben koyarım böylelikle her ay bir yarım altın alabilirim diye düşünüyorum nasıl fikir sizce?

kızlar maaşımla ödediğim cep telefonu faturamı 170tl ve aylık akbil paramı 170tl eşime kitlemeyi düşünüyorum :KK48:
eşim parça parça maaş alıyor nereye gittiği belli değil yani uyuz oluyorum..

340 tl yani üstünede üç beş ben koyarım böylelikle her ay bir yarım altın alabilirim diye düşünüyorum nasıl fikir sizce?

Çok mantıklı. Gelir gider tablosu da yapmanızı öneririm. Ben de kavanozdaki bozuklarımın tamamıyla çeyrek altın alıp düğün ve doğumlarda kullanacağım İnşallah.

Fotoğraf paylaşmayı bilmiyorum aslında. Ekim'in 15 inde başladık. 1 tl ve 50 kuruş atıyorum yalnızca. Çoğunluk 1 tl. Şöyle ki bir adet cam kavanoz salça kavanozuydu sanırım. :) Kapağını 1 tl geçecek şekilde kestik. Etrafını tamamen kapladık. İçini göremiyoruz yani. Oldukça ağır. Küçük su şişeleri 330 tl alıyorsa en kötü ihtimal 600 tl alır gibi geliyor bana. Çok bereketli olduğu kesin, resmen havaya giden paralardı bunlar.

maşallah daha da bereketli olsun inşallah bence en fazla bir haftaya dolar burada bizimle paylaşırsın
ben bu su şişelerini hiç denememiştim evde bişey tutmaya korkuyorum ama deneyeceğim sanırım bende evdeki küçük kavanozlardan birini ayarlayıp içine yarım çeyrek gram atıyım diyorum ilerisi için birikim inşallah yapabilirim..

Çok mantıklı. Gelir gider tablosu da yapmanızı öneririm. Ben de kavanozdaki bozuklarımın tamamıyla çeyrek altın alıp düğün ve doğumlarda kullanacağım İnşallah.

ben her ay maaş almadan önce nereye ne ödeyeceğim mtlaka yazarım burada da aylık harcamalarımı paylaşmıştım bir kaç sayfa öncesinde ayrıca eşim ofiste çalışıyor ve düzenli bir maaşı yok alamıyor yani düzenli alsa parça parça almasa daha iyi olacak ama yapıcak birşey yok düzenli iş bulana kadar buna mecburuz..

maşallah daha da bereketli olsun inşallah bence en fazla bir haftaya dolar burada bizimle paylaşırsın
ben bu su şişelerini hiç denememiştim evde bişey tutmaya korkuyorum ama deneyeceğim sanırım bende evdeki küçük kavanozlardan birini ayarlayıp içine yarım çeyrek gram atıyım diyorum ilerisi için birikim inşallah yapabilirim..

Bir haftaya dolmaz. Bu ay biraz daha temkinli davranacağım ay sonu eksiye düşmemek için. Mart gibi dolar diye tahmin ediyorum. Gerçekten merak ediyorum ben de ne kadar çıkacağını. Eylül ayında çok yakın bir arkadaşımın düğünü var, bu kumbarayı açtıktan sonra, daha büyük bir kavanoza biriktirmeye başlayacağım bilezik için. :)

Back