• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Günaydın kızlar. Güzel bir hafta sonu diliyorum. Özel sektörde şu Cumartesileri iptal etseler nolur sanki.

Bu Pazar evdeyim. Yalnızca 1 saat tempolu yürüyüş için sahile ineceğim. Geri kalan kısımda evde kendi kişisel bakımıma ve mutfağıma zaman ayıracağım.

Herkese güzel bir hafta sonu diliyorum.

Günaydın kızlar. Güzel bir hafta sonu diliyorum. Özel sektörde şu Cumartesileri iptal etseler nolur sanki.

Bu Pazar evdeyim. Yalnızca 1 saat tempolu yürüyüş için sahile ineceğim. Geri kalan kısımda evde kendi kişisel bakımıma ve mutfağıma zaman ayıracağım.

Herkese güzel bir hafta sonu diliyorum.
Evet çok haklısın eşim de özelde, işe gitti ben evde tekim, temizlik yapacağım eğer yarın eşimle yaparsak birlikte hiç tatil olmuyor hep temizlikle gün geçiyor sinir oluyorum ctesi mesaisine

Evet çok haklısın eşim de özelde, işe gitti ben evde tekim, temizlik yapacağım eğer yarın eşimle yaparsak birlikte hiç tatil olmuyor hep temizlikle gün geçiyor sinir oluyorum ctesi mesaisine

Al benden de o kadar. Şikayetçi değilimdir aslında iş bulmak çok zor bu zamanda. Bin şükür. Fakat bazen tek bir gün yetmiyor.
Benim eşim yardımcı olmasa her hafta sonu temizlikle zaman geçerdi. Hafta içi kısım kısım yapıyoruz bazen, bebek v.s olmadığından çok problem olmuyor.
Bence kendini çok yormamalısın. :)

Zaten
Al benden de o kadar. Şikayetçi değilimdir aslında iş bulmak çok zor bu zamanda. Bin şükür. Fakat bazen tek bir gün yetmiyor.
Benim eşim yardımcı olmasa her hafta sonu temizlikle zaman geçerdi. Hafta içi kısım kısım yapıyoruz bazen, bebek v.s olmadığından çok problem olmuyor.
Bence kendini çok yormamalısın. :)
Zaten artık ağır iş yapamıyorum süpürüp silip banyo wc temizliyorum yemek çamaşır bulaşık ütü bir de...
Ama onlar bile iş işte:( makine de yıkasa asmak koymak yerleştirmek lazım:(

Günaydınnn eş,cocuk herkesler evde olunca kahvaltı gec saate kaldı ancak ortalık topluyorum.

Oglusun okuldan arkadasına gidicez ögleden sonra (cocuklar okulda sözlesiyolar artık bize de uygulama kısmı kalıyo)

Bugünü evde geciresim nasıl var ama isimi bitirip battaniye altı tv en sevdigim.

Oglumla cok vakit geciremedim bu aralar hep bi sınav, ders vs o nederse o oluyo artık.
Hak etti.
Tatilde de sinema ve tiyatroya gideriz.
Turkan saylan kultur merkezi bize yakın ucretsiz tiyatro,sergi,konserler oluyo bizde yararlanıyoruz.

Oglum biriktirdigi parayla kendine pc almıstı simdi tekrar basladi bu sefer telefon icin seneye alıcaz ama diye anlastık.

Ancak biriktirir zaten

110tl. Olmuş bile

Çocugumuda kendime benzettiysem demek.

İnsanların idealleri olmalı bence kücükde olsa, büyükde olsa olmalı.
Hayaller kurmalı, istemeli, çabalamalı,nefsine hakim olmalı, aza kanaat etmeyi öğrenmeli, olmaz! dememeli neden olmasın? Demeli...

Hersey keyifli müzik tadında olsun.

Ben karadeniz sarkılarını oldum olası cok seviyorum esimde karadenizli bende.

Bizim evimizde, arabamızda karadeniz sarkıları cok dinlenir.

Bu aralar yeni takıntımla tanıstırim sizi

Bugun öğrenci kartımın suresini uzattım. 5 tl versim ona. 1.10 kuruş ödemek varken niye 2.15 basayım değil mi ama :) birde kendime bere aldım berem yoktu onu da bimden aldım 6.50 tl verdim. 11.50 tl harcadım. Bu ay eksiye düşmeden kapatırsak karlıyız :) benden bugun bu kadar. :)

Migros'ta çamaşır suları, mutfak, banyo ve yüzey temizleyicilerde %35 indirim var bu hafta sonu.
Benim de yer ve parke deterjanım bitmek üzereydi, onları aldım 2'şer tane.
Cif müge çiçeği kokulu ahşap temizleyicinin 2500 ml olanı 17.95'ten 11.67'ye inmiş mesela.
Cif etkili temizlik jel floral 2500 ml olanı 8.45'ten 5.49'a inmiş.
Bugün son gün

Bir de 20'si son gun paketli peynirlerde aynı ürünün ikincisi %50 indirimli var ama evde yeteri kadar peynir vardı, almadım.

Bugun buranın pazarı ama gitmek istemedim
Bu aralar cnm hic evden cikmak istemiyo kalabalıga girmek istemiyo hep evde oturmak istiyorum mecburen cikiyorum yani.

Markete gittim lazım olanlari aldım
Mandalina, portakal,elma,havuc,muz,patates,süt,cecil peynir, tavuk, un falan aldım 43tl tuttu kartdan cektim
13tl hamsi aldım.
Tavukları julyan dograyip buzluga attim(marine edip unlayip kizartiyorum pilavın yaninda guzel oluyo yemegim olmadiginda joker)
Mercimek corbası yaptım
Hamsi buglama yaptım
Portakallı kek ve uzumlu cevizli kurabiye yapıcam
Aslında hic bisi yapasım yok ama mecburiyetten.

49 TL su faturası geldi.
Ebeveyn banyosunun rezervuarı akıtıyordu, sanırım o yüzden çok geldi.
Yeni rezervuar yedeği alıp değiştirttim, almışken 3/6 lt olanlardan aldım. Böylece rezervuarın içine su şişesi koyma gereği kalmadı. Zaten koymamıştım, hep aklımdaydı ama üşendim hiç gerçekleşmedi. Şimdi sanırım daha az su harcanacak.

Önümüzdeki ay ne gelecek su faturası meraktayım.

slm kızlar benide aranıza alın ne olur baştan bi kaç sayfayı okudum bu aralar baya bir sıkışığız para konusunda yani aslında evlendiğimizden beri sıkışığız bütün düğünü kendi başımıza yaptık evlendiğim ilk sene eşim atanamamıştı ve çalışmıyordu işte 3 yıllık evliyim geçen sene araba aldık onu ödedik dünya kadar borcumuz var ve sürekli katlanıyor eşim bu ağostosda askere gidecek o zaman kadar ne biriktirsem kar çünkü gerçekten zorlanacağım bu arada 1 tane de bebeğim var neler yapabilirim bi yerden başlamam lazım sorun şu ki biz elimizde ne kadar para olursa onu hep harcıyoruz resmen batıyor para ama bende borcumuz bitsin ve evimiz olsun istiyorum borç bitmeden ev kredisi çekemeyiz malum kiralar pahalı bende yaptıklarımı buraya yazacağım artık bakalım neler yapabilirim

slm kızlar benide aranıza alın ne olur baştan bi kaç sayfayı okudum bu aralar baya bir sıkışığız para konusunda yani aslında evlendiğimizden beri sıkışığız bütün düğünü kendi başımıza yaptık evlendiğim ilk sene eşim atanamamıştı ve çalışmıyordu işte 3 yıllık evliyim geçen sene araba aldık onu ödedik dünya kadar borcumuz var ve sürekli katlanıyor eşim bu ağostosda askere gidecek o zaman kadar ne biriktirsem kar çünkü gerçekten zorlanacağım bu arada 1 tane de bebeğim var neler yapabilirim bi yerden başlamam lazım sorun şu ki biz elimizde ne kadar para olursa onu hep harcıyoruz resmen batıyor para ama bende borcumuz bitsin ve evimiz olsun istiyorum borç bitmeden ev kredisi çekemeyiz malum kiralar pahalı bende yaptıklarımı buraya yazacağım artık bakalım neler yapabilirim
Hosgeldiniz
Borclariniz bitince ferahlarsiniz insan nefes aldigini ozaman anliyo
Neye nekadar harciyorsunuz boyle hesap yapmaya baslarsaniz belki arttirma yoluna gidebilirsiniz.

Hosgeldiniz
Borclariniz bitince ferahlarsiniz insan nefes aldigini ozaman anliyo
Neye nekadar harciyorsunuz boyle hesap yapmaya baslarsaniz belki arttirma yoluna gidebilirsiniz.
750 lira aylık bi kredi ödememiz var arabaya 39.500 de babama var düğünde ve sonrasında araba nakitinde almıştık bu ay bi karar aldık ve aldığımız cep telefonları vardı 350 lira fatura geliyordu onların tüm taksitlerini yansıttık 3500 lira fatura ödedik o yüzden bu ay sıkıştık elektirik faturası hala gelmedi onun dışındaki faturaları ödedik ve 650 lira kaldı maaşlarda ikimizde öğretmeniz bu arada ayın 7 sinde 1000 tl toplamda ek ders yatacak 850 lira kira ödüyoruz ayın 2 sinde o da şimdi tatil var 15 tatilde memlekete gidilecek amacımız eksiye düşmeden bu 650 lirayla tatil harcamalarını halletmek sonrasında 850 kira verince 150 kalcak elimeize e ay başına da 1 hafta kalmış olcak tatil dönüşü 1 hafta 150 ile idare edi ya da en fazla 200 lira eksiyle yeni aya girebilirsek ikinci hedef en az 1000 lira kenara koymak bizim ailede maaleef çok para harcayan benim geçen ay sırf kozmetiğe kıyafete nerdeyse bütün paramı harcadım bunlardan vazgeçmem lazım şimdilik tek yatırımımız 3 çeyek altın ve bireysel emeklilik hesabı ona da 120 tl yatırıyoruz aylık

750 lira aylık bi kredi ödememiz var arabaya 39.500 de babama var düğünde ve sonrasında araba nakitinde almıştık bu ay bi karar aldık ve aldığımız cep telefonları vardı 350 lira fatura geliyordu onların tüm taksitlerini yansıttık 3500 lira fatura ödedik o yüzden bu ay sıkıştık elektirik faturası hala gelmedi onun dışındaki faturaları ödedik ve 650 lira kaldı maaşlarda ikimizde öğretmeniz bu arada ayın 7 sinde 1000 tl toplamda ek ders yatacak 850 lira kira ödüyoruz ayın 2 sinde o da şimdi tatil var 15 tatilde memlekete gidilecek amacımız eksiye düşmeden bu 650 lirayla tatil harcamalarını halletmek sonrasında 850 kira verince 150 kalcak elimeize e ay başına da 1 hafta kalmış olcak tatil dönüşü 1 hafta 150 ile idare edi ya da en fazla 200 lira eksiyle yeni aya girebilirsek ikinci hedef en az 1000 lira kenara koymak bizim ailede maaleef çok para harcayan benim geçen ay sırf kozmetiğe kıyafete nerdeyse bütün paramı harcadım bunlardan vazgeçmem lazım şimdilik tek yatırımımız 3 çeyek altın ve bireysel emeklilik hesabı ona da 120 tl yatırıyoruz aylık
yani aslında bu ayın yatırımı telefonların taksidini komple ödeyip o borcu kapatmak

Back