- 21 Mayıs 2013
- 6.798
- 8.408
- 198
- Konu Sahibi sempatik_kiz
- #2.221
tr_lelli size çok özendim maşallah ama nasıl evde tutuyosunuz ben korkuyorum şahsen eşimle akşamdan akşama evdeyiz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Benim altinlarimda evdetr_lelli size çok özendim maşallah ama nasıl evde tutuyosunuz ben korkuyorum şahsen eşimle akşamdan akşama evdeyiz
Benim altinlarimda evde
Korkuyoruz ama genelde evdeyim ben bide aile binasi annem ust katimda oturuyo bina annemlerin giren cikan belli mahalle arasi buralar.
Sukurler olsun hic hirsizlik yasanmadi.
Daha oncede 11.000tl lik kumbaramiz vardi onuda 9ay evde sakladik.
Simdi yine baslicaz yenisine.
Ben calismiyorum genelde de evdeyim.
Bakkalada gitsem kapimi kilitliyorum.
Tatile gidincede anneme enamet Ettik mesela.
Ama esim bu sene yanimda goturcem yeni yapcamizi diyo :)
Arabaya saklariz diyo.
Ben altinlarimdan korkuyorum sadece dedektorler falan buluyolarmis bozdurmaya niyetim var ozamana kadar evde goz kulak olmaya devam.
Bu arada acıp sayip hesaba koyuyoruz
Esime cok sardıben korkuyorum ya biz bütün gün işteyiz o yüzden heralde yabancı apart.bide neyse şimdi k.valideme verdim bu ayki maaşımdan olmazsa sizin pet şişe taktiğinizi denerim..
bu seneki hedef daha yüksek heralde eşiniz birikimlerden ayrı uyuyamıcak gibi :)
maşallah vallahi maşallah bizde ondan bundan kısıp mecbur biriktirmek zorundayız başka türlü borçları bitiremicez
Esime cok sardı
1.5lt kesmedi onu
Daha onceki 10lt bi siseydi
Simdi 5lt baslicaz.
Daha dun actik siseyi hemen bu aksam 5lt hazirla diyo bana
Aman varken biriktirsin biriktirdikce hevesleniyo iyi oluyo
Ben burdan size sizin gibi birikime baslamak isteyen arkadaslara motive amacli paylasiyorum
Onceki kumbaramizdan cikanlarida paylastim sayfa 45 de.
İnsallah daha coklari sizlerin olsun
Bereketi bol olsun
Baslamaniz iyi olmus damlaya damlaya olcak bu isler.
Maasınız grcekden iyi durumda bereketli olsun:) ne güzel maşallah
bu aydan itibaren şöyle birikim yapmayı düşünüyorum allah bereket versin maaşım 3000 tl
her ay maaş aldığımda 300 eksik maaş aldığımı düşünerek hesap kitap yapıcam
biz yeni evli olduğumuz için biraz borcumuz var bir dönem eşimin ciddi sağlık problemi oldu işten çıkartıldı
profesöre gittik derken o zamanlarda 1600 tl maaş alıyordum borcun üzerine borç eklendi
şuan öyle yada böyle 60bin borcumuz var
ve en büyük sıkıntımız eşim muhasebe bürosunda çalışıyor seçimden beri işleri kötü düzenli maaş alamıyor
hedefimiz her ay 1000 tl bankaya atmak gibi bir hedefimiz vardı ama şuan hayal yani
birde benim mali müşavirlik sınavım çıktı dersaneye gidiyorum hergün oraya para gdiyo
umarım kafayı oynatmadan bütün bunların altından kalkarda rahatlarız ya
aylık benim maaşımdan yapılan harcamaları yazıyorum
900 tl kredi taksidi (düğün zamanı çekilen kredi - haziran ayında bir kredi bitecek 450 tl ye düşecek)
670 tl kira
170 tl cep telefonu (kahretsinki taahhütlü telefon almıştım 2016 ekimde bitecek)
350 tl dersane taksidi (6 taksidin 2si ödendi)
400 tl (200 tl taksi ve 200tl yemek dersanede)
170 tl aylık akbil
150 tl kk (taksitlendirmiştim 6 ay kaldı)
100 tl gün parası
kalan 90 tl
eşim maaş aldığında toplu alamıyor maalesef parça parça alıyor faturaları ödüyor mutfak alışverişi yapıyoruz 2000 tlde eşim alıyor ama içerde parası çok kalıyor
yanlış ve gereksiz yaptığım bir harcama varsa lütfen uyarın yol gösterin bana
Maasınız grcekden iyi durumda bereketli olsun
Kredi,kira falan olunca kenara ne koyabilirsen artik.
Ama kredin bitince cokda guzel birikir.
Harcadiklarinda abarti yok
Benim esimde 3.500-4.500arasi aliyo hadi kirayida sayip 5000diyim.
Yani evumize giren 5000 varsayiyorum
Ben calismiyorum ve bir evladim var 11yasinda
Onun okul masrafi+ 1000tl araba kredisi oduyoruz.
Faturlar ve gıdayada 800-900tl gidiyo
Kredi kartinada 1000tlden assa gelmiyo(taksitli alisverisler, cep telf,esya taksitleri vs)
Esim sigara kullaniyo, bakkaldan surekli bisiler aliyo
Kumbarayada 1000tlden fazla giriyo ayda.
Kira vermiyoruz kira versek o para oraya gider.
Yani suan siz 100-200 ne atabilirsek diye dusunun
Bizim kredi borcu varken bizde biriktiremiyoduk
Ben ufak tefek altin yapabilmistim.
Mesela ceyrek aliyodum
Sonra uzerine para biriktirip ekliyodum cumhuriyete ceviriyodumyada bilezige
Ozaman oyle oyle bilezik, cumhuriyet yaptim.
Boyle yapabilirsiniz.
En azindan krediler hafifleyene kadar kenarda bisiler olur.
Neden altin diyorum ha diyince bozdurmuyo kiyilmiyo ondan.
İnsan birikime baslayinca nasıl dikkat ediyo dimi.altında bu ara çok pahalı olduğu için pek yanaşamadım 100 tl de bu ay gün bendeydi o yüzden kenara koyabildim
kalanlada sınav paramı ödeyeceğim yani gün bende olmasa sınava bile giremem borç harç olacak
bazen taksiye biniyorum içim acıyo 10 tl verirken
ama sabah 7 de evden çıkıyorum 3 vesait işe gidiyorum akşama kadar işteyim işten çıkıp metroya hop dersanedeyim dersten çıkmam en erken 22.00-22.30 dersten çıkıp metrobuse eve en yakın durağa kadar gidip inip taksiye biniyorum 10 tl yazıyo yorgun olmazsam minibüse biniyorum geç vakit olmasa o 10 tl lik yolu yürümeye bile razıyım yeterki borç bitsin
İnsan birikime baslayinca nasıl dikkat ediyo dimi.
Ben bir yerde yemek yiceksek mekana bakiyorum bazen menulerini inceliyorum netten falan.
Cok ac degilsem yemiyorum bile esimle falan gidersem ancak.
Ne gerigi var ya idare ederim ben bunla modu oluyo bende.
Tatlıya mesela kac defa ust uste 50ser tl para verdik (seviyo esimde oglumda)
Bugun kendim tatlı yapiyorum.
Bu hafta 50tl baymicaz. Onu bile kar sayiyorum hem bol findikli cevizli terayagli mis.
arkadaşlar öğleden sonra yaşadığım bişeyi paylaşcam nolur akıl verin bana bankaya çok sinirliyim
benim bi kredi kartım vardı ve ben tüm taksitleri,borçları ödeyip kartı bikaç ay önce kapattırmıştım, o bankanın internet bankacılığını da kapattırmıştım, tamamen ilişiğimi kesmiştim ve kartı da kesip çöpe atmıştım
bugün ekstre borcu var diye msj geldi, müşteri hizmetlerini aradım, bu taksitler ödenmemiş gözüküyo diyo ama ben borcumun bittiğini teyit ettirerek kapatmıştım hesabı, kullanılabilir limitim x tl, kalan borç sıfır görünüyodu
aklımın işi değil ya kaç ay sonra ödenmemiş borç niye çıkar ki kızlar, eğer borcuma dahilse niye toplu para yatırırken gözükmedi ki
72 tl ödeme yapmalıymışım uff
ben hep biriktirme taraftarıyım ama borç olunca insan dikkat etmeye çalışıyor
ama eşim stresten deyip günde br paket sigarasını 1buçuk 2 ye çıkardı hepten zarar ben 10 tl taksiye binmiyim kar ediyim mnibüste üst üste eve giderim nolcak diye düşünüyorum eşim sağolsun keyfini düşünüyor çok kızıyorum bu konuda ona
ama sigarayada çözüm bulucam feleğen alıcam bitane çiğneticem ona
tr_lelli tebrikler. :)Kızlarrr biz kumbaramizi actık
3ayda 4.700tl +1000tl gün parası=5.700
Hesaba cukka cukka Allah bereketini versin
Eki Görüntüle 1743725
sadevehuzurlu canım sıkıntını okumadim yada umursamadim falan sanma hic boyle bisi basima gelmedi yani bilgim olmadigindan ben yorumsuz kaldım.
Bankalarin hesaplarini pek aklım almıyo
Ay care olursa bende yapim
Butun saksiyi cignetirim
Bırakmak istiyo aslında yani o ısıgı goruyorum korkuyo
İsi stresli daha sinirli olurum, kilo alirim,hastalik falan cikar diye korkuyo.
Gunde 1paket iciyo 11tl
Odalarda icirmiyorum mutfakda mutfak balkonunda falan derken 2tane ancak icebiliyo evde
Kalk git orda ic usenmekden yani
Yoksa 5-10tane icer oturdugu yerde
Sigara aklina gelmesin diyede surekli bisiler getiriyorum agzı bos kalmiyo.
Bi biraksa ah ahh.
inşaallah :)Günaydın kızlar.
Musmutlu bir gün olsun hepimiz için.