- 1 Kasım 2019
- 6.156
- 22.478
Amin...Hayırlı kandiller, rabbim dualarımızı kabul eylesin inşallah
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Amin...Hayırlı kandiller, rabbim dualarımızı kabul eylesin inşallah
Hosgeldiniz...Ne kadar güzel bilgiler edindim.
Kisa, orta ve uzun vadedeki hedeflerim...
Kisa:
1) Banka hesabimdaki TL cinsinden bulunan acil durum parasini, yeniden 1500 tl'ya cikarmak. ( bu ay dugun ve bebek hediyelerine cok harcadim, 1000 tl'ya dustu.)
2) Her yil bir kiz ceyizine katkida bulunmaya calisiyorum. Bu yil ki limitim, maksimum 1500 tl. Hemen hemen hazirdi. Acil bir ihtiyac sahibi cikti, 130 $ oraya gitti. Su anda elimde 750 tl kaldi. Onunla alacagim artik. Zor ama, limiti yine de arttirmaya calismak.
Orta:
Torunumun ilkokul parasinin, 2.5 yilligi hazir. Bu yil dedesinin de katkisiyla 4 yila cikarmak.
2) En azindan yurt ici kultur turlarindan birine, kizimi ve torunumu dahil etmek...
Uzun:
Torunuma kira getirisi olan apart, ofis, kucuk bir daire almak. Ki ileride egitimiyle ilgili maddi kaygi cekmesin.
Sizler de kisa, orta ve uzun vadeli hedeflerinizi yazar misiniz?
O donemlerden hatta cok daha kotulerinden gencligimizde biz de gectik. Moralinizi hic bozmayin, kucucuk bir miktar da olsa, kenari atmaya calisin ki, aliskanlik haline gelsin.kısa orta ve uzun vadeli planım : ay sonunu getirmek
kısa orta ve uzun vadeli planım : ay sonunu getirmek
Cocuklar buyudukce inanin masraflari da dogru orantili artiyor. Biz daha yeni yeni, kendimiz icin bir seyler yapmaya basladik. Onda da torun yanimizda olmadan, hic icimize sinmiyor. Annelik, babalik ve dedelik, ninelik enteresan bir duygu. Cok isabetli bir karar olmus. Hayirlisiyla hedefinize ulasirsiniz insallah...Merhaba,
Kısa vadedeki hedeflerim, aylık yaptığım yatırımları aksatmadan devam etmek.
orta vadedeki hedeflerim, aslında önümüzdeki ay bir arsa alıp, ev yaptırmayı, hafta sonları da gitmeyi düşünüyordum. Sonrasında düşündüm de bu evin bize her an harcama kapısı olarak kalacağı ve çocukların lise-ortaokul dönemlerinde dershane, spor vs gibi nedenlerden dolayı evden çıkamayacağımız ve her hafta sonu gidemeyeceğimiz oldu. Ayda bir iki gidebileceğim yer için de 200 bin masraf etmek bana mantıklı gelmedi. Anahtarı isteyecek akraba-eş dost durumlarını da düşündürdü tabiii beni: )Bu hayalimden vazgeçtim.
Önümüzdeki 3 yıl içerisinde yatırım amaçlı, dükkan-ev filan alabilirim. Bunun için ayrı bir fon ayırdım kendime. En azından çocukların dershane parası çıkar kirası ile: )
Rabbim herkese hayalini, hedefini huzurla yaşatsın ınsallah.
Biz boyle bir destek de gormedik, imkanlari yoktu. Ama rahmetli babacigim, kendilerine pahada agir yiyecekler alirken bize de alirdi. Verirken de bizi rencide etmemek icin, unutmusum fazla almisim derdi.İlk evlendiğimiz zamanlar (14 yıl önce idi), evimin faturalarını bile kayınvalidem ödüyordu(yeme içme zaten hep onda idik, sağolsun çok emeği vardır bizde), aldığımız tüm maaş borçlarımızı ödemeye anca yetiyordu.
Sabırla, dua ile bereketleniyor herşey. Yeter ki sağlık olsun, çalışma gücü olsun.
Amin, saglik ve huzurla...Hayırlı, bol bereketli hafta olsun inşallah :)
Birikim olmasi icin, gelirin giderden fazla olmasi gerekir. Bir yerlerde kacak varsa, oturup ders calisir gibi ortaya cikarin. Mumkunse ek isler de destek olur. Esim gencken bir kac yil geceleri taksiye cikmisti. Daha sonra bir kac yil kendi isinden cikip, mobilyacida boya atmisti. Ay sonunu zor getirdigimiz donemler...Allah butun genclerin yardimcisi olsun. Benim evlatlarimla birlikte...Biri demiş ay sonunu getirmek.Al bendende o kadar.