birikim harcama tasarruf günlüğümm ✔

merhaba arkadaşlar..
bende tasarruf yapanlardanim..
küçük düşün büyük olsun :)
kamuda memur olarak çalışıyorum eşim de işci.
şimdiden plani sölemek istiyorum.
2017 haziranda evimin borcu bitiyor. (kiraya vermişm evi kira gelirimiz de var şükür.)
2017 için bize iyi gelecekmi bilemiyorum neredeyse araç muayene ücreti araba sigorta ev sigortasi ev vergisi dferken çoğu ona gidiyor demi birikimlerimiz..
hiç olmazsa daha neler biriktircez düşün...
arabanin eksikleri çikiyo.. derken a b c derken daha neler çikiyo bu yüzden birikimi az yapabiliyoruz...
eşim şu an bana işitme cihazi almayı düşünüyo cihazin ücreti 10-15 bin degişiyo. (işitme cihaz kullaniyorum cihazim az olsa arizalandi örtmeye başladi artık) ondada birikimi ayrı yapıyo.
bide hamileyim.. nasip ederse şubat mart gibi doğumu olcak bebegede bişeyler alicaz... bebegede beşik felan herşey hazir da bazi şeyler eksik olacak. sağlık olsun da harcicaz herşeyi:)
evet şimdi benim planim
üçüncü kata çikmak... onu kendi istegime göre yapmak olsun... birikimi eşimle beraber yaptığımz için herşeye güzel yapmayı düşünüyoruz nasıl olacak gibi..
demir beton pencere gibi. herşeyi kendimiz alicaz. kendimize göre döşemeyi düşünüyoruz.
bebek araba cihaz derken 5-7 sene gider gibi geliyo evin bitimi... olsun ya sağlık olsun yavaş yavaş yapariz diyoruz biz.
bu işe ne diyosunuz kızlar yanlış mı düşünüyorum.
Hosgeldin canim ne guzel hamissinde :) guzel birikimler yaparsin insallah :KK66:

Bugun 1.5 Tl girdi kumbarama... Bundan sonraki 4-5 gun kumbarama bişey gireceğini zannetmiyorum. Ayın 4ü doğum günüm. D&r kartıma doğumgünüme özel puan yükleyecekler. Kitap yada film alırım ona. Benden şimdiki bu kadar

Hosgeldin canim ne guzel hamissinde :) guzel birikimler yaparsin insallah :KK66:
inş saolun:)
eşim benden tutumlu..:)
nasıl neye harcayacagimizi biliyor. hepsiburada.comdan aliyoruz burdan bişey bulamadığımızda..
ilerde ne olacak ne yapacagi herşeyi konuşuruz. çocuk olucak..herşeye harcicaz sağlık olsun da gerisi boş.
şimdi mini kahvaltılık çaydanlık almaya taktim:) iki kişi yeter diye.

Günaydın
Hayırlı bereketli Cumalar
Bugun marketten kasar zeytin islak mendil salca patates almam gerek
Baska bi eksik yok gibi
Kumbaram yok benim
Daha dogrusu kumbara var icine para atan yok
Birara ayda 50 lira birikiyordu sadece bozukluklarla
Yine baslasam iyi olur

Günaydın
Hayırlı bereketli Cumalar
Bugun marketten kasar zeytin islak mendil salca patates almam gerek
Baska bi eksik yok gibi
Kumbaram yok benim
Daha dogrusu kumbara var icine para atan yok
Birara ayda 50 lira birikiyordu sadece bozukluklarla
Yine baslasam iyi olur
Bendeee uzun zamandir atamadim kumbise para
Ekimde atmaya baslicam insallah :KK69:

Bendeee uzun zamandir atamadim kumbise para
Ekimde atmaya baslicam insallah :KK69:
Herkes ekim ayini bekliyo galiba
Tv de izledim agustos ayi kredi karti harcamalari rekor kirmis
İzinlerin acilmasiyla tatil yapilmasi ardindan bayram ve okul acilmasiyla harcamalar artti belliki
Eylulde de odemeler yigildi bunun bi kismi da ekime sarkacak gibi
Bizimde bu rekora katkimiz buyuk oldu ailecek :))

Herkes ekim ayini bekliyo galiba
Tv de izledim agustos ayi kredi karti harcamalari rekor kirmis
İzinlerin acilmasiyla tatil yapilmasi ardindan bayram ve okul acilmasiyla harcamalar artti belliki
Eylulde de odemeler yigildi bunun bi kismi da ekime sarkacak gibi
Bizimde bu rekora katkimiz buyuk oldu ailecek :))
Evet ya bu ay herkes cok para harcadi.Kredi kartlarina yuklenildi.Bizde kartla degil az az elden oduyoruz aldiklarimizi. Ekimde biraz rahatlariz artik :KK64:

Evet ya bu ay herkes cok para harcadi.Kredi kartlarina yuklenildi.Bizde kartla degil az az elden oduyoruz aldiklarimizi. Ekimde biraz rahatlariz artik :KK64:
benim kredi kartım yok ama eşim kullaniyor.
bulamadıklarimizi ihtiyaç olacaklarimi hepsiburada.com dan bakip aliyoruz.
500-600 lira kredi ödemelerimiz var.
yani şöle hersap yapsam..
gelirimiz 4 bin kusur...
toplam 2 bin krediye gidiyor. banka kredisi , ev araba gibi
ev kredi haziran 2017 araba kredisi ise kasım 2018 de bitiyor.
bu yılın sonu arabanin sigortasi kira vergisi gibi çok şey çikacak ne yazik ki..:KK43:
birikimin çoğu sigortaya vergiye gidiyor. daha saymakla bitmiyo
tabi mutfak İşlemiz oluyor Kıyafete çok fazla para vermiyoruz.
kira gelirimiz de var çok şükür onda 2,100 birikimim oldu:) onu bebege harcamak için birikiriyoruz perinatolojiye gidiyorum ona 400 veriyoruz. (her ay gitmiyoruz )
maaşimdan geri kalani birikime aktariyoruz 3000 kusur olmuştuk şu anda.
doğalgazı açacak ee 300 lirada ona gidecez yazın kışa için iyi birikim yapmış oldum:)

Eylül maaşını çekmemiştim erkenden harcamamak için bu gün çekip ödemeleri yaptım, bol ödemeli başladı günüm
Eylül kirasını ödedim 650
75 mutfak tüpü (en az 6-7 ay gider tek kişiyim)
100 apartman temizliği 5 aylık aralığa kadar ödemicem.
Yakıtı karta taksit yapmıştım.
2 haftadır market vs harcamaları yazmıyorum çok para gitti ama nereye gitti:KK43:

Gelelim güncel finansal durumuma
Bu gün 1 çeyrek aldım:KK49:
2500 civarı param var tüm yazın birikimi de dahil
Haftaya ekders yatacak yazın eksik aldıklarımla beraber 750 tl falan
Ekim 15 e kadar kendime 500 tl harçlık bırakıp gerisini altın alıcam.
Kumbara yapmaya tekrar başladım, doyiramadoğım günlarin intikamı olarak 50 tl attım içine:rapci:

Diğer aylar sabit 1500 tl harcamayla devam edecek, 500 mutfak ve cep harçlığı ayırıp 1000 tl birikim hedefliyorum inşallah olur.

X