birikim harcama tasarruf günlüğümm ✔

Canım maşallah çok sevindim hamilelik takvimini görünce inşallah darısı önce @yagmur559 a sonra isteyen herkese. Bebek odası yapmak için daha erken bence. Şu çekmece üniteli karyolalardan al odan müsaitse hem hevesin kalmaz hem uzun süre kullanmayacağın bir eşyaya çok para harcamazsın. Inşallah bebişin bereketiyle kısmetiyle gelsin. Siz de doğuma kadar içeri girdiğiniz kısmı eritir biraz da bebiş için birikim yaparsınız.
Amin canım inş dularim onunla inş Allahım nasip etsin cnm gittiğimiz doktor özel oda her ay maliyetli doğumda yüksek fiyata olur dedi eşim doktora devam edicez dedi sağlıklı olsun canım daha yolun basindayiz en iyisi öyle yapayım cnm yorumun için teşekür ederim

Kızlar maşallah berketli olsun inş bu ara hoc birikim yapamadık içeedeyiz diyebilirim size birsey danışmak istiyorum bebekleri olan arkadaslara ben tüp bebek hamilesiyim yaklaşık 13 bine mal oldu elhamdullah bu günümüze ve benim üniversitede aldığım kredi vardı eşim onu odemek istiyor 4500 tutuyor kendisini ödedi bundan altı ay önce benim kide ilerde önüne çıksın istemiyor şimdi benim sormak istediğim bebek odası yapsam mi yapmasam mi bir küçük Odam var oraya oturma grubu almıştım şirin gelenler kalıyor yatak odasına bir beşik alsam diyorum ilerde oda yaparım iki üç yaşına girince eşimë dört yıldır beklediğimiz için bebisi ne heves ediyorsan yap dio çok kararsız im Allahım herkesin muradına versin inş sağlıkla ...
Canim bence oda yapma yatak odana besik al cevremde herkes oyle yapiyor daha sonra oda yaparsin zaten
Bu arada Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin canim

Canım maşallah çok sevindim hamilelik takvimini görünce inşallah darısı önce @yagmur559 a sonra isteyen herkese. Bebek odası yapmak için daha erken bence. Şu çekmece üniteli karyolalardan al odan müsaitse hem hevesin kalmaz hem uzun süre kullanmayacağın bir eşyaya çok para harcamazsın. Inşallah bebişin bereketiyle kısmetiyle gelsin. Siz de doğuma kadar içeri girdiğiniz kısmı eritir biraz da bebiş için birikim yaparsınız.
Aminnnnn canimmm insallah Allah isteyen herkese nasip eder :dua:

Aminnnnn canimmm insallah Allah isteyen herkese nasip eder :dua:

Yavrum benim Yavrum benim
Oğluma doğmadan önce oda aldım. 2 kapılı Bi dolap büyüyen yatak ve bir şifınyer.
4 yaşında iken yatağını büyüktük. Yeni minder aldık filan.
6 yaşında okula başlayacağı Zaman bir çalışma masası kitaplık ihtiyaç oldu haliyle. Dolabı da küçük gelmeye başladı. Ve odayı komple değiştirdik.
Şimdi ki aklım olsa idi alternatifi çok bir renkten 3 kapılı sağlam bir dolap ve yanında 2-3 yalına kadar kullanabileceği Bi yatak alırım. Belki bir de şifınyer. Sonra ihtiyaç oldukça baza, çalışma masası kitaplık alır Yada yaptırırdım.
Sağlıkla kavuşman dileğiyle

Yavrum benim Yavrum benim
Oğluma doğmadan önce oda aldım. 2 kapılı Bi dolap büyüyen yatak ve bir şifınyer.
4 yaşında iken yatağını büyüktük. Yeni minder aldık filan.
6 yaşında okula başlayacağı Zaman bir çalışma masası kitaplık ihtiyaç oldu haliyle. Dolabı da küçük gelmeye başladı. Ve odayı komple değiştirdik.
Şimdi ki aklım olsa idi alternatifi çok bir renkten 3 kapılı sağlam bir dolap ve yanında 2-3 yalına kadar kullanabileceği Bi yatak alırım. Belki bir de şifınyer. Sonra ihtiyaç oldukça baza, çalışma masası kitaplık alır Yada yaptırırdım.
Sağlıkla kavuşman dileğiyle
Teşekür ederim canım benimyorumun için çok sağol odaya bir beşik alayım diyorum sifonyerim var yatak odasının onlara bişey koymamistim şimdiye kadar çok çekmecem olduğu için onu kullanırım bide şimdi üç çekmece dolaplar var zaten minik oluyor kıyafetleri sığar Ona die düşünüyorum artık beşiği sigmadigi zman oda bakıp alırız die düşünüyorum bide benim yatak odamda olsun kokusunu içime doya doya çekerim diyorum eşinde yatak odasında olsun istiyor dört senelik özlemimiz fasulyemizz ❤

Kumbarana bişey atamadım bugün... Şu bikaç gun içinde fındık paralarını alacağım. Onlara dokunmadan kumbaraya atacağım. Beslensin yavrucak. Sonracıma birkaç arkadaşıma çirkeflik yapıyorum hediye alın bana diye :KK70: :KK70: ne varsa dostta var kendin neysen öyle takılabiliyorsunuz yanında. Benden bugunluk bu kadar

0 harcamalı bi gün oldu.

Bu gün dışarı çıkmadım, yemeği dün yapmıştım onu ısıttım. Yarına da çorbam ana yemeğim hazır yine. Market alışverişini hafta içi hunharca yapmışım, bi sebze alsam evdekiler 10 gün yeter. Evdeki malzemelerle yemek listesi hazırlicam ki yine çılgınca para harcamayım.

Cüzdandan 5 tl atcam kumbaraya ki disiplin olsun, kumbaradakini harcamıyorum bu yüzden ne atsam kalıyor içinde. Ne kadar atsam kar yoksa gereksiz bişeye gidiyor

Kumbarana bişey atamadım bugün... Şu bikaç gun içinde fındık paralarını alacağım. Onlara dokunmadan kumbaraya atacağım. Beslensin yavrucak. Sonracıma birkaç arkadaşıma çirkeflik yapıyorum hediye alın bana diye :KK70: :KK70: ne varsa dostta var kendin neysen öyle takılabiliyorsunuz yanında. Benden bugunluk bu kadar
Findik parani alinca atarsin ne guzel :KK66:
Teneke kumbaralari cok seviyorum ya istesemde alamiyom :KK48:

Bugün süpriz bir gelişme ile 20 lira kumbarana attım... Fındık alanlardan biri iki kilo almıştı. 10 lirasını elime harçlık yaptım. Kaldı 5 kilo alanın parası. O da yakın zamanda gelir. Bu ay kumbarana bayram ettirmek istiyorum. Malum arkadaşımla yarışa girdik. Aralıkta yılbaşı diyerekten baya para harcarız ben bizi biliyorum. 4 kişiyiz çekiliş yapmaz bir kişi grubun diğer üyelerine alır gelir. O yüzden bu ay kumbaraya yüklenmem lazım

Benim kumbaram dost süzme yoğurt kutusu:KK48:
cüzdandaki kağıt paraları burdan bozuyorum yol parası için, bu yüzden açılması gerekiyo bana. Teneke kumbarayı ben de seviyorum ama parçalar açardım saymak için sanki sayınca çoğalacak her gün sayıyorum:KK70:
Evde biraz unum vs var yarın bayatlamayan poğaca yapcam pazartesi işe götürmek için, yoksa sabah kahvaltı edemeyince börek vs alıyorum 3 kişiyiz ikram etmemek de olmaz 10 tl gidiyo nerdeyse bu hafta buna 30 tl gitti :KK12:

Benim kumbaram dost süzme yoğurt kutusu:KK48:
cüzdandaki kağıt paraları burdan bozuyorum yol parası için, bu yüzden açılması gerekiyo bana. Teneke kumbarayı ben de seviyorum ama parçalar açardım saymak için sanki sayınca çoğalacak her gün sayıyorum:KK70:
Evde biraz unum vs var yarın bayatlamayan poğaca yapcam pazartesi işe götürmek için, yoksa sabah kahvaltı edemeyince börek vs alıyorum 3 kişiyiz ikram etmemek de olmaz 10 tl gidiyo nerdeyse bu hafta buna 30 tl gitti :KK12:
Bende dayanamayıp zaten içindeki bozuklukları kumbaranın deliğinden aldım. :KK70: :KK70: bütünleştirip tekrar koydum. Ah bu merak yokmu bu merak :KK70:

Vay be bi ben dayanabiliyom demek :KK48:
Bu sefer hic acele etmiycem ne zaman dolarsa..
Küçük tenekeden alsaydım çoktan dolardı da... Büyük olunca :KK70: yılbaşından sonra iki teneke alıcam bi büyük bi küçük. Büyüğe bir liranın aşağıdını atmam küçüğüne 1 liranın altındakileri. Küçükten çıkanı bütünleyip tekrar büyüğe. Ama bu sefer sabrederim ya. :)

Kumbaraya peşin peşin 5 tl attım, harcadığım kadar kumbaraya atma cezası iyi geldi bana:KK48: hedefim her ay kumbaradan en az bir çeyrek almak.

Acil olmasa da ihtiyaç olarak cep telefonu var. Eve almak istedeklerim var ve bunları biriktirerek almak istiyorum. Tabi bir de ev araba gibi büyük istekler var.:işsiz:Kendime 6 ay süre verdim bakalım nisan ayında birikimim ne durumda olacak. Ona göre bir yol çizicem artık.

X