birikim harcama tasarruf günlüğümm ✔

Yaaa çok sasirdim hemen dikkate alıcam o kadar fark beklemezdim
Bende o kadar beklemiyordum cnm.Ocak, TV, kettle, mikrodalga, kahve makinesi, cep telefonu şarjı .... bunların hepsinin fişini çektim ve 30 TL fark etti. Şuan evde sadece buzdolabı, çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi sürekli olarak fişe takılı onun haricinde her şey çekili.

Bugun 38 tl.harcadim.:bicak:

2 tl.kumbise attim.

2 kisiyiz ama ne cabuk bitiyor sebze meyveler anlamiyorum bogazdan da kısılmıyor.Bu ay pek firin acmadim haftasonu pogaca malzemesi alip yapacagim.:KK72:

Kızlar birsey sormak istiyorum. Siz olsanız kredi karti borclariniz varken kışlık hazırlığı yapar mıydınız? Yani domates filan alıp konserve yapar mıydınız. Yoksa onu alacağımıza karta ödeme mi yapardınız.
Kart borçları varken harcadığım beş kuruş bile içimi çok acitiyor. Geç akillananlardanim sanirim:KK12:

Kızlar birsey sormak istiyorum. Siz olsanız kredi karti borclariniz varken kışlık hazırlığı yapar mıydınız? Yani domates filan alıp konserve yapar mıydınız. Yoksa onu alacağımıza karta ödeme mi yapardınız.
Kart borçları varken harcadığım beş kuruş bile içimi çok acitiyor. Geç akillananlardanim sanirim:KK12:
Canım onu yapmasan kışın pahalı pahalı almak zorunda kalicak sin bence hazırlık yap abartmadan ... sonuçta boğazdan kısılmiyor onlar kışın kurtarıcın olur ... biraz domates koy mesela barbunya fasulye biber kışın hop çıkarır yemeğini yaparsın harcamazsın
cebinden

Kışlık hazırlığı derken max ne kadar tutarki? Ben sizin yerinizde olsam az çok kış içinde bir şeyler hazırlardım

Sanırım kırk elli lira filan tutar. Ben de kısım minimum harcama için yapsam diyorum. Bir yandan da faiz işledik için gidiyor
Bence bu ay kışlık hazırlığınızı yapın önümüzdeki ay da kartı kapatırsınız. En azından domates yapabilirsiniz. Kışın burada domatesin kilosu 8 TLye kadar çıkıyor.

Canım nerde oturuyosun bilmiyorum ama 40 50 lira tutmaz pazardan al

Istanbul da. Domates aldim pazardan. Bir lira idi kilosu. 40 kilo aldim. 6 kilo da biber aldim kırmızı. Hepsini karıştırıp konserve yapacağım. Kisin domates corbasina, yemeklere, makarna soslarina kullanırım ins.
50 lira tuttu hepsi

X