birikim harcama tasarruf günlüğümm ✔

Kahvaltılığı aylık mı alıyorsunuz
Canim soyle yapiyorum:
Cayi, yagi, deterjanlari genelde 2 ayda bir aliyorum 2 kisi oldugumuz icin
Esim sirkette kahvalti yapiyor o yuzden bi kutu peynir bir ay gidiyor bize haftasonlari yeniyor sadece . Cunku bn pek kahvalti yapmam yapincada genelde zeytin yerim zeytin severim.
Kaynanamdan recel, annemden zeytin geldi. Bnde bi kutu peynir alinca yetiyo..
Haftalik ymk listesi yapiyorum o hafta ne pisireceksem et, sebze, bakliyat nyse onu aliyorum
Haftalik 50 tl butce ayiriyorum yetirmeye calisiyorum

Öğrendiklerinizi burada da yazsanız faydalı olur
Topikleri okumaya devam ediyorum
Ogrenip uyguladiklarim:
Isiklari acik birakmiyorum
Camasrlari bayaa birikince atiyom her hafta
Kettle gunde sadece bir defa kulnmaya basladim
Firin mecbur kalmadikca acmiyorum
Tasarruflu ampul kullaniyorum
Prizde fis birakmiyorum
Gecen topikte bir arkadas demisti salcam 3 ay, yagim 5 ay gidiyor diye
Baska arkadasda babannesi demis bir bardak yagla 2 haftami geciriyordum diye
Bende bunlari dikkate aldim bugun basladim yarim bardak yag ile 1 hafta mi gecircem
Salcamida cay kasigiyla koymaya basladim ymklere onceden bol bol kullaniyodum
Supurgeyi haftada bir calistiryorum
Utu ztn cok nadir aciyorum
Gunduz tv bile acmiyorum son 80 liralik elektrik faturamdan sonraa..

Topikleri okumaya devam ediyorum
Ogrenip uyguladiklarim:
Isiklari acik birakmiyorum
Camasrlari bayaa birikince atiyom her hafta
Kettle gunde sadece bir defa kulnmaya basladim
Firin mecbur kalmadikca acmiyorum
Tasarruflu ampul kullaniyorum
Prizde fis birakmiyorum
Gecen topikte bir arkadas demisti salcam 3 ay, yagim 5 ay gidiyor diye
Baska arkadasda babannesi demis bir bardak yagla 2 haftami geciriyordum diye
Bende bunlari dikkate aldim bugun basladim yarim bardak yag ile 1 hafta mi gecircem
Salcamida cay kasigiyla koymaya basladim ymklere onceden bol bol kullaniyodum
Supurgeyi haftada bir calistiryorum
Utu ztn cok nadir aciyorum
Gunduz tv bile acmiyorum son 80 liralik elektrik faturamdan sonraa..
Bizde de 5 litrelik zeytinyağı 1.5 ay anca denk geliyor. 4 kişilik bir aileyiz. Herşeye kullanıyoruz birde kızartma haricinde. Kızartmaya 1 L ayçiçek yağı 1 ay gisiyo bizde

Bizde de 5 litrelik zeytinyağı 1.5 ay anca denk geliyor. 4 kişilik bir aileyiz. Herşeye kullanıyoruz birde kızartma haricinde. Kızartmaya 1 L ayçiçek yağı 1 ay gisiyo bizde
Bnimde oyleydi ki biz 2 kisiyiz . 5 lt bir ay gidiyordu cok savurgandim salca ayda 2 kere aliyoduk :KK12:
Artik akillandim dikkat ediyom gerckten mutfak masrafindan.kisinca dikkat edince baya para biriktiriliyormusssss. Ogrendim.:KK66:

Bugunku harcamam:
Esime findik aldik 1 kg. : 36 tl.
(Malum tup bebek asamasindayiz)
2 ekmek : 2 tl.
Turp : 1.25 tl.
Sogan : 3.35 tl

Toplam = 42,60

Yine gitti paraciklarr puffff :KK12:

Bnimde oyleydi ki biz 2 kisiyiz . 5 lt bir ay gidiyordu cok savurgandim salca ayda 2 kere aliyoduk :KK12:
Artik akillandim dikkat ediyom gerckten mutfak masrafindan.kisinca dikkat edince baya para biriktiriliyormusssss. Ogrendim.:KK66:
Salça bizde 1 ay gidiyor babamda reflu olunca fazla salamura turşu tarzı şeyleri pek kullamnıyoruz

Kizlar fiyat karsilastirmasi mutlaka yapin
Gecen ciktim esimle nere gitcez ne alcz dedi
Bugun bisey almicam kesif yapcam dedim
A101 bimden uygun saniyodum gercektn bazi urunlerde fiyat farki var
Usenmedim bazi urunlerin fiyatlarini her iki yerdede bakip telime not etti, eve gelincede defterime not ettim
Iste o fiyatlarrrrrr

Kucuk yogurt iki yerde ayni✔
Tuvalet kagidi 12li iki yerdede ayni✔
Pul biber iki yerde ayni✔
Cif bimde 1,85. A101de 1,95
Toz seker iki kilo ikisindede ayni✔
Pilavlik bulgur bimde 1,85 a101de 1,95
Irmik iki yerde de ayni✔
Pandispanya iki yerdede ayni✔
Kup seker iki yerde de ayni✔
Koftelik bulgur bim 1,85. A101. 1,95
Nohut 1 kilo bim 4,95. A101 5,95
Pirinc iki yerdede ayni.fiyata olan var 3,55 ✔
Garnitur her iki yerde de ayni ✔
200 lu pecete her iki yerdede ayni ✔
Kirmizi mercimek 1 kilo a101 4,95. Bim 4.45

Kizlar fiyat karsilastirmasi mutlaka yapin
Gecen ciktim esimle nere gitcez ne alcz dedi
Bugun bisey almicam kesif yapcam dedim
A101 bimden uygun saniyodum gercektn bazi urunlerde fiyat farki var
Usenmedim bazi urunlerin fiyatlarini her iki yerdede bakip telime not etti, eve gelincede defterime not ettim
Iste o fiyatlarrrrrr

Kucuk yogurt iki yerde ayni✔
Tuvalet kagidi 12li iki yerdede ayni✔
Pul biber iki yerde ayni✔
Cif bimde 1,85. A101de 1,95
Toz seker iki kilo ikisindede ayni✔
Pilavlik bulgur bimde 1,85 a101de 1,95
Irmik iki yerde de ayni✔
Pandispanya iki yerdede ayni✔
Kup seker iki yerde de ayni✔
Koftelik bulgur bim 1,85. A101. 1,95
Nohut 1 kilo bim 4,95. A101 5,95
Pirinc iki yerdede ayni.fiyata olan var 3,55 ✔
Garnitur her iki yerde de ayni ✔
200 lu pecete her iki yerdede ayni ✔
Kirmizi mercimek 1 kilo a101 4,95. Bim 4.45
Bim zaten her zaman daha halka yönelik uygundur

Bize iki kişilik aileyi eşimle çok şükür Arabamız var takilarla aldık yoksa zor evimizde var çok şükür ama birikim yapamıyorum malum bizde tüp nenek yaptiriyoruz harcamalarımiz çok oldu ikinci denemeyi yaptırcaz ins yakın zman da onun için birikim yapiorym iki tane gram aldım ben altın dusukk en 95 aldım şimdi 500 lira para biriktirdım onlara gram almak istiyorum ama çok yüksek kızlar yoksa para gidicek ne yapmalıyım banka hesabında yokk ben bunu tüp bebek öncesi eşimle tatil yapmak için moral toplamak için istiyorum bakalım ben ne kadar birikim yapıcam bu tatile ihtiyacım çok varrr ...

Bize iki kişilik aileyi eşimle çok şükür Arabamız var takilarla aldık yoksa zor evimizde var çok şükür ama birikim yapamıyorum malum bizde tüp nenek yaptiriyoruz harcamalarımiz çok oldu ikinci denemeyi yaptırcaz ins yakın zman da onun için birikim yapiorym iki tane gram aldım ben altın dusukk en 95 aldım şimdi 500 lira para biriktirdım onlara gram almak istiyorum ama çok yüksek kızlar yoksa para gidicek ne yapmalıyım banka hesabında yokk ben bunu tüp bebek öncesi eşimle tatil yapmak için moral toplamak için istiyorum bakalım ben ne kadar birikim yapıcam bu tatile ihtiyacım çok varrr ...
Merhaba canim bizde tup bebek yapcaz . Olsun sen yine birikimini yap az cok . Sonucta oda ihtiyacina gidecek.bizim araba yok ev yok. Kaynanam takilarimin hepsini aldi haram zikkim olsun insallah.. bnde az cok biriktirmeye calisiyorum.

Merhaba canim bizde tup bebek yapcaz . Olsun sen yine birikimini yap az cok . Sonucta oda ihtiyacina gidecek.bizim araba yok ev yok. Kaynanam takilarimin hepsini aldi haram zikkim olsun insallah.. bnde az cok biriktirmeye calisiyorum.
Ay tam gorumcem e sinirlenmistimm bugün senin mesajı okudum koptum :) allahtan seni guldursun kız :KK66:

Yağmur'cum seni takip ediyorum. Çok iyi gidiyorsun maşallah. Altınların için çok üzüldüm. Onlar yasa gereği kadına aittir. Zaten evlenenlere destek amacli takilir nasil alabiliyorlar ki. Ama üzülme canım Allah sana daha çok verir inşallah.
Insallah canim vicdanszlar hem aliyosunyz bari mobilyamizi flan siz alin yok.hic biseye dokunmadilar bir. yil borc odedik ay sonuna 1 tl ekmk paramiz kaldigini bilirim. :cry: Hic helal etmiyorum.Cok sukur buyuk bi kismi bitti borclarin. Bnde yavastan birikim yapmaya calisiyom

Amin canim hic birni sevmiyorum hepsine uyuz oluyommm. Bnde bayramdan bayrama amannn bnden uzak olsunlarr :KK11:
Keşke Benimki lerde uzak olsa kaynanamla iyitim şükür cokk iyi bir insan ama gorumcem için aynı şeyi diyemem arada gelio bi ara hep geliodu offf işte sogudum yalnislarindan snra şimdi isinamiyorumm bende

Keşke Benimki lerde uzak olsa kaynanamla iyitim şükür cokk iyi bir insan ama gorumcem için aynı şeyi diyemem arada gelio bi ara hep geliodu offf işte sogudum yalnislarindan snra şimdi isinamiyorumm bende
Haklisin canim iste insan bikez sogudumu tekrar isinamiyo bna cok yanlislari oldu bnde onlari sildim gitti .. bni sevmesinlar umrumda degil .. hic takma bnce taktikca uzulursun.

X