Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
5 tane buyuk portakalim 7-8 tanede limonum vardi. Portakal baya yedik artik yiyesimiz gelmiyodu, limonuda sadece salatalarda kullaniyoduk .
Bozulmasinlar diye kabuklarini rendeleyip posetlerle buzluga attim kekde falan kullanirim diye..
Suylarini sıkıp buz posetlerine koydum
Arta kalan limonlari suyun icinde beklettim tanelerini saliverdi onuda bi kucuk kaba koydum salatara dokmek icin
(Malum burda limonun tanesi 1tl )
Kabaklarimida buzluga attim cabuk bozuluyorlar
Yoruldum ama degdi artik hic biseyi israf etmicemmmm
Kisacasi buzluk candır
Haklisin.canim nettede dedigin sekilde okumustum tum atildigini...bizimkiler annem annanem hep boyle hapardi aliskanlik heralde :) sıkıp suyunu siseye koyarlar sonra buzluga,. Cikarip suyla karistirip seker atip icerlerBen portakalı ve limonu butun atıyorum buzluğa bolca.. Yazın sıcak havalarda limonata yapıyorum...
Çıkarıyorum yıkıyorum 1 portakal 1 limon çözülmesini beklemeden dörde beşe bölüp robotta 1.5 bardak şekerle çekiyorum... Kabuklarıyla falan... Sonra o karışımı tgeniş bi kaba alıp üzerine 16 bardak su 1 tatlı kaşığı kadar limon tuzu atıp yarım saat 45 dakika kadar bekletiyorum sonra şişelere suzup içiyoruz... Hazır limonatalara taş çıkarır.. Çok güzel oluyor özellikle ramazanda yapıyorum iftarda ve iftardan sonra misafirlerim bitiriyor baya 3 litreye yakın çıkıyor fazladır belkide..
Artik hic bir seyim israf olmuyorr.. hic bisey cope gitmiyor..
Evin bereketi geri gldi sanirim
Ufak ufak birikim yapmayada basladim
Eski topiklerdeki yazilanlari bastan sona okumaya basladim cokkk sey ogreniyorum
inşallah canım benim eşimde kilolu ekmeği azalttı bi tek ben yiyorum yarım ekmek anca yiyorum diğer yarısı da sabaha kalıyorBiz eşimle haftaiçi ekmek yemeyiz yemeğin yanında sadece haftasonu kahvaltısında alırız:) 2 gündür hiç masraf etmedim inşallah etmem de bu ay bişeyler atarım kenara :)