birikim harcama tasarruf günlüğümm ✔

@yagmur559 dun dısarıda harcama yaptınız mı merak ettım ?
ben bugun 21 tl market alısverısı ıle gunu kapattım cok sukur
Kızlar merhabaa bEn bütün gün evdeydim temilzik yaptım yemek yaptim ankara patlamdindan dolayi Üzgünüm evden dışarı adım atasim gelemdi moralimizde bozukk yağmuru bende merak ettim hiç yazmion bizi ihmal edio harcamak sıfır benimde kızlar sanırım altın bu ara düştü dimi ekmeği mide kayinvalidem aldı bugun sogolsun

Merhaba kızlar son 10 gündür fena cozuttum dışarda yemeler konserler falan utandığımdan yazamadım :KK43: bugün maaşı alır almaz faturaları aidatı borçları kapattım. Haftaya nöbet paraları yatar o zaman da kredi kartı borcunu kapatıcam tamamen olmasa da büyük kısmını. Tek yaşıyorum iyi kazanıyorum ama kredi kartı çok belimi büktü malesef. Kurtulmam lazım bu illetten. Küçük şeyler diyerek çektirdim bi sürü üstüne de 3 ay önce aldığım tvnin taksidi birikti kapatamıyorum kazandığım emeğim oraya gidince çok üzülüyorum. İnsan bedava para bulmuş gibi harcıyo kartla. 2 ay daha sabretmem lazım ama iş yerinde arkadaşlar durdurmuyo ki hadi gezelim hadi harcayalım. Bi kaç kere borcum var veya para biriktirmeye çalışıyorum dedim inanmıyolar yada pinti gözüyle bakıyorlar ama birisinin özellikle feci birikmişi var. Kızın ay sonunda bile kartında 2 maaşlık para olduğunu gördüm. Allah artırsın gözüm yok ama o da aynı şekilde gezip dolaşıp nasıl bu kadar biriktiriyo anlamış değilim.
Fikirlerinizi bekliyorum çok kafama takıyorum kart borcunu ve bu durumları :KK43:

belkı arkadasının baska gelırı vardır canım. ne kadar maas alıyosun. bırde arkadaslara hayır demedıkce daa cok harcanıyo malesef. ınsanlar malesef konusuyolar ama kenarda bıraz paranında olması lazım K Kitappower

belkı arkadasının baska gelırı vardır canım. ne kadar maas alıyosun. bırde arkadaslara hayır demedıkce daa cok harcanıyo malesef. ınsanlar malesef konusuyolar ama kenarda bıraz paranında olması lazım K Kitappower
4000 civarı gelirim var ama 750 kira veriyorum aileme de yardım ediyorum okuyan kardeşime de harçlık gönderiyorum. Bu kredi kartı olmasa yüksek bi miktar atıcam kenara veya aileme daha çok gönderebilcem ama bi kere girdim borca işte yeni çalışmaya başladım diye hevesimi bastıramadım çok harcadım

Arkadaşım da benim gibi sadece maaş geliri var ama tek farkı ailesine para göndermemesi ve tek çocuk olduğu için kardeşi de yok. Bunlar olmayınca tamam birikir belki ama aynı yaşlarda aynı yerde çalışan 4 kızız gezmeye çıktığımızda bizi mağazaya sokuyo bakınalım diye sonra bi bakıyorum bizim elimizde poşetler o boş çıkıyor. Nasıl irade var anlamıyorum maşallahı var. Biz de 3 saftirik elimiz boş çıkamıyoruz hiçbir yerden :KK43:

daha yenı çalışmaya basladıysanız ve hevesınız varsa bıraz alın canım. sanırım yenı atandınız bende oyleydım zamanla bu korelecek bı hevesınızı alın yanı o kadarda degıl :KK54: gıt gıte he harcamalarınız hemde taksıtlerınız azalacaktır. bırde elınıze aldıgınız bırseyı ıkı defa dusunun lazım mı dıye daha sonra alın

daha yenı çalışmaya basladıysanız ve hevesınız varsa bıraz alın canım. sanırım yenı atandınız bende oyleydım zamanla bu korelecek bı hevesınızı alın yanı o kadarda degıl :KK54: gıt gıte he harcamalarınız hemde taksıtlerınız azalacaktır. bırde elınıze aldıgınız bırseyı ıkı defa dusunun lazım mı dıye daha sonra alın
7 ay oldu aslında çok da yeni değil ama benim aklımda hep birikim yapmak var bi yandan da böyle borç yapınca üzülüyorum. Arkadaşlara hayır demeyi bilmek lazım sanırım çünkü erkek arkadaşımla vakit geçirip harcamadığım kadar onlarla vakit geçirip harcıyorum bende de hata var.

7 ay oldu aslında çok da yeni değil ama benim aklımda hep birikim yapmak var bi yandan da böyle borç yapınca üzülüyorum. Arkadaşlara hayır demeyi bilmek lazım sanırım çünkü erkek arkadaşımla vakit geçirip harcamadığım kadar onlarla vakit geçirip harcıyorum bende de hata var.
Merhaba kızlar ben evdeyim küçük yer burası is bulmak sıkıntı esimde pek izin vermez her yerde evimiz(kaynanayla alt ust malesef:KK43:)Arabamız var (takilarla aldik ) cok sukur.çocuk için tadavi görüyoruz tüp bebek tedavi vs maddi manevi zor ama ben mesela cokk harcayan insan değilim parfümü kuaförüm takım toka severim kıyafet filan ama hep değil arada alırım olanları kullanırım.kendime limit koyuyorum ben eşim benjm 3000 bin maaşı var çok şükür yetioo bize ve bende aileme veriyorum anneme filan ist sürekli giderim ziyarete gram alıyorum her ay 5 tane oldu suan kendinize lütfen limit koyun kalan parayi hesapliyip alın kendinizi kısıtlayıcı arada mutlu edin derim ben.mesela ben söyle düşünüyorum sürekli ayakkabı aliom ama var diom annemin bir tane ydi beni beş var anneme alırım gibi ne bilim belki saçmada olabilir ama benin duunce tarzim öğrenci eşimin yegeni geldikçe veriyor 100 lira harçlık yani yetiriyorum yararlı olmakta çok güzel ne güzel ailenize para yolluyorsunuz masalllah ama ist yaşıyorsanız zor elbet arkadaşlarıda ekemesiniz ama mesela kendim bugün yirmi lira harciycam deyin ve üstüne çıkmayın böyle böyle iradenin kullanırsınız

kızlar moralım cok bozuk
evımızı pahalıya almıstık yaklasık 20 bın kazık yedık dıyebılırım
sımdı ıcıne tadılat yapmak zorundayız oda yaklasık 30 bın tutar dedıler bugun bı dekorasyoncuya gosterdık
bende ıcıne hıc bısey yaptırmayıp sonra mı yaptırsak dıyorum
cunku o kadar paramız yok malesef
ne yapsam bılemedım bı akıl verın bana :cry:

kızlar moralım cok bozuk
evımızı pahalıya almıstık yaklasık 20 bın kazık yedık dıyebılırım
sımdı ıcıne tadılat yapmak zorundayız oda yaklasık 30 bın tutar dedıler bugun bı dekorasyoncuya gosterdık
bende ıcıne hıc bısey yaptırmayıp sonra mı yaptırsak dıyorum
cunku o kadar paramız yok malesef
ne yapsam bılemedım bı akıl verın bana :cry:
Merhaba canim hpsini toplu yaptiramasanda bu yil bi yeri seneye bi yeri yapsann

Merhaba kızlar ben evdeyim küçük yer burası is bulmak sıkıntı esimde pek izin vermez her yerde evimiz(kaynanayla alt ust malesef:KK43:)Arabamız var (takilarla aldik ) cok sukur.çocuk için tadavi görüyoruz tüp bebek tedavi vs maddi manevi zor ama ben mesela cokk harcayan insan değilim parfümü kuaförüm takım toka severim kıyafet filan ama hep değil arada alırım olanları kullanırım.kendime limit koyuyorum ben eşim benjm 3000 bin maaşı var çok şükür yetioo bize ve bende aileme veriyorum anneme filan ist sürekli giderim ziyarete gram alıyorum her ay 5 tane oldu suan kendinize lütfen limit koyun kalan parayi hesapliyip alın kendinizi kısıtlayıcı arada mutlu edin derim ben.mesela ben söyle düşünüyorum sürekli ayakkabı aliom ama var diom annemin bir tane ydi beni beş var anneme alırım gibi ne bilim belki saçmada olabilir ama benin duunce tarzim öğrenci eşimin yegeni geldikçe veriyor 100 lira harçlık yani yetiriyorum yararlı olmakta çok güzel ne güzel ailenize para yolluyorsunuz masalllah ama ist yaşıyorsanız zor elbet arkadaşlarıda ekemesiniz ama mesela kendim bugün yirmi lira harciycam deyin ve üstüne çıkmayın böyle böyle iradenin kullanırsınız
Bnde kucuk bi yerdeyim canim ayni sekilde is imkanida sıkıntı . bizde tedavi surecindeyiz artik ne artarsa

Merhaba canim hpsini toplu yaptiramasanda bu yil bi yeri seneye bi yeri yapsann
artık malesef oyle olacak canım cunku elde avucta olan bellı

CANİ m yağmurun dediği gibi az az yaptir mesela zorunlu olanı ilk sıraya al araştırma yap piyasa araştırması uygun yaptir yapılması gerekenler neler canim ?
mutfak banyo tuvalet hepsı,sonra kapılar ve boya cok dı mı :KK43: artık bı kac kısıyle daha goruselım bakalım canım ne fıyat verecekler

Moralim bozuk bu ay ekstradan cok masraf cikti :KK43:
Disci, ilaclar, hali, sinav param vs.
Bu ay kenara bisey atamicam gibi :KK12:
Bugunku harcamam:
1 ekmek 1 tl
Eczaneden ilac 18 tl
Bimden 2 paket cekirdek, 1 paket goflet 10 tl
Temadan gecen yag almistim ucuz diye meger pahaliymis geri iade ettim fark verip sampuan aldim farki. 4.25 tl

Toplam = 33, 25 tl.

X