- 17 Eylül 2015
- 5.268
- 6.092
Karbonat saçı dökmez miBu gün çıkmicam 0 harcama.
Saçıma bakım yaptım evde malzemem vardı.
Şampuanım bitmiş, dolapta arkadaşımın bıraktığı şampuan vardı içine karbonat ve bal kattım bunu kullancam bitene kadar en az 1 ay gider bana. Sonra da nopoo yapcam artık. Dolaptaki ürünleri baya kullandım ama bi 4-5 ay yetecek kadar var hala.
Dökeceğini sanmıyorum en azından bende dökmedi, yalnızca karbonatı saf kullandığımda sertleşme olmuştu daha önce bu defa baldan mı şampuandan mı bilmiyorum ama saçım gayet yumuşak oldu sirkeye gerek kalmadı.Karbonat saçı dökmez mi
Cimrilik performansı ile20 tl kuaför
24 tl yemek
6 tl para üstü ve maaştan önce cüzdanda kalan 30 tl kumbaraya gitti.
300 tl gün parasını yolladıktan sonra maaştan kumbara dışında 300 tl kaldı
Bu ay yaptığım gereksiz harcamaları ve dışarda yenilen yemekleri saymazsak cimrilik performansım iyiydi
Yarın maaş günü, elimde kalan parayı başka bir hesaba aktarıp 0 kumbara 0 birikim ile başlayacağım.
Aralık 15- ocak 15 arası 300 tl gün +2 çeyrek+300 tl+142 tl kumbaraCimrilik performansı ilemaşallah canım o bile iyi artmış. :)
Yani bi deftere yaz... Çantana o defteri koymasan bile yanında ufak Bi kağıt oldun en azından :)Aralık 15- ocak 15 arası 300 tl gün +2 çeyrek+300 tl+142 tl kumbara
Tüm hesaplamalarıma rağmen nereye gittiğini bilmediğim 250 tl varben harcadıklarımı bir de deftere mi yazsam napsam. Kendime excell tablosu yapmıştım ama her şeyi yazmamışım, büyük harcamaları faturaları falan yazmışım sadece, bankadan ne çektim ne harcadım bilmiyorum kısaca. Burada yazdıklarıma dönüp bakmaya üşendim şimdi
Asgari ödediğin zaman her ay faiz ödüyorsun ve her ay 3-5 tabağa vereceğin paranı bankaya yediriyorsun. Senin yerinde olsam elimdeki parayla kart borcumu kapatıp, kartı tamamen kapatırdım. Demek ki sen de kart kullanma kültürü ve bilinci gelişmemiş. Ondan sonra her şeyi nakit alıp, taksit yapacaksammda nişanlımın kartından yapardım.Selam kızlar uzun zamandır yoktum internet paketin bittiği için. Size bişey danışcam mayısta düğünümüz var kenarda 6000 TL paramız var düğün zamanı harcamak için kredi kartım 1000 TL full her ay maaşımı alınca asgarisini yatırıp sonra yine harcıyorum kısır bi döngüye girdim resmen sizce kenardaki paradan kullanıp kredi kartı borcumu bitirsem mantıklı olur mu en kötü düğün zamanı taksitli alışverişte kullanırım yoksa asgarisini yatırıp kendimi kullanmamak için zorlasam mı gerçi her ay maaşımdan 300 TL kredi kartına yatırınca elimde para kalmıyor mecbur harcıyorum ne yapsam bilemedim
M mutlumayis sen her ay kredi kartına extradan faiz ödüyorsun. Kart kullanan birinin her ay tüm borcu ödenebilmesi oazım. Yoksa ipin ucu kaçar.
Ben olsam kartı kapatır o kartı da Yok ederdim.
Kesinti olmaz sadece faiz işletirler...segazel . Netin iyiymis gerci ev arkadasinla ortaklasa oduyosun sanirim.
Esimde bugun neti odeyecekti 3 gun gecikme oldu son odeme tarihini unutmusuz kesinti olmaz umarim..
Elektrik su faturalarim hala gelmedi endiseli bekleyissss
Hala haftalik yemek listesi olusturamadim.Aklima ne gelirse onu yapiyorum.
Bugunku menu : topalak corbasi,lahmacun (hazir), ayran, manti tarzi makarna