birikim harcama tasarruf günlüğümm ✔

Eskiden bende pazarda ne sebze meyve görsem alırdım evde 2 kişiyiz baktım ziyan oluyor ona göre alıyorum
Her evin ailenin yemek yeme şekli vs farklı olabilir
Bence önemli olan israfsiz ve sevdiğiniz gıdaları içinde olan market harcaması yapabilmek
Sonuçta herseyden kısılır ama gıdadan kisilmaz

Biz pazara gitmiyoruz. Son 1-1,5 yılda bir kere üç hafta önce gittik. Gözlemim şu pazarda domates, biber, yemeklik malzemeler kısaca sebze markete ve manava nazaran çok ucuzdu
Ancak meyvenin fiyatı aynıydı hemen hemen.

Daha çok meyve almaya gidiyorsanız fiyat çok farketmiyor. Ancak meyve çeşidi çok

Ben fiyatı yerel market ve manava kıyasladım. Migros'ta ise tüm manav çok pahalı ki 7 liraya bile domates aldığımı biliyorum. Yazın bile 4 liraydı. Her daim sebze meyve pahalı oluyor

Migros'ta ceviz oluyor. İnçe kabuklu kilosu 20 tl falan oluyor. Kırılması çok kolay oluyor. İçinde hiç çürük çıkmadı. Hiç atmadım. Ancak yurt dışından öı geliyor bilmiyorum. İri de oluyor

ben de bu hafta pazara da gıtmıcem sütte almıcam
gecen haftadan kalanlarla ıdare edıcem
baya mısafır agırladım artık onlarla gecıstırırım
zaten haftasonu düğün var kv.lere gıdıcez
ıkı gun yokuz
bırazda sutum var yogurdum sebzem meyvem hep var onları curutmeden yesek ıyı

Aaa ama bende kendime şal aldım 150 tl ona verdim. Bak harcama yaptığımı unutmuşum

Günaydın
sabah 2 tl simit parası fazla aldım arkadaşlara da kokar yemek isterler diye
bugün başka harcama yapmam
akşama da bezelye pilav çorbam var
bu haftayı atlattık mı yeter
haftaya market alışverişine çıkmam lazım

günaydın kızlarrr ben ayın 5 inde maaşımı aldım 900 tl taksitlere ödedim elektirk ve doğaz gaza da 100 tl ödedim geriye 300 tl kaldı
dünde pazar market vs derken 50 tl ancak kaldı
büyük çuvalda un falan aldık bir aylık gıda masrafını yaptık helali hoş olsun

kızlar bu arada size dün duyduğum bişeyi anlatayım
dayım bi kaç yıl önce tüplü tv nin arka hoparlör yerine sürekli para atıyomuş kağıt paralar bi süre atmış sonra açınca 300-400 tl gibi bi miktar çıkmış gidip o paraylada koltuğun döşemesini yaptırmış
çok hoşuma gitti
demek ki insan biriktirmek isterse her şekilde birikim yapar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…