birikim harcama tasarruf günlüğümm ✔

Cok yiyoruz sanirim
Kimi mesela sadece iki kilo elma portakal alir gelir
Ben kivide gozum kalir
Ananasta gozum kalir
Hurmada gozum kalir
muz,o bu derken bi dunya sey ..
Z.yagini paketli kullanamiyorum tiksiniyorum
El yapimi aliyorum bir dunya para 120 liraydi gecen yil
Peynirimi trakyadan getirtiyorum 27 lira Kilosu
Ama bakiyorum insanlar 10 liraya peynire pahali diyor :KK43:
Zeytin kirma el yapimi,
Kuriyemissiz evde durmam
Eti marketlerden almam
Off boyle olunca cok oluyor :KK43:
Canım millet beleşçi olduğundan 1 lira bile onlara pahalı gelir :KK70:

Canım millet beleşçi olduğundan 1 lira bile onlara pahalı gelir :KK70:

Yok kiz belesciLik degilde insanlar kiymetini biliyor sanirim paralarinin
Eski usul besleniyo cogu
Paketli gida almiyor
Ne bileyim tek cesit peynir zeytin
Iki cesit meyve falan
Benim eve bakiyorum en cok para mutfaga gidiyor
Hee torpuledim mi kendimi evet
Yumusatici,sac kremi,hazir meyve sulari,hazir salca,seker ,hazir corba,donduruulmus gidalar alMiyorum
Bu bile farketti

Yok kiz belesciLik degilde insanlar kiymetini biliyor sanirim paralarinin
Eski usul besleniyo cogu
Paketli gida almiyor
Ne bileyim tek cesit peynir zeytin
Iki cesit meyve falan
Benim eve bakiyorum en cok para mutfaga gidiyor
Hee torpuledim mi kendimi evet
Yumusatici,sac kremi,hazir meyve sulari,hazir salca,seker ,hazir corba,donduruulmus gidalar alMiyorum
Bu bile farketti
Bence de belescilik değildir.
Yumuşatıcı zaten sağlığa zararlı. Durulanmadığı için direk kıyafetten derine temas ediyor.Ben hiç kullanmadım. Saç kremi yerine sirke. Çok memnun kaldım ben:) durulama suyuna biraz yetiyor. Hazır çorbalar da çok sağlıksız. Miss gibi tarhana yapmak ile aynı zaman kaybı yaşatıyor kendileri:)
Bu tarz gider kalemleri bayağı fark ettiriyor ev ekonomisini.

Ya arkadaşlar bizim milletimizde şu var... Haksızsam haksızsın diyin... Piyasanın durumu belli... Gidiyo markete manava... Eee.. Bu niye bu kadar pahalılandı... Sen sor diye pahalandı o ürün. O sene ürün çıkmaz ondan pahalılanır, don vurur pahalılanır, kriz çıkar, ekonomi alt üst olur ondan çıkar fiyatı... Ya arkadaşlar benim dedem 10 kuruş daha ucuz diye gider çürük meyve alır gelir ya.

Yumuşatıcı zaten sağlığa zararlı. Durulanmadığı için direk kıyafetten derine temas ediyor.Ben hiç kullanmadım. Saç kremi yerine sirke. Çok memnun kaldım ben:) durulama suyuna biraz yetiyor. Hazır çorbalar da çok sağlıksız. Miss gibi tarhana yapmak ile aynı zaman kaybı yaşatıyor kendileri:)
Yok ya bu zaten beleşçilik olmaz... Witch biraz önce dedi ya 10 liralık peynire pahalı diyolarmış... Demek ki birileri onlara getirsin para almasın kafasındalsr mıdır nedir? :)

Paketlenmiş gıdaları ben de tercih etmem, hazır çorba en son ne zaman aldım bilmem mesela, hazır reçel meyve suyu büskivi vs ancak biri alır da gelirse girer evime. Genelde kendim yaparım kurutmalık, turşu, reçel gibi şeyleri. Tek sıkıntım yaşadığım şehirde pazarın bana uzak olması, ama manavdan aldığım şeyler genelde buranın yerli ürünleri olduğundan yine doğal ve fiyat olarak pazardan çok pahalı değil.

Saç kremi hiç kullanmadım, şampuan olarak da mümkün olduğunca doğal olanlarını kullanmaya çalışıyorum. Bakım malzemesi olarak doğal evde yapılacak şeyleri ve bitki yağlarını kullanırım. Kozmetik alışverişim sıfıra yakın ve zararsız oluyor böylece. Yumuşatıcı sadece perdelere ve kilimlere kullanıyorum, genel temizlik için de sirke kullanmaya çalışırım deterjan yerine.
Dışarı çıkmadım bu gün, yemek ve temizlik yaptım.
Yazın dondurucuya attığım sebzeler vardı biraz onları kullandım.
0 harcama.
Haftaya ailemin yanına gidiyorum, 3 ay orda kalıcam umarım birikim şansım artar.burda pek rahat duramıyorum dışarı çıktıkça harcıyorum gerekli gereksiz. Orda fazla sosyal olmamaya kararlıyım:)) ama tabi kumbara ve altın motivasyonumu kaybetmemem lazım bana gaz verin kızlar:KK70:

Paketlenmiş gıdaları ben de tercih etmem, hazır çorba en son ne zaman aldım bilmem mesela, hazır reçel meyve suyu büskivi vs ancak biri alır da gelirse girer evime. Genelde kendim yaparım kurutmalık, turşu, reçel gibi şeyleri. Tek sıkıntım yaşadığım şehirde pazarın bana uzak olması, ama manavdan aldığım şeyler genelde buranın yerli ürünleri olduğundan yine doğal ve fiyat olarak pazardan çok pahalı değil.

Saç kremi hiç kullanmadım, şampuan olarak da mümkün olduğunca doğal olanlarını kullanmaya çalışıyorum. Bakım malzemesi olarak doğal evde yapılacak şeyleri ve bitki yağlarını kullanırım. Kozmetik alışverişim sıfıra yakın ve zararsız oluyor böylece. Yumuşatıcı sadece perdelere ve kilimlere kullanıyorum, genel temizlik için de sirke kullanmaya çalışırım deterjan yerine.
0 harcama.
Haftaya ailemin yanına gidiyorum, 3 ay orda kalıcam umarım birikim şansım artar.burda pek rahat duramıyorum dışarı çıktıkça harcıyorum gerekli gereksiz. Orda fazla sosyal olmamaya kararlıyım:)) ama tabi kumbara ve altın motivasyonumu kaybetmemem lazım bana gaz verin kızlar:KK70:
Csnım zaten orada bi arkadaş çevren pek yoksa zaten yapılacak pek de bişey olmuyor... Birde sosyal aktivite yapabilecek kadar büyük bir yer değilse o bile para harcamamaya etken. :)

Arkadaş çevresi az buraya göre, ama Ankaraya gidiyorum yani sadece yol parası beni göçürecek cinsten. Haftada bir gün okula gidicem ders için 15 tl yol parası. Bol kitap almam gerekecek. izinli olduğum için ekdersim de kesilecek. Annemlerin elektrik ve doğalgazını otomatik ödemeye bağladım bu kış ben ödeyeceğim. Yani buradaki masrafa yakınım yine. Sadece kumbara disiplinini aksatmadan devam ettirmem ve her gidiş gelişte önünden geçtiğim mağazalara fazla dalmamam lazım :KK70:Gereksiz harcamaya meyilli oluyorum ah bu ucuz mağazalar onlar yaktı beni :KK70:
Bir de ek gelir araştırcam olursa çeviri falan yaparım ya da örgü vs işine girerim yine. Öğrenciliğimde çok yapmıştım:))

0 harcama.
Aynen ben de bu tarz yapıyorum. Özellikle kozmetik hiç yok hayatında. Düğünden düğüne o da kuaforlerde oluyor genelde.
Çoğu şeyi kendim yapmaya çalışıyorum kışın da yemek konusunda çok rahat ediyorum.
Sağlıklı huzurlu nice birikimlere o zaman:)

X