• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biricik Misafirlerim ( ! )

nur0993

Türkiye Cumhuriyeti <3
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2011
2.496
31
158
Günaydın arkadaşlar.. Ben birşey sormak istiyorum. Evinize misafir gelecekse bunu size mi söylerler yoksa eşinize mi ? Yani şöyle diyeyim bayan olan kişi eşinizi mi arayıp biz akşam size geleceğiz der?
Normalinin böyle olduğunu zannetmiyorum. Bunları neden söylüyorum.. Çünkü bizim arkadaşlarımız var eşimle Onlar nişanlılar eskiden beri arkadaşız yani hepimiz tanıyoruz birbirimizi. Bize akşamları oturmaya gelecekleri zaman bir kere bile bana demediler. Nur müsaitseniz size geleceğiz diye. ilk başlarda dikkat etmedim ama hep böyle. O evin kadını benim. Eşim bilemez ki ben müsait miyim neyim işim mi var.. Gerçi eşime sorarken de zannetmiyorum ki Nur'a sor bakalım müsaitse geleceğiz dediklerini.. Direk biz akşam size gelcez felan diyorlardır. Ben Fatihe kızdım kaç sefer açma konuşma diye. Birde uğur fatihi arasa belki anlarım. Selin arıyor fatihi biz gelcez diye.
Bu isyanımın sebebi de.. Dün yine bize gelmek istemişler. Ben eve gittiğimde saat 5 i biraz geçiyordu. Fatih aradı işte belki uğurla selin gelir dedi. Hatta Veli'yle Gamze de gelebilir dedi. Ay sinirlerim tepeme çıktı resmen. Veli ve Gamzede nişanlılar ve hayatımda sadece 1 kez yarım saat felan aynı ortamda bulundum. Kızdan da hiç hoşlanmamıştım. Onlar kendi planlarını yapmışlar gelcekler yani rahatlığa bakınız. Evimze ilk defa gelcek birileri şimdi kalktım süpürge yaptım sildim felan. Yemeğe giriştim ( HER geldiklerinde yemekli gelirler bir çay içip gidilmez ) Kızlar önce geldi. Direk ceketlerini çıkardılar hooop yatak odasına girdiler koydular felan. Terlik alayım ben dedi Gamze olan yatak odamda terliklerim. vs vs Bu hareketlere bakan der ki aa bunlar kırk yıllık arkadaş. Hareketleri basit basit. Ben yemeklerle uğraşıyorum onlar dedikodu yapıyorlar :1: Sonra erkekler geldi. Eşim işten yeni çıkmıştı.Ben sofra hazırlıyorum o nişanlısıyla kavga ediyor.. Şaak salona geçiyorlar felan. Yani ilk defa gelinen, tanınmayan birinin evinde yapılmayacak herşey yapıldı evimde. Birşey diyemedim tabiki. Gelmesinler diyemem Uğur eşimin kardeşi gibi. Ama gelecekleri zaman sorulması gereken kişinin ben olduğumu nasıl anlatabilirim. Önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

bu ne terbiyesizlik yatak odası özel olan bir yer nasıl giriyorlar böyle !!! senin yerinde olsam eşini bidaha aradıklarında bende tekrr onları arar beni arasaydınız müsait olup olmadığımı söylerdim başka zaman beklerim bugu mğsait değiliz der telefonu kapatırdım...

esınle konus canım.bır daha onu aradıklarında nur u arayın.o musaıtse kabul eder sızı desın.sızınle muhattap olması gerektıgını bılsınler.sevmem boyle densızlıgı

esınle konus canım.bır daha onu aradıklarında nur u arayın.o musaıtse kabul eder sızı desın.sızınle muhattap olması gerektıgını bılsınler.sevmem boyle densızlıgı

Evet eşimin yapması gereken o ama diyebilir mi bilemiyorum.. Bende sevmiyorum böyle şeyleri .

Seni cok iyi anlıyorum çünkü bende de benzer durumlar oldu.

Esim akrabalarıyla gün icinde telefonda konuşuyor mesela diyor ki yarın yemeğe gelin. Kendisi davet ediyordu. Misafiri cok sever.

Ben de usulca bir konuşma yaptım. Dedim ki 'bak askım, bu evin hanımı benim. Misafir gelecegi zaman banyonun fayanslarina kadar siliyorum. Bundan haberin var mı? Kaldı ki evi temizliyorum, yemek yapıyorum tatlıya varana dek. Bunların hepsi bir günde yapılamaz. Hatta geldikleri zaman da sofra hazırla, servis yap, sofrayı kaldır, çay servisi yap. Benim ne kadar yorulduğuma dair bir fikrin olamaz çünkü sen o sırada yiyip içip, muhabbet ediyorsun. Bundan sonra benim fikrimi almadan kimseyi davet etme. Gelecek olanlar da 2 gün oncesinden söylesinler cat kapı misafir kabul edemem kusura bakma dedim. Esim cok anlayışlidir. Tamam dedi. Şimdi kimseyi davet etmiyor, ben istersem davet ediyorum. Hatta baskaları bizi yemeğe davet ettigi zaman benimki, esime sormam lazım başka programımız olabilir diyormuş. Yazık kiyamam. Sen de bir konuşma yap canım. Üstelik sen çalışan bir hanımsin. Bu arada dominant bir karakter değilim. Sadece bu konuda baskın olmam gerekiyordu zira onları ağırlayacak kisi benim.

HATTAA.. Bunlar yine bana sormadan yatılı bile kaldılar biliyor musunuz :1: Yani şaşırdm böyle kalacaklar mı dedim eşim evet öyleymiş dedi. Ağzımı toparlayamadım bir karış açık kalmıştı :1:

Seni cok iyi anlıyorum çünkü bende de benzer durumlar oldu.

Esim akrabalarıyla gün icinde telefonda konuşuyor mesela diyor ki yarın yemeğe gelin. Kendisi davet ediyordu. Misafiri cok sever.

Ben de usulca bir konuşma yaptım. Dedim ki 'bak askım, bu evin hanımı benim. Misafir gelecegi zaman banyonun fayanslarina kadar siliyorum. Bundan haberin var mı? Kaldı ki evi temizliyorum, yemek yapıyorum tatlıya varana dek. Bunların hepsi bir günde yapılamaz. Hatta geldikleri zaman da sofra hazırla, servis yap, sofrayı kaldır, çay servisi yap. Benim ne kadar yorulduğuma dair bir fikrin olamaz çünkü sen o sırada yiyip içip, muhabbet ediyorsun. Bundan sonra benim fikrimi almadan kimseyi davet etme. Gelecek olanlar da 2 gün oncesinden söylesinler cat kapı misafir kabul edemem kusura bakma dedim. Esim cok anlayışlidir. Tamam dedi. Şimdi kimseyi davet etmiyor, ben istersem davet ediyorum. Hatta baskaları bizi yemeğe davet ettigi zaman benimki, esime sormam lazım başka programımız olabilir diyormuş. Yazık kiyamam. Sen de bir konuşma yap canım. Üstelik sen çalışan bir hanımsin. Bu arada dominant bir karakter değilim. Sadece bu konuda baskın olmam gerekiyordu zira onları ağırlayacak kisi benim.

Birkaç kez rahatsızlığımı dile getirdim. Hatta eşim Seline demiş nuru ara yada ona mesaj at diye ama bana birşey söylenmedi. O günlerde de gelinmedi. Birkaç kez de açmadı fatih telefonu. Sonrasında ben aranabilirdim ama olmadı :)

eşiniz onlara bir sorayım eşim müsait mi demiyor mu yani ? hiç hoşlanmam öyle emrivakilerden...

Normali de bu zaten birazda eşinizden kaynaklanıyor size danışmadan kabul etmemeli !!!
Çok rahat hareket etmeleri de hoş değil hiç hoşlanmadım :47:
Bayan bayanı arar erkek erkeği eşiniz de sizi araması gerektiğini söylemeli yada açmamalı...

evin hanımı sizsiniz, sizin onayınız alınmadan yemekli misafir çağrılmaması gerekir. eşinizle mutlaka konuşun. misafir geleceği zaman evin bütün yükü maalesef bayanlarda oluyor, o yüzden sizin onayınız önemli. ister yemekli ister oturmaya misafir yada arkadaşları gelecekse eşim mutlaka benden onay alır, bensiz bir karar vermez. hatta kayınvalidem önceden eşimi arayıp size gelcez ya da bize gelin derdi. eşim yine bana sorardı. kayınvalidem de farketmiş eşimin benden onay aldığını, artık eşimi aramıyor direk bana soruyor, gelelim mi kızım musait misiniz diye. doğrusu budur.

bu ne terbiyesizlik yatak odası özel olan bir yer nasıl giriyorlar böyle !!! senin yerinde olsam eşini bidaha aradıklarında bende tekrr onları arar beni arasaydınız müsait olup olmadığımı söylerdim başka zaman beklerim bugu mğsait değiliz der telefonu kapatırdım...

Birgün ters anıma gelecek böyle olacak eminim de şimdilik daha sakinim. Birde akşamları evde çok sıkılıyorum tek başıma şehir merkezinden uzaktayım biraz. Misafir olsun da ne olursa olsun dediğim zamanlarda olmuyor değil :(

Normali de bu zaten birazda eşinizden kaynaklanıyor size danışmadan kabul etmemeli !!!
Çok rahat hareket etmeleri de hoş değil hiç hoşlanmadım :47:
Bayan bayanı arar erkek erkeği eşiniz de sizi araması gerektiğini söylemeli yada açmamalı...

Evet bende böyle düşünüyorum. Bayan bayanı arar ama öyle olmuyor işte. Mesela pazar günü bir mesaj geldi eşim uzanmıştı. Selin napıyosunuz yazmış Tabiki fatihe. Bende cevap attım oturuyoruz fln. Dedi öylesine bir mesaj attım. Bana da atamaz mıydı.? Mesela ben durup dururken Uğura mesaj atmam Fatihte kızar böyle birşeye.

evin hanımı sizsiniz, sizin onayınız alınmadan yemekli misafir çağrılmaması gerekir. eşinizle mutlaka konuşun. misafir geleceği zaman evin bütün yükü maalesef bayanlarda oluyor, o yüzden sizin onayınız önemli. ister yemekli ister oturmaya misafir yada arkadaşları gelecekse eşim mutlaka benden onay alır, bensiz bir karar vermez. hatta kayınvalidem önceden eşimi arayıp size gelcez ya da bize gelin derdi. eşim yine bana sorardı. kayınvalidem de farketmiş eşimin benden onay aldığını, artık eşimi aramıyor direk bana soruyor, gelelim mi kızım musait misiniz diye. doğrusu budur.

Normalde eşimde benden onaysız adım atmaz ama bu konuyu pek önemsemiyor sanırım. Yani gelenler genç ve arkadaşlar ya ev dağınık olsa da olur yemek az olsada olur diyemi düşünüyor anlamadım.

Birgün ters anıma gelecek böyle olacak eminim de şimdilik daha sakinim. Birde akşamları evde çok sıkılıyorum tek başıma şehir merkezinden uzaktayım biraz. Misafir olsun da ne olursa olsun dediğim zamanlarda olmuyor değil :(

Evet bende böyle düşünüyorum. Bayan bayanı arar ama öyle olmuyor işte. Mesela pazar günü bir mesaj geldi eşim uzanmıştı. Selin napıyosunuz yazmış Tabiki fatihe. Bende cevap attım oturuyoruz fln. Dedi öylesine bir mesaj attım. Bana da atamaz mıydı.? Mesela ben durup dururken Uğura mesaj atmam Fatihte kızar böyle birşeye.

Hem evli bir adamın ne yaptığı onu neden ilgilendiriyor acaba? Hoş degil eşiniz mesafe koymalı yoksa sizin için zor olur karşı taraf yırtık biraz belli ki. İnsanların içini de bilemiyoruz ki iyi niyetli desek sonra bir bakıyoruz neler oluyor, kötü niyetli desek bu kezde ya kötü değilse diye düşünüyoruz :20: En güzeli eşinizin mesafe koyması siz bunu eşinizle konuşun. Erkek bir arkadasımız beni arasa sana sormadan kabul etsem hoşuna gider mi yada bana napıyorsun diye arada mesajlar atsa sen hoş karşılar mısın gibi sizde hoşlanmadığınızı açıkca belirtin bence işe yarayacaktır.

Normalde eşimde benden onaysız adım atmaz ama bu konuyu pek önemsemiyor sanırım. Yani gelenler genç ve arkadaşlar ya ev dağınık olsa da olur yemek az olsada olur diyemi düşünüyor anlamadım.

kesinlikle öyle düşünüyor. kendisi çok samimi olduğu için rahatsız olacak bir durum yok diyor. ayrıca erkekler ev temiz mi değil mi pek önemsemezler. aynı bu konuda bizde eşimle tartışırdık. çok samimi arkadaşları var, onlar habersiz gelsin biz habersiz gidelim ben çok samimiyim derdi, ayıp oluyor böyle izinler felan. ben orda dur dedim. sen artık evli bir adamsın, kaldı ki ben çok samimi değilim daha, hem biz daha yeni evliyiz, birbirimize doymadan zırt pırt kimse gelmesin evimize. hem o çok samimi dediği arkadaşının eşide bana dert yandı. valla en iyisini yapıyorsun dedi, ben alıştırdım birbirimizle yanlız kalamaz olmuştuk, haftada 3 gece yatılı gelen vardı eskiden dedi. yani en iyisi bence 2 haftada bir yemekli misafir, fazla muhabbet arayı bozuyor. hem sizinkiler yatak odasına daldıklarına göre sizin bu olaya acil el atmanız lazım. belli siz daha oturaklısınız, kafanıza uygun tipler değil. açık açık gelenlere bile söyleyebilirsiniz, birazda suratınızı asın, anlasınlar.

Hem evli bir adamın ne yaptığı onu neden ilgilendiriyor acaba? Hoş degil eşiniz mesafe koymalı yoksa sizin için zor olur karşı taraf yırtık biraz belli ki. İnsanların içini de bilemiyoruz ki iyi niyetli desek sonra bir bakıyoruz neler oluyor, kötü niyetli desek bu kezde ya kötü değilse diye düşünüyoruz :20: En güzeli eşinizin mesafe koyması siz bunu eşinizle konuşun. Erkek bir arkadasımız beni arasa sana sormadan kabul etsem hoşuna gider mi yada bana napıyorsun diye arada mesajlar atsa sen hoş karşılar mısın gibi sizde hoşlanmadığınızı açıkca belirtin bence işe yarayacaktır.

Ya eşimin umrunda bile değil ki :1: Yani mesaj atsa normalde de cevap atmaz zaten müsait olmuyor ama selin de atmasın yani mesaj. Evet Uğur bana mesaj atsa Fatih kızar. Ama Selinin rahatsız olacağını sanmıyorum. Çünkü zaten ilk 4 kişi bir araya geldiğimizde bana anlattığı şey işte 3 kez aldattı beni şöyle yakaladım böyle yakaladım felan oldu. Aşmışlar :1:

beyin anlasiyli biri mi?? yada hööd hööd biri mi ??

yani oturup konussan derdini paylassan anlar mi seni anlamaz mi diye merak ediyorum??

eşimin arkadaşları hepsi evli ama bize gelecekleri zaman eşimi ararlar ben bunda bi sorun görmüyorum.zaten eşim beni arar müsait miyiz diye sorun yoksa gelirler.
evin hanımı olmakla alakası yok bunun sonuçta o evin bi bireyi de eşin,eşini arayabilirler ama sorun eşinin sana danışmaması.

kesinlikle öyle düşünüyor. kendisi çok samimi olduğu için rahatsız olacak bir durum yok diyor. ayrıca erkekler ev temiz mi değil mi pek önemsemezler. aynı bu konuda bizde eşimle tartışırdık. çok samimi arkadaşları var, onlar habersiz gelsin biz habersiz gidelim ben çok samimiyim derdi, ayıp oluyor böyle izinler felan. ben orda dur dedim. sen artık evli bir adamsın, kaldı ki ben çok samimi değilim daha, hem biz daha yeni evliyiz, birbirimize doymadan zırt pırt kimse gelmesin evimize. hem o çok samimi dediği arkadaşının eşide bana dert yandı. valla en iyisini yapıyorsun dedi, ben alıştırdım birbirimizle yanlız kalamaz olmuştuk, haftada 3 gece yatılı gelen vardı eskiden dedi. yani en iyisi bence 2 haftada bir yemekli misafir, fazla muhabbet arayı bozuyor. hem sizinkiler yatak odasına daldıklarına göre sizin bu olaya acil el atmanız lazım. belli siz daha oturaklısınız, kafanıza uygun tipler değil. açık açık gelenlere bile söyleyebilirsiniz, birazda suratınızı asın, anlasınlar.

kesinlikle kafama kültürüme hiç birşeyime uygun değil ama eşimin hatrına katlanıyorum. Zaten evlenmeden önce 4 kişi bir yere gidilcekse mesela Fatih diyordu onlar da gelsin Olmaz diyordum. Evlendikten sonra biraz daha sık görüşmeye başladık. Nişanlı bir çift için ev ortamı hemde genç arkadaşların evi. Bulunmaz birşey :) Böyle de düşünüyorlar sanırım. Dün biraz öteki kıza surat astım da ne bileyim eşim de bir arkadaşı ilk defa geldi diye hevesli hevesli evi gezdiriyordu suratımı görüp morali bozulsun istemedim :)

beyin anlasiyli biri mi?? yada hööd hööd biri mi ??

yani oturup konussan derdini paylassan anlar mi seni anlamaz mi diye merak ediyorum??

Anlar. Ben söyledim birkaç kez. Demiş Seline nura mesaj at diye. o da bana mesaj felan atmadı. Ya işte o günlerde gelmediler. Yada Uğur aramış sanırım Fatihi böyle birşeyler :1:

Back