Biri bana yardım edebilir mi?

Ayni benim annem! Annemde bana cok benzer seyler yapti. Evlenincede degismiyor. Simdiden soyleyebilirim :)

Hanımlar,
konu sahibesine yorum yaparken "ilaç" tavsiye etmeyelim, "bitkisel" bile olsa, ilaçlar doktorlar tarafından hastaların sağlık durumuna göre reçete edilmelidir.

Merhabalar. Daha önce de yazılar yazmıştım annemle ilgili buraya. Ama ben inanılmaz caresizim suanda. Biz 3 kiz kardeşiz 1 de erkek kardeşimiz var. Bir kız kardeşim evli. Bende sozluyum. Bir kardeşim de dul. Ben 25 yasimdayim. Yillardir ayni seyleri yasiyoruz ama En son yaşadığımız olayı anlatıyorum sizlere. Sorun annemle ve olayi sozumde yasadik. Ben annemin sorunlu biri olduğunu bildiğim için sozlum ile konuşup dikkatli ilerlememiz gerektiğini söyledim çünkü onumde 2 tane örnek var. Kardeslerimin yaptığı şeyleri yapmadim. Ne bileyim annesiyle tanışmaya annemden izinsiz gitmedim anneme sormadan buluşmaya gitmiyorum falan. Izin alıyorum her şey için. Söz kısmı gelicez artık dedim ki sozlume anneni getir annemle konuşsunlar. O nasıl isterse öyle olsun bana söyleyemiyor size söyler sorun yasamayiz. O da tamam dedi. Annesi annemi arayıp musaitseniz gelecegiz demiş. Annemde tamam demiş. Bende eve geldim işten kapida anahtar ariyordum. Annemi kardesimle konuşurken duydum. Ağlıyordu. Bir baktım iste o onlarin ailesiyle birlik olmuş bizi istemiyor onun evlenince evine bile gitmicem diyordu. Sok oldum. Annem laftan anlamayacak biri olduğu için o kadar üzüldüm ki gittim odama saatlerce ağladım. Odamdan çıkmadım. Uyuyakalmisim. Neyse böyle bir soğukluk girdi aramıza. Bu arada ben zaten bir şey bekliyorum böyle tartışma çıkarır çünkü, o yüzden çok üzüldüm. Neyse bana trip atıyor bir kaç gün konuşmadık geldim eve yattim direk sürekli. Neyse söz için konuşmaya gelecekler bir damla yemek yapmamış. Işten geldim kostur kostur yemek yaptım. Geldiler onların yanında benle hiç konuşmadı. Ertesi gün Bende ışteyken çok kafama takıldı aradım annemi ve konuştum bana ağza alınmayacak hakaretler etti. Iki kere özür diledim hiçbir şey yapmadığım halde. eve geldim yine durumlar aynı. Soz günü konuşur dedim yok soze bir saat kala gitti evden. Insanlar evden çıktı geliyorlar ne yapacagimi şaşırdım. Mutlu olmak gerekirken ben dokunsalar aglayacaktim. Geldiler annem hasta dedik. Ama gece boyu korktum gelip mahvedecek diye. Neyse onlar gitti söz taktık annem geldi. Evde kavga çıkardı. birbirine girdi yine tabi herşey. Bir de haklı gibi bağırıp çağırıyor. Bende icimde ne varsa söyledim ışte annem olmandan utanıyorum dedim keşke annesiz buyuseydim dedim belki dememem gerekiyordu ama dedim. Çünkü gerçekten annem her zaman böyle biriydi. Ufacık şeylerden kavga çıkarıp huzurumuzu kaçırır. Mutfakta bir bıçağı bulamayınca Allah belanizi versin diyip hakaretler ettiğini bilirim. o kadar doluyum ki kusura bakmayin ağlayarak yazıyorum bunları. Neyse gittik uyuduk sabah oldu evli olan kardesimize gittik. O evdeydi. Bizi arayıp afedersiniz ama o.... lar neredesiniz dedi neden kardesinizin evine gidiyorsunz eniştenin isine mi geliyor dedi. Ben bu evden gidicem ama sizde yasayamicasinz dedi. Evin her yerini kirip dökmüş. Yemekleri haliya dökmüş. Akşam eve geldiğimizde sok oldum. Soz cikolatalarimi pirasa yemeğinin içinden temizledim gece 3e kadar. Ağlaya ağlaya bir hal oldum. Hepinizin aklina aynı şey geldi biliyorum baban yok mu senin. Var ama yok ışte zerre kadar kiyamaz anneme. Sonra annem eve geldi 2 gün sonra burda bir yaşlı teyzeye gitmiş. eve geldi ama evde buz gibi rüzgarlar esiyor. Bizden özür bekliyor bir de. Kendini ne zannediyor anlamıyorum. Sürekli ben anneyim ağzınıza da etsem ağzını acamazsin bana diyor. Sonra geri adım atmayacagimizi anlayınca geldi özür diledi bizden hayatında ilk kez. Bir daha olmasın her şey güzel olsun diye konuştu şok olduk. Ama inanilmaz bir degisim.üstünden 2 gün gecti suan yine aynı şeyleri yapıyor. Evli olan kardeşimin hiç suçu yok onla konuşmuyor torununu bile görmek istemiyor. Cikmazlardayim gerçekten ne yapacagimi bilmiyorum. Annemin kıskandığını düşünüyorum. Çünkü kendi dövülerek evlendirilmis sürekli bunu söylüyor ama bunu neden bizden çıkarıyor. Her seyi var. Arabasi parasi evimiz var. Çok şükür ama bize huzursuzluk veriyor sürekli. 3 kızının da evliliginde aynı şeyi yapması tesadüf mu sizce? Suan karşı tarafa da rezil olmak istemiyorum. Ilk yalanimi söyledim. Annem hasta dedim evden gittiğinde. Ya söylerse annem onlara ? O kadar cikmazdayim ve doluyum ki. Psikoloğa gitmek istemiyor deli değilim diyor. Sorunun bizde olduğunu söylüyor. Kafayi yicem artık. bende yemeklerine ilaç koymayı düşünüyorum sakinlestirici. Ama ne ise yarar ki. Gerçekten yardima ihtiyacim var.
Ay canım ya nasıl üzüldüm anlatamam. Bu anneyle malesef hep böyle uğraşacaksın. Senin de imtihanın bu. Sabret canım. Evlenip gidene kadar sabret sonra baya bi mesafe koyarsın. Ama sana tavsiyem asla ama asla evine karıştırma evlendiğinde. Kocanla çok problem yaşarsın.

X