• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biri bana yardım etsin...Umursamak istemiyorum..

Aynı yollardan bende geçtim şuan seni o kadar iyi anlıyorumki eğer birbirinizi seviyorsanız aranızda affedilmicek durumlar yoksa oturup güzelce konusun ama tepkilerini trip atarak gösterme
Hangi yol yaa. Konu sahibi yaşadıklarıyla ilgili hiç bir ayrıntı vermemiş o kadar genel anlatmış ki ben hiç bi şey anlamadım. Siz nasıl anladınız

birlikte yaşamak evlilikten daha zor oluyor inan. biz birlikte yaşarken daha çok kavga ediyorduk çünkü her an kopabilme rahatlığımız vardı kendimizi tutmak bastırmak gereği duymuyorduk. zaten birlikte yaşamak zor iş. ama tam detay bilmesemde her ilişkide olabilcek kavgalar gibi geliyor. kızgınken ayrı odalara çekilip yatıştıktan sonra konuşmayı deneyin. önce bir süre bir şey olmamış gibi güzel şeyler yapın yumuşayın ama sonra mutlaka sorunu konuşun. o zaman herkes daha çok hatasını kabul edebiliyor. birde bence her şeyi kız kardeşle çok konuşma nede olsa onlar aile biyerden sonra ters tepebilir. biraz güzel vakit geçirmeye çalışın biz öyle yparadık çok yıprandığımız dönemlerde romantik farklı şeyler denerdik evde. kavga etmeyeceğimize söz verirdik her gün. yada birlikte temizlik yapardık özel bir yemek yapardık yani kavgasız vakit geçirilecek şeylere yoğunlaşırdık.

edit: bir de pişman mısın burda konu açtığına? burası böyle bacım senin namusun hepimizin namusu eleştirir böyle için çekilene kadar kanını emeriz seninde hiiiç umrunda olmaz en güzelide bu :))

Enteresan...ben size neden evlenmiyorsunuz demedim zaten, neden evli olmadiginiz biriyle ayni evi paylasiyorsunuz oldu...ki cevabinizi vermissiniz.benm univrsteden bir arkadasm hatta iki arkadasimda sizin gibiydi ikiside suan o erkeklerle evlenmediler vede suan evli degiller vede suan cok mutsuzlar vede suan evlenemiyorlar...vs.vs bu bole devam.eder gider.son olarak bu isin sonunun sizin acinizdan uzucu olcagini dusundugumu soyleyip yorumlarima nokta koyuyorum.hayat sizin....
bend eevlenmeden birlikte yaşadım eşimden öncede ilişkilerim oldu ve çok mutluyum. ne yapsak 100 kişiye sorup skor mu tutsak?

birlikte yaşamak evlilikten daha zor oluyor inan. biz birlikte yaşarken daha çok kavga ediyorduk çünkü her an kopabilme rahatlığımız vardı kendimizi tutmak bastırmak gereği duymuyorduk. zaten birlikte yaşamak zor iş. ama tam detay bilmesemde her ilişkide olabilcek kavgalar gibi geliyor. kızgınken ayrı odalara çekilip yatıştıktan sonra konuşmayı deneyin. önce bir süre bir şey olmamış gibi güzel şeyler yapın yumuşayın ama sonra mutlaka sorunu konuşun. o zaman herkes daha çok hatasını kabul edebiliyor. birde bence her şeyi kız kardeşle çok konuşma nede olsa onlar aile biyerden sonra ters tepebilir. biraz güzel vakit geçirmeye çalışın biz öyle yparadık çok yıprandığımız dönemlerde romantik farklı şeyler denerdik evde. kavga etmeyeceğimize söz verirdik her gün. yada birlikte temizlik yapardık özel bir yemek yapardık yani kavgasız vakit geçirilecek şeylere yoğunlaşırdık.

edit: bir de pişman mısın burda konu açtığına? burası böyle bacım senin namusun hepimizin namusu eleştirir böyle için çekilene kadar kanını emeriz seninde hiiiç umrunda olmaz en güzelide bu :))
Yok hayır pişman değilim kesinlikle. Hepinizin tavsiyeleri o kadar iyi geldi ki, birazdan dün akşamın ayrıntılarını ve onumuzdekı bıkac gun için planlarımı anlatacağım :)

Bu da ayrıntı isteyenlere gelsin :)
Hepinize çok teşekkür ederim, tavsiyelerinizi dikkatle okudum ve uygulamaya çalıştım. Dün eve gittiğimde erkek arkadaşım evde yoktu. Ki hep benden bi 20 dk önce evde olurdu. Heralde dedim ayrı ev olayına başladık, kendi evine gitmiştir dedim. Pek umursamadım. Başladım evi toparlamaya. Ben evi toparladım, kendime bir şişe şarap almıştım onu buzdolabına koydum, sigara da kullanıyorum sigaralarımı stokladım, film falan izleyip duş alıp kitap okuyup yatmayı planlıyodum kendi kendime. Neyse ben oturdum koltuga bı baktım kapı açıldı, bu ellerinde poşetlerle geldi alışveriş yapmış. Bi ton şey almış. Eğer ki kavga etmiş olmasaydık, zaten birlikte gidecektik alışverişe. O tek başına gitmiş ben unutmuştum valla. Sonra, aldıklarını yerleştirdi, ben hala aldığı şeyleri yerleştirir kendi evine geçer diye düşünüyorum bu sırada. Umursamıyorum o varmış yokmuş tv izliyorum, forumda sizin mesajlarınızı okuyorum falan.. Bi baktım, geldi yanıma oturrdu, o da hiç konuşmuyor bu arada, ama siniri geçmiş belli. Kendi çapında bilgisayarı önüne alıp oturdu, kendi evine gitmedi. Ben de git demedim yani hiç muhattap bile olmadan tv izlemeye devam ettim. Daha sonra bu kalktı hazırlandı spora gitti. Ben de açtım şarabımı kızlar, filmimi açtım, sigaramı yaktım, keyifli bi şekilde izledim. Filmin bitimine yakın geldi. Şarabı gördü dışarda unutmuşum, bu ne atayım mı falan dedi, ben de hayır ne alaka ben daha yeni açtım onu dedim. Hiç suratına bakmamaya çalıştım. Haa dedi gitti başka odaya, yanıma gelmez artık diye düşünürken bi baktım kendine şarap koymuş gelmiş. Oturdu bu ne filmi falan dedi. Ben de tek cumle ıle soyledım zaten sonu sen sonra izlersin falan dedim. Film bitti, ben kalktım duşa girdim, duşta da müziğimi açtım, keyifli keyifli duş aldım. Çok rahattım inanılmaz bi şekilde. Umursamamak gerçekten de insanı rahatlatıyormuş. Neyse duştan çıktım odama geçerken de kapamadım müziği, ıslık çala müziğe eşlik ede ede giyindim saçımı taradım falan...Sonra bı baktım yanıma gelmiş, cappucino almıştık, şu cappucino dan yapıp içsek ya hiç bakmadık tadına falan dedi. Ben güldüm, ben kitap okuyup yatıcam yiaa sen iç istersen dedim. Nasıl yapılıyo dedi. Ona anlatana kadar ben yaptım afıyet olsun deyıp verdım sonra da gittim başka odada kendi kendime muzık dınleyerek kıtap okuyarak uyudum. En son, sabah uyandım, normalde hıc konusmadan 5 dkda hazırlanır cıkardı, bugun cıkarken haber verırsn gun ıcınde faln dedı ole cıktı işe goderken. Ben de görüşrz dedim sadece. Bugün de şansıma iş sebebi ile başka bir şehre toplantıya gidiyorum. En yakın arkadaşlarımdan biri de orda. Normalde kalmayıp dönücektim, ama haftasonuna kadar arkadaşımda kalmaya karar verdim. Çamaşırı temizliği de o yapsın ugrasamıcam :)

Yorumları alayım bayanlar :) Sizce durum nasıl?

bend eevlenmeden birlikte yaşadım eşimden öncede ilişkilerim oldu ve çok mutluyum. ne yapsak 100 kişiye sorup skor mu tutsak?
Ne kadar süre yaşadınız? Bir de kavga ediyor muydunuz? Bu tecrübeyi yaşamış birisi ile daha önce konuşmamıştım. Tecrübelerinizi paylaşmanızı isterim vereceğiniz taktikler vardır muhakkak :) Bu arada dün ile ilgili ayrıntıları paylaştım biraz önce, durum değerlendirmesi de yapabilir misiniz :)

Hangi yol yaa. Konu sahibi yaşadıklarıyla ilgili hiç bir ayrıntı vermemiş o kadar genel anlatmış ki ben hiç bi şey anlamadım. Siz nasıl anladınız
Yukarıda baya bir ayrıntılı dün akşamı paylaştım. Sen de bu şekilde daha iyi anlayabilirsin belki yorum yaparsın ;)

Desteğğniz için teşekkürler..Aynen dedğiniz gibi ben zaten birlikte yaşama kararını almışım, bir yıldır da birlikte yaşıyorum, bu konuda fikir istesem sizce birlikte yaşamak doğru mu tarzı bir başlık açardım. Ama ben ilişkimin düzen ile, erkek arkadaşımın da kendimin de sorunlu olduğu konular ile ilgili desteğe ihtiyaç duyduğum için bu konuyu açtım. Açıkçası ben de anlamıyorum bunu yargılayanları. Ben evlenmeyi gerçekten düşündüğüm bir insanla aynı evi paylaşıyorum, bundan güzel bir şey olamaz. Hiç huyunu suyunu bilmeden evlenip, üstüne bu tarz sorunlar yaşansa daha mı iyi yani? Olay bakirelik mi? Kaldı ki günümüzde bakire insan zaten çok az. Bunu alenen yapmak, gizli gizli yapmaktan daha cesurca bence. Bu gelişmiş toplumlarda aşılmış bir durumda, seks herkesin ihtiyacı. Kadınn da erkeğin de. Kimse kusura bakmasın ama, birlikte yaşamayıp, gizli gizli evlerde buluşup seks yapan gençlere yalnızca üzülüyorum. Ben bakire kalıcam evlendiğim kişi ile ilişkiye girerim sadece diyen kadınlara saygım sonsuz. Ama onlar da tecrübesiz olacağı için, ne istediklerini bile bilmeden bir evliliğe adım atabilirler. Günümüzde sırf seks için bile evlenen tipler var. Bana çok komik geliyor. Hayır kendını evlenecegı erkege saklayıp, her şeyi onunla yaşayıp, sonra benım suan yasadıklarımı da yasayabılırdınız. Belki onu hiç kaldıramazdınız. SOnuçta erkek tecrübesiz değil ama siz öylesiniz. Tabii aynı örnekle çok mutlu çiftler de vardır muhakkak. onlar da sanırım en şanşlı çiftler oluyor bayan açısından...

Ne gibi düşüncesizlikler mesela? Ama belli ki olaylara farklı bakıyorsunuz, farklı düşünüyorsunuz. Eğer gerçekten sevgisinden şüphe duymanıza sebep olacak bir durum yoksa ortada vazgeçin böyle davranmaktan. Bu onun karakteriyse erkek arkadaşınızı olduğu gibi kabul etmelisiniz, kimseyi değiştiremeyiz, değişmesini bekledikçe huzursuzluk büyür. Bence biraz rahat olun ve özgüveninizi toplayın önce.
Aslında evet bu onun karakteri, ama bana hep ben bgüne kadar ciddi olmadım kimseyle böyle şeylere yabancıyım, düzelicem dediği için ben üstüne gittim. Anlaması için böyle davrandım bugüne kadar...

Bence kendini geri çek ve onun yaptığını yap düşüncesiz ol umursama senin heran gidebilecegini hissettir ona çok baglı oldugunu anlamasın kendını degerli hissetmesıne ızın verme ama bunu kavga ederek degıl tam tersine pek muhattap olmayarak grekmedıgı surece onunla konusmayarak yapabilirsin tabi bu benım fikrim. işe yaradı bende
senın bu dedıgını okuyarak dun aksamkı performansımı gerceklestırdım :) yukarda bi yerlerde ayrıntılı anlattım. Umarım bende de işe yarar...

pardon da , kadin yapinca hata erkege laf yok diye bi yorum okumadim ben. kadin icin ne kadar onur kirici ise erkek icinde EN AZ bi o kadar onursuzluktur gurursuzluktur korkakliktir v.s daha sayabilirim BENCE. kadin neden goze batiyor cunku kadin naiftir zayiftir kirilgandir .zarari en fazla kadin goruyor. bekaret denen sey kadinda var erkekte yok . kahretsin ki toplumumuzda akli kit insanlarin 'erkektir yapar' dusunceleri hala var. kadin kendi haklarini savunabilmek adina bile olsa nikahsiz yasamamli asla sadece dini nikah dinen gecerli sayilmaz . dini ve kurallari bilmeyen bi kisim cahil insanlarin.arkasina sigindigi bi durumdan ibarettir.dini nikahli beraberlikler.
ayrica bu kurali biz belirlemedik dolayisiyla yok saymak bize dusmez. Allahin sozu uzerine soz olmaz. ayrica HZ ALİ buyuruyr' haya guzeldir,kadinda daha guzeldir'
pardon niye konu sahibine hakaretler yağdırıyorsunuz, yaşam tarzını doğru bulmuyor olabilirsiniz. ama bu size onu onursuz gurursuz korkak hayasız diye nitelendirmeniz hakkını vermez. zaten kız sevgilimle aynı evde yaşıyorum doğru mu yapıyorum yanlış mı diye sormamış.

pardon niye konu sahibine hakaretler yağdırıyorsunuz, yaşam tarzını doğru bulmuyor olabilirsiniz. ama bu size onu onursuz gurursuz korkak hayasız diye nitelendirmeniz hakkını vermez. zaten kız sevgilimle aynı evde yaşıyorum doğru mu yapıyorum yanlış mı diye sormamış.
Teşekkür ederim, ben de aynı şekilde düşünyorum. Bu benim hayatım, benim kararlarım. Birlikte yaşama işini de herkese tavsiye ederim. Hem genel olarak evlilik hakkında bir fikriniz oluyor, hem de mesela evlendiğinizde neler olacağına dair hazırlık gibi oluyor. Mesela benim erkek arkadaşım temizlik yapmayı bilmiyordu. Annesi de sağolsun beni çok seviyor. Biz evleri yerleştirirken annesi bana dedi ki sen de çalışıyosun o da çalışıyo. Sakın bütün işleri üzerine yıkmasın bak izin verme. Öğret her şeyi yapsın dedi. Oğluna da, bak o kıza yardımcı olmazsan sana hakkımı helal etmem demiş. Sonuç olarak, biz şuan evli çiftlerin evleri gbi bir evde yaşamıyoruz tabii ki ama, bana temizlikte de çamaşırda da ütüde de yardım etmesni öğrettim. Yemek bile beraberr yaptık ara sıra. Canım yemek yapmak istemediğinde yapmıyorum rahatlıkla mesela. Dışardan söylüyoruz ya da dışarı çıkıp yiyoruz. Bunları mesela direk evli olsak, belki de yapmıcaktı. Nasıl olsa evliyiz, yapmasam da yapan biri var diye düşünebilirdi. Ama şuan sorumluluk almak zorunda. Alışıyor ev işlerini yapmaya da...

Bu da ayrıntı isteyenlere gelsin :)
Hepinize çok teşekkür ederim, tavsiyelerinizi dikkatle okudum ve uygulamaya çalıştım. Dün eve gittiğimde erkek arkadaşım evde yoktu. Ki hep benden bi 20 dk önce evde olurdu. Heralde dedim ayrı ev olayına başladık, kendi evine gitmiştir dedim. Pek umursamadım. Başladım evi toparlamaya. Ben evi toparladım, kendime bir şişe şarap almıştım onu buzdolabına koydum, sigara da kullanıyorum sigaralarımı stokladım, film falan izleyip duş alıp kitap okuyup yatmayı planlıyodum kendi kendime. Neyse ben oturdum koltuga bı baktım kapı açıldı, bu ellerinde poşetlerle geldi alışveriş yapmış. Bi ton şey almış. Eğer ki kavga etmiş olmasaydık, zaten birlikte gidecektik alışverişe. O tek başına gitmiş ben unutmuştum valla. Sonra, aldıklarını yerleştirdi, ben hala aldığı şeyleri yerleştirir kendi evine geçer diye düşünüyorum bu sırada. Umursamıyorum o varmış yokmuş tv izliyorum, forumda sizin mesajlarınızı okuyorum falan.. Bi baktım, geldi yanıma oturrdu, o da hiç konuşmuyor bu arada, ama siniri geçmiş belli. Kendi çapında bilgisayarı önüne alıp oturdu, kendi evine gitmedi. Ben de git demedim yani hiç muhattap bile olmadan tv izlemeye devam ettim. Daha sonra bu kalktı hazırlandı spora gitti. Ben de açtım şarabımı kızlar, filmimi açtım, sigaramı yaktım, keyifli bi şekilde izledim. Filmin bitimine yakın geldi. Şarabı gördü dışarda unutmuşum, bu ne atayım mı falan dedi, ben de hayır ne alaka ben daha yeni açtım onu dedim. Hiç suratına bakmamaya çalıştım. Haa dedi gitti başka odaya, yanıma gelmez artık diye düşünürken bi baktım kendine şarap koymuş gelmiş. Oturdu bu ne filmi falan dedi. Ben de tek cumle ıle soyledım zaten sonu sen sonra izlersin falan dedim. Film bitti, ben kalktım duşa girdim, duşta da müziğimi açtım, keyifli keyifli duş aldım. Çok rahattım inanılmaz bi şekilde. Umursamamak gerçekten de insanı rahatlatıyormuş. Neyse duştan çıktım odama geçerken de kapamadım müziği, ıslık çala müziğe eşlik ede ede giyindim saçımı taradım falan...Sonra bı baktım yanıma gelmiş, cappucino almıştık, şu cappucino dan yapıp içsek ya hiç bakmadık tadına falan dedi. Ben güldüm, ben kitap okuyup yatıcam yiaa sen iç istersen dedim. Nasıl yapılıyo dedi. Ona anlatana kadar ben yaptım afıyet olsun deyıp verdım sonra da gittim başka odada kendi kendime muzık dınleyerek kıtap okuyarak uyudum. En son, sabah uyandım, normalde hıc konusmadan 5 dkda hazırlanır cıkardı, bugun cıkarken haber verırsn gun ıcınde faln dedı ole cıktı işe goderken. Ben de görüşrz dedim sadece. Bugün de şansıma iş sebebi ile başka bir şehre toplantıya gidiyorum. En yakın arkadaşlarımdan biri de orda. Normalde kalmayıp dönücektim, ama haftasonuna kadar arkadaşımda kalmaya karar verdim. Çamaşırı temizliği de o yapsın ugrasamıcam :)

Yorumları alayım bayanlar :) Sizce durum nasıl?
Aferin kizzzz aynen devam destekliyorum;) ;) hic tinlama ama asla surat asip trip yapma guleryuzlu ve umursamaz olmaya devam;)

Sizin bu durumunuz zerre kadar umrumda digilde birde tavsiye edisiniz cok cok komik ancak gulerim buna.evet siz evliligin olumsuz yonlerinden bahsetmissiniz simdi ben size yasadiginiz hayatin.hem Allah katinda hem toplum katinda sayamiycagim kadar olumsuz yonlerinden bahsedebilirim.mesru olan birsey hakkinda sozlerimi esirgemem.ama sizin gibi hayatinin secimini yapmis ve benim bahsettiklerimden zerre haberi olmayan ve haberdar olmakta istemeydn bir kisi icin narin parmaklarimi klavyeye son dokundurusum..son yorusum cunku tutamadim kendimi.sizin bu tavsiyelerinize ancak sizin yasam tarzinizdakiler uyar ve yorumlarinizada ancak onlar katilabilir...size bu dunyada basarilar, ahiret icinde gec kalinmamasi temennisiyle gule gule

Sizin bu durumunuz zerre kadar umrumda digilde birde tavsiye edisiniz cok cok komik ancak gulerim buna.evet siz evliligin olumsuz yonlerinden bahsetmissiniz simdi ben size yasadiginiz hayatin.hem Allah katinda hem toplum katinda sayamiycagim kadar olumsuz yonlerinden bahsedebilirim.mesru olan birsey hakkinda sozlerimi esirgemem.ama sizin gibi hayatinin secimini yapmis ve benim bahsettiklerimden zerre haberi olmayan ve haberdar olmakta istemeydn bir kisi icin narin parmaklarimi klavyeye son dokundurusum..son yorusum cunku tutamadim kendimi.sizin bu tavsiyelerinize ancak sizin yasam tarzinizdakiler uyar ve yorumlarinizada ancak onlar katilabilir...size bu dunyada basarilar, ahiret icinde gec kalinmamasi temennisiyle gule gule
Sizin bahsettiklerinizden çok şükür haberim var. Klavyeye son kez dokunurken saydırıp saydırıp gitmek zaten sizin karakterinizi ortaya koymuş. Sizin gibiler için değer kitaplarda yazanlardır. Toplumun değer verdiğine değer verirsiniz. Kendi hayatınız umrunuzda değildir. Başkaları ne der ne düşünür diye psikolojik paranoyaklık içinde yaşarsınız. Ahirette ödüllendirileceğinizi düşünüp kendinizi rahatlatırsınız. Üzgünüm ama, kalsın. Ben olduğum gibi olmaktan, hayatta kendi seçimlerimi yapmış olmaktan çok ama çok memnunum. Toplumun ne diyeceğini düşünerek yaşamak bana göre cahilliğin başka bir şeklidir. Zaten şuan toplumumuz o kadar yozlaşmıştır ki, bir çok kadın acı çekmektedir. Ben size tavsiye ederken, sizin de kendi hayatınıza kendinizin yönlendirmeniz gerektiğini düşünerek söyledim. Benim yaşadığın hayatın toplum katındaki olumsuz yönlerini duymak isterim. Çok güleceğime eminim :D Allah katından bahsedersek, benim inanışımı bilmiyorsunuz, benim ibadet edip etmediğimi bilmiyorsunuz, aynı evde yaşıyorum ama birlikte oluyor muyum bilmiyorsunuz. Neye dayanarak bu tarz bir cümle kurabildiniz? Belki de ben sizden daha müslümanımdır. Ama sizden daha özgür düşünebilen biriyimdir. Bence, önce kendinize bakın. Benim yaptığım her şeyden attığım her adımdan ailemin de haberi var. Siz şimdi ailem hakkında da ileri geri yorum yaparsınız belki. Yani şunu anlatmaya çalışıyorum, ben buraya bir konu açtım, erkek arkadaşımın bazı özellikleri ile başa çıkamadığımı düşünüp destek istedim. Siz ve sizin gibi düşünen bazıları, olayı hayat tarzına bağlayıp iyice konuyu saptırdı. Bunu yapmamalısınız. Kimsenin kimseyi yargılama hakkı yok. Konumuz aynı evde yaşamak doğru mudur olsa, bahsettiğiniz yorumları sonuna kadar yapın. Herkes fikrini belirtsin. Ama bu şekilde olmaz.

Bir de demişsiniz ki daha önceden, hiç bir erkek daha önce başka bir erkekle aynı evde yaşamış bir kızla evlenmek istemez...Bunu neye dayanarak söylediniz? Sizin çevrenizdeki erkekler öyle ise bilemem, ama bir çok erkek, bakire olmayan kızlarla evleniyorsa, ki bunun kadar doğal ve normal bır sey yok sonucta erkekler de bakir olmuyor genelde evlenirken, bu durumu kabulleniyosa, birlikte yaşamış olmasını neden sorun etsin? Ediyorsa zaten evlenmesinler kafa yapıları uymuyor demektir ;)

Sizin bahsettiklerinizden çok şükür haberim var. Klavyeye son kez dokunurken saydırıp saydırıp gitmek zaten sizin karakterinizi ortaya koymuş. Sizin gibiler için değer kitaplarda yazanlardır. Toplumun değer verdiğine değer verirsiniz. Kendi hayatınız umrunuzda değildir. Başkaları ne der ne düşünür diye psikolojik paranoyaklık içinde yaşarsınız. Ahirette ödüllendirileceğinizi düşünüp kendinizi rahatlatırsınız. Üzgünüm ama, kalsın. Ben olduğum gibi olmaktan, hayatta kendi seçimlerimi yapmış olmaktan çok ama çok memnunum. Toplumun ne diyeceğini düşünerek yaşamak bana göre cahilliğin başka bir şeklidir. Zaten şuan toplumumuz o kadar yozlaşmıştır ki, bir çok kadın acı çekmektedir. Ben size tavsiye ederken, sizin de kendi hayatınıza kendinizin yönlendirmeniz gerektiğini düşünerek söyledim. Benim yaşadığın hayatın toplum katındaki olumsuz yönlerini duymak isterim. Çok güleceğime eminim :KK70: Allah katından bahsedersek, benim inanışımı bilmiyorsunuz, benim ibadet edip etmediğimi bilmiyorsunuz, aynı evde yaşıyorum ama birlikte oluyor muyum bilmiyorsunuz. Neye dayanarak bu tarz bir cümle kurabildiniz? Belki de ben sizden daha müslümanımdır. Ama sizden daha özgür düşünebilen biriyimdir. Bence, önce kendinize bakın. Benim yaptığım her şeyden attığım her adımdan ailemin de haberi var. Siz şimdi ailem hakkında da ileri geri yorum yaparsınız belki. Yani şunu anlatmaya çalışıyorum, ben buraya bir konu açtım, erkek arkadaşımın bazı özellikleri ile başa çıkamadığımı düşünüp destek istedim. Siz ve sizin gibi düşünen bazıları, olayı hayat tarzına bağlayıp iyice konuyu saptırdı. Bunu yapmamalısınız. Kimsenin kimseyi yargılama hakkı yok. Konumuz aynı evde yaşamak doğru mudur olsa, bahsettiğiniz yorumları sonuna kadar yapın. Herkes fikrini belirtsin. Ama bu şekilde olmaz.
Böyle bir çelişki olamaz.

Aynı ewde yasamak baslı basına bı sorun ve evlılığin fragmanı gıbı birşey..Eger anlasamıyorsanız ayrılın hazır prova yapmısken..İlla onunla evlenmek zorunda degılsın kı..

Back
X