site hacklenmiş diyor sanırım.yani dememişmi? çarpıtılmışmı anlamadım?
Yani?Diyanet'ten açıklama
Diyanet konun sosyal medyada gündeme gelmesinin ardından şu açıklamayı yaptı;
Bugün bazı internet sitelerinde Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı Dini Bilgilendirme Platformu’na dayandırılarak verilen ifadeler ve bu çerçevede metinde yer alan akıl ve ahlaktan yoksun görüşler Din İşleri Yüksek Kurulumuza ve Başkanlığımıza isnat edilemez.
Elektronik ortamda türlü hile ve desiselerle, çeşitli kelime oyunlarıyla, kendisini vatandaş yerine koyarak platforma soru sorup aldığı cevapları da tahrif ederek, bunu Başkanlığımızı itibarsızlaştırmanın bir yöntemi olarak kullanmak hiçbir akıl ve vicdan tarafından kabul edilemez.
Bazı medya kuruluşları tarafından bu tür sapkın, çarpık yorum ve değerlendirmelerin bütün bir topluma Başkanlığımızın görüşü olarak takdim edilmesi hiçbir ahlaki temelle ve duyarlılıkla ilişkilendirilemez.
Söz konusu haberle ilgili olarak tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.
son mesajda ne demek isteniyor. sitemi hacklenmiş
Savunmuyorum sitede verilen cevaplara bakarsanız ruhsuz kalıplaşmış genel cevap hep yani yoruma katılmış cevap değil. Ben burda samimiyetimle bildiklerimi aktarıyorum siz ise hemen hakaret ediyosunuz...Bunu savunmayın bari ya, çok komik gözüküyorsunuz.
Müşteri hizmetleri gibi kalıplaşıyor demek. Hımmm.
Benim anladığım hackleme değil .. Soran şahıs kasıtlı sormuştur ve verilen cevaptan kelimeler cimbizlanip kamuoyu yanlış.bilgilendirilmiştir gibi biseyler yazmışlar sanırım.Bende anlamadım. Umarım öyledir...
muhtemelen hacklenmiş tahrif falan diyor ya öyle anladım.Elektronik ortamda türlü hile ve desiselerle, çeşitli kelime oyunlarıyla, kendisini vatandaş yerine koyarak platforma soru sorup aldığı cevapları da tahrif ederek, bunu Başkanlığımızı itibarsızlaştırmanın bir yöntemi olarak kullanmak hiçbir akıl ve vicdan tarafından kabul edilemez.
Hahah çok güldüm. Diyanetin attığı mesajı savunanlar şimdi diyanet kendine yakıştıramayıp reddedince Nasıl bir şok yaşadı onu hayal ediyorum.Diyanet'ten açıklama
Diyanet konun sosyal medyada gündeme gelmesinin ardından şu açıklamayı yaptı;
Bugün bazı internet sitelerinde Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı Dini Bilgilendirme Platformu’na dayandırılarak verilen ifadeler ve bu çerçevede metinde yer alan akıl ve ahlaktan yoksun görüşler Din İşleri Yüksek Kurulumuza ve Başkanlığımıza isnat edilemez.
Elektronik ortamda türlü hile ve desiselerle, çeşitli kelime oyunlarıyla, kendisini vatandaş yerine koyarak platforma soru sorup aldığı cevapları da tahrif ederek, bunu Başkanlığımızı itibarsızlaştırmanın bir yöntemi olarak kullanmak hiçbir akıl ve vicdan tarafından kabul edilemez.
Bazı medya kuruluşları tarafından bu tür sapkın, çarpık yorum ve değerlendirmelerin bütün bir topluma Başkanlığımızın görüşü olarak takdim edilmesi hiçbir ahlaki temelle ve duyarlılıkla ilişkilendirilemez.
Söz konusu haberle ilgili olarak tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.
Hakaret falan etmiyorum. Bir şeyi körü körü körüne savunanlar hep komik gelmiştir. Savunmuyorum diyorsunuz ama hep yok şöyle olmuştur böyle olmuştur, onu demek zorundalar vs yaklaşımınız bu yönde. Dediniz mi hiç cevap eksik, hatalı iyiye yönlendirici değil? Diyanet yakıştıramamış siz haklı çıkarmak için uğraşıp duruyorsunuz.Savunmuyorum sitede verilen cevaplara bakarsanız ruhsuz kalıplaşmış genel cevap hep yani yoruma katılmış cevap değil. Ben burda samimiyetimle bildiklerimi aktarıyorum siz ise hemen hakaret ediyosunuz...
Konuyu bastan okumadım da bu msji kimse savunamaz sanmıyorum.yani nesini savunacaklar ki.Hahah çok güldüm. Diyanetin attığı mesajı savunanlar şimdi diyanet kendine yakıştıramayıp reddedince Nasıl bir şok yaşadı onu hayal ediyorum.
Kastettiginiz bensem hayır sok yaşamadım hala ayni şeyi söylüyorum sorulan fetvaya açıklama yapılması gerekiyor .. Dinen fetvası bu diyanetin tek hatası bu tarz ilişkinin haramligina vurgu yapmaması..Hahah çok güldüm. Diyanetin attığı mesajı savunanlar şimdi diyanet kendine yakıştıramayıp reddedince Nasıl bir şok yaşadı onu hayal ediyorum.
Bir şeye yanlış dememek ve haklı çıkarmak için gerekçe sunmak bence savunmaktır. Savunmaktan kastım bu.Konuyu bastan okumadım da bu msji kimse savunamaz sanmıyorum.yani nesini savunacaklar ki.
hayır..Yani?
Fotoshop mu yapılmış? Ben bi sey anlamadım açıklamadan
Düşmüyormuş, fetvaya göre bunu öğrendik.İste diyanetin içinde olmadığın için anlayamazsın oky.. Zorunda.. Sorulan soruya fetva şeklinde cevap vermek zorunda soran haram mi diye sormuyor annenin nikahı düşer mi diye soruyor ve mezheplere gore diyanet fetva hattı bunu açıklamak zorunda ..
Dur bi konuyu baştan okuyayım ben.Bir şeye yanlış dememek ve haklı çıkarmak için gerekçe sunmak bence savunmaktır. Savunmaktan kastım bu.
Evet dedim tabii ki konunun haramliligina vurgu yapılmalıydı diye geri dönüp okuyabilirsiniz yorumumu. Ben üslubu hakli bulmuyorum sadece diyanetin gelen sorulara cevap vermek zorunda olduğunu ve dinen bu sorunun fetvası da bu olduğu için mecbur açıkladıklarıni söylüyorum hataları bu tarz ilişkinin haram olduğunu vurgulamalıydılar .Hakaret falan etmiyorum. Bir şeyi körü körü körüne savunanlar hep komik gelmiştir. Savunmuyorum diyorsunuz ama hep yok şöyle olmuştur böyle olmuştur, onu demek zorundalar vs yaklaşımınız bu yönde. Dediniz mi hiç cevap eksik, hatalı iyiye yönlendirici değil? Diyanet yakıştıramamış siz haklı çıkarmak için uğraşıp duruyorsunuz.
Teşekkür ederim sonunda haram olduğunu vurgulaması gerektiğini (ama şöyle ama böyle gibi hafifletici şeyler eklemeden) söylediniz.Kastettiginiz bensem hayır sok yaşamadım hala ayni şeyi söylüyorum sorulan fetvaya açıklama yapılması gerekiyor .. Dinen fetvası bu diyanetin tek hatası bu tarz ilişkinin haramligina vurgu yapmaması..
Haram değil diye nerede diyor ?Düşmüyormuş, fetvaya göre bunu öğrendik.
Zihniyet tuhaf da haram olmaması dini daha tuhaf yapmaz mı?
Madem diyanet olanı söylüyor sadece...
Olan buysa ve kaynak gösterilerek bu cevapla fetva veriliyorsa; "Gerçek İslam bu değil"ciler tamamen haksız.
Burda verilmiş olan bu habere nasıl şaşırdıysam sizin şu mesajınıza da aynı derecede şaşırdım!!Diğerin de fetva gerektiren bir durum var ama sizin örneğiniz de fetva gerektiren bir durum yok .. Misal bir babanın anlık kızına ici aktı ve anne haberdar oldu ve boşanma seçeneklerinin arasında değil acaba nikâhım düştü mü diye diyanetin bu fetvasına bakacak..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?