- 25 Ekim 2014
- 1.576
- 1.715
- 133
- 39
Diyanetin görevi nasıl her soruya cevaplamak? Diyelim ki sapığın biri sordu, iki kuzenimde gözüm var, evli olana mı tecavüz etsem, bekar olana mı? Buna da cevap versin değil mi? Ne farkı var şu haberdeki sorudan?Sorun diyanette değil ki .. Diyanet kendisine sorulan soruları her yönden ve her kesime gore cevaplamak zorunda .. Sorun bu soruyu soranın akli uckuruna kaçmış sorun orda.
Aynen. Dinin amacı ne? İyilik güzellik yayması aşılaması gerekmiyor mu? Bu cevap apaçık cesaretlendirici, teşvik edici.Daha iyi etik akıl vereceğine , yüceleştirmiş,
bağnazlık böylece artıyor
Diğerin de fetva gerektiren bir durum var ama sizin örneğiniz de fetva gerektiren bir durum yok .. Misal bir babanın anlık kızına ici aktı ve anne haberdar oldu ve boşanma seçeneklerinin arasında değil acaba nikâhım düştü mü diye diyanetin bu fetvasına bakacak..Diyanetin görevi nasıl her soruya cevaplamak? Diyelim ki sapığın biri sordu, iki kuzenimde gözüm var, evli olana mı tecavüz etsem, bekar olana mı? Buna da cevap versin değil mi? Ne farkı var şu haberdeki sorudan?
Hayır aslında bende önce öyle anladım ama direk diyanetin fetvasını okursaniz anlarsınız orda haramdan kastı o değil yani 9 yaşından büyükse anne nikahtan düşer demek istiyor yoksa her turlu haram 9 yaşından küçük büyük farketmiyorŞimdi benim anlamadığım dini açıdan babanın, 9 yaşından büyük olması kaydıyla öz kızının vücuduna bakarak onu düşünmesi, şehvet duyması haram değil. Kabul edilebilir yani. Peki.
Ne iğrenç şeyler ya, adamın kızına içi akacak ama mesele başka. İğrenç iğrenç iğrenç. Nefret ettim şu zihniyetten. Kafam basmıyor galiba benim bu olaylara. Uzaklaşayım...Diğerin de fetva gerektiren bir durum var ama sizin örneğiniz de fetva gerektiren bir durum yok .. Misal bir babanın anlık kızına ici aktı ve anne haberdar oldu ve boşanma seçeneklerinin arasında değil acaba nikâhım düştü mü diye diyanetin bu fetvasına bakacak..
Evet iğrenç kelimesi az bile ama soran demekki hala buna ilgi duyan zihniyet var . Benim demek istedğim diyanet fetva hattına sorulan ve fetva gerektiren bütün soruları cevaplamak zorunda yoksa sanmıyorum o cevabi verenin bu konularda konuşmaya bayildiğini ..Ne iğrenç şeyler ya, adamın kızına içi akacak ama mesele başka. İğrenç iğrenç iğrenç. Nefret ettim şu zihniyetten. Kafam basmıyor galiba benim bu olaylara. Uzaklaşayım...
İste diyanetin içinde olmadığın için anlayamazsın oky.. Zorunda.. Sorulan soruya fetva şeklinde cevap vermek zorunda soran haram mi diye sormuyor annenin nikahı düşer mi diye soruyor ve mezheplere gore diyanet fetva hattı bunu açıklamak zorunda ..diyanetin demesi gereken tek kelime
haramdır
Bence bizim buradaki üyeleri diyanete yollayalım. Asıl diyanetin ihtiyacı var yanlış olan bir şeye üstüne basa basa yanlış demeye. Madem toplumu bilgilendiriyor doğru düzgün bilgilendirsin. Yanlışa yanlış desin; haram desin ve söylenecek diğer şeyleri de eklesin. Ben şahsen bu cevapta soru soran insanı olumlu yönde etkileyecek bir şey göremiyorum. Ne işe yaradı diyanetin cevabı?Evet iğrenç kelimesi az bile ama soran demekki hala buna ilgi duyan zihniyet var . Benim demek istedğim diyanet fetva hattına sorulan ve fetva gerektiren bütün soruları cevaplamak zorunda yoksa sanmıyorum o cevabi verenin bu konularda konuşmaya bayildiğini ..
Yok yani aklım mantığım almıyor. Böyle bir sorunun sorulması bir yana "9 yaşından büyükse sorun yok" yaklaşmıyla cevap yazılmasına da, adama "kızının vücuduna bakarak tahrik olabilirsin, nikahına bir şey olmaz" diye izin verilmesine de ben mantıklı bir açıklama bulamıyorum.Hayır aslında bende önce öyle anladım ama direk diyanetin fetvasını okursaniz anlarsınız orda haramdan kastı o değil yani 9 yaşından büyükse anne nikahtan düşer demek istiyor yoksa her turlu haram 9 yaşından küçük büyük farketmiyor
Evet bak bu konuda haklisin haram olduğunu vurgulayarak konuyu açıklamalıydı ama artik oradakilerde müşteri hizmetleri gibi kaliplasiyor ve cevaplarını kopyala yapıştır tarzında yapıyor.Yok yani aklım mantığım almıyor. Böyle bir sorunun sorulması bir yana "9 yaşından büyükse sorun yok" yaklaşmıyla cevap yazılmasına da, adama "kızının vücuduna bakarak tahrik olabilirsin, nikahına bir şey olmaz" diye izin verilmesine de ben mantıklı bir açıklama bulamıyorum.
Hadi madem zorundasın açıklama yapmaya (ki açıkça pedofili ve ensest olan bir şeye dini bir kurumun bu kadar anlayışlı yaklaşmasını yine anlayamıyorum), oraya iki satır yazarsın "nikah düşmez ama kızına bakıp tahrik olmak haramdır" diye. Öyle rahat rahat "kalın giysi olsun, vücuduna bak erekte ol" falan denmez yani. Denmemeli.
Yani yazım tarzı çok ofsayt, resmen pedofili ve enseste izin çıkmış gibi.
Evet sanki ensest o kadar abartılı bisey değilmiş gibi bir algı oluşuyor bu fetvada ama bunun nedeni de arkadaşa da yazdığım gibi kaliplasiyorlar fetva hattındakiler sadece soruya yönelik cevap veriyorlar ve kalıplaşmış cevaplar ile sadece .. Geneline bakmıyorlar sorunun ..Bence bizim buradaki üyeleri diyanete yollayalım. Asıl diyanetin ihtiyacı var yanlış olan bir şeye üstüne basa basa yanlış demeye. Madem toplumu bilgilendiriyor doğru düzgün bilgilendirsin. Yanlışa yanlış desin; haram desin ve söylenecek diğer şeyleri de eklesin. Ben şahsen bu cevapta soru soran insanı olumlu yönde etkileyecek bir şey göremiyorum. Ne işe yaradı diyanetin cevabı?
yani dememişmi? çarpıtılmışmı anlamadım?Diyanet'ten açıklama
Diyanet konun sosyal medyada gündeme gelmesinin ardından şu açıklamayı yaptı;
Bugün bazı internet sitelerinde Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı Dini Bilgilendirme Platformu’na dayandırılarak verilen ifadeler ve bu çerçevede metinde yer alan akıl ve ahlaktan yoksun görüşler Din İşleri Yüksek Kurulumuza ve Başkanlığımıza isnat edilemez.
Elektronik ortamda türlü hile ve desiselerle, çeşitli kelime oyunlarıyla, kendisini vatandaş yerine koyarak platforma soru sorup aldığı cevapları da tahrif ederek, bunu Başkanlığımızı itibarsızlaştırmanın bir yöntemi olarak kullanmak hiçbir akıl ve vicdan tarafından kabul edilemez.
Bazı medya kuruluşları tarafından bu tür sapkın, çarpık yorum ve değerlendirmelerin bütün bir topluma Başkanlığımızın görüşü olarak takdim edilmesi hiçbir ahlaki temelle ve duyarlılıkla ilişkilendirilemez.
Söz konusu haberle ilgili olarak tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.
Bunu savunmayın bari ya, çok komik gözüküyorsunuz.Evet bak bu konuda haklisin haram olduğunu vurgulayarak konuyu açıklamalıydı ama artik oradakilerde müşteri hizmetleri gibi kaliplasiyor ve cevaplarını kopyala yapıştır tarzında yapıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?