• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BirGün haberleştirdi, Diyanet sitenin fişini çekti!

Teşekkür ederim sonunda haram olduğunu vurgulaması gerektiğini söylediniz.
Az önce sorduğum soruyu tekrar edeyim. Adamın biri iki kuzenden birine tecavüz edeceğini ve hangisinin daha sakıncalı olduğunu soruyor, evli olana mı bekar olana mı? Buna ne cevap vermeli?
O zaman da söyledim size bu fetva gerektiren bir durum değil doğal olarak cevabi olmayan cevap verilmeyecek bir soru..

Burda verilmiş olan bu habere nasıl şaşırdıysam sizin şu mesajınıza da aynı derecede şaşırdım!!
Yazmış olduğunuzun elle tutulur hiç bir yanı yok
Bir babanın anlık veya daimi kızına içi nasıl akar????
Ve bunu anlayan annenin boşanmak gibi bir seçeneği olmayacak da nikahım duruyor mu acaba diye dertlenecek??
Kızıma içi akacak babanın alnını karışlarım ben!!
Sorulduguna gore demekki var ici alacak anne yada bu durumda olup hala karisi ve kızı ile yasayacak baba ki sorulmuş soru .. Ben bu durumu onaylamıyorum ki sadece bu durumda fetva ne diyor öğrenmek isteyene cevap verilmiş diyorum

"Kalın elbisesinden tutartak ya da vücudu şehvetle düşünmek haram olmaz" diye bir bölüm var.
İlk mesajda bulabilirsiniz.
İste sizde konudan okuduğunuz için yanlış anlamışsınız konudan değil diyanetin fetvasından okursaniz anlarsınız ordaki haramdan kasıt babanın bu yaptığı şey değil o durumda eşinden nikah düşmez yani karisi haram olmaz kendisine diyor ..

Diyanetin görevi nasıl her soruya cevaplamak? Diyelim ki sapığın biri sordu, iki kuzenimde gözüm var, evli olana mı tecavüz etsem, bekar olana mı? Buna da cevap versin değil mi? Ne farkı var şu haberdeki sorudan?
Diyanet bu cevabı sapik kesime vermiş..
Düşüncelere ne saygılı devlet ama :KK53:

Fark ne? Gerçekten bilmediğimden soruyorum. Fetva verilecek verilmeyecek soru farkı Nasıl oluyor?
Tecavüzün ne gibi fetvası olabilir ki .. diğer konuda annenin nikahının düşüp düşmemesi ile ilgili fetva var ama burda yok hangi kuzenine tecavüz ederse ayni günah ..

Vah o zavallı kızın haline vah. Kurtarsa kendini o sapıktan bir an önce keşke. Ama nereden bilsin öz babasının içinin pisliğini.

Diğerin de fetva gerektiren bir durum var ama sizin örneğiniz de fetva gerektiren bir durum yok .. Misal bir babanın anlık kızına ici aktı ve anne haberdar oldu ve boşanma seçeneklerinin arasında değil acaba nikâhım düştü mü diye diyanetin bu fetvasına bakacak..
Ben öyle babanın varyaaa isterse dünyanın hiçbir yasasında yazmasin..nikahim dustumu bilmem ne.. ne önemi varki.. Gebertirim net

İste sizde konudan okuduğunuz için yanlış anlamışsınız konudan değil diyanetin fetvasından okursaniz anlarsınız ordaki haramdan kasıt babanın bu yaptığı şey değil o durumda eşinden nikah düşmez yani karisi haram olmaz kendisine diyor ..
Bu cevap bile dini sorgulamak için yeter diyorum ben de.
Diyanet İslamiyet'i temsilen bunu söylüyor, dinde böyledir diyor ve bu dediği sıradan bir insanın mantığına bile sığmıyorsa; ispatlanıyor ki "Gerçek İslam bu değil" denilen ne varsa gerçek İslam olabilir.
Diyanet'in verdiği bu zararı hiçbir İslamofobik veremezdi, tebrikler doğrusu.

Yok yani aklım mantığım almıyor. Böyle bir sorunun sorulması bir yana "9 yaşından büyükse sorun yok" yaklaşmıyla cevap yazılmasına da, adama "kızının vücuduna bakarak tahrik olabilirsin, nikahına bir şey olmaz" diye izin verilmesine de ben mantıklı bir açıklama bulamıyorum.

Hadi madem zorundasın açıklama yapmaya (ki açıkça pedofili ve ensest olan bir şeye dini bir kurumun bu kadar anlayışlı yaklaşmasını yine anlayamıyorum), oraya iki satır yazarsın "nikah düşmez ama kızına bakıp tahrik olmak haramdır" diye. Öyle rahat rahat "kalın giysi olsun, vücuduna bak erekte ol" falan denmez yani. Denmemeli.

Yani yazım tarzı çok ofsayt, resmen pedofili ve enseste izin çıkmış gibi.
Aynen düşüncelerimi yazdin sagol

Tecavüzün ne gibi fetvası olabilir ki .. diğer konuda annenin nikahının düşüp düşmemesi ile ilgili fetva var ama burda yok hangi kuzenine tecavüz ederse ayni günah ..
Nerden biliyorsun aynı günah olduğunu. Biri bakire mesela. Aynı mıdır günahı sence? Ayrıca bencelerle cevap veriyorsun demek ki başından beri, sence fetva verilecek bir konu olmadığına göre. O günah diye cevap verilmiyor da babanın kızına içinin akması da ne olursa olsun günah değil mi?

Sorulduguna gore demekki var ici alacak anne yada bu durumda olup hala karisi ve kızı ile yasayacak baba ki sorulmuş soru .. Ben bu durumu onaylamıyorum ki sadece bu durumda fetva ne diyor öğrenmek isteyene cevap verilmiş diyorum
Evet ben de diyorum ki böyle babanın karısı olsam nikah derdine düşeceğime adamın alnını karışlarım
Ve varsa böyle adam ve diyanete işin dini boyutunu soracak kadar dinine düşkünse din görevlilerimiz caydırıcı cvp niye vermiyor??
Yalnız şunu da anlamadım din gibi hassas bir konuda din görevlileri nasıl ruhsuz olup ta cvpları kopyala yapıştır yapıyor açıklar mısın?
Diyanetin her bir soruyu büyük bir ciddiyetle cvplamasi gerekmiyor mu?

Ben öyle babanın varyaaa isterse dünyanın hiçbir yasasında yazmasin..nikahim dustumu bilmem ne.. ne önemi varki.. Gebertirim net
Ya elbette siz ben ve çoğumuz bu düşüncede ama dünyada yokmu esi ile bir olup kızlarına tecavüze göz yuman var ama din bu fetvayı o gibiler için vermiyor .. Misal baba kızının çıplak bacağına dokunduğu an içi akti istemese de olabilir belki iste bu durumda baba bu fetvayı öğrenmek isteyecek esim nikahtan düştüğümü acaba diye ve diyanet bu nedenle cevap vermek zorunda iste.. Baskılardan belkide hacklandik diyecekler yada başka kılıf bulacaklar yada evet yazdık diyecekler bilemem ama bu fetva dinen açıklandı ise hocaların da bunu kendisine soranlara açıklaması şart .

Bu cevap bile dini sorgulamak için yeter diyorum ben de.
Diyanet İslamiyet'i temsilen bunu söylüyor, dinde böyledir diyor ve bu dediği sıradan bir insanın mantığına bile sığmıyorsa; ispatlanıyor ki "Gerçek İslam bu değil" denilen ne varsa gerçek İslam olabilir.
Diyanet'in verdiği bu zararı hiçbir İslamofobik veremezdi, tebrikler doğrusu.
Ama din bunu diyor demiyor mezhep farklılıklarından bahsediyor bir mezhep nikah düşer derken diğeri düşmez diyor.

ya hangi mezhep kızını şehvetle öpmesi sarılması olursa, nikah düşmez der. yapmayın. müslümanlık bu değil.

Evet ben de diyorum ki böyle babanın karısı olsam nikah derdine düşeceğime adamın alnını karışlarım
Ve varsa böyle adam ve diyanete işin dini boyutunu soracak kadar dinine düşkünse din görevlilerimiz caydırıcı cvp niye vermiyor??
Yalnız şunu da anlamadım din gibi hassas bir konuda din görevlileri nasıl ruhsuz olup ta cvpları kopyala yapıştır yapıyor açıklar mısın?
Diyanetin her bir soruyu büyük bir ciddiyetle cvplamasi gerekmiyor mu?
Kopyala yapıştır yapıyor demedim o tarz yorumlar dedim . Bu konuda olduğu gibi bak biz ayağa kalktım niye konunun geneline odaklandık ama diyanet sadece soruya yönelmiş geneline bakmamış iste buda en büyük hataları fetvayı açıklasalar bile genelde bu ilişkinin haram olduğunu açıklamaları lazımdı..

ya hangi mezhep kızına şehvetle öpmesi sarılması olursa, nikah düşmez der. yapmayın. müslümanlık bu değil.
Kim diyor Allah aşkına kızına nikah düşüyor diye ? Bir mezhep kızına ici akarsa anne nikahtan düşer diyo diğeri düşmez diyo ..

Back