Bireysel emeklilik sorunsali

zanaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Bir yildir bireysel emeklilik icin prim yatiriyorum..endiselerim var kimi iyi anlatiyor kimi kötü devam ettirsem mi ettirmesem mi bilemedim bilgisi olanlar yardim etsin

Nesi kotu olabilir ki yatırım yapiyorsunuz sonucta
Risk almak istemiyorsaniz danismaninizla görüşün riski min olan bi plana gecirsin sizi
B3nim ilk ciktigindan beri var besim , baska yatirim yapmam , acil gun dostum benim

Benim yaklaşık 4 senedir var. Önemli olan fonları takip etmek. Bankanın insiyatifine bırakırsanız kazancınız olmaz.

Enekli olmama 2 yıl kala paraya ihtiyacım olduğu için çıktım.

8 yıllıktı son 3 yılında hiç ödemem yok devlet katkısı çıktıktan sonra ödeme yapmadık ( kesintisi çok daha fazla oluyodu )
10 lira ödendiyse 16dan fazla para aldım.

Önemli olan fon yönetiminiz doğru yönetirseniz kasanırsınız yanlış yönetirseniz kaybedersiniz.

Zorunlu bes bana da saçma geldi.Neden herkesin aynı banka değil anlamadm.Çıkmak istiyorum daha sistemde kaydınız Yok,SMS bilgilendirmesi olacak diyor.Kaydımız yok ama kesintimiz var.

Enekli olmama 2 yıl kala paraya ihtiyacım olduğu için çıktım.

8 yıllıktı son 3 yılında hiç ödemem yok devlet katkısı çıktıktan sonra ödeme yapmadık ( kesintisi çok daha fazla oluyodu )
10 lira ödendiyse 16dan fazla para aldım.

Önemli olan fon yönetiminiz doğru yönetirseniz kasanırsınız yanlış yönetirseniz kaybedersiniz.
Bende kizlarima yaptirdim fon nasil olacak nasil yonetecegiz bilginiz varsa yardimci olurmusunuz

Bende kizlarima yaptirdim fon nasil olacak nasil yonetecegiz bilginiz varsa yardimci olurmusunuz
Besinizin ait oldugu sirketin cagri merkezini arayip gorusun , bir internet sifresi de edinip internet sayfalarindan da takip edebilirsiniz fonlarinizin durumunu

Çoğunluk kamu borçlanma kiralamada %40da bist dövizdeydi

Eğer çıkmasaydım döviz uçtuğu için çok daha fazlasını kazanıcaktım

Dövizde düşüş olmadığı için %50 dövize borsaya endeksli kalan %50yi de duruma göre değerlendirin

BES sebebi gelecekte emekli maaslarinin odenmesinde sorun yasanacagini dusunuyorlar. Su an kendinize yatirim yapiyorsunuz aslinda. Sistem dogru islerse meyvesini alacaksiniz

Cevreden cok olumsz seyler duyuyorum..kendi muhasebecimde gereksz oldugunu soyluyor

Ben kendi isteğimle başladım ödemeye, 2-3 sene oluyor. Birikim gözüyle baktım hep, hiç olumsuz bir taafı olabileceğini düşünmemiştim. Ne gibi şikayetler duydunuz çevrenizden? Bir araştırayım ben de, merak ettim.

Zorunlu olmasinin sebebi hukumetin ileride sgk yi toptan kaldirmak istemesi , herkes kendi birikimiyle emekli olacak , amac bu

O zaman bizden hala neden kesinti yapılıyo, hem bes için hem sigorta için bi kaç ay sonrada gelir dilimine girdim diye para kesilecek benden, domates olmuş 8 9 lira ben ekstra hiçbir kesintiyi tolere edecek durumda değilim

Kaldı ki isteyen katılsın zorunlu tutmak ne demek, biz zaten emekli olamicaz kimimizin ömrü vefa etmeyecek kimimizde...boşluklar kişiye özel

Back
Yukarı