boşanmayı ilk olarak aklınızdan çıkarın düşünün ki bu evlilik sizin için zorunlu sonra yıkmaya değilde yapmaya başlıcaksınız herşey sizin elinizde ben bir şeyede evlendikten sonra çok inanaıyorum kadın çok güçlü bir varlık biz istediğimize katlanıp düzeltene kadarda uğraşıyoruz
ayrı ayrı takılın, ozleyin biraz birbirinizii
Sen mukemmel koca istiyorsun sanirim..oyle bi dunya yok oyle bi insanda yok..bu huylari olmasaydi baska huylari olacakti takildigin emin ol..ya ilgisiz es, ya ilgisiz koca, ya kotu aliskanliklar, ya aile sorunu, ya cimrilik vb vb vb..
Insaniz biz kusurlarimiz olmali deilmi..ben mukemmel insan hic gormedim..
Kizlar seKizlar selam
Aslında iyi bir Esim var çocuklarına çok düşkün evden ise isten eve kotu aliskanligi içkisi kumari kufuru kadini kizi vs yok..ama bunlar zaten bir insanda olması gereken özellikler değil mi..birlikte bir omur geçirmeye yeter mi??
2 tane çocuğum olmasa hic dusunmeyecegim ama çocuklar olunca bencillik mi yapiyorum diyorum...
Sorun ne derseniz bi iki ornek vereyim
30 yasindayim ve inanilmaz rahat büyüdümannem babam bile karismadi ama Esim sacimin renginden kiyafetime kadar inanilmaz karisir..sörf bunlara değil ev işlerine hatta arkadasimla konustuklarima bile karisir..öyle dememen gerekirdi filan der ben de artik 30 yasindayim ve nerde basil konucagimi bilen biriyim o karisinca ben de çok gergin bi kadin oluyorum ve evde sürekli kavga var..
İstediğim gibi yasayamadigim için mutsuzum ve mutsuz ediyorum..
Örnekler inanilmaz fazla uzatmak istemiyorum sizce bu durumda boşanmak çocuklara halsizlik mi olur yoksa kavgali bir ortamda buyumektense onlar için daha mi iyi olur
yani o dediğini aslında çoğu çift yaşıyor..bence de ama o da sorun.. bazen diyorum ki aynı şeylerden zevk almak zorunda değiliz bgn sen ayrı ben ayrı plan yapayım ona da karışıyor..yani ayrı ayrı bile takılsak ben özgür değilim onun istediği yere onun istediği şekilde gidip onun istediği saatte dönmem gerek
özetlersek, sizin sorununuz eşinizin her dediğine boyun bükmüş olmanız.
Aranızda sorun çıkmasın diye "facebook açma" emrine itaat etmişsiniz, evet belki onun isteğine karşılık verdiğiniz için sorun yaşamamışsınız ama bu seferde bu olayı kendi içinizde sorun etmişsiniz ve bi şekilde yine tartışmışsınız.
Ben sizin yerinizde olsam facebook açamadığım için bilenip kavga etmektense (burda siz kavga çıkaran olursunuz)
eşimin facebook kullanmasına rağmen benim açmamı isstemediği için tepki verirdim (burda eşiniz kavga çıkaran olur).
Birazda he deyip geçmeyi deneseniz belki bi çıkar yol bulunur.
esinizle acik acik konusun.icinizden gelenleri anlatin
Aynı durumdayız. Benim bir çocuğum var. Çok zor gerçekten.
Bence halledebilceğiniz bir sorun. Ama birden bire düzelmeyeceğide belli olan bir durum. O size karışmayı nasıl yıllar geçtikçe arttırdıkça sizde size karışma dozajını yıllara yaya yaya azaltıcaksınız. Biraz sinsirella olmak lazım bence :) bence bu konuda imkanınız varsa bir psikologdan taktik alabilirsiniz.. Bebek adımlarıyla başlayın, mesela pişmesine karıştığı bir yemeği kendi istediğinize göre pişirin o ne derse desin geri adım atmayın ama kavgaya dönüştürmeden yapın bunu taki o kabullenene kadar ( çok sabırlı olmanız lazım) belki 3 ayınızı alıcak ama sonunda kabullenecek. Bu ilk adımınız olucak. Böyle böyle kazanan taraf olucağınızı düşünüyorum. Kadın zekası herseyin üstesinden gelir :) . Lütfen yuvanızı yıkmayın.
çocuk olmasa 1 sn düşünmeyeceğim aslında
onlardan gizli konuşmayı düşünün tabi çocukları çok etkiler yada şöyle yapın işlerinizden izin alıp sadece eşinizle bir yere gidip kafa dağıtın belki çocuk araya giren zaman sizi böyle yapmıştırinanın düşünmek istemiyorum ama çocukların psikolojisi bozulacak diye korkuyorum..sürekli kavga
Diğer yorumlarıda okudum şimdi canım benim sakın boşanma ilk etapta diğer kızlarda söylemiş evlilik danışmanına gidin kesinlikle çözülebilecek bir şey sizin durumunuz. Aynı durumda olan evli bir çift tanıdığımız vardı 3 ay terapi sonrası kurtuldu evlilikleri aradan 3 yıl geçti çok mutlular. Aldatma , şiddet, kumar, uyuşturucu yada çalışmayan bir adam olsa inan saniye düşünme kaç derim. Ama senin yaşadığın durum uzman yardımı ile 3 - 6 ay arası terapi sürecinde çözülebilecek bir durum. İnşallah kurtulur evliliğinizçok tatlısınız ama o kdar sabırlı değilim artık..eskiden mesela ev işlerine karıştığında kendi kendime üzülürdüm fln şimdi anında bırakıyorum çok biliyorsan kendin yap diyorum..biliyorum işte bu hareketler kavgaya zemin hazırlıyor ama gerçekten artık ona tahammülüm yok
onlardan gizli konuşmayı düşünün tabi çocukları çok etkiler yada şöyle yapın işlerinizden izin alıp sadece eşinizle bir yere gidip kafa dağıtın belki çocuk araya giren zaman sizi böyle yapmıştır
Diğer yorumlarıda okudum şimdi canım benim sakın boşanma ilk etapta diğer kızlarda söylemiş evlilik danışmanına gidin kesinlikle çözülebilecek bir şey sizin durumunuz. Aynı durumda olan evli bir çift tanıdığımız vardı 3 ay terapi sonrası kurtuldu evlilikleri aradan 3 yıl geçti çok mutlular. Aldatma , şiddet, kumar, uyuşturucu yada çalışmayan bir adam olsa inan saniye düşünme kaç derim. Ama senin yaşadığın durum uzman yardımı ile 3 - 6 ay arası terapi sürecinde çözülebilecek bir durum. İnşallah kurtulur evliliğiniz
hiç onu da kırmadan hayatım merak ediyorum gidip bıraz bakınıp geleceğim gerekli olduğunu düşünürsem alırım gereksiz bırsey almam zaten de bı de yanagından öp bı tane çık ne ıstıyorsan al cnmteşekkür ederim yorumunuz için çok haklısınız, ben yaşım ilerledikçe bu az beklenti çok huzur işini uygulayamıyorum malesef...gerçekten azıcık nefes alacak yerim olsa belki idare edebileceğim..bugün için plan yaptık sabah 2 farklı planı varmış biri onun hoşlanacağı bişey biri benim ve benim hoşlanacağım bi planıda belki 3 ayda bir teklif eder tamam dedim ben de madem sen de istiyorsun bnm seveceğim yere gidelim..bi canı sıkıldı diyorki öbür taraftada şunu yerdik aslında...belli ki gönüllü değil...ben de nefret ediyorum bu şekilde yaşamaktan o zaman senin istediğin yer olsun dedim. planı böyle yaptık...
ama canım sıkıldı tabii bari ddedim evden çıkmadan ben bi markete gidip geleyim..kadınlar günü için indirimler varya bi 15 dk nefes alırım kendime krem fln alırım diye düşündüm..diyor ki saçmalama şimdi ne gerek var kesin gereksiz bişey için gideceksin...be adam zaten sorun çıkarmamışım senin dediğini yapacağız bi 15 dk da ben nefes alayım karışma da...
Kizlar seKizlar selam
Aslında iyi bir Esim var çocuklarına çok düşkün evden ise isten eve kotu aliskanligi içkisi kumari kufuru kadini kizi vs yok..ama bunlar zaten bir insanda olması gereken özellikler değil mi..birlikte bir omur geçirmeye yeter mi??
2 tane çocuğum olmasa hic dusunmeyecegim ama çocuklar olunca bencillik mi yapiyorum diyorum...
Sorun ne derseniz bi iki ornek vereyim
30 yasindayim ve inanilmaz rahat büyüdümannem babam bile karismadi ama Esim sacimin renginden kiyafetime kadar inanilmaz karisir..sörf bunlara değil ev işlerine hatta arkadasimla konustuklarima bile karisir..öyle dememen gerekirdi filan der ben de artik 30 yasindayim ve nerde basil konucagimi bilen biriyim o karisinca ben de çok gergin bi kadin oluyorum ve evde sürekli kavga var..
İstediğim gibi yasayamadigim için mutsuzum ve mutsuz ediyorum..
Örnekler inanilmaz fazla uzatmak istemiyorum sizce bu durumda boşanmak çocuklara halsizlik mi olur yoksa kavgali bir ortamda buyumektense onlar için daha mi iyi olur
Bence yapma böyle bir şey biliyorum çok bıktın sıkıldın ama soğuk kanlı olup boşanma kararından önce evlilik terapisine gitmeyi teklif etsen acaba nasıl karşılar? Seni gerçekten kaybedeceğini hissederse geri adım atıp düzelmeye çalışır mı? Bence geri adım atar . Yeterli sen sakinliğimi korumaya çalış , sen sakin oldukça ve soğuk kanlılığını korudukça o daha fazla tepki vericek ama sonunda geti adım atacak ben böyle hissediyorum. Yeterki sen boşanmadan önce uzman yardımı almayı teklif et , bakalım tepkisi nasıl olacakvalla bilmiyorum aslında kurtulur ama içimde zerre heves bırakmadı ki..sabah dedikki anlaşamıyoruz böyle gitmez..şimdi dışarı çıktı gelsin söyleyeceğim pazartesi bu işi bitirelim diye..hem bencil bi de o diyor anlaşamıyoruz diye