birbirimize tahammulumuz yok galiba bosaniyoruz

Rahat bir ailede büyümüşsünüz ok ama karışmasına siz fırsat vermişsiniz.
Yani ilk kıyafetinize vs karıştığında tepki verip yapmayacağınızı söyleseydiniz ne şimdi siz mutsuz olurdunuz ne o sürekli eleştirmesi gereken bir eşe sahip olurdu.
Üstüne üstlük bana mantıksız gelse de söylediklerine uyuyorum diyorsunuz- ipi veren sizsiniz. Bu saatten sonra eşinizden değişiklik beklemeniz yersiz, o en başından beri böyleymiş.

Ben siddetle bi aile teraspistini tavsiye ediyorum.
Aksam eve geldignde oturtun karsiniza.
Bunu bi teklif edin.
Ama soyle bi cumle kurmayin sakin: sen sorunlusun benim dedigimi anlamiyosun hep dedigim dedik diyosun belki doktor seni yola getirir felan filan.
Hayir.
Demen gerek sey: ilk once su an hic bisy soylemeden konusmama izin ver lutfen.senle konsmak istememin sebebi sorunlari tekrrdan acip nelerdn hoslanmandgimi siraya dizmek degil. Bunu sendende beklemiyorm. Su an cozun armak istemiyorm cunku ikimiz orta yol bulamiyorz. Evliligimz bazi durumlar yuzunden yiprandi su 8 senede( geri burda su su sebeplerden seni bana karsmandan felan diye baslamayin sakin)
Gitgide kotu oluyor. Halbuki ben seni seviyorum. Senin beni sevdiginide biljyorum. Bence bi uzmana gidelim, ben ailemi sevdgim icin cabalamk istiyorm. Evet sende seviyosan ve yikmak istemiyosan, benle gelirmisin bu uzmana. Evet yada hayir cevabi ver lutfen. Tartismaya donsturmeden, sadece evet yada hayir.
Eger evet derden randevu alirim bu hafta ve gideriz.

Tamamen boyle yumusak, ve yanlis anlmalara sans vermeden tamamen yapici olun. Tum cumlelerini dogru secin.

Bnce guzel giden bi evlilik sirf bundn yikilmamali, cunku duzeltile bilir.

Kizlar seKizlar selam

Aslında iyi bir Esim var çocuklarına çok düşkün evden ise isten eve kotu aliskanligi içkisi kumari kufuru kadini kizi vs yok..ama bunlar zaten bir insanda olması gereken özellikler değil mi..birlikte bir omur geçirmeye yeter mi??

2 tane çocuğum olmasa hic dusunmeyecegim ama çocuklar olunca bencillik mi yapiyorum diyorum...
Sorun ne derseniz bi iki ornek vereyim

30 yasindayim ve inanilmaz rahat büyüdümannem babam bile karismadi ama Esim sacimin renginden kiyafetime kadar inanilmaz karisir..sörf bunlara değil ev işlerine hatta arkadasimla konustuklarima bile karisir..öyle dememen gerekirdi filan der ben de artik 30 yasindayim ve nerde basil konucagimi bilen biriyim o karisinca ben de çok gergin bi kadin oluyorum ve evde sürekli kavga var..

İstediğim gibi yasayamadigim için mutsuzum ve mutsuz ediyorum..

Örnekler inanilmaz fazla uzatmak istemiyorum sizce bu durumda boşanmak çocuklara halsizlik mi olur yoksa kavgali bir ortamda buyumektense onlar için daha mi iyi olur

Merhaba guzel arkadasim 1. Si neden arkadaslarinla kknustuklarini esine anlatiyorsun madem sorun yapiyor,
2.si belli ki esiniz sizi fazla sahiplendiginden bu kadar mudahale ediyor he diyip huyuna giderek ve gerekli aciklamayi yaparak bunu istediginiz icin mutlu oldugunuz icin yaptiginizi mesela sac rengi kiyafet vs anlatmaya calissaniz bir de
3.su erkeklr bazen hakli bu konuda cunku disardaki hayat gerckten sandigimiz kadar masumane bakmiyor kadinlara tc burasi malum

4.su o kadar sorunlu aileler var ki buna ragmen kadinligini kullanarak evlkligi ayakta tutmaya calisiyor erkeklerin bir cogu ayni mukemmel ve beyaz atli prensi daha doguramadik kadin irki olarak biraz gercekci bakip dusunmenizi tavsiye ederim

5.si esim de aynj dediginiz gibi lakin onun gorusune saygi duyup kendiminlilerini de onun anladihi tatli dilden kabullendirmeye calisirim hep , evlatlara yazik bencillik oluyor sanki biraz bence once mutluluguniz icin hic olmadi evlilik terapisi alin olmaz mi

Hayır siz şımarıklık yapmıyorsunuz. Öz benliğinizin sürekli yara alması, artık tahammül edemediğiniz noktaya getirmiş .. Bu sebepten gayet de boşanılabilir.. Ama bu bahsettiğiniz sebepler, iki tarafın da isteği ile üstesinden gelinebilir sorunlar. Bir aile terapistine gidiniz. Mutlaka... Eşiniz bu teklifiniz karşısında "senin tedaviye ihtiyacın var" dese bile birlikte gidin, zaten uzman bunu en makul şekilde onun anlamasını sağlayacaktır.. Oldu ki eşiniz kabul etmedi.. Siz tek gidin.. Bir süre terapi aldığınızda, onun isteklerine boyun eğme, itaat etme sebebinizi anlayıp (gerçek sebebi her zaman farkedemeyiz) siz güçlenmeye ve değişmeye başladıkça, eşiniz "ne oluyor ya" deyip sizinle birlikte gelmek isteyecektir... Bu süreç böyle işler...

Diazz, zaten artık sıkıldığını ve boşanmayı düşündüğünü söylüyorsun.

Aslında haklısın çünkü devamlı laf edecek mi diye diken üzerinde bir hayat geçmez, bu şekilde taviz verdikçe insan kendi kişiliğinden vazgeçip bambaşka ve mutsuz biri haline geliyor.

Ben yerinde olsam, zaten kafamda boşanma fikri varsa tavizi tamamen keserim. Kendi yapmak istediğim şeyleri güzel güzel yaparım o zaman laf ederse direnir bir de böyle denerim. Zaten inceldiği yerden kopacak, bir bakmışsın adam sana laf geçiremediği için kuzuya dönmüş belli mi olur.

Tabii ben bekarım bu yüzden yazdıklarım ne derece doğrudur bilemiyorum ama azıcık dişini göstersen iyi yaparsın.

Herkesin boşanma eşiği farklıdır, yargılanamaz.
Benim eşimle yollarımı ayırmam için net maddelerim vardır, çok ekseri durumlarda değişebilir ancak;
-Aldatılırım, aldatmaya meylederim.
-Evine, çocuklarına, bana sahip çıkmaz bekar gibi takılır eve girdiği çıktığı saat belli olmaz,
-içki içer (abartarak), kumar oynar, arkadaşlarıyla gereğinden fazla zaman geçirir (ailesini ihmal edecek kadar)
-Çalışmaz, evin geçimini sağlamaz bizi muhtaç eder,
-Dayak, hakaret, küfür gibi karşısındakini aşağılayıcı hareket eder,
-beni ailesinin, ailemin yanında küçük düşürücü davranır ve ya kendi ailesini benim önümde tutar.
-sürekli tersler, dinlemez, konuşmalarımı hareketlerimi hiçe sayar..

bunlar benim boşanmak için net maddelerim, bunların dışında yaşanan her şeye belki yön verebilir üstünü kapatabilirim.
demek ki benim sabrım ve boşanma eşiğim sizden biraz daha yüksek:)
Yeni bir terim daha çıktı.. boşanma eşiği:)
Niye bosanma kavramini bu kadar içimizde besleyip buyutuyoruz ki ben anlayamiyorum..
Anne baba ve cocuklarimiz ne olursa olsun kabulumuz.. fakat eş.. bizden olmayan biri.. her an hayatimizdan cikarabilecegimiz biri.. işte tuhaf geliyor bu bana
yanlis anlasilmasin kızlar.. tabii ki bosanma karşıtı degilim.. ama ne bileyim işte anlatamadim ki

Canim cok hakli buldum seni. Acikcasi bir hata da bulamadim. Sahsen senin maruz kaldigin seylere ben maruz kalsam, kavga kiyamet alir basini giderdi. Belli ki cocuklarin icin sabirli davraniyorsun. Ama Allah askina yaptigin ev isine ve yemege karismak da nedir? Harbiden senden iyi biliyorsa, kendi yapsin yemegi. Verdigi tepkiler rahatsiz edici sekildeyse sinirlenmekte cok haklisin. Facebooku da ortak kullansaniz olmaz mi? Ona da mi izin vermiyor? Sinirleriniz cok yipranmis. Bir sure kafanizi dinleseniz? Ailenizin yaninda kalin bi kac gun. Ama bu kavga sonrasi bi kusluk, ayrilik olarak degil, normal bir ziyaret gibi.
Ama ne bileyim yazdiklarinizi okudukca bende sinirlendim. Surekli herseye karismayi kendine hak goren bir insanla omur nasil gecer bilemiyorum. Allah yardimciniz olsun.

sanki siz de boşanmak için bahane arıyor gibisiniz.galiba eşinize karşı sevginiz kalmamış onun size sunduğu hayat beklentilerinizi karşılamıyor hayattan evlilikten keyif almıyorsunuz size karışmasını boşanmak için bahane ediyorsunuz

Kizlar seKizlar selam

Aslında iyi bir Esim var çocuklarına çok düşkün evden ise isten eve kotu aliskanligi içkisi kumari kufuru kadini kizi vs yok..ama bunlar zaten bir insanda olması gereken özellikler değil mi..birlikte bir omur geçirmeye yeter mi??

2 tane çocuğum olmasa hic dusunmeyecegim ama çocuklar olunca bencillik mi yapiyorum diyorum...
Sorun ne derseniz bi iki ornek vereyim

30 yasindayim ve inanilmaz rahat büyüdümannem babam bile karismadi ama Esim sacimin renginden kiyafetime kadar inanilmaz karisir..sörf bunlara değil ev işlerine hatta arkadasimla konustuklarima bile karisir..öyle dememen gerekirdi filan der ben de artik 30 yasindayim ve nerde basil konucagimi bilen biriyim o karisinca ben de çok gergin bi kadin oluyorum ve evde sürekli kavga var..

İstediğim gibi yasayamadigim için mutsuzum ve mutsuz ediyorum..

Örnekler inanilmaz fazla uzatmak istemiyorum sizce bu durumda boşanmak çocuklara halsizlik mi olur yoksa kavgali bir ortamda buyumektense onlar için daha mi iyi olur
benim kocamda ayni bizde nerdeyse boşanmak üzereyim bence bosanmayi dusunmemelisin hatta düsünmemeliyiz. ekmegine yag mi surceksin. ayni evde knsma yatagini ayir yemegini yapma hic ilgilenme geberiyoeum dese donupbakma taki hatasini snlayana kaar biz suan bu durumdayz meesela o ozur dileyip adam olna kadar küslük devam elbet kuyrugunu alir bacaginin arasina gelir yanina

Merhaba bende bu gece eşimle tartışma yaşadım. Evlilik yıldönümümüz için hediye aldım ama o unuttu. Geceye kadar bekledim ve ağlayarak hediyemi verdim. Aslında çok kızmamıştım sadece kırıldım. Çok duygusalım. Eşim hediyeyi görünce donup kaldı sonra napacağını bilemedi ve saldırganlaştı beni kovuşturmadı bile aşırı tepki verdi. Ben küsmeliyken o bana küstü. Arkasını dönüp yattı. Bu ne demek sizce bence beni hiç sevmiyor sanki hep bu anı beklemiş. Ben bi sitem edeyimde küselim. Konuşmaya çalıştım konuşursan hediyeyi camdan atarım dedi ve bana vuracakmış. Asıl bu beni daha çok üzdü :-(

benim kocamda ayni bizde nerdeyse boşanmak üzereyim bence bosanmayi dusunmemelisin hatta düsünmemeliyiz. ekmegine yag mi surceksin. ayni evde knsma yatagini ayir yemegini yapma hic ilgilenme geberiyoeum dese donupbakma taki hatasini snlayana kaar biz suan bu durumdayz meesela o ozur dileyip adam olna kadar küslük devam elbet kuyrugunu alir bacaginin arasina gelir yanina

bence zaten sizin için bitmiş bize sormanıza gerek yok mutlu değilseniz boşanın bugün olmazsa yarın olucak belli

siz bosanip istediginiz gibi yasayin
cocuklarin boynunu bukuk birakin . Kendinizi cocuklarinizin yerine koyar misiniz. Bu anlattiklariniz bosanma sebebi degil neler ceken insanlar var. Soylenecek cok sey var ... Neysee...

Boşanmanın gerçekleşmesi için dayak yemesi itilip kakılması aldatılmasımı lazım..kadın MUTSUZUM diyor.hergün evde gerginlik var diyor.bu şekilde hayat geçer mi.başkaları neler çekiyormuşta yok efendim aldatılıyormuşta ona rağmen ayrılmıyolarmış böyle ayrılık nedenimi olurmuş.kimse kusura bakmasın ama o kadınlar ayrılmıyorsa kendi güçsüzlüklerinden..

Eger siz kisitladiklarini olunlu karsiladiysaniz oncesinde, sizinde tuzunuz olmus corbada. O nedenle aile danismanina gidin.

evlilik hep güllül gülistanlık olacak değilki.Çok pişman olursunuz boşanırsanız..

Merhaba bende bu gece eşimle tartışma yaşadım. Evlilik yıldönümümüz için hediye aldım ama o unuttu. Geceye kadar bekledim ve ağlayarak hediyemi verdim. Aslında çok kızmamıştım sadece kırıldım. Çok duygusalım. Eşim hediyeyi görünce donup kaldı sonra napacağını bilemedi ve saldırganlaştı beni kovuşturmadı bile aşırı tepki verdi. Ben küsmeliyken o bana küstü. Arkasını dönüp yattı. Bu ne demek sizce bence beni hiç sevmiyor sanki hep bu anı beklemiş. Ben bi sitem edeyimde küselim. Konuşmaya çalıştım konuşursan hediyeyi camdan atarım dedi ve bana vuracakmış. Asıl bu beni daha çok üzdü :-(
ahhh canmmm ahh erkek milleti sucluyken üste çkmayi cok sever. bir süre boynu bükük gez evde knusma yuzune bakma sofrayi kur kaldr odana çekil yat uyu telfonunda ugras vs. iste. ama o knusursada knusma taki hatasini anlayana kaar. ben hic kinci biri degildim kocam yuzunden kinci oldum. artk en ufak kavgada susyrum knusmyrum arkami donup yatyrum yani kisacasi sana nasil davranyosa aynisini yap ki ne kadar kaba oldugunu grsun

bosanin bosanmayin o sizin bileceginiz is fakat neden esiniz kiz arkadasinizla konustugunuz konulara kadar biliyor.
bence ortada bilgi kirliligi var,herseyinizi paylasmak zorunda degilsiniz ki esinizle.ozeliniz size kalsin.
nasil yemek yaptiginiza karismasini istemiyorsaniz,o eve gelmeden yemegi yapip bitirmis olun.
saciniza karisiyorsa neden kavga ediyorsunuz ki..benim sacim benim kararim deyin koyun noktayi..
benim esimde bayilir beni provoke etmeye ama artik hic ama hic takmiyorum..inanin 3 dk sonra gulerek yanima geliyor oyununa gelmedigim icin.

X